ANSİAD'ın konuğu Özel oldu
ANSİAD'ın konuğu Özel oldu
Tarımsal üretimde fedakarlıklarla dolu 91 yıl
Tarımsal üretimde fedakarlıklarla dolu 91 yıl
Kavga etti, 3 gün sonra ölü bulundu
Kavga etti, 3 gün sonra ölü bulundu
Uğur Dündar’dan art arda ‘babalık’ açıklaması
Uğur Dündar’dan art arda ‘babalık’ açıklaması
12 Aralık 2018 Çarşamba - 11:20

Kahkaha sesi sayesinde çözülen cinayet sanığına, ömür boyu hapis talebi

KONYA'da geçen yıl otomobiliyle hareket halindeyken pompalı tüfekle öldürülen Yunus Şener'in (39), bir arka sokaktan duyulan kahkahanın ardından gözaltına alınan kadınların ifadesi doğrultusunda yakalanan katil zanlısı Yaşar Urdemir (30) hakkında müebbet hapis cezası istendi.

Kahkaha sesi sayesinde çözülen cinayet sanığına, ömür boyu hapis talebi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, geçen yıl 4 Temmuz tarihinde Aziziye Mahallesi Aziziye Caddesi'nde meydana geldi. Yunus Şener, 42 SR 969 plakalı otomobiliyle giderken silahlı saldırıya uğradı. Göğsünden yaralanan Şener'in direksiyon kontrolünü yitirdiği otomobil, bir iş yerine çarpıp durdu. Ambulansla Konya Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Şener, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Bölgede araştırma yapan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayın meydana geldiği caddenin bir arka sokağından kadın kahkaha sesinin geldiğini duydu. Arkadaki caddeye geçen polis, daha önce poliste 'Fuhuş yapmak' suçundan kaydı olan Büşra Ç. ve Büşra Y.'nin olduğunu fark etti. Polis, iki kadının davranışlarından da şüphelenip gözaltına aldı. Sorgulanan Büşra Y., cinayeti sevgilisi Yaşar Urdemir'in işlediğini iddia etti. Polis, Yaşar Urdemir ve olay anında yanında bulunan arkadaşları Fevzi K. ile  Nihat H.'yi gözaltına aldı.

Büşra Y., ifadesinde daha önceden tanıdığı Yunus Şener'in, kendisinden sürekli para istediğini öne sürerek, şunları söyledi:

"Yunus daha önce de sürekli para istiyordu. Ona günlük 50 lira vermem gerektiğini, aksi halde beni çalıştırtmayacağını söylüyordu. Olay günü akşam saatlerinde arkadaşım Büşra Ç. ile beni, Ahlak Büro Amirliği ekibindeki polisler gözaltına almıştı. İfademizin ardından hakkımızda yasal işlem başlatılıp serbest bırakıldık. Emniyet Müdürlüğü'nden çıktıktan sonra Yaşar bizi çalıştığımız caddeye bırakıp, gitti. Yunus, yanıma gelerek yine para istedi, tehdit etti. Ben de Yaşar'ı telefonla aradım. 'Gel beni bu adamdan kurtar artık. Canıma tak etti. Sen nasıl sevgilisin' dedim. Yaşar hemen geldi, Yunus'a ateş etti."

OBJEKTİFLERE GÜLDÜ

Gözaltına alınan 2'si kadın, 5 şüpheli, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. 'Azmettirmekle suçlanan Büşra Y., gazetecilere dönüp, kameralara gülümsedi. Şüphelilerden Yaşar Urdemir, 'Kasten adam öldürme' suçundan tutuklandı. Büşra Ç. ise adli kontrol kararıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Diğer şüpheliler Büşra C., Fevzi K. ve Nihat H., savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 

İKİLİ OYNUYORDU

Olayla ilgili Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasına tutuklu ve tutuksuz sanıklar, yakınların ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada tanık olarak dinlenen Büşra Ç., Büşra Y.'nin ikili oynadığını ileri sürdü. Büşra Ç. şunları söyledi:

"Öldürülen Yunus ile sanık Yaşar'ın arası Büşra yüzünden kötüydü. Olay günü bir tartışmadan dolayı Büşra Y., Urdemir'i 'Yunus beni öldürecek, çabuk gel' diye telefonla aradı. Urdemir gelince tartışmaya başladılar. Tartışmanın ardından Urdemir arabasına bindi. Şener de arabasıyla arkasından gitti. Urdemir arabasındaki silahı çıkarıp Şener'in aracına doğru ateş etti. O sırada Şener'in otomobili kontrolden çıkıp bariyere çarparak durdu. Sanık Büşra Y. ise sürekli ikili oynuyor, Şener'i Urdemir'e, Urdemir'i Şener'e şikayet ediyordu" dedi.

ÖMÜR BOYU HAPİS TALEBİ

Sanık ve tanık savunmalarının ardından Cumhuriyet Savcısı mütalaasını verdi. Mütalaada tutuklu sanık Yaşar Urdemir, Şener'i 'kasten öldürdüğü' yönünde cezalandırılmasını talep ederek ömür boyu hapisle cezalandırılmasını, tutuksuz sanık Büşra Y.'nin 'azmettirme' suçunu işlediğinin sabit olmaması gerekçesiyle beraatına karar verilmesini talep etti.

Duruşma ileriki bir tarihe ertelendi.

KONYA'DA GECEN YIL OTOMOBILI ILE HAREKET HALINDEYKEN POMPALI TUFEKLE OLDURULEN YUNUS SENER'IN (39), KATIL ZANLISI YASAR URDEMIR (30) HAKKINDA MUEBBET HAPIS CEZASI ISTENDI. DURUSMADANA TANIK OLARAK DINLENEN BUSRA C., 'BUSRA Y.(SARISIN OLAN) IKILI OYNUYORDU. IKISINI DE BIRBIRLERINE SIKAYET EDIYORDU. YINE ONUN KISKIRTMASI SONUCU BU OLAY OLDU."DEDI.(FOTO:ARSIV-HASAN DONMEZ/KONYA,DHA)KONYA'DA GECEN YIL OTOMOBILI ILE HAREKET HALINDEYKEN POMPALI TUFEKLE OLDURULEN YUNUS SENER'IN (39(FOTOGRAFTA)), KATIL ZANLISI YASAR URDEMIR (30) HAKKINDA MUEBBET HAPIS CEZASI ISTENDI.(FOTO:KONYA,DHA)

Tolga YANIK/KONYA, (DHA)

Etiketler:
 
Antalya DOB'dan yeni yıl hediyesi 'Fındıkkıran'
 
'Muratpaşa'da Sanat Var'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hırsızlık şüphelisi: Cacık olsa biz de yesek
KONYA'da Gökhan D. (20) ve ağabeyi Müslüm D. (25), 2 evden yaklaşık 50 ...
Maltepe'de kadın cinayeti
MALTEPE'de bir kadın sokak ortasında ateş edilerek öldürüldü. 
Tavuk eti hastalıklardan koruyor
SAĞLIKLI beslenmede tavuk etinin önemli rolü olduğunu söyleyen Beslenme ...
 
Kavga ettiği oğlunu tabancayla vurdu
SAKARYA'nın Karasu ilçesinde kavga ettiği babası R.Ö. tarafından tabancayla ...
İki kardeşi yaralayıp 12 yıl ceza aldı 'İsteseydim öldürürdüm' dedi
KONYA'da borçlu olduğu kardeşlerden birini tabancayla, diğerini ise tabancanın ...
Bitlis’te 76 köy yolu kardan ulaşıma kapandı
BİTLİS'te dün akşam saatlerinde başlayan ve gece devam eden kar yağışı ...
 
5 yaşında görme yetisini kaybetti, örgü örerek hayata bağlandı
MANİSA'da yaşayan görme engelli Sevim Kuran (54), 5 yaşında görme yetisini ...
Polis okulunda çok sayıda öğrenci hastanelik oldu
GAZİANTEP Polis Okulu'nda eğitim gören çok sayıda öğrenci, zehirlenme şikayetiyle hastanelik oldu.
Dilipak'tan çok konuşulacak bir yazı
Hükümete yakın Yeni Akit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak “Velevkane ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayram nostaljisi
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva