'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
5 Temmuz 2022 Salı - 14:34

Kadir Şeker'in yeniden yargılanmasına başlandı

KONYA'da sevgilisi Ayşe Dırla'yı (35) döven Özgür Duran'ı (32) engellemeye çalıştığı sırada kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle 12,5 yıl hapse çarptırılan ve cezası Yargıtay tarafından bozulan tutuklu sanık Kadir Şeker (22), yeniden yargılanmaya başladı.

Kadir Şeker in yeniden yargılanmasına başlandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, 5 Şubat 2020'de Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi Piri Reis Parkı'nda meydana geldi. Kadir Şeker, sevgilisi Ayşe Dırla'yı döven Özgür Duran'ı engellemeye çalıştı. Bu sırada çıkan arbedede Şeker, Duran'ı kalbinden bıçaklayarak öldürdü. Gözaltına alınan Şeker, ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürme' suçlamasıyla yargılanan Kadir Şeker'e, ömür boyu hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti, suçun 'haksız tahrik' altında işlendiğine kanaate getirerek cezayı önce 15 yıla, ardından Kadir Şeker'in duruşmadaki iyi halini gözeterek 12,5 yıla indirdi.

TAHLİYE KARARI BEKLENİYOR

Daha sonra dosya, savcılık itirazı ve sanık avukatlarının başvurusu ile önce istinaf ardından da Yargıtay'a taşındı. Son olarak Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, Kadir Şeker'e verilen cezayı yüksek bularak kararı bozdu. Kararda; 'haksız tahrik' indiriminin, haksızlık içeriğinin ulaştığı boyut dikkate alınarak, asgari düzeye yakın bir ceza olması gerektiği vurgulandı.

Yargıtay'ın kararı sonrası tutuklu sanık Kadir Şeker, Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden yargılanmaya başladı. Kadir Şeker, annesi Zeliha Şeker, ağabeyi Hidayet Şeker, öldürülen Özgür Duran'ın babası Cengiz Duran, annesi Mübeyyen Duran ve kardeşi Niyazi Remzi Duran ile taraf avukatları duruşmada hazır bulundu. 'Haksız tahrik' indirimi en üst seviyeden uygulanırsa; Kadir Şeker'in cezası, 10 yıl düşecek. Bu durumda Şeker'in cezaevinde kaldığı süre gözetilerek tahliye edilebileceği belirtildi.

CEZA DÜŞTÜ, TUTUKLULUĞA DEVAM KARARI ÇIKTI

Mahkeme heyeti, Yargıtay kararı sonrası Kadir Şeker'in cezasını 12,5 yıldan 10 yıl 10 aya düşürerek, tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Duruşmada cumhuriyet savcısı ilk mütalaasında usul ve yasaya uygun bozma ilamına karar verilmesini talep etti. Duruşmaya katılan öldürülen Özgür Duran'ın kardeşi Remzi Duran, ''Ağabeyime son kez bakmasını istiyorum'' diyerek ağabeyinin fotoğrafını gösterdi. Duran, '' Kadına şiddete karşıyız. En ağır şekilde yargılanmasını istiyoruz'' dedi.   Anne Mübeyyen Güner ile babası Cengiz Duran, Yargıtay'ın bozma kararına karşı oldukları dile getirdi. Kadir Şeker'in avukatları da tahliyesini talep etti. Kadir Şeker de ifadesinde ''Daha önceki ifadelerimi tekrar ederim. Bozma kararına katılıyorum'' dedi. 

SAVCI AZAMİ ORANDA İNDİRİM VE TAHLİYE İSTEDİ

Savcı son mütalaasında, daha önceki verdikleri mütalaayı tekrar ettikleri, sanğın suçu haksız tahrik altında işlediği için cezasının azami oranda indirilmesi ve sanık Kadir Şeker'in cezaevinde bulunduğu süre göz önüne alınarak tahliyesini talep etti. 

Anne Mübeyyen Güner, yeniden söz alıp, tahliye talebine tepki gösterdi. Güner, ''Burada bu çocuk suçsuz olsun. Kendi ellerimle kurtaracağım. Benim böyle bir devletim olamaz. Ödül gibi ceza aldı'' dedi. Ardından konuşmasını devam ettirmesi üzerine salon dışına çıkartıldı. 

Son sözü sorulan Kadir Şeker de, ''Üzüldüğüm için gittim. Arkamdan saldırdı. Boğazımı sıktı. Ciğerlerimin acısını hissettim. Nefesim kesildi. Bıçağın sesinden korkar diye, bıçağımı çıkardım. Maktulün yaralandığını fark etmedim. Sadece sağ elimde acı hissettim. Kadının ağlamasını duymadım. Aleyhime ifadeler vermiş. Bir şey söylemek istemiyorum. Sadece yardım etmek istedim. Hayatını kaybettiğim için üzgünüm'' dedi. 

Mavi gömlek, siyah pantolon giyen ve yeni tıraş olduğu görülen Kadir Şeker'in, duruşmada heyecandan yerinde dururken sağa ve sola doğru sallanır şekilde hareket ettiği gözlendi. 

Mahkeme heyeti, 12,5 yıl olan cezayı 10 yıl 10 aya düşürerek, Kadir Şeker'in tutukluluk halinin devam etmesine karar verdi. 

 KONYA'DA, SEVGILISI AYSE DIRLA'YI (35) DOVDUGU ONE SURULEN OZGUR DURAN'I (32) ENGEL OLMAK ISTERKEN KALBINDEN BICAKLAYIP, OLDURDUGU GEREKCESIYLE 12,5 YIL HAPSE CARPTIRILAN VE CEZASI YARGITAY TARAFINDAN BOZULAN KADIR SEKER, YENIDEN YARGILANMASINA BASLANDI. (FOTO: HASAN DONMEZ/KONYA,DHA)

Hasan DÖNMEZ- Salih BÜYÜKSAMANCI/KONYA,(DHA)

 
Öldürülen Nuray'ın arkadaşı: Taner'den kurtulmak istiyordu
 
Oğlunun ateşe verdiği evde yanan kadın, yaşam savaşını kaybetti
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
faysal 7 Temmuz 2022 Perşembe 19:13

af geldimi helal cinayet gibi cinayet helal insanin sırtı saglam olacak

Yorumu oyla      0      0  
taş 6 Temmuz 2022 Çarşamba 08:01

Topluma örnek bir dava olacaktı,tamamen iyi niyetle birisinin darp edilmesini önlemeye çalışmış ve akabinde kendisine saldırı esnasında nefsi müdafaa yapmış,o nedenle tutukluluğuna son verilerek bu çerçevede yargılanmalıydı.Artık kimse böyle bir durumda kimseye yardım etmek istemez.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
5 gencin öldüğü kazada sürücü ehliyetsiz çıktı
KONYA'da 5 kişinin öldüğü, 4 kişinin yaralandığı kazada otomobilin sürücüsü ...
‘Kökünü Kurutma Operasyonu'nda 171 şüpheli tutuklandı
DİYARBAKIR merkezli 14 ilde uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen ...
Şehit Enes Özgül'ün cenazesi helallik için baba evine getirildi
PENÇE - Kilit Operasyonu'nda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Enes Özgül'ün ...
 
Erol Evcil: Devleti dolandırma niyetim yoktur
ANKARA'da 'Demir Yumruk' operasyonu kapsamında tutuklanan ve suç örgütü ...
7,5 ton gümrük kaçağı gübre ele geçirildi
MERSİN'de piyasaya sürülmeye hazır 7 bin 501 kilo gümrük kaçağı gübre ...
7 ilde 214 şüpheliye yönelik kaçak sigara operasyonu
İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, kaçak tütün ve tütün ürünleriyle mücadele ...
 
Eşini kaçırıp, barakaya kapatan kocaya 5 yıl hapis
DENİZLİ'de kendisini aldattığını ileri sürdüğü eşi Özgün Y.'yi (39) saçlarından ...
'Gürültü' kavgasında baba ve oğlunu öldürdü
ORDU'da, komşular arasında gürültü meselesinden çıkan kavgada Şeref I. ...
"Dilenmeyen" dilenciler
BURSA Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, dilencilere ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva