Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
11 Ocak 2011 Salı - 19:53

Kalp krizi kamerada

Adana'da, göğüs ağrısı şikayetiyle gittiği kardiyoloji merkezinde anjiyo önerisini korktuğu için kabul etmeyen 61 yaşındaki İclal Yılmaz, doktorun odasının kapısı önünde aniden fenalaşarak yere yığıldı.

Kalp krizi kamerada
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kalbi duran Yılmaz, doktorların anında müdahale etmesiyle yeniden hayata döndürülürken, yaşanan telaş merkezin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Müdahaleyi yapan Dr. Hasan Boğa, "20 yıllık meslek hayatımdaki en şanslı hasta" dedi.
İclal Yılmaz, göğüs ağrıları nedeniyle sabah saatlerinde oğlu ve torunuyla birlikte
Adana Kardiyoloji Merkezi'ne gitti. Yılmaz, burada kardiyoloji uzmanı Dr. Hasan Boğa tarafından muayene edildi. Kalp grafisi çekilen hastanın kalp damarlarında tıkanma olduğu belirlendi. Dr. Boğa, Yılmaz'a, anjiyo yapılması önerisinde bulundu. Ancak İclal Yılmaz, korktuğu gerekçesiyle tedaviyi kabul etmedi. Buna rağmen Dr. Boğa, tedavi olması gerektiğini söyleyip, Yılmaz'a, "Siz bekleme salonuna geçip biraz düşünün. Yakınlarınızla da görüşün, bu tedavinin korkulacak bir yanı yok" dedi. Dr. Hasan Boğa, ayrıca Yılmaz'ın oğluna da anjiyo yapılması gerektiğini, annesini ikna etmesini istedi.
Bunun üzerine Yılmaz, bir süre oğluyla görüştü. Ancak oğlu da kadını ikna edemedi.
İclal Yılmaz, oğluna, "Ben anjiyo yaptırmam, doktora eve gideceğimi söyleyeceğim" deyip, Dr. Boğa'nın yanına doğru gitmeye çalıştı. Bu sırada aniden göğüs ağrısı ve ardından başlayan terleme nedeniyle ceketini ve kaşkolunu çıkaran kadın, baygınlık geçirdi. Bunun üzerine hemşirelerden biri Yılmaz'ın tansiyonunu ölçtü. Fenalaşan kadın, oğlu ve görevlilerin yardımıyla doktorun odasına götürülürken, kapının önünde yere yığıldı. Bunun üzerine Dr. Boğa ve merkezdeki diğer doktorlar, kalbi duran kadına müdahale etmeye çalıştı. Kalp masajı yapılan İclal Yılmaz, ayakları da yukarı doğru kaldırılarak krizi atlatması sağladı. 3- 4 dakika süren müdahalenin ardından Yılmaz, kendine gelerek gözlerini açtı. Yılmaz, daha sonra 20 metre uzaklıkta bulunan
Özel Adana Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada Dr. Boğa tarafından anjiyosu yapılan Yılmaz, 2 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra ilaçlı tedavide bulunmasına karar verilerek taburcu edildi. Yılmaz, hastaneden çıktıktan sonra kardiyoloji merkezine giderek Dr. Hasan Boğa'ya teşekkür etti. Anjiyoyu korktuğu için kabul etmediğini söyleyen Yılmaz, "Doktor beni anjiyo olma konusunda ikna etmeye çalıştı ancak kabul etmedim. Bu kararımı söylemeye giderken fenalaşarak yere yığıldım, ondan sonrasını hatırlamıyorum. Boğa'ya hayatımı borçluyum, ona çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Dr. Hasan Boğa ise hastanın çok şanslı olduğunu söyledi. Kalp krizinde saniyelerin bile hayati öneminin olduğun kaydetti. Dr. Boğa, şöyle konuştu:
"Bu olayda da olduğu gibi hastalar çoğunlukla anjiyo olmak bile istemiyor. Oysa, anjiyo bir teşhis yöntemidir ve 10- 15 dakika süren işlemde, hastanın damarları rahatlıkla incelenir ve tıkalı bölüm tespit edilerek tedavi uygulanır. Bu nedenlerle göğüs ağrısı, çabuk yorulma, nefes darlığı ve terleme şikayetleri olanlar kalp hastalıkları uzmanına görünmekte geç kalmalıdır. Herkes İclal Yılmaz gibi şanslı olmayabilir. Hastaya anjiyo konusunda ısrarlı davranmayıp, düşünmesini önermeseydim, hasta merkezden ayrılacak ve krizi sokakta ya da otobüste yaşayacaktı. Bu durumda hastayı kurtarma şansı da olmayabilirdi. O hem kalp krizini bir kardiyoloji merkezinde geçirdiği için hem de erken müdahaleyle karşılaştığı için çok şanslı. Ben 20 yıldır görev yapıyorum, Yılmaz kadar şanslı bir hasta görmedim. Ama herkes onun gibi şanslı olamayacağı için dikkat etmelidir."
Bu arada İclal Yılmaz'ın fenalaşması ve görevliler tarafından müdahale edilme anı hastanedeki güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.
 

 
Sert açıklamalar
 
Marketçiyi bıçaklayarak öldürdü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baba ocağında yas
Ankara'daki askeri helikopter kazasında şehit olan 5 subaydan 27 yaşındaki ...
Altın üretimi azaldı
Altın fiyatlarının tırmanışa geçmesiyle 2010 yılı Kasım ayında altın üretimi ...
Viagra genç kıza çözüm olmadı
İzmir’de akciğer yetmezliği ve kalp büyümesi sorunu yaşayınca nakil beklerken, ...
 
Eroin ele geçirildi
Isparta'da polisin durdurduğu iki otomobilin içinde 6 kilogram eroin ile ...
Yok böyle ölüm
Niğde'de, 32 yaşındaki Ayten Çetin, içinde oğlu 3 yaşındaki Salih'in bulunduğu ...
Kıvırcık Ali kazada öldü
'Kıvırcık Ali' olarak bilinen Türk Halk Müziği sanatçısı Ali Özütemiz'in ...
 
154 kaçak yakalandı
Türkiye’de bulunmaları için yasal gerekleri karşılamayan ve sınırı yasa ...
5 subay şehit oldu
Kara Havacılık Okul Komutanlığı’na ait eğitim uçuşu yapan helikopterin ...
Akbabayı ajan sandılar
Bacağında demir bilezik takılı olan ve kanatlarında 'K06' yazan akbabayı ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva