Fatih Ürek dolandırılmaktan son anda kurtuldu
Fatih Ürek dolandırılmaktan son anda kurtuldu
Oscar ödüllü oyuncuya 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi
Oscar ödüllü oyuncuya 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi
Armağan Şenol yaşamını yitirdi
Armağan Şenol yaşamını yitirdi
Cannes jürisinde Türk isim
Cannes jürisinde Türk isim
5 Temmuz 2021 Pazartesi - 17:48

Kadınlara KADES ve En İyi Narkotik Polisi Anne projeleri tanıtıldı

ANTALYA'da İçişleri Bakanlığı katkılarıyla Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kadınlara 'Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) ile 'En İyi Narkotik Polisi: Anne' projelerinin tanıtımı yapıldı.

Kadınlara KADES ve En İyi Narkotik Polisi Anne projeleri tanıtıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İçişleri Bakanlığı katkıları ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün teknik imkanı ve kapasitesiyle geliştirilen KADES ile İçişleri Bakanlığı'nca hayata geçirilen 'En iyi Narkotik Polisi: Anne Projesi'nin tanıtımı, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde yapıldı. Narkotik Suçlarla Mücadele ve Asayiş Şube Müdürlüğü işbirliğiyle yapılan proje tanıtım toplantısına Vali Ersin Yazıcı'nın eşi Hanife Necla Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan'ın eşi Selda Ulucan, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Tamer Özakıncı, AK Parti il, ilçe kadın kolları katıldı. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen ve AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı aracılığıyla yaklaşık 200 kadına projeler anlatıldı.

8 BİN 967 KİŞİYE ULAŞILDI

Tamer Özakıncı, uyuşturucuyla mücadele alanında başta anneler olmak üzere toplumun her kesimine uyuşturucuyla mücadele alanında İl Emniyet Müdürlüğü'nce gerekli bilgilendirme faaliyetleri yapılarak farkındalık yaratmayı amaçladıklarını aktardı. Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürlüğü'nce 2021 yılın 6 aylık döneminde Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerine online eğitim verildiğini belirten Özakıncı, Konyaaltı, Finike ve Alanya ilçe milli eğitim müdürlüklerine bağlı okullarda da öğretmen ve velilere online eğitim verildiğini anlattı. En İyi Narkotik Polisi: Anne projesi kapsamında 25 oturumda 4 bin 207 anne, anne adayı başta olmak üzere toplam 54 oturumda 8 bin 967 kişiye bilgilendirme yapıldığını söyleyen Tamer Özakıncı, “Narkotik faaliyetleri kapsamında 48 aynı noktada stant kurularak toplam 3 bin 310 kişiye bilgilendirme yapılarak el broşürleri dağıtılmıştır. En İyi Narkotik Polisi Anne ve Narko rehber eğitimleri başta olmak üzere yapılan bütün faaliyetlerde, Google Play Store ve AppStore üzerinden indirilebilen bir ihbar mekanizması olan uyum aplikasyonu tanıtılarak, indirilmesi sağlanmıştır" dedi.

KADES UYGULAMASIYLA KADIN ACİL DESTEK İHBAR SİSTEMİNE ULAŞILIYOR

Aile içi ve Kadına Şiddet konusunda hayata geçirilen KADES uygulamasının son yıllarda giderek artan kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla geliştirildiğini vurgulayan Özakıncı, “Eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar, akıllı telefonlarına indirdikleri KADES uygulaması üzerinden yapacakları ihbarla hızlı bir şekilde bu iş için kurulan Kadın Acil Destek ihbar sistemine ulaşabilecektir. Antalya Asayiş Şube Müdürlüğümüzce KADES uygulamasının başladığı 2018 yılından bugüne kadar tanıtımı ve farkındalığın arttırılması açısından kadın vatandaşlarımıza yönelik yapılan bilgilendirmeler kapsamında; Merkez ve Dış İlçe Emniyet Müdürlüklerimiz, Toplum Destekli Polisi Şube Müdürlüğümüz, Polis Merkezi Amirliklerimiz ve ŞÖNİM aracılığı ile kurulan stantlarda 45 bin KADES broşürü, özel KADES logolu 3 bin maske dağıtılarak bilgilendirmeler yapılmıştır" diye konuştu.

15 BİN KADIN KADES UYGULAMASINI İNDİRDİ

Tamer Özakıncı, Antalya'da toplu taşıma araçlarına televizyonlardaki gösterim için özel olarak hazırlanan KADES tanıtım videosunun sistematik olarak yayınlanması sağlanarak, yolculuk yapan yaklaşık 500 bin vatandaşa ulaşıldığını aktardı. Özakıncı, "İlimizde birimlerimize herhangi bir sebepten dolayı gelen ve görevlerimizce yapılan ziyaretlerde KADES Uygulaması bilgilendirmeleri yapılmış ve yaklaşık 15 bin kadının telefonuna KADES uygulamasının yüklenmesi sağlanmıştır" dedi.

ANTALYA'DA ICISLERI BAKANLIGI KATKILARIYLA EMNIYET GENEL MUDURLUGU TARAFINDAN KADINLARA 'KADIN ACIL DESTEK UYGULAMASI (KADES) ILE 'EN IYI NARKOTIK POLISI: ANNE' PROJELERININ TANITIMI YAPILDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA ICISLERI BAKANLIGI KATKILARIYLA EMNIYET GENEL MUDURLUGU TARAFINDAN KADINLARA 'KADIN ACIL DESTEK UYGULAMASI (KADES) ILE 'EN IYI NARKOTIK POLISI: ANNE' PROJELERININ TANITIMI YAPILDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

 
Alanya Kestelspor'da Uğur güven tazeledi
 
Ankara'da 6 köpeğin ölümünde 'zehirli tavuk eti' incelemesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alanya Kestelspor'da Uğur güven tazeledi
MİSLİ.com 3'üncü Lig 4'üncü Grup ekiplerinden Alanya Kestelspor'da olağanüstü ...
Antalya'da otomobille çarpışan motosikletli hayatını kaybetti
ANTALYA'da, otomobille çarpışarak, motosikletten havaya fırlayıp, yola ...
Alanya'da tatilciler denize girip, turistik yerleri gezdi
ANTALYA'nın hava sıcaklığı 32, deniz suyu sıcaklığı 25 derece ölçülen ...
 
ATSO Başkanı Çetin'den Haziran enflasyonu değerlendirmesi
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme ...
Başkan Esen, 'efsanelerle' buluştu
KONYAALTI Belediye Başkanı Semih Esen, Antalya'da geçmiş dönemde İl Genel ...
Antalya Teknokent, tarım sektörüyle işbirliği için buluştu
ANTALYA Tarım Konseyi ve Antalya Teknokent A.Ş. tarafından düzenlenen ...
 
Damada '5 liradan 5 bin liralık takı' sürprizi
ANTALYA'nın Serik ilçesinde dünyaevine giren Halil İbrahim Tanrıkulu'nun ...
Altınbeşik Mağarası'nı belediye işletecek
ANTALYA'nın İbradı ilçesi sınırlarında bulunan doğa harikası Altınbeşik ...
Kamyonu, araçlara çarpmamak için yan yatırdı: 5 yaralı
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde, freni boşalan kamyonun sürücüsü, önündeki ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva