Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
19 Nisan 2019 Cuma - 09:48

Jonas Bjorkman: Gençlerin önünde rol model yok

İsveç'in dünyaca ünlü tenisçisi Jonas Bjorkman, teniste başarılı sporcu sayısının azaldığını belirterek, "Teniste gençlerin önünde rol model yok, rol model olmadan da gelişmek çok zor. Herkesin ihtiyacı olan bu rol model. Aynı sıkıntıyı biz İsveç'te de yaşıyoruz" dedi.

Jonas Bjorkman: Gençlerin önünde rol model yok
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İsveç'in ünlü tenisçilerinden Jonas Bjorkman, Antalya'nın Manavgat ilçesindeki bir kulübün kortlarında düzenlenen 15'inci ITF Dünya Tenis Turnuvası'nda gösteri maçı yaptı. 2008 yılında bıraktığı teniste 2001 yılında dünya sıralamasında 4 numaraya kadar ulaşan, 6 kez ATP tekler turnuvasını kazanan, 2006 Wimbledon ve 1997 US Open'da yarı final oynayan, 2004- 2005 yıllarında çiftlerde bir numara olan ve çift erkeklerde Grand Slam birincilikleri bulunan Jonas Bjorkman, Demirören Haber Ajansı'na (DHA) özel açıklamalar yaptı.

"ANTALYA TENİSLE İLGİLENENLERİN ÇOK İYİ BİLDİĞİ DESTİNASYON"

Jonas Bjorkman, 18 yıl boyunca profesyonel olarak tenis oynadığını, son dönemlerde kazandığı maçlardan sonra eskisi kadar sevinemediğini, kaybettiği maçların ardından da eskisi gibi üzülmediği için tenisi zirvede bırakmaya karar verdiğini söyledi. Antalya'ya ilk defa 4 sene önce geldiğini, turnuvanın düzenlendiği kulübün tenis kortlarının İsveç'in başkenti Stockholm'deki kortlardan daha fazla olduğunu aktaran Jonas Bjorkman, Stockholm'de tenis oynayabilecek 3 bin genç olduğunu ancak kort bulamadığını kaydetti. Jonas Bjorkman, "Şu anda Antalya bölgesi, tenisle ilgilenen insanların çok iyi bildiği bir destinasyon. Bu işe yeni gönül veren sporcuların hem antrenman yapabilecekleri hem de dünyanın birçok farklı yerinden gelen oyuncularla oynayabilecekleri bir bölge" dedi.

"TAHTA RAKETLERLE OYNARDIK"

Son yıllarda tenisin büyük gelişim kaydettiğini anlatan Jonas Bjorkman, "Önceleri sadece tahta raketlerle oynardık. Şimdi raketler gelişti, toplar gelişti. Önceleri sadece antrenörünüz sizinle ilgilenirdi ve sadece onun dediklerini yapardınız. Şimdi fitnessle başkası, beslenmeyle başkası, oyun tekniğiyle başkası ilgileniyor. Dolayısıyla tenis sporu hem hızlandı hem daha profesyonel hale geldi hem de sporcular daha fazla performans sergilemeye başladı" diye konuştu.

"BİRKAÇ İSİMDEN OLUŞAN KÜÇÜK BİR GRUP VAR"

1980'lerde ve 1990'larda insanların tenise gönül verdiğini ve oynamak istediğini belirten Bjorkman, şöyle dedi:

"Eskiden dünyada en iyi 20'nin içerisinde kim varsa hep birbirlerine karşı maç kaybederler, maç kazanırlar ve problem olmazdı. Şimdi ise birkaç tane isimden oluşan küçük bir grup var, Nadal, Federer ve Djokovic. Bunlar hep birbirleriyle rekabet halinde. Arada sırada tek tük başka sporcular geliyor. 1980'lerde, 1990'larda kime sorarsanız dünyadaki ilk 20'ye giren bütün tenisçileri sayardı. Şimdi ise sayılan isimler 4-5 kişi."

"BİR FEDERER GİBİ DEĞİLLER"

Tenise olan ilginin artmasının parayla ilgili olduğunu ve insanların para kazanabilecekleri bir spor dalı olduğunu düşündükleri için tenise çocuklarını yönlendirdiğini kaydeden Jonas Bjorkman, dünyada genç ve yetenekli birçok tenisçinin olduğunu ancak performanslarının sürekli olmadığını vurguladı. Jonas Bjorkman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda çok güzel oynayan birçok genç ve yetenekli tenisçi var. Şu anda zirvede olan Nadal, Djokovic gibi isimlerin ulaştığı performansa ulaşamadılar. Bir Federer gibi değiller. Onlar devamlı olarak hep aynı performansı sergiliyor. Şu andaki genç ve yetenekli oyuncuların birçoğu bir hafta çok güzel oynuyor, bir sonraki hafta gereksiz şekilde maç kaybediyor. Dolayısıyla düzgün ve sürekli devam eden kariyer, başarı ivmesi gençlerin birçoğunda yok. Ona ulaşabilenlerse bundan sonra tenisin geleceğine yöne verecek olanlar onlar."

"TENİSTE GENÇLERİN ÖNÜNDE ROL MODEL YOK"

Türkiye'deki tenisi uzaktan izlediğini, İsveç'te yaşanan probleme benzer sorunun Türkiye'de de olduğunu söyleyen Jonas Bjorkman, "Türkiye'de yaşanan problem İsveç'te de var. Gençlerin kendilerine örnek aldıkları büyük bir oyuncu hem Türkiye'de hem de İsveç'te yok. Marsel İlhan, Türk tenisi için, Türkiye için güzel bir şeyler yaptı ama Marsel İlhan gibi gençlerin örnek alabilecekleri, kendilerini geliştirebilecekleri oyuncuların çoğalması lazım. Türk tenisinde gelişme beklentisi varsa bir iki ismin buna öncülük etmesi gerekiyor. Teniste gençlerin önünde rol model yok, rol model olmadan da gelişmek çok zor. Herkesin ihtiyacı olan bu rol model. Aynı sıkıntıyı biz İsveç'te de yaşıyoruz. Orada da futbol ve buz hokeyi popüler" ifadelerini kullandı.

 

 

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya), (DHA) 

 
Bursa'da kaza: 4 yaralı
 
Havalandırma Sistemlerinin En Kaliteli Adresi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bülent Korkmaz: Akhisar maçı zor geçecek
ANTALYASPOR Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, "Kalan 6 maçtan da alabileceğimiz ...
Tataristan tenis takımı Manavgat'ta
TATARİSTAN tenis takımı Antalya'nın Manavgat ilçesi Kızılağaç turizm bölgesindeki ...
Güreşçiler Kumluca'ya hazırlanıyor
KORKUTELİ Belediyespor Kulübü güreş takımı, gelecek hafta sonu Kumluca ...
 
Manavgat'ta tenis turnuvası
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde 1'inci International Tennis Point Open ...
Postacı'dan taraftara çağrı
SPOR Toto Bölgesel Amatör Lig 7'nci Grup'ta mücadele eden ve maçların ...
Antalyaspor pas çalıştı
ANTALYASPOR, Spor Toto Süper Lig'in 29'uncu haftasında Akhisarspor ile ...
 
İstanbul Yaz Okulu
Milli sporcuların da çıktığı kulübümüzde, ciddi şekilde antrenmanlar gerçekleşmektedir.
Muratpaşalı sporcular derece yaptı
MURATPAŞA Belediyespor'un 2 yıl önce kurulan squash takımından İpeksu ...
Sivasspor'un emektar malzemecisi hayatını kaybetti
Demir Grup Sivasspor'a yaklaşık 50 yıl boyunca hizmet veren malzemeci ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva