Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
25 Nisan 2017 Salı - 14:24

KONYSİAD'da turizm konuşuldu

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, kamu ve siyaset çevresinde turizm sektörünün çok ağlayan bir sektör gibi algılandığını söyledi.

KONYSİAD da turizm konuşuldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (KONYSİAD) geleneksel kahvaltılı toplantısı Rixos Downtown Otel’de yapıldı. KONYSİAD’ın konuşmacı konukları TÜROFED Başkanı Osman Ayık, TUI Oteller Head Of Procurement Burak Berberoğlu ve Beldibi’nde bulunan Catamaran Oteli’nin sahibi Kaan Tontu turizm hakkındaki görüşlerini aktardı, soruları cevaplandırdı.
 
Toplantıda konuşan Osman Ayık, turizm sektörünün en büyük sıkıntılarından birinin kamu ve siyasetçilerin arasında çok ağlayan bir sektör olarak görülmesi olduğuna işaret ederek, ‘’Ancak turizm sektörü Türkiye’nin yarattığı en önemli sektördür. Bu sektör için 85 milyar dolardan fazla yatırım yapıldı. Bu sayede konaklama, alt yapı ve havaalanları yapıldı. Biz ülke olarak bu yatırımlarla turizm sektöründe çevremizdeki ülkelere göre 20-25 yıl öndeyiz’’ dedi.
 
Türkiye’nin 150 Milyar Dolar ihracatı olduğunu anlatan Ayık, ancak bu ihracatın büyük kısmının ithal edilen ürünlerle yapıldığını ama turizm sektöründe elde edilen dövizin yüzde 95’inin yerli sermaye ile elde edildiğini kaydetti.



Kamu ve siyasetin turizm sektörünü bu açıdan görmediğinden yakınan Ayık, bu nedenle çoğu zaman sektörün hak ettiği şekilde değerlendirilemediğini, bu yapılan yatırımların değerini korumak ve sürdürülebilirliği sağlamak gerektiğini ifade etti.

RUSYA İLE İLİŞKİLER İNİŞLİ ÇIKIŞLI
 
2014 yılının Türkiye’nin turizmdeki en iyi yılı olduğunun altını çizen Ayık, şunları söyledi:
 
‘’2014 yılında Türkiye’ye 40 milyona yakın turist geldi ve 32 Milyar Dolar gelir elde edildi. Dünyada ise 1.2 Milyar insan seyahatte 1.4 Trilyon Dolar harcadı. 2015 ve 2016 yılları kayıp yıllar oldu. 2017 yılı bizim için bir çıkış yılı olmalıydı. Ancak Reina saldırısı, referandumun bizde ve Avrupa’daki  yarattığı gerginlik, bölgemizdeki sorunlar, Rusya ile ilişkiler düzeldi ama ilişkiler inişli çıkışlı gidiyor.
 
İÇ PAZARDA HEDEF 10 MİLYON
 
İç pazarda ciddi bir sıçrama gösterdik. İç pazarı daha da motive etmeye çalışıyoruz. Geçen yıl iç pazarda 6 milyonun üzerinde bir hareketlilik oldu. Bu yılda geçen yılki benzer uygulamalarla iç pazarı ayağa kaldırmak istiyoruz. Hedefimiz iç pazarda 10 milyon rakamını yakalamak. Ancak bunu hemen yapmak zor. Bizim turizmde rekabet ettiğimiz Avrupa ülkelerinde iç pazar oranı yüzde 25 civarında. Bizde yüzde 15’i aşamadık. Bizde yüzde 25 oranına gelmeliyiz.
 
Dünyada 285 milyon kişi turizm sektöründe çalışıyor. Türkiye’de ise doğrudan 1 milyon, dolaylı olarak da 2.5 milyon kişi turizm sektöründe istihdam ediliyor. Turizm sektörünün bu anlamda da önemi ortaya çıkıyor. Geçen yıl Antalya’ya 6.3 milyon turist geldi. 2017 yılında bu rakamın üzerine çıkacağımıza inanıyoruz.

Bizler turizmde hep son sürat soldan gitmeye alıştık. Biz hep turizm iyi gidecek diye hareket ettik. Özellikle de yatırımcılar kötüyü akıllarına getirmedi. Fiyat hizmet konusunda bizimle rekabet edecek ne bölgemizde ne de dünyada bir ülke var.’’
 
Booking.com’un Türkiye için önemli olduğunun altını çizen Ayık, ‘’Online tur operatörlüğü klasik tur operatörlerinin en çok korktuğu konudur. Booking.com’un Türkiye’de 13 bin, Dünyada ise 1.3 milyon işletme ile rezervasyon yapıyor. Online işletmelerin dünyada yarattığı hacim 600 Milyar Dolardır. Bunu yasaklamak mümkün değil. Bizim TÜRSAB ile çatıştığımız konu bu. Booking.com’un yaptığı faaliyet seyahat acentesi faaliyeti değildir. Devletin vergi kaybı yoktur. Booking.com gibi mecralarla tesisler erişe bilirliklerini artırıyor. Bu tip işletmeler yaşatılmalı. Belki bunlar disipline altına alınabilir. Mahkeme siteyi kapatmadı. Ara karar verdi. Türkiye’den erişimi durdurdu. Türkiye’den Türkiye’deki otellere erişim sağlanamıyor. Avrupa veya diğer ülkelere erişim sağlanabiliyor’’ diye konuştu.


 
BURAK BERBEROĞLU
 
TUI Oteller Head Of Procurement Burak Berberoğlu ise yaptığı konuşmada, TUI’nin, 76 bin çalışanı, 30 bin müşterisi, 300 oteli, 13 gemisi ile 20 Milyar Avro ciro yapan bir işletme olduğunu belirtti.
 
OTELLERDEKİ ENFLASYON YÜZDE 23
 
Bu yıl turizmin iyi gitmediğine vurgu yapan Berberoğlu, şunları söyledi:
 
‘’Antalya’nın müzesi büyütülseydi, Kaleiçi’ne ve kültüre yatırım yapılsaydı Antalya 12 ay boyunca turist ağırlayabilen bir destinasyon olurdu. Otellerin durumu iyi değil. Maliyetler artıyor. Otel enflasyonu bu yıl yüzde 23 oranında. Biz buna rağmen otellerde kaliteyi düşürmüyoruz. Geçen yıldan beri kaliteyi yükseltiyoruz. Bunu da tüm müşterileri mutlu etmek için yapıyoruz. 21 otelimizde satın aldığımız yiyecek ve içeceklerin ulusal marketlerde satılma şartı var. Kalite arttıkça müşteri geliyor. Biz fiyatları artırmıyoruz. Zaten fiyatları artıracak yeterince müşteri yok. Düşük fiyatla elde edilen doluluk, doluluk değildir. 26 Dolarla satarak doluluk olmaz. Türkiye’de otel fiyatları çok düşük. Bu nedenle de Almanlar inanılmaz U dönüşü yapabilir, Türkiye’ye gelebilirler. Çünkü İspanya ve Yunanistan’da fiyatlar çok yüksek.

TUI olarak Tayland ve Bulgaristan gibi ülkelerde otel yatırımlarımız olacak. Bu yatırımlarında idaresi Türkiye’den olacak. Biz Türkiye’de milyonlarca Dolar zarar ediyoruz. Bu böyle gitmez. Anca TUI için Türkiye çok önemli bir destinasyon. Türkiye’yi bırakmak istemiyorlar.’’


 
Catamaran Oteli işletmecisi Kaan Tontu ise misafirin umduğunu değil bulduğunu yer sözünün sadece eve gelen misafir için geçerli olduğunu belirterek, ‘’Para veren misafirin umduğunu bulması gerekir. Bu nedenle de verilen hizmet önemli. Ancak şu anda kazanılan paralarla bu hizmetin verilmesi imkansız’’ diye konuştu.


 
KONYSİAD Başkanı Bora Terzioğlu ise yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi:
 
‘’Eşsiz güzelliği ile binlerce yıla tanıklık eden Antalya’mız, bu hafızasını ve eskimeyen doğal güzelliğini bizimle her daim paylaşacak kadar cömert.
Böylesi bir “yeryüzü cenneti”nin daimi misafiri olmak bizler için büyük bir şans. Antalya’nın bize cömertçe bahşettiği bu şansı tüm dünyadan ziyaretçilerle paylaşmak, kentimize ve ülkemize sağlayacağı ekonomik katkının yanı sıra, bu güzelliği zenginleştirecektir. Son olarak belirtmek isterim ki, turizm sektörü, güven ve huzur ister. Turizm barış ve dostluğun ilk adımıdır!  2017’nin barış, dostluk ve huzur içinde geçmesi dileğiyle.’’





DURSUN GÜNDOĞDU YAZDI; UMUT TURİZMCİNİN EKMEĞİ... TIKLAYIN

 

 
Alanya'da 'Cezaevinden Allah'ın Evine' projesiyle 2 hükümlü umreye gönderildi
 
AKUT üyesi motosiklet kazasında öldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alanya'da 'Cezaevinden Allah'ın Evine' projesiyle 2 hükümlü umreye gönderildi
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde hayata geçirilen 'Cezaevinden Allah'ın Evine' ...
Namaz kılarken valizi çalındı
ANTALYA'da vaktinde kılamadığı sabah namazını kaza etmek için camiye giden ...
Kazasız belasız bitti
2014 yılının Eylül ayında 10 taşeron işçisini asansörün yere çakılması ...
 
Yabancı hastalar Türk hekimlerine emanet
YAZ aylarında Alanya'da yaşayan Belçika ve Hollanda asıllı hastaların ...
GFS'de göz kamaştıran sergi
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Geleneksel Türk ...
Emniyet Müdürünün babalık sevinci
GAZİPAŞA İlçe Emniyet Müdürü Tayfun Ilgaz, 2'nci kez baba olmanın mutluluğunu yaşıyor.
 
Market hırsızları yakalandı
ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde bir zincir marketin şubesinden hırsızlık ...
Dubai'de Antalya çıkartması
DUBAİ'de düzenlenen Arabian Travel Market (ATM) Turizm Fuarı ziyaretçileri, ...
Müzikte 30'uncu yıl heyecanı
ANTALYA'da müzik çalışmalarının yapıldığı, konserlerin verildiği Antalya ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva