12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
26 Temmuz 2023 Çarşamba - 09:12

Jandarma Genel Komutanlığı IDEF’te

Jandarma Genel Komutanlığı, Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda (IDEF) yerini aldı. Jandarma Teğmen Ali Sezer Ermenek, ağır vasıta araç kullanımında kazaların azaltılmasıyla ilgili uygulanan Bütünleşik Simülasyon Sistemleri hakkında bilgi verdi.

Jandarma Genel Komutanlığı IDEF’te
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

En büyük savunma sanayi fuarları arasında yer alan Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nın (IDEF)16’ncısı TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde dün başladı. 28 Temmuz’a kadar devam edecek ve toplam bin 461 firmaya ev sahipliği yapan fuarda Jandarma Genel Komutanlığı da tüm birimleriyle yer aldı. Köpek itaat ve saldırı gösterisi, sanal ortamda tabanca atışı, helikopter simülasyonuyla uçuş deneyimi gibi faaliyetlerin gerçekleştiği alanda, ağır vasıta araçların kullanımında kazaların önüne geçebilmek için geliştirilen Bütünleşik Simülasyon Sistemleri Tedarik Projesi (BSST) ve Güvenli ve Defansif Sürüş Teknikleri Eğitim Alanı Projesi de tanıtıldı. 

UZAK BİRLİKLERDE BULUNAN ADAYLAR KENDİ BİLGİSAYARLARINDAN KATILABİLİYOR 

Zırhlı araç sürüş simülasyonunun da deneyimlendiği alanda, proje hakkında bilgi veren Söğüt Jandarma Ulaştırma Eğitim Merkez Komutanlığı’nda görev yapan Jandarma Teğmen Ali Sezer Ermenek,  “Bütünleşik Simülasyon Sistemleri Tedarik Projesi (BSST) ve Güvenli ve Defansif Sürüş Teknikleri Eğitim Alanı Projesi ile sürücü adaylarının yol ve trafik güvenliği anlamında eğitim tasarım altyapısına dahil olarak, 2030 vizyonuna uygun şekilde kazaları azaltmayı amaçlamaktadır.  İçerisinde bulunan interaktif eğitim modülü sayesinde uzak birliklerde bulunan sürücü adaylarının kendi bilgisayarlarından interaktif eğitimlere katılmalarını sağlıyor. Bu modül, sürücü adaylarına araçların teknik ve taktik imkan ve kabiliyetleri hakkında bilgi veriyor. Adaylar, belirlenen ölçme değerlendirme kriterleri ve sınavlar sayesinde bilgisayar ortamında değerlendiriliyor ve başarılı olanlar ciddi oyun dershanelerindeki senaryolu eğitimlere dahil ediliyor" dedi. 

BİLGİSAYAR OYUNU FORMATINDA ETKİLEŞİMLİ ÖĞRENİYORLAR

Ermenek, “Ciddi oyun dershanelerindeki eğitimler, sürücü adaylarının taktik ve teknik özellikleri bir arada öğrenmelerini sağlayan senaryolara dahil olmalarını sağlıyor. Bu sayede, sürücü adayları araçların teknik kullanım konseptini ve taktik kullanımını, bilgisayar oyunu formatında etkileşimli bir şekilde öğreniyorlar. Bu eğitimlerin tamamlanmasının ardından sürücü adayları açık kabin yarı görev simülatörlerinde otobüs, kamyon, kurtarıcı ve devreye müdahale aracı gibi ağır vasıtaların kullanım becerilerini senaryolu eğitimlerle geliştiriyorlar. Açık kabin simülatörlerden başarıyla geçen sürücü adayları, 5 farklı kapalı kabin tam görev simülatörlerine girerek alınmış farklı illerden alınmış 10 güzergahta toplam 30 kilometrelik senaryolu eğitim alıyorlar. Bu sayede, sürücülerimizin gerçek görev yerlerindeki sürüşlere uygunluğunu ve hakimiyetini arttırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

HEDEFİMİZ KAZALARIN AZALTILMASINI SAĞLAMAK 

Ermenek, “Projelerimiz, Türkiye'de sürücü eğitim sisteminin çağdaş bir şekilde güncellenmesine katkı sağlayacak niteliktedir. Özellikle defansif sürücülük eğitimine getirdiğimiz interaktif eğitim modülü ve çeşitli simülasyon sistemlerinin entegrasyonu, Türkiye'de bir ilk olma özelliğine sahiptir. Bu altyapı sayesinde farklı simülatörlerin aynı anda konvoy eğitimine tabi olması da sürücü eğitiminin daha etkili ve kapsamlı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlıyor. Bu nedenle, projelerimizin Türkiye'ye örnek olabileceğine inanıyoruz. Hedefimiz, kazaların 2030 vizyonuna uygun olarak azaltılmasını sağlamaktır. Bu bağlamda, sürücü adaylarının eğitimine katkı sağlayarak güvenlik standartlarını yükseltmek, trafikteki kazaları önlemek ve eğitim maliyetlerini düşürmek ana hedeflerimiz arasında yer alıyor. Aynı zamanda, projelerimizin Jandarma Genel Komutanlığı'nın özgün ihtiyaçlarına ve kurumun harekat gereksinimlerine uygun olarak geliştirilmesi de dikkat edeceğimiz unsurlardan biri olacaktır" ifadelerini kullandı.

JANDARMA GENEL KOMUTANLIGI, ULUSLARARASI SAVUNMA SANAYII FUARI’NDA (IDEF) YERINI ALDI. BUTUNLESIK SIMULASYON SISTEMLERI TEDARIK PROJESI (BSST) VE GUVENLI VE DEFANSIF SURUS TEKNIKLERI EGITIM ALANI PROJESIYLE AGIR VASITA ARACLARDA KAZALARIN AZALTILMASI AMACLANIYOR. ISTANBUL, (DHA)

JANDARMA GENEL KOMUTANLIGI, ULUSLARARASI SAVUNMA SANAYII FUARI’NDA (IDEF) YERINI ALDI. BUTUNLESIK SIMULASYON SISTEMLERI TEDARIK PROJESI (BSST) VE GUVENLI VE DEFANSIF SURUS TEKNIKLERI EGITIM ALANI PROJESIYLE AGIR VASITA ARACLARDA KAZALARIN AZALTILMASI AMACLANIYOR. ISTANBUL, (DHA)

JANDARMA GENEL KOMUTANLIGI, ULUSLARARASI SAVUNMA SANAYII FUARI’NDA (IDEF) YERINI ALDI. JANDARMA TEGMEN ALI SEZER ERMENEK, BUTUNLESIK SIMULASYON SISTEMLERI TEDARIK PROJESI (BSST) VE GUVENLI VE DEFANSIF SURUS TEKNIKLERI EGITIM ALANI PROJESIYLE ILGILI BILGI VERDI. ISTANBUL, (DHA)

JANDARMA GENEL KOMUTANLIGI, ULUSLARARASI SAVUNMA SANAYII FUARI’NDA (IDEF) YERINI ALDI. ISTANBUL, (DHA)

Gökçe KARAKÖSE, Emre Can URAN/ İSTANBUL, (DHA)

 
Ünlü oyuncu Mendes'ten Türkan Şoray yorumu
 
Ders verirken kalp krizi geçirip yaşamını yitirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ünlü oyuncu Mendes'ten Türkan Şoray yorumu
ABD'li aktris, Eva Mendes, Türk sinemasının 'Sultan' lakaplı yıldızı Türkan ...
Barbie filmi pembe boya kıtlığı yarattı
'Barbie' filmi, hem sinema dünyasında hem de sosyal medyada büyük ilgi ...
Oyuncu Civan Canova'nın vasiyeti yerine getiriliyor
Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında hayatını kaybeden Civan Canova'nın vasiyeti ...
 
Gizli elde edilen mesaj boşanma delili sayılmadı
Yargıtay'a taşınan boşanma davasında emsal niteliğinde karar çıktı.
Husumetlisinden kaçarken yoldaki bir kadını kendisine siper etti
MERSİN'in Tarsus ilçesinde Muhammed A. (23), yolda karşılaştığı husumetlisi ...
Usta oyuncu Yılmaz Gruda hayatını kaybetti
USTA oyuncu Yılmaz Gruda, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. ...
 
Ankara'ya şehit ateşi düştü
EDİRNE'de askeri aracın kaza yapması sonucu şehit olan Piyade Astsubay ...
Yargıtay'da boş bulunan üyelik kadrolarına seçilen isimler belli oldu
ADALET Bakanı Yılmaz Tunç Yargıtay'da boş bulunan 6 üyelik kadrosuna seçilen isimleri paylaştı.
Freni boşalan kamyon ortalığı savaş alanına çevirdi
AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde, yokuş aşağı inerken freni boşalan taş yüklü ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva