ANSİAD'ın konuğu Özel oldu
ANSİAD'ın konuğu Özel oldu
Tarımsal üretimde fedakarlıklarla dolu 91 yıl
Tarımsal üretimde fedakarlıklarla dolu 91 yıl
Kavga etti, 3 gün sonra ölü bulundu
Kavga etti, 3 gün sonra ölü bulundu
Uğur Dündar’dan art arda ‘babalık’ açıklaması
Uğur Dündar’dan art arda ‘babalık’ açıklaması
13 Ağustos 2020 Perşembe - 15:52

Kahveci esnafından "Oyun yasağı kaldırılsın" talebi

İSTANBUL Kahveciler Esnaf Odası’na bağlı kahveci esnafı, Beyazıt Meydanı’nda toplanarak kahvehanelerde oyun yasağının kaldırılmasını talep etti.

Kahveci esnafından  Oyun yasağı kaldırılsın  talebi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kahvehaneler, koronavirüs tedbirleri kapsamında 16 Mart’ta İçişleri Bakanlığı tarafından alınan kararlar neticesinde kapatılmış ve 1 Haziran tarihinde normalleşme adımları kapsamında tekrar açılmıştı. Yayınlanan İçişleri Bakanlığı genelgesinde kahvehanelerde iskambil, okey, tavla oyunları ve nargile satışları normalleşme adımlarının dışında tutularak yasakları devam etmişti. İstanbul Kahveciler Esnaf Odası’na bağlı esnaflar, Beyazıt Meydanı’nda toplanarak kahvehanelerde oyun oynanması talebinde bulundular. Ellerinde getirdikleri döviz ile birlikte basın açıklaması yapan grup daha sonra meydandan ayrıldı. 

“KİRA ÖDEYEMİYORUZ” 

İstanbul Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Serdar Erşahin,” Koronavirüs tüm dünya gibi ülkemizi de etkiledi. 10 Mart 2020 tarihinde ilk vakanın açıklanması üzerine 16 Mart 2020’de İçişleri Bakanlığı tarafından alınan tedbirler doğrultusunda pek çok esnaf gibi, bizler de bu tedbirlere uyarak kahvehanelerimizi kapattık ve nihayetinde yaklaşık 80 gün sonra, 1 Haziran 2020 tarihli İçişleri Bakanlığı genelgesiyle kahvehanelerimizi açabildik. Ancak oyun yasağının devam etmesi nedeniyle kahvehanelerimize müşterilerimiz gelmez oldu. Kahvelerimiz kapalı olduğunda, en azından mülk sahiplerine 'işyerim kapalı' diyebiliyorduk. Onlar da durumumuzu anlayışla karşılıyordu. Bugün ise kahvelerimiz resmen açıldı ancak açık olduğu halde mülk sahibine kira ödeyemiyoruz. Mülk sahipleri ile anlaşmazlıklar yaşıyoruz. Birçok üyemiz maalesef icralık olmuş durumdadır. İşyerlerimiz Haziran’da açılmasına rağmen oyun oynatamamamız nedeniyle iş yapamadıkları için temmuz ve Ağustos aylarına ait kiralarını da ödeyemedi ve icralık oldu” dedi.   

“KAHVECİ ESNAFI OLARAK DEVLETİMİZDEN TALEPLERİMİZ VAR” 

Kahveci esnafı olarak devletten bazı istekleri olduğunu belirten Serdar Erşahin, şöyle konuştu:

”Elbette sorun sadece kira değil. İşletmelerimizin elektrik, su, doğalgaz, telefon, stopaj, çevre temizlik, katı atık, SGK çalışan işçi maaşı ve buna benzer birçok gideri var. Ayrıca, hayatın normal akışında, işyerlerimizde kazandığımız küçük gelirler ile ailelerimizin hayatını idame ettirmek gibi sorumluluklarımız var. Öğrenci okutu oruz. Kahvehanemizden kazandığımız parayla bu güzel vatanımıza, milletimize hayırlı evlatlar yetiştiriyoruz. Şimdi, okul kayıtları başlıyor. İnsanlar çocuğunu hangi okula kaydettireceğini düşünürken, kahveci esnafı çocuğuna ne diyeceğini düşünüyor. Hastamız var, düğünümüz var. Esnafımız bu giderleri bu şekilde karşılaması artık hiçbir şekilde mümkün olmamaktadır. Kahveci esnafımızın devletimizden talepleri var. Kapalı kaldığımız dönemde iş yapamayan esnafımıza hibe ve kredi desteği istiyoruz. Esnafımızın yanında çalışanlarının ekonomik olarak mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz. Birikmiş olan elektrik, su, doğalgaz faturalarının yıl sonuna kadar ertelenmesi istiyoruz. Esnafımızın kapalı kaldığı süre boyunca ödemekle yükümlü olduğu SGK primlerini ve vergilerinin devletimizce ödenmesini ve tüm kredi borçlarının yılsonuna kadar faizsiz olarak ertelenmesini talep ediyoruz."

“OYUNLAR ELDİVENLE OYNANSIN” 

Kahveciler Esnaf Odası Genel Sekreteri Nihal Şimşek de şunları söyledi:

"Aşağı yukarı 1 Haziran’dan beri üyelerimiz çok mağdur durumda. Tüm esnaflar açıldı. Bizim esnafımız maalesef açılmadı. Günde yaklaşık 500 kişi bizi telefonla arıyor. Bu arada çok kepenk kapatma durumları oldu. Devletimiz kahveci esnafını artık duyması gerekiyor. Sosyal mesafe ise hiçbir yerde doğru dürüst sosyal mesafe yok. Kahvehanelerde şu anda hijyen daha fazla. Kahveci esnafı da canını sokakta bulmadı. Genelde evine gidiyor. Çocuğuyla buluşuyor. Tabi ki hijyenini sağlıyor. AVM’lere baksınlar, daha sosyal mesafe olmayan yerlere baksınlar. Kahveci esnafımızın oyunlarının serbest bırakılması gerekiyor. Kahveci esnafı bir tek çay satmakla evine ekmek parası götüremez. Hijyen kurallarına dikkat edilsin ve oyun oynansın. Mesafenin korunması, taşların yıkanması, eldivenle oynanması gibi birçok hijyen tedbirlerimizi kahveci esnafımıza sunduk. Onlar da ona göre çalışmalarını yapacaklar.”

ISTANBUL KAHVECILER ESNAF ODASI'NA BAGLI KAHVECI ESNAFI BEYAZIT MEYDANI'NDA TOPLANARAK KAHVEHANELERDE OYUN YASAGININ KALDIRILMASINI ISTEDI. FOTOGRAF:ANIL UCAN/ISTANBUL, (DHA)

ISTANBUL KAHVECILER ESNAF ODASI'NA BAGLI KAHVECI ESNAFI BEYAZIT MEYDANI'NDA TOPLANARAK KAHVEHANELERDE OYUN YASAGININ KALDIRILMASINI ISTEDI. FOTOGRAF:ANIL UCAN/ISTANBUL, (DHA)

ISTANBUL KAHVECILER ESNAF ODASI'NA BAGLI KAHVECI ESNAFI BEYAZIT MEYDANI'NDA TOPLANARAK KAHVEHANELERDE OYUN YASAGININ KALDIRILMASINI ISTEDI. ODA BASKANI SERDAR ERSAHIN KONUSTU. FOTOGRAF:ANIL UCAN/ISTANBUL, (DHA)

ANIL UÇAN/İSTANBUL (DHA)

Etiketler:
 
Yaralı kedi, hayata döndürüldü
 
Arazi tartışmasında yeğenini öldürdü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaralı kedi, hayata döndürüldü
KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz ilçesinde, çene kemiği kırık halde bulunan kedi, ...
10 kişinin hayatını kaybettiği mahallede vaka sayısı sıfırlandı
İZMİR'in Menderes ilçesinde, yaklaşık 3 ay önce ilk koronavirüs vakasının ...
Orman yangınında fıstık ağaçları da yandı
ADIYAMAN’ın Kahta ilçesindeki Nemrut Dağı Milli Parkı'ndaki ormanlık alanda ...
 
Berber ve kuaförlerde koronavirüs denetimi
ŞİŞLİ İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Şişli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ...
Down sendromlu Hande'nin gelinlik hayali gerçekleşti
AYDIN'ın Nazilli ilçesinde yaşayan down sendromlu Hande Çetin'in (19) ...
5 yaşındaki çocuk 4'üncü kattan düştü
ESENYURT'ta 5 yaşındaki erkek çocuğu 4'üncü kattaki evinin terasında oynarken ...
 
Freni patlayan otomobil takla attı: 5 yaralı
DENİZLİ'den Muğla'ya tatile gelen aile, otomobilin freninin patlaması ...
Kadınların kavgası güvenlik kamerasında
MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, kadın iki grup arasında çıkan kavgada 3 kişi ...
Bostancı Sahili'nde atlı birliklerden koronavirüs denetimi
KADIKÖY Bostancı Sahili'nde Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı atlı polisler ve Toplum
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayram nostaljisi
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva