İstanbul'da DEAŞ operasyonu; 13 gözaltı
İstanbul'da DEAŞ operasyonu; 13 gözaltı
Bağ evindeki patlamada 5'i jandarma 7 kişi yaralanmıştı; 1 kişi öldü
Bağ evindeki patlamada 5'i jandarma 7 kişi yaralanmıştı; 1 kişi öldü
Nikah dairesinin tavanı çöktü: 4 yaralı
Nikah dairesinin tavanı çöktü: 4 yaralı
Son 53 yılın en sıcak nisan ayı yaşandı
Son 53 yılın en sıcak nisan ayı yaşandı
14 Haziran 2012 Perşembe - 14:41

KONYSİAD’ın konuğu Akaydın oldu

Kahvaltılı sohbet toplantısı En Güzel Konyaaltı Fotoğraf yarışmasında dereceye giren ve sergilenecek 34 eserin tanıtımı ile başlayan toplantı, Antalya vergi sıralamasında ilk 100’e giren dört KONYSİAD üyesine plaket verildi.

KONYSİAD’ın konuğu Akaydın oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Daha sonra KONYSİAD üyelerine seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın kendisini ilkeli ama “kırmızı çizgileri olmayan” bir insan olarak tanımlayarak başladığı konuşmasında insan odaklı belediyecilik yapmaya çalıştığını ancak ülkemizdeki siyasi profil nedeniyle engellendiğini ileri sürdü.
 
ENKAZ EDEBİYATI YAPMADIK

Belediyeyi borçla devraldıklarını fakat enkaz edebiyatı yapmadıklarını anlatan Akaydın, devraldıkları borç rakamının 1 milyar lira olduğunu, geçen süreçte borcun 1 milyon 500 bin liraya çıktığını ve kendilerinin bu güne kadar 500 milyon lira borç ödediklerini kaydetti. Yap-İşlet-Devret modeli yatırımlara büyük önem verdiklerinin altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı; rant ekonomisinin parçası olmayan yap-işlet-devret projelerinin destekçisi olduğunu belirterek, bu güne kadar yap-işlet-devret çerçevesinde yaklaşık 500 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi.

KÜLTÜR VAZGEÇİLMEZİM

Ödüllendirmeye ve teşvike dayalı proje odaklı çalıştıklarını ve 300 proje yürüttüklerini aktaran Mustafa Akaydın, 41’i 1 milyon lira üzerinde projeyi ya bitirdiklerini yada yürürlüğe koyduklarını en önemli olan projeninse 98 milyon liraya yapılan atık su tesisi olduğunu belirtti.
 
Çok eleştirildiği kültür hizmetlerine de değinen Akaydın, turizmin başkenti olarak nitelenen bir kent için kültür hizmetinin vazgeçilmez olduğuna atıfta bulunduğu konuşmasında ulaşım konusundaki düşüncelerini KONYSİAD üyeleri ile paylaştı.
 
BTY ÇÖZÜM PLANLAMA DEĞİL, KAMULAŞTIRMA
 
Konyaaltı için yaşamsal öneme sahip Batı Çevre Yolu konusunda halkın yanıltıldığını işeri süren Başkan Mustafa Akaydın çevre yollarının hızlı güzergahlar olduğunu ve bu nedenle de etrafında yapılaşma olmaması gerektiğine dikkat çekerek, Batı Çevre Yolu için 18 uygulaması gibi yanlış bir adım atıldığını, 1996 yılında yapılan UTTA planını 0,20 emsalle uyguladığı için 0,40 emsal isteyen vatandaşlar tarafından yargıya taşındığını söyledi.
 
Çözümün planlamada değil 35 milyon liraya mal olacak kamulaştırmada olduğunu savunan Akaydın, planlama yolunun izlenmesi halinde bu yolun en erken 4-5 yılda tamamlanacağını daha bölgedeki son tarım arazilerinin Toroslara kadar imara açılmasına neden olacağı gibi afet bölgesi olması nedeniyle de faciaya davetiye çıkarılacağını ifade etti.
 
STADA KARŞI DEĞİLİM
 
100. yıl projesini de bir aldatmaca olarak niteleyen Akaydın spor tesisi yapacak para yok diye 40 dönem arazinin özel sektöre verilmek istendiğini ama mahkeme kararının yapılmak istenen yanlışı durdurduğunu kaydederek, bir önceki belediye yönetimini mahkeme kararını saklamakla suçladı.
 
Yeni Tokileşme modelinin 100.yılı korkarım mahvedecek diyen Başkan, “stada karşı değilim.15 bin kişilik bir stadı yer gösterilmesi halinde yapmaya talibim” dedi.
 
GÜNEY KAPISI AÇILIYOR
 
Üniversitenin açılması yılan hikayesine dönen güney kapısı konusuna da değinen Büyükşehir Belediye Başkanı stad konusu üniversitenin senatosundan geçtiği andan itibaren güney kapısını açma çalışmalarına başlayacaklarını ve konunun Perşembe günü belediye meclis toplantısında gündeme geleceğini,kararın geçmesini beklediğini belirterek alınan stadyum kararının 2,5 gecikmiş bir karar olduğunu dile getirdi.
 
Daha sonra Konysiad Başkanı İlhami Kaplan ve Konysiad üyesi Murat Denizdelen tarafından günün anısına Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’a bir plaket verildi.
 
Ekspres Gazetesi Yazarı Ali Buldu’nun izlenimleri ise şöyle:
 
NEDEN GÜZELLEŞTİRDİN?
 
Işıklar Caddesi'yle başlayıp Antalya'nın farklı caddelerini yeniden yapılandırıp güzelleştiren Başkan Akaydın'a Sayıştay denetçileri "Neden esnaftan katılım almadın?" diye zimmet çıkardı. Kısa adı KONYSİAD olan Konyaaltı Sanayici işadamları Derneğı'nın kahvaltılı toplantısının bu ayki konuğu Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın oldu. Akaydın, yarım saat boyunca interaktif yöntemle 3 yıllık icraatlarını anlattı, daha sonra işadamlarının sorularını cevaplandırdı.
 
Enkaz edebiyatı yapmak istemediğini, ancak göreve geldiği günden itibaren AKP döneminin borçlarını kapatmaya çalıştıklarını söyleyen Başkan Mustafa Akaydın, bu süre içinde de ayrıca dev projelere imza attıklarının altını çizdi. Çalışmaları sırasında ilginç yaptırımlarla karşı karşıya geldiğini de vurgulayan Akaydın, halkın büyük beğenisini toplayan caddeleri güzelleştirme çalışmasında bile farklı bir suçlamayla karşılaştığını vurguladı. Önce Işıklar Caddesi'yle başlayıp daha sonra Mehmet Akif Ersoy Caddesi, Şarampol olarak bilenen Kapalı Yol Caddesi, Konyaaltı Caddesi ve son olarak yapımı tamamlanan Güllük Caddeleri'nin modernize ve güzelleştirme çalışmalarının büyük beğeni topladığını belirten Akaydın, bu sayede tüm alt yapıyı da elden geçirdiklerini ve yolları yenileleyip kaldırımları engelliler için yeniden düzenlediklerini belirtti.
 
5 MİLYONLUK CEZA OLUR MU?
 
Sayıştay denetçilerinin yaptıkları çalışmalarda ilginç bir suçlamayla karşılaştığını belirten Akaydın, "Sayıştaycılar caddeleri güzelleştirme çalışmaları sırasında neden konutlardan ve esnaftan katılım payı almadığımı sorguladılar. Daha önce böyle bir çalışma olmamış, olmuşsa da kimse katılım payı almamış. Ben yaptığım bir proje için vatandaştan nasıl para toplarım?. Kamu zararı yarattığım suçlamasıyla 5 milyon liralık şahsıma zimmet çıkardılar. Şok oldum, şaşırdım kaldım. Bunun siyaseten yapıldığını herkes iyi biliyor. Nereye kadar çalışmalarımızı engelleyecekler anlamıyorum" dedi.
 
100. Yıl Stadyumu'na asla karşı olmadığını, sadece recidance ve AVM alanına karşı olduğunu da belirten Akaydın, "Bunun adı Antalya'yı satmaktır. Madem Antalya'yı seviyorsunuz, yatırın parayı ve stadyumu yapın. Bu stadyumun inşaatına başlanırken mahkeme 'dur' demiş. Ama mahkeme kararı dinlenmemiş, hasır altı edilmiş ve yüklenici firmaya yer teslimi yapılmış. Firma 11 milyon lira belediyeye para yatırmış. Ancak inşaat ruhsatı verilmeden çalışma başlamış. Biz göreve geldiğimizde bir mahkeme kararı daha çıkarak çalışmayı durdurdu. Firma alacağını istedi ama belediyeye verilen para büyük ihtimalle seçimlerde harcanılmış. Ortada para yok. Biz bu parayı ödemek zorunda bırakıldık. Şimdi yeniden kamu zararı doğduğu gerekçesiyle zimmet çıkarılıyor. Bu işi anlamakta zorluk çekiyorum" diye konuştu. Kırmızı otobüslerle ilgili çıkarılan yürütmeyi durdurma kararının da çok komik olduğunu vurgulayan Akaydın, "En çok güveneceğimiz hukuk bile komik kararlar almaya başladı. Gülüyoruz ama yapacak bir şey yok. Kırmızı otobüsleri çalıştırmamak için çaba gösteriyorlar. Kendi partili arkadaşlarım bile kırmızı otobüsler konusunda bana ters düşmüştü. Oysa şimdi Varsak'tan, Döşemealtı'ndan, Aksu'dan kırmızı otobüs istiyorlar. Şartlar el verirse alacağım. Bugün 'korsan' durumuna düşmüş olabilir ama yeniden yapılandırılır, yeniden çalışmaya başlanır. Bu konuda bir engel yok" dedi. Deniz otobüsleri sıkıntılı Deniz otobüsleri konusunda da sıkıntı yaşadıklarını belirten Başkan Mustafa Akaydın, kendinden önce siparişin verilip deniz otobüslerinin geldiğini, ancak parayı kendilerinin ödediğini belirtirken çok pahalı ama rantabl olmayan bir proje olduğunu da belirtti. Kendi parasını bu şartlarda bile 15-20 yılda ancak karşılayacağını belirten Akaydın, "Kimse 45 lira verip Kemer'den Antalya’ya gelmez. Altı düz olduğu için yaz aylarında öğleden sonraları bile çalışamaz durumda. Ama yapacak bir şey yok" şeklinde ifade etti.
 
Batı Antalya Çevre Yolu ile ilgili sorular üzerine topu hükümete atan Başkan Mustafa Akaydın, Antalya'dan o kadar para kazanan hükümet 35 milyon liralık kamulaştırma parasını da veriversinler" dedi. Başbakan Erdoğan'ın 18 uygulamasıyla bu yolların açılabileceği düşüncesinin yanlış olduğunu belirten Akaydın, "Karadeniz otoyollarını yaparken nasıl paraları ödedilerse Antalya için de ödesinler. Vatandaş imar istiyor. 0.40 olsun diyor. Oysa orada Subaşı döneminde itiraz edilmemiş 0.20 emsal var. Onu uygulayacaktım ama vatandaş mahkemeye itiraz etti. Bugün gelinen nokta yolu hükümetin tamamlamasıdır. Kamulaştırma olmazsa o yolun hikayesi yıllar boyu bitmez" diye konuştu.
 
EXPO 2016 DÜŞÜNDÜRÜYOR
 
Expo 2016 ıçm topun hükümette olduğunu ve hiçbir çalışma yapılmamasının düşündürücü olduğunu belirten Akaydın, "Sorumluluğu Tarım Bakanlığı üstlendi ama hiçbir çalışma yok. Sonunda AKP'liler de isyan etmeye başladı. Bu işi önemsemezsek, çalışmazsak dünyaya rezil oluruz, madara olduğumuzla kalırız" dedi.
 
Tıbbi Atık ve Katı Atık Tesislerı'nın de övünülecek bir proje olduğunun altını çizen Başkan Mustafa Akaydın, "Çok karıştırıyorlar, ihaleyi iptal ettirmek istiyorlar ama 5 para vermeden çöpten para kazanacağımız bir sistemi anlamak istemiyorlar. Antalya'nın çöpü bile çok zengin. Çöplerimiz bile sera, otel ve bitki atığı olduğu için organize ve çok rahatlıkla metan gazı üretilebiliyor. Ama ısrarla bunu kaşıyanlar var" diye açıklama yaptı.
 
Konuşmaların sonunda vergi sıralamasında ilk yüze giren KOYSlAD üyelerine birer plaket verildi. KOYSİAD Başkanı İlhami Kaplan, önce Akaydın'a katılımı için plaket verdi, ardından yeni üye olanlara rozet taktı. Kaplan, açıklamaları ve derneğe katkısından dolayı Akaydın'a teşekkür etti.

 
Akdeniz Üniversitesi’nde rektörlük seçimi
 
Antalya’da Havalimanı otobüsünde ‘Pos’ uygulaması
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
14 Haziran 2012 Perşembe 21:14

AKP liler tanınmamak için güneş gözlüğüyle kendilerini kamufle etmişler:::)))))))))

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdeniz Üniversitesi’nde rektörlük seçimi
Son dönemde yüz, çift kol ve rahim nakilleriyle adını dünyaya duyuran ...
Sanayi atıkları sanata dönüştü
Antalya'da Akdeniz Sanayi Sitesi'nin ustaları atık malzemelerle çeşitli heykeller yaptı.
Plaj partisinde köpükle serinlediler
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde düzenlenen yaz sezonunun ilk plaj partisinde ...
 
‘Doktor balıklar’ turizmin hizmetinde
Sivas''ın Kangal İlçesi'nin Kavak Köyü'ndeki termal sularda ve derelerde ...
Beymelek sahilleri ‘Komşu’ya emanet
Antalya'nın Demre İlçesi'nde yaz tatilini geçiren Yunan vatandaşı 73 yaşındaki ...
Alman turistlerin galibiyet sevinci
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde tatil yapan Alman turistler, 2012 Avrupa ...
 
Antalya'da tsunami korkusu halkı dağlara çıkardı
MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'ne bağlı Ölüdeniz Beldesi'nde Pazar günü meydana ...
Antalya'ya gelen giden hakim ve savcılar listesi
HSYK 2012 yaz kararnamesi açıklandı. Kararnamede, Antalya'dan tayini çıkan ...
Antalya'da hileli akaryakıt operasyonu
ANTALYA'da mali polis ekiplerinin bir süredir yürüttüğü soruşturma kapsamında ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Karanlık ilişkiler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva