Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
11 Ekim 2019 Cuma - 09:35

Kaleiçi Old Town Festivali başladı

Muratpaşa Belediyesi’nin 3 kıtadan 24 ülke 48 şehrin katılımıyla bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştirdiği Kaleiçi Old Town Festivali, Kaleiçi’nin tarihi surları boyunca uzanan Atatürk Caddesi’nden başlayıp yaşayan antik kentin sokaklarında devam eden kortej geçişiyle başladı.

Kaleiçi Old Town Festivali başladı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın milattan önce 4’üncü yüzyıldan bugüne üzerinde hayat bulan medeniyetlerini izlerini taşıyan tarihi Kaleiçi’nin hikayesini dünyayla paylaşmak için 2016’da başlattığı Kaleiçi Old Town Festivali 4’üncü yılına girdi.

Ukrayna’nın onur konuğu ülke olarak katıldığı festivale bu yıl 24 ülkeden 48 şehir yer alırken festival, artık bir gelenek haline gelen kortej geçişiyle başladı. Korteje konuk ülkelerden gelen heyetler yerel kıyafetleriyle katılırken jonglörler, tahta bacaklar ve 70’li yıllardan çıkıp gelmiş birbirinden renkli karakterleriyle sokak sanatçıları ve müzisyenler de kortejde yer aldı.

YOĞUN KATILIM

Başkan Uysal’ın eşi Ümran Uysal’la birlikte katıldığı kortejde CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, aralarında Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege’nin de bulunduğu sivil toplum kuruşlarının temsilcileri, Kaleiçi’nin muhtarları Kaleiçi Old Town Festivali’nin geleneksel kortejinde yer alan isimler arasındaydı. Geleneksel festival kortejine vatandaşların ilgisi de yoğundu.

İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI FESTİVALDE

Kaleiçi’nin tarihi surları boyunca uzanan Atatürk Caddesi’nden başlayıp Kaleiçi’nde devam eden kortejde tarihin bilinen ilk kadın belediye başkanı, Perge’nin Kızı Plancia Magna da Başkan Uysal’la birlikte yürüdü. Performans sanatçısı Fatma Deniz’in canlı heykel çalışması olarak yorumladığı Plancia Magna, Başkan Uysal’la birlikte vatandaşları selamladı. Yoğun ilgiden dolayı festival korteji zaman zaman ilerlemekte zorluklar yaşarken Başkan Uysal ve Plancia Magna, tarihi Hadrian Kapısı önünde düzenlenen törenle de tarihin ilk kadın belediye başkanı için açılan anı defterini imzaladı. Başkan Uysal, anı defterine “Muratpaşa’dan, Hadrian Kapısı’ndan bütün insanlığa sevgi, saygı, barış, empati ve dayanışma duygularımızı ifade ediyoruz. Daha barışçı ve daha çok paylaşan bir dünyayı hak ediyoruz” cümlelerini yazdı.

DÜNYA MİRASI KORUYUCULARI

Kortej, Hadrian Kapısı’nda düzenlenen törenin ardından Kale Kapısı’ndan Kaleiçi sokaklarında devam ederken festivalin ana etkinlik mekanı Kalaralioğlu Parkı’nda bulunan miradorda ise Dünya Mirası Gezginleri Derneği’nin UNESCO Dünya Miras Alanları hakkında çocuklara yönelik eğitim programı da devam ediyordu. Kortejin miradora ulaşmasıyla birlikte eğitimde tamamlandı ve Başkan Uysal’ın da katıldığı törenle Genç Dünya Mirası Koruyucusu yeminini okundu. Başkan Uysal, yemin ederek her bir artık PATRIMONITO olan çocukları kutladı.

‘DÜNYA ÇAPINDA ANLAMLI’

Başkan Uysal, gecede yaptığı konuşmada ise 4’üncü yaşına giren Kaleiçi Old Town Festivali’ne gösterilen ilginin bu festivalin on yıllar, yüz yıllar boyunca devam edeceğini gösterdiğini söyledi. Başkan Uysal, şöyle konuştu:

“Kaleiçi’nin sokaklarından geçerek festivalimizin ana etkinlik alanına geldi. Kaleiçi’nde yürürken karşılaştığımız yapıları bir düşünün; o yapılara tuğla koyan, briket koyan herkese, binlerce yıldır kimlerse hepsine çok teşekkür ediyoruz. İnsanlık tarihi boyunca kimler estetik ve kültür hayatına, mutluluğa katkı sağladıysa hepsine teşekkür ediyoruz. Bu yıl 48 şehirle ortak duygularımızı festivalimizde paylaşıyoruz. Burada Antalya’dan, Muratpaşa’dan bütün dünya anlam ifade edecek olan bir beraberliğe imza atıyoruz. Yaşanan şeyler ne olursa olsun estetikten, kültürden, derinlikten uzaklaştıkça insanlık mutsuz olacaktır. Buna inanıyoruz. Dünya için, insanlık için Şair Nazım Hikmet’in dediği ‘Bir ağaç gibi tek ve bir orman gibi kardeşçesine’ yaşama idealini takip ediyoruz.”

KAZKA, KALEİÇİ’Nİ SALLADI

Kaleiçi Old Town Festivali, konuşmaların ardından Kamyanets-Podilsky Folk Dance Ensemble’in sahne aldığı Ukrayna Gecesi’yle devam ederken festivalinin ilk gecesinde elektronik ve pop müzik türüne kattıkları 'etnik' öğelerle dünya çapında adından söz ettiren Ukraynalı grup Kazka sahne aldı. Kazka, muhtşem sahne performansıyla Kaleiçi’ni adeta sallarken miradoru dolduran Antalyalılar ve konser için Kaleiçi’ne gelen Ukraynalı turistler, tüm şarkılara ayakta eşlik etti.

 
Doktorların bıçaklı kavgası: 1 ölü
 
Devlet desteği ile işinin patronu oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
10 saat süreyle radarla hız denetimi yapılacak
Hız ihlallerinin önlenmesi ve algılanan yakalanma riski duygusunun artırılarak ...
Tur şirketi şoförü, minibüste ölü bulundu
ANTALYA'da bir tur şirketinde çalışan Yusuf C. (46), şoförlüğünü yaptığı ...
Antalya'da zincirleme trafik kazası
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde 5 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında ...
 
Şarampolden yuvarlanan patpatın sürücüsü öldü
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde, 'patpat' denilen tarım aracıyla 10 metrelik ...
Antalya'da kıskandıran görüntü
TURİZMİN başkenti Antalya'da, ekim güneşi tatilcileri sevindiriyor. 28 ...
Kaputaş Plajı'ndan geçecek yola mahkemeden iptal
ANTALYA'nın dünyaca ünlü Kabutaş Plajı'nı da içine alan Kaş- Kalkan bölünmüş ...
 
Duacı'ya doğalgaz geliyor
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “ Bu dönem duacı ya doğalgaz geliyor. ...
Üniversite öğrencilerine eğitim yardımı verilecek
KEMER Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, "Maddi durumu iyi olamayan üniversite ...
Avukat Turan: Namusuna karşı gerçekleştirilen saldırının mağduru
ANTALYA'da, daha önce kendisine cinsel saldırıda bulunup, gece vakti evine ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva