Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
6 Mart 2019 Çarşamba - 20:52

Kadın başkanlar 'Mesleğimiz Geleceğimiz-Kadınız Biz'

TÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Antalya İl Koordinasyon Kurulu Kadın Komisyonu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında 'Mesleğimiz Geleceğimiz-Kadınız Biz' başlıklı panel düzenlendi.

Kadın başkanlar  Mesleğimiz Geleceğimiz-Kadınız Biz
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi Kültür Salonu'nda düzenlenen 'Mesleğimiz Geleceğimiz-Kadınız Biz' paneline, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Mustafa Balcı, Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Vural Şahin, Jeoloji Mühendisleri Odası Şube Başkanı Bayram Ali Çeltik, MMO Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, Şehir Plancılar Odası Şube Başkanı Ebru Manavoğlu, Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Şube Başkanı Canan Aktaş, Gıda Mühendisleri Odası (GMO)Şube Başkanı İncigül Sağdıç Tataroğlu'nun yanı sıra oda başkanları ve sivil toplum kuruluşlarından çok sayıda kadın katıldı.

Panele, MMO Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, ÇMO Antalya Şube Başkanı Canan Aktaş, GMO Antalya Şube Başkanı İncigül Sağdıç Tataroğlu ve T-İnsan kitabının yazarı Ufuk Tarhan konuşmacı olarak katıldı. Katılımcılar, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel bilgiler verdi.

Panelde konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Kadın hakları, kadınlar günü, dünyanın neresinde kutlanıyor kutlansın, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hakkı teslim edilmeden bu gerçekleştirilemez. Dünyada hiçbir lider kendi kadının yaşamını bu kadar değiştirmemiştir" dedi.

Başkan Uysal, günlük hayatın yükünü büyük oranda kadınların taşıdığına da işaret ederek, "Her şeyden onlar çok etkileniyor. Çünkü toplumun en zor işini kadınlar yapıyor. Sosyal hayat ne kadar güçleşirse, sosyal hayattaki şiddet ne kadar artarsa bu direkt kadına yansıyor" dedi.

'KADIN OLMAK ZOR, KADIN BAŞKAN OLMAK DAHA DA ZOR'

Panele ev sahipliği yapan MMO Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu ise 24 odanın birleşiminden meydana gelen TMMOB'un 560 bin mühendis üyeye sahip olduğunu, buradaki kadın oranının yüzde 25 olduğunu söyledi. MMO Antalya Şubesi'ne kayıtlı 120 bin mühendisin yüzde 10'unun kadın olduğunu açıklayan Hamamcıoğlu, "Fırsat eşitliği yakalamış kadınlar olarak karşınızdayız. Okuldan mezun olduğumuzda babalarımızdan, dedelerimizden, okuldaki hocalarımızdan, okullarımızda yoğun olan erkek arkadaşlarımızdan destek alan kadınlar olarak görevlere gelebildik. Yani birinci değil ikincil sebeplerden dolayı buradayız. Kadın olmak çok zor, kadın başkan olmak daha da zor. Bizler eşimizden, aşımızdan, kazancımızdan, çocuklarımızdan fedakarlık ederek bu görevleri yapıyoruz" dedi.

'ERKEK VE KADIN EŞİTTİR AMA FARKLI SORUNLARI PAYLAŞIRLAR'

Kadınların kendisine, 'Rol model olup bize yol gösterin' demesiyle motivasyon kaynağı olduklarını söyleyen Ayşen Hamamcıoğlu, "Toplumda erkek ve kadın eşittir ama farklı sorunları paylaşırlar. Dolayısıyla kadının toplumda yanlış konumlandırılması yani kadın yemek yapar, ev işi yapar, çocuklara bakar diye pohpohlanması kadın istihdamına vurulan en önemli darbelerden biridir. Oysa kadın hayal edebilen, hayal ettiğini hızla gerçekleştiren, en azından evin içinde kurduğu o küçük topluluk içerisinde strateji oluşturarak çocuklarını büyüten, onlara yuva kuran, meslek edindirip aile birliğini bir arada tutan donanımlı varlıklardır" diye konuştu.

ÇMO Antalya Şube Başkanı Canan Aktaş, GMO Antalya Şube Başkanı İncigül Sağdıç Tataroğlu da kadın hakları ve kadın sorunlarına ilişkin bilgiler verdi. Panelde T-İnsan kitabının yazarı Ufuk Tarhan da hayatından kesitler anlatarak sunum yaptı.

TURK MUHENDIS VE MIMAR ODALARI BIRLIGI (TMMOB) ANTALYA IL KOORDINASYON KURULU KADIN KOMISYONU TARAFINDAN 8 MART DUNYA KADINLAR GUNU KAPSAMINDA 'MESLEGIMIZ GELECEGIMIZ-KADINIZ BIZ' BASLIKLI PANEL DUZENLENDI. (AYSEN HAMAMCIOGLU, EBRU MANAVOGLU- CANAN AKTAS- INCIGUL SAGDIC TATAROGLU) (FOTO:ANTALYA-DHA)

TURK MUHENDIS VE MIMAR ODALARI BIRLIGI (TMMOB) ANTALYA IL KOORDINASYON KURULU KADIN KOMISYONU TARAFINDAN 8 MART DUNYA KADINLAR GUNU KAPSAMINDA 'MESLEGIMIZ GELECEGIMIZ-KADINIZ BIZ' BASLIKLI PANEL DUZENLENDI. (UFUK TARHAN) (FOTO:ANTALYA-DHA)

TURK MUHENDIS VE MIMAR ODALARI BIRLIGI (TMMOB) ANTALYA IL KOORDINASYON KURULU KADIN KOMISYONU TARAFINDAN 8 MART DUNYA KADINLAR GUNU KAPSAMINDA 'MESLEGIMIZ GELECEGIMIZ-KADINIZ BIZ' BASLIKLI PANEL DUZENLENDI. (UMIT UYSAL) (FOTO:ANTALYA-DHA)

TURK MUHENDIS VE MIMAR ODALARI BIRLIGI (TMMOB) ANTALYA IL KOORDINASYON KURULU KADIN KOMISYONU TARAFINDAN 8 MART DUNYA KADINLAR GUNU KAPSAMINDA 'MESLEGIMIZ GELECEGIMIZ-KADINIZ BIZ' BASLIKLI PANEL DUZENLENDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)
Aslı DURAN/ANTALYA,(DHA)-


 

Etiketler:
 
Başkan Çetin: Alman pazarı yükselişte
 
Antalyalı genç bankacının feci sonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Çetin: Alman pazarı yükselişte
DÜNYANIN en büyük turizm fuarları arasında yer alan ITB Berlin, kapılarını ziyaretçilerine açtı.
Tütüncü'den belediye işçilerine sendika müjdesi
KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, belediye bünyesindeki şirket çalışanlarına ...
Atatürk'ün Antalya'ya gelişi kutlandı
GAZİ Mustafa Kemal Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin 89'uncu yılı törenle kutlandı.
 
Muhittin Böcek Gazipaşa'da...
CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı ...
Böcek ile destekçilerinin arasına HDP girdi
ANTALYA'da siyaset dünyasının önde gelen isimlerinden Anavatan Partisi ...
Başkan Uysal 'Halk Günü'nde
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Meydankavağı Mahallesi'nde düzenlenen ...
 
KOSGEB'ten, doku mühendisliği projesine destek
AKDENİZ Üniversitesi Teknokenti'nde doku mühendisliği alanında geliştirilen ...
'Yüzleşme' dizisi Alanya'da gala yaptı
KANAL D'nin yeni dizisi 'Yüzleşme' için, oyuncuların katılımıyla Antalya'nın ...
Marmelat Teneffüs Park'ta
MURATPAŞA Belediyesi'nin Antalya'da çocuklara özel ilk ve tek açık hava ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva