Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Başkan Kotan'ın ilk ziyareti Kaymakam Köse'ye
Başkan Kotan'ın ilk ziyareti Kaymakam Köse'ye
Antalya'da ekolojik yaşama can suyu
Antalya'da ekolojik yaşama can suyu
Bahar: Faiz artışları konut satışlarını olumsuz etkiledi
Bahar: Faiz artışları konut satışlarını olumsuz etkiledi
19 Mart 2011 Cumartesi - 13:11

Kaçak istihdamla kapsamlı mücadele

Kayıtdışı istihdamla mücadelede tüm kamu kurum ve kuruluşlarının denetim elemanları yaptıkları denetim, araştırma ve soruşturmalarda kayıtdışı istihdam olup olmadığını sorgulayacak ve sonuçlarını SGK'ya bildirecek.

Kaçak istihdamla kapsamlı mücadele
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

 

Yapılan incelemelerde sigortalılık ve ücretlerin gerçek miktarları üzerinden SGK’ya bildirilip bildirilmediği hususlarına mutlaka yer verilecek.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yayımladığı genelgede kayıtdışı istihdamla mücadelede kamu kurum ve kuruluşları arasındaki işbirliği ile çalışanların bilinçlendirilmesinin önemine dikkat çekerek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) denetim elemanlarının yaptıkları çalışmaların yanında, diğer kamu idarelerinin denetim elemanlarının kendi görev alanlarıyla ilgili yapacakları inceleme, araştırma, denetim ve soruşturmalarda kayıtdışı istihdam olup olmadığının tespit etmelerini ve SGK’ya bildirmelerini istedi. Başbakan Erdoğan, işyerlerinde yapılan her bir inceleme, araştırma, denetim ve soruşturmalar sonucu düzenlenen raporlarda, sigortalılık ve ücretlerin gerçek miktarları üzerinden SGK’ya bildirilip bildirilmediği hususlarına mutlaka yer verilmesi gerektiğini vurguladı.
Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Kayıt Dışı İstihdamla Mücadelede Kamu İdareleri Denetim Elemanları Genelgesi yayımladı. Genelgede, Türkiye’de kayıt dışı olarak çalışanların kayıt altına alınmasının sadece Sosyal Güvenlik Kurumu’nca (SGK) alınacak tedbirler ve bu Kurum’un denetim elemanlarınca yapılacak incelemelerle değil, aynı zamanda kamu kurum ve kuruluşları arasında bu konuda işbirliğinin sağlanması ve çalışanların kayıt dışılığın olumsuz etkileri konusunda bilinçlendirilmeleri yoluyla sağlanabileceğinin belirtti. Bu anlayış içerisinde hayata geçirilen sosyal güvenlik reformu çerçevesinde çıkarılan 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının da katkısını ön plana çıkaracak şekilde kayıt dışı istihdamın önlenmesi konusunda önemli düzenlemelere yer verildiğini anımsatan Erdoğan, bu çerçevede 5510 sayılı Kanunu’n 59’uncu maddesinin yedinci fıkrası ile anılan Kanun kapsamındaki işyerlerinde kamu idareleri denetim elemanlarına; kendi mevzuatları gereğince yapacakları inceleme, araştırma, denetim ve soruşturmalarda işyerlerinde çalışanların SGK’ya kayıtlı olup olmadıkları ile kayıtlı olanların gerçek ücretleri üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu’na bildirimlerinin yapılıp yapılmadığı hususlarında denetim yetkisi tanındığını ve bu konuda kamu idarelerinin denetim elemanlarına yükümlülük getirildiğini dile getirdi. Söz konusu Kanun hükümlerinin uygulanması konusunda “Kamu İdarelerinin Denetim Elemanlarınca Yapılacak Tespitler Hakkında Yönetmelik” yayımlandığını ifade eden Başbakan Erdoğan genelgede, ayrıca, 2010 yılı içerisinde kamu idarelerinin denetim elemanlarına ilgili Kanun ve Yönetmelik hükümleri gereğince yapacakları denetimlerde rehber olması amacıyla bilgilendirme broşürleri gönderildiği kaydetti.

SİGORTALILIK ÜCRETLERİNİN GERÇEK MİKTAR ÜZERİNDEN YATIRILIP YATIRILMADIĞI TAKİP EDİLECEK

Erdoğan, bu nedenle kayıt dışı istihdamla mücadelede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve SGK denetim elemanlarının yaptıkları çalışmaların yanında diğer kamu idarelerinin denetim elemanlarının kendi görev alanlarıyla ilgili yapacakları inceleme, araştırma, denetim ve soruşturmalarda ilgili işyerlerinde çalışanlara ilişkin kayıt dışı istihdam olup olmadığının tespiti ve SGK’ya bildirilmesi ile ilgili olarak söz konusu Kanun ve Yönetmelik hükümlerinin uygulanması hususunda ilgili kamu idarelerinin denetim başkanlıklarınca denetim elamanlarına gerekli hatırlatmanın yapılmasını istedi. Başbakan Erdoğan, 5510 sayılı Kanun kapsamında olup da hizmet akdi ile çalışma yapılan işyerlerinde her bir inceleme, araştırma, denetim ve soruşturmalar sonucu düzenlenen raporlarda, sigortalılık ve ücretlerin gerçek miktarları üzerinden SGK’ya bildirilip bildirilmediği hususlarına mutlaka yer verilmesi ile bu konunun denetim birim başkanlıklarınca incelenerek takibinin yapılması gerektiğini önemle vurguladı. Erdoğan, tespitlerle ilgili rapor ve tutanakların geciktirilmeden tespitin yapıldığı ildeki SGK’nın ilgili birimlerine gönderilmesi konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini isteyerek, uygulama ile ilgili bilgilendirme ihtiyacı durumunda ve tereddütlü konularda SGK Başkanlığı’nın ilgili birimleri ile irtibata geçilerek gerekli desteğin alınmasının önemine işaret etti.

 
Ev hanımları İngilizce öğreniyor
 
Yabancıların gözdesi imalat sanayi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kara Kuvvetleri'ne personel alımı
Kara Kuvvetleri Komutanlığı, çeşitli sınıflardaki ihtiyaçlarını karşılamak ...
Ay bugün felaket getirir mi
Ay, bugün dünyaya en yakın mesafede olacak. Bu durumun iklim bozulmalarına ...
İnterpress'e kalite ödülü
Türkiye’nin ilk medya takip şirketi olan Interpress, üst üste üçüncü kez ...
 
Seracının yeni gözdesi
Antalya'nın Demre ilçesinde son yıllarda üretimi yapılmaya başlanan kokteyl ...
Saman nezlesi zamanı
Denizli Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Uğur Aktaş, bahar ...
Kanserle savaş için minyatür köy kurdu
Burdur'da iki dedesi ve babasını kanserden kaybeden, annesi de kanserle ...
 
Sıcaklık azalacak
Türkiye'nin kuzey ve batı kesimleri, yağışların etkisinde olacak. Sıcaklıklar ...
300 TL'ye erik
Mersin'in Silifke ilçesinde örtü altında yetiştirilen ilk erikler, kilosu ...
Otobüs devrildi: 4 ölü
İstanbul’dan Antalya’ya giden ve bir kargo şirketinin çalışanlarını taşıyan ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva