Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
6 Ağustos 2018 Pazartesi - 12:22

Kadınların şehri Antalya

Her fırsatta kadınlara pozitif ayrımcılık yaptığını dile getiren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kadınlara yönelik projelere büyük önem veriyor.

Kadınların şehri Antalya
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kadınların sosyal ve kültürel yaşamını zenginleştirecek projelerin yanı sıra onların işgücü kapasitesini arttıracak projeler ile ekonomik hayata dahil olmalarının da önünü açıyor.

Yönetim kadrosunda 17 kadın yönetici ve bin 800 kadın personel yer alan Antalya Büyükşehir Belediyesi kadın çalışanları ile önemli hizmetler sunuyor. Toplumun her kesimi için hizmet ve proje üreten Antalya Büyükşehir Belediyesi, ailenin ve toplumun bel kemiği olan kadınları da unutmuyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel’in de büyük destek verdiği bu çalışmalar ile Antalya’da kadınlar artık daha mutlu.

ASMEK’ler üretime teşvik ediyor                 

Türkiye’de belediye bünyesinde hizmet veren en büyük yaygın eğitim kurumlarından biri olan Antalya Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (ASMEK) özellikle kadınların üretici olmasını ciddi anlamda teşvik ediyor. Antalya geneline yayılan ASMEK’lerden mezun olan çok sayıda kadın kursiyer girişimcilik kurslarına katılarak KOSGEB kredileriyle kendi iş yerlerinin sahibi oluyor. KOSGEB-ASMEK ve AKGİM işbirliği ile düzenlenen Girişimcilik Kurslarında sertifika alarak farklı iş kollarında kendi işletmelerini kuran kadınlar aile ekonomilerine katkı sağlıyor.

KİGGEM ile kadınlar iş sahibi oluyor

Kadınların hayatın her alanında yer alması gerektiğine inanan Antalya Büyükşehir Belediyesi, iş arayan, mevcut işinde kendini geliştirmek isteyen ya da kendi iş yerini açmak isteyen kadınlara ücretsiz olarak profesyonel eğitim ve danışmanlık hizmeti veren Kadın İş Gücü Geliştirme Merkezi (KİGGEM) ile de destek oluyor. KİGGEM, kadınların iş gücü kapasitesini arttırmaya yönelik hizmetleri ile iş hayatına girişimci kadınları kazandırıyor.

Kadınlar her konuda eğitiliyor

Antalya Büyükşehri Belediyesi tarafından kurulan Haşim İşcan, Ünsal, Çamlıbel, Fatih ve Serik Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezlerinde kadınlara okul öncesi eğitimden diyete kadar ihtiyaç duyacakları her konuda uzman kadrolar tarafından bilgi ve eğitim veriliyor. Kadınlar bu merkezlerde verilen aile, çocuk gelişimi, hukuki ve psikolojik danışmanlık desteği, diyetisyen hizmeti, okul öncesi eğitim, 7-12 yaş etüt programları, hobi kursları, özel öğrenciler için sosyal gelişim atölyeleri, yaz kursları ve sosyo-kültürel faaliyetler gibi hizmetlerin tamamından ücretsiz olarak yararlanabiliyor. 

Kadın Plajları ile pozitif ayrımcılık

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kadınlara yönelik bir diğer hizmeti de kadınlar plajı.

Sarısu, Alanya Aysultan ve Finike Altuncanhatun Kadınlar Plajı’nda kadınlara 5 yıldızlı otel konforunda hizmet veriliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin kadınlara pozitif ayrımcılığının en güzel örneği olan ve içerisinde hamam, sauna, buhar banyosu, masaj, kuaför, cafe, pastane, balık ve et restoranı, kır bahçesi, pide fırını hatta butiğin bile yer aldığı bu plajlarda dört dörtlük bir hizmet sunuluyor.

Şiddet mağduru kadınlar da unutulmuyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi suçtan zarar görmüş şiddet mağduru kadınları da yalnız bırakmıyor. “Yaşamak İçin Bir Nefes” projesine destek veren Büyükşehir Belediyesi iş garantili olarak açılan Aşçı Yardımcılığı Meslek Eğitim Kursu’nu başarıyla tamamlayan kadın kursiyerlerin sosyal ve kültürel yaşama entegre olmalarını sağlıyor. Bu sayede ekonomik özgürlüklerini kazanan kadınlar aileleri ve çocuklarıyla daha kaliteli bir yaşam sürebilme imkânına kavuşuyor.

“Kadınlar hizmetin en iyisine layık”

Kadınların baş tacı olduğunu söyleyen Başkan Menderes Türel, her projede kadınları düşünerek adımlar attığını belirtti. “Kadın elinin değdiği her şey bir başka güzel olur” diyen Başkan Türel, kadınların hizmetlerin en iyisine layık olduğunu ifade ederek, “Aileden başlayarak topluma yön veren kadınlarımız için ne yapsak azdır. Kadınlarımız eş ve anne olmalarının yanı sıra artık hayatın her alanında önemli ve aktif roller üstleniyor. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak onları elimizden geldiğince destekleyip, kültürel, sosyal ve ekonomik anlamda gelişimlerine katkı sunmaya çalışıyoruz. Antalya kadınların şehri ve kadınlarıyla mutlu bir şehirdir” dedi.

 

 
EDS henüz uygulamaya geçmedi
 
Sanayi elektriğine zam üstüne zam
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EDS henüz uygulamaya geçmedi
ANTALYA'da bazı güzergahlara takılan kameraların, Elektronik Denetleme ...
Uysal: Yörüklük somut olmayan kültürel miras ilan edilsin
İKİNCİ Yörük Yaşamı ve Kültürü Çalıştayı'nda konuşan Muratpaşa Belediye ...
İçişleri Bakanlığı, şehit eşine icrayı durdurdu
İÇİŞLERİ Bakanlığı'nca şehit polis memuru Abdullah Ümit Sercan (28) için eşi ...
 
Polisten günübirlik konaklama denetimi
ANTALYA Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde 258 günübirlik konaklama ...
Antalya'da nem bunalttı
ANTALYA Konyaaltı sahiline gelenler, yüzde 74'ü bulan nemin de etkisiyle ...
Eski sevgilisini Antalya'da bulup bıçakladı
ANKARA'dan, şiddet gördüğü iddiasıyla geçen yıl kaçarak Antalya'nın Kemer ...
 
Başkan Uysal: Zeytinköy'de imar sorunu bitti
MURATPAŞA Belediyesi Başkanı Ümit Uysal, Yeşildere Mahallesi ya da bilinen ...
Akıllı Kent Antalya e-devlette
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, tüm kamu hizmetlerine tek bir noktadan ...
Antalya'daki mermer ocağında ölüm
ANTALYA'da mermer ocağında üzerine taş düşen işçi Bayram Ali Özel (45), yaşamını yitirdi.
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva