Hatay'a şehit ateşi düştü
Hatay'a şehit ateşi düştü
Ampute dansçı Derya, Türkiye’yi temsil edecek
Ampute dansçı Derya, Türkiye’yi temsil edecek
Başkan Uysal: Kırcami planımız geçerli
Başkan Uysal: Kırcami planımız geçerli
Tavuğu yakalamak isteyen dönerci sandalyeden düştü
Tavuğu yakalamak isteyen dönerci sandalyeden düştü
23 Mart 2011 Çarşamba - 10:53

KAFESLİ PİLAV

Anayemeklere eşlik edecek tarçın ve kuruyemişli, Kafesli Pilav tarifi.

KAFESLİ PİLAV
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Malzemeler:
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Dörder adet kuru kayısı ve kuru incir
  • 1 yemek kaşığı çorbalık fıstık
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 3 yaprak milföy hamuru
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
  1. Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alın ve yıkayıp süzdüğünüz pirinci üzerine ekleyin. Sürekli karıştırarak 10 dakika kavurun ve küp doğradığınız kuru incir ve kayısıları ilave edin.
  2. Ayrı bir tavada yağsız olarak 2 dakika kavurduğunuz fıstıkları, tuz ve tarçını da üzerine ekleyin. Suyunu katıp kapağı kapalı pişmeye bırakın.
  3. Milföy hamurlarını merdane yardımı ile inceltip bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Küçük sufle kaplarını yağlayıp şerit halindeki milföyleri boydan boya dışarı taşacak şekilde içlerine yerleştirin.
  4. İç harcı 20 dakika sonra ocaktan alıp kaplara paylaştırın. Kenarlardaki parçaları kabın üzerine doğru toplayın. Önceden ısıtılmış 180C fırında milföy hamurları kızarana kadar pişirip servis yapın.
Afiyet Olsun!

 
Türkiye'de bir ilk
 
Akaydın: Basına baskı var
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KREMALI MANTARLI TAVUK
İster yemek, ister makarnanıza sos olarak kullanabileceğiniz, lezzetli bir tarif.
ORMAN KEBABI
Bahçenin en renkli sebzeleriyle harika bir et yemeği.
ŞEHRİYELİ TAVUK
Eti sebzeli ve soslu sevenler için, lezzetli bir Şehriyeli Tavuk tarifi.
 
FIRINDA SEBZELİ KARİDES GÜVEÇ
Ana yemeklere eşlik edecek lezzetli bir güveçte karides tarifi.
İÇLİ KÖFTE
Türk Mutfağı’nın vazgeçilmez lezzetlerinden biri, İçli Köfte
FIRINDA KUZU PİRZOLA
Baharatlarla tatlandırılmış lezzetli bir pirzola tarifi.
 
CIZ BIZ KÖFTE
Köftesini ızgarada sevenler için kolay bir tarif.
BALIK KÖFTESİ
Balığı köfte olarak denemediyseniz işte kolay ve lezzetli bir tarif.
ALİ NAZİK
Türk Mutfağı’nın vazgeçilmez lezzetlerinden, Ali Nazik.
 
Dursun Gündoğdu
Savaş biterse Suriyelilerin kaçı döner?
YAZARLAR
İsa Altun
İsa Altun
Madde bağımlılığı ve bipolar bozukluk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Gökten bir Yıldız kaydı…
Nesrin Mater
Nesrin Mater
CHP AFYONKARAHİSAR İZLENİMLERİ
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Buluşma Ekici’de
Duran Canatan
Duran Canatan
Eşitlik Projesi
K. Kemal Derin
K. Kemal Derin
TİARTİ
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Genel Anlamda: Ani değişimleri, her türlü yenilikçi fikri ve devrimleri temsil eden Uranüs'ün Koç burcundaki ilerlemesi ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm KAMPÜS Sağlık Ekonomi Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva