Cezada indirim aileyi şoke etti
Cezada indirim aileyi şoke etti
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
10 Ekim 2021 Pazar - 12:54

Kaleiçi Old Town'a 21 ülkeden 35 konuk şehir katılıyor

MURATPAŞA Belediyesi'nin 14-17 Ekim tarihlerinde gerçekleştireceği 6. Kaleiçi Old Town Festivali'nin programı belli oldu.

Kaleiçi Old Town a 21 ülkeden 35 konuk şehir katılıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Yaşayan antik kentin 27 noktasında sergiler, imza günleri, konserler, tiyatro gösterileri ve sanat performanslarıyla 187 etkinliğin gerçekleşeceği festivale, 21 ülkeden 35 konuk şehir katılacak.

Antalya'nın tarihi kent merkezi Kaleiçi'nde, Muratpaşa Belediyesi'nin 6'ncısını gerçekleştireceği Kaleiçi Old Town Festivali, 14 Ekim Perşembe başlıyor. Her yıl birbirinden renkli görüntülere sahne olan festivalin merakla beklenen korteji, saat 18.30'de Karaalioğlu Parkı'ndan hareket edecek. Kaleiçi'nin surları boyunca Atatürk Caddesi'nde devam edecek festival korteji, tarihi Üç Kapılar'dan antik kente giriş yapacak.

ANTALYA'NIN TARIHI KENT MERKEZI KALEICI'NDE, MURATPASA BELEDIYESI'NIN 6'NCISINI GERCEKLESTIRECEGI KALEICI OLD TOWN FESTIVALI, 14 EKIM PERSEMBE BASLIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

YILDIZLI GECELER

Festival korteji, aynı zamanda festivalin ana etkinlik alanı olan ve Kaleiçi'nden Akdeniz'e uzanan bir balkonu andıran miradorda sona erecek. Miradorda her akşam saat 20.00'de gerçekleşecek Yıldızlı Geceler konserlerinde, 14 Ekim'de Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, 15 Ekim'de Elif Sanchez, 16'sında Gencer Savaş Orkestrası ve 17 Ekim'de ise Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ve Emir Ersoy Project sahne alacak.

ANTALYA'NIN TARIHI KENT MERKEZI KALEICI'NDE, MURATPASA BELEDIYESI'NIN 6'NCISINI GERCEKLESTIRECEGI KALEICI OLD TOWN FESTIVALI, 14 EKIM PERSEMBE BASLIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

AKŞAM SEFASI

Mirador konserleri dışında, festivalde tarihi Üç Kapılar ve Kaleiçi Yat Limanı'nda her gün saat 17.30'da Akşam Sefası konserleri düzenlenecek. Doç. Lelya Bayramoğulları, Aslıhan Güngör ve Nurdan Küçükekmekçi'den oluşan Trio Patara, Nurnilay Pınar ve Özge Yönel, piyanist Iraz Yıldız, Muratpaşa Belediyesi Gençlik Orkestrası Akşam Sefası konserlerinde sahne alacak. Ayrıca Murataşa Belediyesi Kaleiçi Müzik Yarışmaları birincileri Onur Nugay ve Muharrem Kızılarslan da festival sahnesinde olacak.

AÇIK HAVA SANAT ALANI

Kaleiçi Old Town Festivali, antik kentin sokaklarında, meydanlarında kendi sanat dilini oluşturmak sürdürdüğü çalışmalar bu yıl 4'üncü yılına giriyor. Antalya kent kimliğinin en önemli odağını oluşturan Kaleiçi, "Birlikte & Zamanın İzinde" ana başlığıyla Dr. Ebru Nalan Sülün'ün küratörlüğünde farklı disiplinlerden 10 sanatçının çalışmalarına sahne olacak. Ali İbrahim Öcal, Bilal Yılmaz, Erdal İnci, Gül Yasa Aslıhan, Handan Dayı, Ilgaz Özgen Topçuoğlu, Işık Aslıhan, Mehmet Sinan Kuran, Nezaket Ekici, Özgül Kahraman çalışmalarıyla Kaleiçi'nde olacak.

ANTALYA'NIN TARIHI KENT MERKEZI KALEICI'NDE, MURATPASA BELEDIYESI'NIN 6'NCISINI GERCEKLESTIRECEGI KALEICI OLD TOWN FESTIVALI, 14 EKIM PERSEMBE BASLIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

KALEİÇİ SENİNLE GÜZELDİR

Resim çalışmalarını 2016'da vefat edene kadar Kaleiçi Kandiller Sokak'ta sürdüren çağdaş Türk resminin önemli isimlerinden Muhittin Selamet anısına düzenlenecek etkinlikte ise resim, heykel, seramik çalıştayları ve enstalasyon çalışmalarının yanı sıra, müzik dinletileri ve dans gösterileri gerçekleşecek. Doç. Dr. Terlan Mehtiyeva Azizzade'nin koordinatörlüğünde düzenlenecek etkinliğe, Öğretim Görevlisi Sanatçı Hande Rastgeldi Ferreira ve öğrencileri katılacak.

ANTİK ÇAĞDA BALIK

Koç Üniversitesi Suna İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi festival kapsamında "Antik çağda balık, balıkçılık ve balık hikayeleri" başlıklı sergiye ev sahipliği yapacak. Küratörlüğünü AKMED Direktörü Prof. Dr. Oğuz Tekin'in üstlendiği sergide, ziyaretçiler, antik çağdaki balıkların yanı sıra midye, salyangoz gibi deniz canlılarıyla tanışacak, avlanması ve gıda olarak tüketilmesine ilişkin pek çok sorunun yanıtını bulacak. Sergi, festival süresince 09.00-18.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

SANAT SOKAKTA

Akar Çeşme, Müze, Kaledibi, Hesapçı, Tabakhane gibi Kaleiçi'nin sokakları, festivalde birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Festival Bandosu, interaktif çağdaş meddah gösterisiyle Baküs Sahne, Arnavut fotoğraf sanatçısı Soela Zani'nin sanat tarihinin ünlü tablolarından esinlenerek down sendromlu çocuklarla birlikte gerçekleştirdiği fotoğraf projesinden ilham alınan "Kusursuzluğun Yansıması" isimli performans ve çok daha fazlası Kaleiçi'nde olacak.

MASAL GİBİ DÖRT GÜN

Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kaleiçi'nin yüzyıllar öncesinden bugüne farklı kültürlere ev sahipliği yapan ve kültürel dokusunu bugüne taşıyan dünyadaki ender örneklerden biri olduğunu söyledi. Kaleiçi gibi yaşayan antik kentlere sahip dünyanın farklı şehirleri arasında kültür köprüleri inşa etmek için başlayan festival yolculuğunun pandemiye rağmen kesintisiz devam ettiğini belirten Başkan Uysal, "Kaleiçi Old Town Festivali, altı yaşında. Bu yıl festivalimiz yeniden Kaleiçi'nin sokaklarına, meydanlarına dönüyor. Müzik, resim, dans, tiyatro ve söyleşileriyle yeni dopdolu bir festival, Antalya'mızı ve misafirlerimizi bekliyor. 6. Kaleiçi Old Town Festivali'nde hep birlikte olacağız" şeklinde konuştu. Başkan Uysal, festivalde, Kaleiçi'nin 27 noktasında sergiler, imza günleri, konserler, tiyatro gösterileri ve sanat performanslarıyla 187 etkinliğin gerçekleşeceğini söyledi.

ANTALYA'NIN TARIHI KENT MERKEZI KALEICI'NDE, MURATPASA BELEDIYESI'NIN 6'NCISINI GERCEKLESTIRECEGI KALEICI OLD TOWN FESTIVALI, 14 EKIM PERSEMBE BASLIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)
 

 
Kızıldeniz'den geldi Antalya Yat Limanı açıklarına yerleşti
 
Antalya'da markete ayakkabılarını çıkarıp giren adam anlattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kızıldeniz'den geldi Antalya Yat Limanı açıklarına yerleşti
AKDENİZ Üniversitesi'nden (AÜ) Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, Antalya Yat Limanı ...
Nihal Yalçın-Tamer Karadağlı polemiği sosyal medyada gündem oldu
BU yıl 58'incisi düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ...
Caz festivaline Fazıl Say'lı kapanış
4. Antalya Akra Caz Festivali, dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl ...
 
Antalya'da iki katlı evde yangın çıktı
ANTALYA'da iki katlı müstakil ev, yangında kullanılamaz hale geldi. Ev ...
Demet Evgar'ın 'Anne' imzalı elbisesi
Altın Portakal Film Festivali'nin ödül töreni gecesine katılan sanatçılar, ...
Altın Portakal'da bakanın alkışlatan konuşması...
58’inci Antalya Altın Portakal Film Festivali, Antalya Kapalı Spor Salonu’nda ...
 
Altın Portakal'da ödüller sahiplerini buldu
58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu
AGC başkanlığına İdris Taş seçildi
Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin genel kurulu yapıldı. Başkanlığa İdris Taş seçildi.
Osmanlı'nın ilk telsiz telgraf istasyonunda restorasyon sürüyor
SULTAN 2. Abdülhamid tarafından Antalya Patara'da 1906 yılında yaptırılan ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva