Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
10 Ekim 2015 Cumartesi - 15:35

Kadın cinayetine indirimlerle 15 yıl

ANTALYA'da kendisini terk eden sevgilisi 24 yaşındaki Canan Göktaş Yaşar'ı, vedalaşacağını söyleyerek çağırıp bıçaklayarak öldüren 35 yaşındaki Zafer Üstündağ tahrik ve takdir indirimiyle 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kadın cinayetine indirimlerle 15 yıl
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İddiaya göre, bir çocuk annesi Canan Göktaş, eşinden boşanınca kendisine yeni bir hayat kurmak için geldiği Antalya'da 2013 yılında bir markette kasiyer olarak çalışmaya başladı. Kendisi gibi eşinden boşanmış olan 5 çocuk babası çalıştığı marketin müdürü Zafer Üstündağ ile arkadaşlık etmeye başlayan Göktaş, bir süre sonra bu işyerinden ayrılıp bir zincir marketin Aksu İlçesi'ndeki paketleme deposunda çalışmaya başladı. Göktaş, yeni işyerine başladıktan sonra Üstündağ ile olan ilişkisine son vermek istedi. Bunun üzerine Zafer Üstündağ, geçen 16 Aralık akşamı Canan Göktaş'ı telefonla arayarak son kez görüşmek ve vedalaşmak istediğini iletti. Aracına aldığı Canan Göktaş'ı bıçaklayan Üstündağ, genç kadını orada araçtan indirip kaçtı. Ayrıldığı eşi ve çocuklarıyla vedalaşan Üstündağ, polise teslim oldu. Canan Göktaş ise olay yerinde hayatını kaybetti.

'ONU ÇOK SEVİYORDUM'

Hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömürboyu hapis cezası istemiyle Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Zafer Üstündağ karar duruşmasına çıktı. Öldürdüğü Canan Göktaş'ı çok sevdiğini iddia eden sanık Üstündağ, olay gecesi yaşananları şöyle anlattı:

"Hiçbir zaman Canan'ı öldürme kastım olmadı. Onu çok seviyordum. Olay günü amacım sadece vedalaşmaktı. Kendisi arabaya biner binmez, 'boynuzladım lan seni' dedi. Kendisini korkutmak amacıyla bıçağı elime aldım. Ancak buna rağmen küfür etmeye devam ediyordu. Korkutmak amacıyla bıçağı koltukla Canan arasına salladım. Bıçak kaza ile Canan'a saplandı. Canan'ın öldüğünü karakolda öğrendim."

AVUKATTAN ÖZGECAN ÖRNEĞİ

Öldürülen Canan Göktaş'ın annesi Tekmil ile kız kardeşi Yasemin Göktaş ile avukatları Serap Ertuğrul ve Gizem Kaya, sanığın 'tasarlayarak cinayet işlemek' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Sanığın Canan Göktaş'ı üç çocuğu olduğunu söyleyerek kandırdığını, sonra çocuk sayısının beş olduğunun ortaya çıktığını anlatan Serap Ertuğrul, kadın ve çocuk cinayetlerinin ortak özelliğinin 'hayır' denilmesi olduğunu söyledi. Özgecan cinayetinden örnek vererek sanığın cezalandırılmasını isteyen Serap Ertuğrul, “Özgecan karşısındaki saldırgana hayır dediği için öldürülmüştür. Burada da maktül sanığa hayır dediği için ayrılmak istediğini söylediği için öldürülmüştür. Bu nedenle sanığın tasarlayarak öldürmek suçundan cezalandırılmasını ve tahrik indirimi ve iyi hal indirimi verilmemesini istiyoruz" dedi.

CİNAYET DEĞİL KAZA

Zafer Üstündağ'ın avukatı Pınar Hakimoğlu ise bu olayın Özgecan cinayetiyle uzaktan yakından bir ilgisinin olmadığını söyledi. Her olayın kendine has özelliklerinin olduğunu anlatan Hakimoğlu, Özgecan'ın hiç tanımadığı bir saldırgan tarafından katledildiğini söyledi. Burada ise Canan Göktaş ile sanık arasında bir ilişkinin söz konusu olduğunu anlatan Hakimoğlu, tarafların başından beri birbirlerini sevip evlenmek ve yuva kurmak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi. Sanığın Canan Göktaş'ı çok sevdiğini ileri süren avukat Hakimoğlu, bu nedenle müvekkilinin çocuklarından ve malından vazgeçtiğini iddia etti. Olayın Canan'ın tahrikleri nedeniyle meydana geldiğini savunan Pınar Hakimoğlu, “Olayda tek darbe vardır. Canan kaza sonucu hayatını kaybetmiştir" dedi.

KARAR OY BİRLİĞİYLE

Mahkeme yapılan müzakereden sonra oy birliğiyle aldığı kararla Zafer Üstündağ'ı 'kasten öldürmek' suçundan önce ömürboyu hapis cezasına çarptırdı. Sonra sanığın bu eylemi haksız tahrik altında gerçekleştirdiği anlaşıldığından 'tahrik indirimi' yapıp cezayı 18 yıla düşüren mahkeme heyeti, sanığın yargılama sürecindeki tutum ve davranışlarını da dikkate alarak cezasını 15 yıla indirdi.

Kararı temyiz edeceklerini söyleyen Canan Göktaş'ın annesiyle kız kardeşi göz yaşları içinde adliyeden ayrıldı. (DHA)
 

 
Çavuşoğlu: Korkuteli'de yüzde 50 oy bekliyoruz
 
Ceylan: Şimşek'e ceza çok ağır
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni koleksiyon gözlükler görücüye çıktı
DÜNYACA ünlü Versace 19.69 Abbigliamento Sportivo Srl Milano İtalia firması, ...
Otomobille çarpışan motosiklet sürücüsü öldü
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde otomobille çarpışan motosiklette sürücü 37 ...
Anadolu Break Antalya'ya geliyor
ANADOLU Dansları ile break dansı aynı sahnede buluşturan Red Bull Anadolu ...
 
El sallama hesap sor
CHP, Antalya EXPO 2016 ile ilgili iddialara sessiz kalırken, partinin ...
Çallı'daki Atatürk Anıtı kalkacak mı?
Antalya Çallı Kavşağı’na yapılması planlanan asmalı köprü, Atatürk Anıtı’nın ...
O cesetlerin kimlikleri belli oldu
Antalya'da aynı gün, biri denizde, diğeri sulama kanalında boğularak ölen ...
 
Türel: Kepezaltı ve Santral uçacak
Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi bugün toplandı
Antalya'da terör örgütü operasyonunda 11 tutuklama
ANTALYA'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik operasyonda ...
Kepez varyant canavarı bulundu
ANTALYA'da kamyonetinden yola dökülen yağ yüzünden 20 aracın kaza yapmasına ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva