Babasının beylik tabancası ile ağabeyini öldürdü
Babasının beylik tabancası ile ağabeyini öldürdü
GSF'den 'kadın' konulu sergi
GSF'den 'kadın' konulu sergi
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
5 Ekim 2020 Pazartesi - 11:01

Kadir Şeker, bıçağı tespih çeker gibi oynamak için aldığını söylemiş

KONYA'da, sevgilisi Ayşe Dırla'yı (35) dövdüğü öne sürülen Özgür Duran'a (32), engel olmak isterken kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Kadir Şeker (20), savcının "Elinde bıçağın ne işi vardı?" sorusuna, "Bıçağı internetten tespih çeker gibi oyun oynamak için aldım" dedi.

Kadir Şeker, bıçağı tespih çeker gibi oynamak için aldığını söylemiş
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, 5 Şubat akşamı, Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi Piri Reis Parkı'nda meydana geldi. Antalya'dan Konya'ya gelip yerleşen Ayşe Dırla ve Özgür Duran çifti arasında, birlikte yaşadıkları evde tartışma çıktı. Ayşe Dırla evden çıkıp, parka geldi. Peşinden parka gelen Özgür Duran, iddiaya göre sevgilisini dövmeye başladı. Tesadüfen parktan geçen Kadir Şeker de olaya müdahale etmek istedi. Çıkan arbedede, Şeker'in elindeki bıçak, Duran'ın kalbine isabet etti. Özgür Duran, hayatını kaybederken, tıp fakültesinde okumak için üniversite sınavına hazırlanan Kadir Şeker, gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Şeker, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

19 YILA KADAR HAPİS İSTEMİYLE YARGILANIYOR

Soruşturma sonunda Kadir Şeker hakkında, 'kasten adam öldürme' suçundan iddianame düzenlendi. İddianamede, yargılamanın ömür boyu hapis cezası istemiyle yapılması, verilecek cezanın ise tahrik indirimiyle 12 yıldan 18 yıla kadar olması talep edildi. Ayrıca, 'yasak bıçaklar ve diğer aletlerle ilgili suçlar ve cezaları' kapsamında 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası verilmesi istendi. Şeker'in yargılanmasına, Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

'TESPİHLE OYNAR GİBİ OYNAMAK İÇİN ALMIŞ'

Konya'da olay yerindeki keşif sırasında, Kadir Şeker'in, savcıya verdiği ifadelerin detayları da ortaya çıktı. Keşif sırasında savcının "Elinde bıçağın ne işi vardı?" sorusuna, Kadir Şeker'in "Bıçağı internetten elimde tespihle oynar gibi oynamak için aldım" karşılığını verdiği tunanağa yansıdı. Bir görgü tanığı ise ifadesinde, Kadir Şeker'in yere düşen Özgür Duran'a tekme attığını, "Lanet olsun" dedikten sonra arkasını dönerek gittiğini kaydetti.

AYŞE DIRLA'NIN RAPORU: DARP YOK

Özgür Duran tarafından darbedildiği öne sürülen Ayşe Dırla hakkında 9 Şubat günü Konya Numune Hastanesi'nden verilen raporda ise 'Darp, cebir izi yoktur' ifadeleri yer aldı.

'HAK ETMEDİĞİMİZ DURUMLAR YAŞADIK'

Özgür Duran'ın Antalya'da yaşayan annesi Mübeyyen Güner Dalkılıç (48), oğlunu kaybedeli 8 ay olduğunu, acısını halen yaşadığını kaydetti. Oğlunun kötü biri olmadığını söyleyen Dalkılıç, "Hak etmediğimiz durumlar yaşadık. Küfürlere maruz kaldık. Çocuğumun mezar yerine kadar sorunlar yaşadık" dedi. Kadir Şeker ve avukatlarının, 'kadına şiddet' gerekçesini savunmalarının temeli yaptıklarını anlatan Dalkılıç, "Kadına şiddet diye bir şey yok. O şekilde yola çıktılar. Ayşe Dırla'nın darbedilmediğine dair rapor var" diye konuştu.

'ELİNDE BIÇAKLA KAMERİYEYE GELİYOR'

Oğlu Özgür Duran ile Ayşe Dırla'nın parkta yüksek sesle tartıştığını, oğlunun o esnada kameriyeye yumruk attığını belirten Dalkılıç, şöyle konuştu:

"Parkta Ayşe'nin ağlaması sonucu Kadir Şeker, yanlarına giderek 'Neden kadına şiddet uyguluyorsun?' diyor. Oğlum da 'Kadına şiddet uygulamıyorum. Biz sadece tartışıyoruz. Sen evine git' diyor. Oğlum ve Ayşe Dırla, defalarca 'git' demelerine rağmen Kadir Şeker, elinde bıçakla kameriyeye geliyor. Kadir Şeker'in bıçakla geldiğini Ayşe Dırla görüyor. Ayşe bıçağı görür görmez Özgür'ü kenara çekmiş. Ayşe de 'Ablam sen git, o benim eşim, tartışıyoruz' demiş. Şimdi ben soruyorum, Kadir Şeker elinde bıçakla neden geldi? Niçin geldi? Defalarca uyarmalarına rağmen neden dönüp gitmedi? Neden bir polisi aramadı? Neden birilerinden yardım istemedi? Çünkü kadına şiddetin olmadığını kendisi de biliyor."

'NEREDE KALDI MERHAMETLİĞİ, VİCDANI'

Oğlu Özgür Duran'ın sabıkası olduğu için yargılanmaması gerektiğini, yaptığı hataların bedelini cezaevinde yatarak çektiğini ifade eden Mübeyyen Güner Dalkılıç, "O konularla bu konuların ne alakası var. Onlar kadına şiddet diyerek yola çıkıyorlar. Benim dediğim gibi kadına şiddet yok. Kadir Şeker de bunu biliyor. Çocuğumu yaralıyorsun orada, neden yardım etmedin? Neden tampon yapmadın? Suriyeli bir vatandaş koşarak gelip tampon yapıyor. Kadir Şeker, yerde can çekişen oğluma tekme atarak 'Allah kahretsin' diyor. Nerede kaldı merhametliği vicdanı" dedi.

'KADİR ŞEKER TIP ÖĞRENCİSİ DEĞİL'

Özgür Duran'ın kardeşi Niyazi Remzi Duran (18) ise ağabeyini öldüren Kadir Şeker'in, 4 sene sınava girdiğini ve tıp fakültesini kazanamadığını, asla bir tıp öğrencisi olmadığını kaydetti. Remzi Duran, "Kadına şiddet olayı yok. Ayşe Dırla'nın darp raporu burada, sonuç olarak darp ve cebire rastlanmadığı ortaya çıktı. Kendi ağzından beyanı da var. Kadir Şeker'in 'Bıçağı internetten elimde tespihle oynar gibi oynamak için aldım' diye beyanı var" diye konuştu.

'ADİL YARGILAMA İSTİYORUZ'

Adil yargılama istediklerini vurgulayan Remzi Duran, annesi ve kendisinin bu olay nedeniyle çok sıkıntı çektiklerini söyledi. Duran, "6 yıllık futbol kariyerim bu olaylardan dolayı sıkıntıya girdi. Arkadaşlarıma dosyada olanları göstermeme rağmen çoğu bitti. Arkadaşlarım bana inanmıyor. Okulumdan da atıldım ve dışlandım. Annem işinden oldu. Biz adil yargılama istiyoruz" dedi.

KONYA'DA, SEVGILISI AYSE DIRLA'YI (35) DOVDUGU ONE SURULEN OZGUR DURAN'I (32), ENGEL OLMAK ISTERKEN KALBINDEN BICAKLAYARAK OLDURDUGU GEREKCESIYLE TUTUKLANAN VE 19 YILA KADAR HAPSI ISTEMIYLE YARGILANAN KADIR SEKER'IN (20), KESIF ESNASINDA SAVCININ "ELINDE BICAGIN NE ISI VARDI" SORUSUNA, "BICAGI INTERNETTEN TESPIH CEKER GIBI OYUN OYNAMAK ICIN ALDIM" KARSILIGINI VERDIGI ORTAYA CIKTI. OZGUR DURAN'IN ANTALYA'DA YASAYAN ANNESI MUBEYYEN GUNER DALKILIC ILE KARDESI NIYAZI REMZI DURAN ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:ADEM AKALAN/ANTALYA-DHA)

KONYA'DA, SEVGILISI AYSE DIRLA'YI (35) DOVDUGU ONE SURULEN OZGUR DURAN'I (32), ENGEL OLMAK ISTERKEN KALBINDEN BICAKLAYARAK OLDURDUGU GEREKCESIYLE TUTUKLANAN VE 19 YILA KADAR HAPSI ISTEMIYLE YARGILANAN KADIR SEKER'IN (20), KESIF ESNASINDA SAVCININ "ELINDE BICAGIN NE ISI VARDI" SORUSUNA, "BICAGI INTERNETTEN TESPIH CEKER GIBI OYUN OYNAMAK ICIN ALDIM" KARSILIGINI VERDIGI ORTAYA CIKTI. OZGUR DURAN'IN ANTALYA'DA YASAYAN ANNESI MUBEYYEN GUNER DALKILIC, AYSE DIRLA'NIN DARBEDILMEDIGINE DAIR RAPOR ILE KADIR SEKERIN BICAGININ FOTOGRAFINI GOSTERDI.(FOTO:ADEM AKALAN/ANTALYA-DHA)

KONYA'DA, SEVGILISI AYSE DIRLA'YI (35) DOVDUGU ONE SURULEN OZGUR DURAN'I (32), ENGEL OLMAK ISTERKEN KALBINDEN BICAKLAYARAK OLDURDUGU GEREKCESIYLE TUTUKLANAN VE 19 YILA KADAR HAPSI ISTEMIYLE YARGILANAN KADIR SEKER'IN (20), KESIF ESNASINDA SAVCININ "ELINDE BICAGIN NE ISI VARDI" SORUSUNA, "BICAGI INTERNETTEN TESPIH CEKER GIBI OYUN OYNAMAK ICIN ALDIM" KARSILIGINI VERDIGI ORTAYA CIKTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

KONYA'DA, SEVGILISI AYSE DIRLA'YI (35) DOVDUGU ONE SURULEN OZGUR DURAN'I (32), ENGEL OLMAK ISTERKEN KALBINDEN BICAKLAYARAK OLDURDUGU GEREKCESIYLE TUTUKLANAN VE 19 YILA KADAR HAPSI ISTEMIYLE YARGILANAN KADIR SEKER'IN (20), KESIF ESNASINDA SAVCININ "ELINDE BICAGIN NE ISI VARDI" SORUSUNA, "BICAGI INTERNETTEN TESPIH CEKER GIBI OYUN OYNAMAK ICIN ALDIM" KARSILIGINI VERDIGI ORTAYA CIKTI. (AYSE DIRLA'NIN GENEL ADLI MUAYENE RAPORU) (FOTO:ANTALYA-DHA)

KONYA'DA, SEVGILISI AYSE DIRLA'YI (SOLDA) DOVDUGU ONE SURULEN OZGUR DURAN'I (SAGDA), ENGEL OLMAK ISTERKEN KALBINDEN BICAKLAYARAK OLDURDUGU GEREKCESIYLE TUTUKLANAN VE 19 YILA KADAR HAPSI ISTEMIYLE YARGILANAN KADIR SEKER'IN (20), KESIF ESNASINDA SAVCININ "ELINDE BICAGIN NE ISI VARDI" SORUSUNA, "BICAGI INTERNETTEN TESPIH CEKER GIBI OYUN OYNAMAK ICIN ALDIM" KARSILIGINI VERDIGI ORTAYA CIKTI.(FOTO:KONYA-DHA)

KONYA'DA, SEVGILISI AYSE DIRLA'YI DOVDUGU ONE SURULEN OZGUR DURAN'I (FOTODAKI), ENGEL OLMAK ISTERKEN KALBINDEN BICAKLAYARAK OLDURDUGU GEREKCESIYLE TUTUKLANAN VE 19 YILA KADAR HAPSI ISTEMIYLE YARGILANAN KADIR SEKER'IN (20), KESIF ESNASINDA SAVCININ "ELINDE BICAGIN NE ISI VARDI" SORUSUNA, "BICAGI INTERNETTEN TESPIH CEKER GIBI OYUN OYNAMAK ICIN ALDIM" KARSILIGINI VERDIGI ORTAYA CIKTI.(FOTO:KONYA-DHA)

KONYA'DA, SEVGILISI AYSE DIRLA'YI DOVDUGU ONE SURULEN OZGUR DURAN'I, ENGEL OLMAK ISTERKEN KALBINDEN BICAKLAYARAK OLDURDUGU GEREKCESIYLE TUTUKLANAN VE 19 YILA KADAR HAPSI ISTEMIYLE YARGILANAN KADIR SEKER'IN (FOTODAKI), KESIF ESNASINDA SAVCININ "ELINDE BICAGIN NE ISI VARDI" SORUSUNA, "BICAGI INTERNETTEN TESBIH CEKER GIBI OYUN OYNAMAK ICIN ALDIM" KARSILIGINI VERDIGI ORTAYA CIKTI.(FOTO:KONYA-DHA)

KONYA'DA, SEVGILISI AYSE DIRLA'YI DOVDUGU ONE SURULEN OZGUR DURAN'I, ENGEL OLMAK ISTERKEN KALBINDEN BICAKLAYARAK OLDURDUGU GEREKCESIYLE TUTUKLANAN VE 19 YILA KADAR HAPSI ISTEMIYLE YARGILANAN KADIR SEKER'IN , KESIF ESNASINDA SAVCININ "ELINDE BICAGIN NE ISI VARDI" SORUSUNA, "BICAGI INTERNETTEN TESPIH CEKER GIBI OYUN OYNAMAK ICIN ALDIM" KARSILIGINI VERDIGI ORTAYA CIKTI. (OLAYIN YASANDIGI PARK) (FOTO:KONYA-DHA)

Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA)

 
Hafif ticari araca çarpan motosikletli yaralandı
 
60 yılda 70'e yakın göl kurudu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'de Halimoğlu güven tazeledi
AK PARTİ Manavgat İlçe Teşkilatı 7'nci Olağan Kongresi'nde tek aday olan ...
Antalya'da yasağa rağmen müzikli asker eğlencesi
ANTALYA'da, caddede toplanan gençler, koronavirüs tedbirleri kapsamındaki ...
Valizden 25 kilo esrar çıktı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde jandarmanın durdurduğu otobüsteki yolcunun ...
 
Myra Antik Kenti'ndeki tiyatro maskları fotoğraf stüdyosu gibi
ANTALYA'nın Demre ilçesinde bulunan Myra Antik Kenti'ndeki Roma tiyatro ...
Konser de, seyirci de böyle olur...
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB), hafızalardan silinmeyecek ...
NAVTEX ilanları sonrası Oruç Reis limandan ayrıldı
YUNANİSTAN'ın dün Türkiye sorumluluk sahasında yayımladığı 2 yeni NAVTEX'in ...
 
AB destekli kent ağı projesi tamamlandı
MURATPAŞA Belediyesi'nin, aralarında üniversitelerin de bulunduğu 17 kuruluş ...
Elma ağacı, ekimde çiçek açtı
ANTALYA'nın Demre ilçesindeki elma ağacı, ekim ayında bembeyaz çiçeklendi. ...
'Gelmezsen atlarım' deyip, kendisini çatıdan boşluğa bırakan kişi öldü
ANTALYA'da 5 katlı binanın çatısına çıkan Fatih B., kendisini iki bina ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva