Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
5 Ekim 2021 Salı - 10:32

Kanser hastalarına umut olan davanın sonucunu göremedi

ANTALYA'da kanser tedavisi gören Bayram Ateş (74), kendisine reçete edilen ilacın ödemesini karşılamayan Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) açtığı davayı kazandığını göremeden yaşamını yitirdi.

Kanser hastalarına umut olan davanın sonucunu göremedi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Akciğer kanseri tedavisi gören Bayram Ateş'e, doktoru, kullanması için muadili olmayan ilacı reçete etti. Ancak SGK, ödeme listesinde olmadığı gerekçesiyle ilacın ücretini karşılamadı. Bayram Ateş, bunun üzerine kurum hakkında dava açtı. Ateş bu süreçte, tedavisinin sürekliliği için her seferinde 240 mg olarak verilen ve iki doz halinde kullanması gereken ilacı, toplamda 16 bin 799 TL ödeyerek aldı.

Bir taraftan tedavisi süren, diğer yandan mahkeme sürecini takip eden Bayram Ateş, geçen yıl 8 Mayıs'ta yaşamını yitirdi. Bayram Ateş'in 4 çocuğunun müdahil olduğu dava, 17 Haziran'da sonuca bağlandı. Antalya 2. İş Mahkemesi, davacının cebinden ödediği 16 bin 799 TL'yi SGK'nın faiziyle birlikte karşılamasına hükmetti. Mahkeme ayrıca, yaklaşık 6 bin TL olan mahkeme masrafını da SGK'nın ödemesine karar verdi.

Ateş ailesinin avukatlığını üstlenen Abdullah İlkkahraman, doktorun müvekkili Bayram Ateş'e kanser hastalarına iyi gelen ilacı reçete ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Ancak ilaç SGK kapsamında değildi. Kişiler bu ilacı kendileri alıyordu. Maliyetli bir ilaç olduğu için de insanlar alımında zorlanıyordu. Biz de devletin vatandaşın sağlığını güvence altına aldığını, bunun için de SGK'nın bu ilacı karşılaması gerektiğini ifade ederek hukuki yollara başvurduk. Geçen yıl açtığımız davada yürütmeyi durdurma kararı aldık. Bu tarz hastalara emsal nitelikte bir karar oldu. İlk derece mahkemede davayı kazandık. Son 5-6 aydır da SGK bu ilacı ödeme kapsamına aldı. Biz davayı kazandık ama bu süreçte müvekkilim hayatını kaybetti. İsterdik ki buna kendisi de şahit olsun. Ülkedeki kanser hastalarına bu denli faydalı olan hukuki mücadelenin sonucuna tanıklık etmesini isterdik. Ancak maalesef kaybettik. Ama aile fertleri ile davayı sürdürdük. Devlet ilacın ödemesini yapacak ancak SGK avukatları mevzuat gereği üst mahkemelere başvurular yaptı. Şu an davamızı kazandık ve kanser hastalarının da mağduriyeti ortadan kalkmış oldu."

Bayram Ateş'in eczacı oğlu Murat Ateş ise babasının başlattığı hukuk mücadelesini, ölümünden sonra kardeşleriyle birlikte sürdürdüğünü ifade ederek, "Yaklaşık 15 yıl kanserle mücadele ettik. Hastalığının son evrelerinde doktorumuz bize bu ilaçtan bahsetti ve tedavinin mümkün olabileceğini söyledi. İlacı bize reçete etti. Araştırdığımızda SGK'nın bu ilacı karşılamadığını öğrendik. İlk iki dozu kendi cebimizden ödedik. Sonra hukuki olarak mücadele başlattık. Mahkeme sonunda ilacın SGK tarafından ödemesi hükme bağlandı. Bu ilaç kanser hastalarının son aşamasında bir ümit olarak kullanılıyor. Olumlu sonuçlar da alınabiliyor. Bizim davamızdan sonra artık ilaç SGK tarafından karşılanıyor" diye konuştu.

ANTALYA'DA KANSER TEDAVISI GOREN BAYRAM ATES (74), KENDISINE RECETE EDILEN ILACIN ODEMESINI KARSILAMAYAN SOSYAL GUVENLIK KURUMU'NA (SGK) ACTIGI DAVAYI KAZANDIGINI GOREMEDEN YASAMINI YITIRDI. BAYRAM ATES'IN ECZACI OGLU MURAT ATES (FOTODAKI) BABASININ BASLATTIGI HUKUK MUCADELESINI, OLUMUNDEN SONRA KARDESLERIYLE BIRLIKTE SURDURDUGUNU BELIRTTI.(FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA KANSER TEDAVISI GOREN BAYRAM ATES (74), KENDISINE RECETE EDILEN ILACIN ODEMESINI KARSILAMAYAN SOSYAL GUVENLIK KURUMU'NA (SGK) ACTIGI DAVAYI KAZANDIGINI GOREMEDEN YASAMINI YITIRDI. BAYRAM ATES'IN ECZACI OGLU MURAT ATES (FOTODAKI) BABASININ BASLATTIGI HUKUK MUCADELESINI, OLUMUNDEN SONRA KARDESLERIYLE BIRLIKTE SURDURDUGUNU BELIRTTI.(FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA KANSER TEDAVISI GOREN BAYRAM ATES (74), KENDISINE RECETE EDILEN ILACIN ODEMESINI KARSILAMAYAN SOSYAL GUVENLIK KURUMU'NA (SGK) ACTIGI DAVAYI KAZANDIGINI GOREMEDEN YASAMINI YITIRDI. ATES AILESININ AVUKATLIGINI USTLENEN ABDULLAH ILKKAHRAMAN, ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

 
Van'a gelen İranlılar, Akdamar Adası'nı gezdi
 
Salep üretimini yaygınlaştırmak için dernek kurdular
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadınlar başkandan anaokulu istedi
DEMRE Belediye Başkanı Okan Kocakaya, yeni başlattığı mahalle buluşmaları ...
Muratpaşa Belediyesi banka promosyonu için ihale açtı
Antalya’nın Muratpaşa Belediyesi, personele ödenecek banka promosyonu ...
Antalya'da dalış turizmi sezonu uzadı
YÜKSEK turizm sezonunda Antalya'nın çeşitli bölgelerinde oluşturulan dalış ...
 
Ev parasına imzalı forma
TÜRK futbolunda büyük camialarıyla dikkati çeken Galatasaray, Fenerbahçe, ...
Kemer'de Hayvanları Koruma Günü'nde farkındalık etkinliği
DÜNYA Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Kemer'de farkındalık etkinliği ...
Kütlü pamuğun fiyatı 11 lira olarak açıklandı
ANTBİRLİK, 2021/2022 İş Yılı Olağan Genel Kurulu toplantısını yaptı. Toplantıya ...
 
Antalya'da Güzellik Yarışması'nda kraliçe belli oldu
ANTALYA'da 40 ülke güzelinin katılımıyla bu yıl 15'incisi düzenlenen Miss ...
ATSO Başkanı Çetin: Etkili para ve maliye politikası gerekli
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme ...
Konyaaltı Belediyesi, minik hayvanseverleri ağırladı
KONYAALTI Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi, ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva