Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
10 Temmuz 2019 Çarşamba - 11:06

Kansere direnip, el sanatları kursuyla hayata bağlandı

NTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde 4 yıldır lenf kanseri tedavisi gören 3 çocuk annesi Seher Özyiğit, Halk Eğitim Merkezi'nin el sanatları kursuyla hayata bağlandı.

Kansere direnip, el sanatları kursuyla hayata bağlandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Hastalığını yenme noktasında önemli yol kateden Özyiğit, "Kızlarımı annesiz koymak istemiyorum. Benim bir mavi boncuğum var, onun da ismi kanser. Bu mavi boncuğu boynumda taşıyorum artık" dedi.

Gazipaşa'ya bağlı Kahyalar Mahallesi'nde oturan 3 kız çocuk sahibi Seher Özyiğit, 2015 yılında rahatsızlandı. Hastalık nedeniyle 4 ayda 20 kilo kaydeden Özyiğit'in kol ve boyun bölgesinde şişlikler meydana geldi. Vücudunun çeşitli bölgelerinde ilerleyen sinsi hastalık, Özyiğit'in gözüne de sıçradı. Göz ardında çıkan kanser hücreleri nedeniyle görme kaybı yaşayan Özyiğit, eşi Nazif Ali Özyiğit (46) tarafından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan muayene ve tahliller sonucunda Özyiğit'e lenf kanseri teşhisi konuldu.

KURSA BAŞLADI

Tedavisine Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam edilen Özyiğit'in kemoterapi nedeniyle saçları döküldü. Kızları Naciye (18), Mercan (16) ve Merve (10) için yaşama sarılan Seher Özyiğit, Kasım 2018'de kök hücre nakli olduktan sonra taburcu edildi. Eşinin tavsiyesiyle Gazipaşa Halk Eğitim Merkezi'ndeki el sanatları kursuna başlayan Seher Özyiğit, kurs sayesinde hastalığının iyileşme sürecine girdiğini fark etti.

'KIZLARIMI ANNESİZ KOYMAK İSTEMİYORUM'

Seher Özyiğit, "Çok sıkıntı çektik. Eşim yeri geldi yevmiyede çalıştı. Bazen günlerce Antalya'da hastanede kaldık. Benim yüzümden eşim üzerine bir elbise dahi alıp giyemedi. Tedavimde doktorlarım 'Sen ne yaptın Seher Hanım' dediler. 'Bu sinsi hastalığın baş kısmı bitmiş' dediler. Ben her şeyi HEM'de bulunan başta hocam Asiye Hanıma ve arkadaşlarıma borçluyum. Burada çok mutlu oldum. Yolum kursa uzak ve bazen otobüsü kaçırıyorum ama yine de 7 kilometre yürüyüp, kursa geldiğim günler oldu ama kimselere demedim. Burada huzur buluyorum. Allah beni daraltmadı, çocuklarıma bağışladı. Allah inşallah beni yaşatır. Kızlarımı annesiz koymak istemiyorum. Tek duam en sonuncu kızım, çok dua ettim. 'Allah'ım diğerleri neyse küçük kızım biraz daha büyüse, Allah'ım gücümü benden alma' diye dua ettim. Benim bir mavi boncuğum var, onun da ismi kanser. Bu mavi boncuğu boynumda taşıyorum artık" diye konuştu.

'YAŞAMAKTAN TAM UMUDUMUZU KESMİŞKEN'

3 yıl kemoterapi gördüğünü ancak henüz yeterli iyileşme sürecine giremediğini anlatan Seher Özyiğit, "Yaşamaktan tam umudumuzu kesmişken, eşim beni Gazipaşa Halk Eğitim Merkezi kurslarına yazdırdı. Eşim, 'Sen burada mutlu olacaksın. Ben seni her gün sabah getirip akşamları buradan alacağım. Senin için ne gerekiyorsa yapacağım. Benim için ve çocuklarımız için yaşamalısın' dedi. Eşim beni halk eğitimin kapısına bıraktı. İçeri girdim ve Asiye Hocam ve kursiyer arkadaşlarımızla tanıştım. İlk defa böyle bir ortamda olduğum için çıkıp gelmek istedim. O gün Asiye Hocam elime bir kumaş verdi. Onu işledim ve hocam çok güzel olduğunu söyledi. Hocamdan övgü dolu sözleri duyunca hemen şımardım. Kursun ilk günü bitti. Yarın bir daha gideyim, öbür gün bir daha gideyim derken kursa iyice bağlanıp, usta oldum" dedi.

'BU HASTALIĞIN KAFASI EZİLMİŞ'

Kursa başlayınca hem çok mutlu olduğunu hem de hastalığını unuttuğunu vurgulayan Seher Özyiğit, şöyle dedi:

"Hatta uzun süre tedavi olmaya bile gitmedim. En son doktorumla görüştüğüm zaman, 'Seher Hanım bu hastalığın kafası ezilmiş. Sende artık bir şey yok' dedi. Ben de eşim tarafından halk eğitime yazdırıldığımı, burada mutlu zamanlar geçirdiğimi, bu yıl kafasını ezdiğim hastalığın seneye de gövdesini ezebileceğimi söyledim. Doktorum da dedi ki 'Bravo Seher Hanım, kızların için yaşamalısın. Artık sürekli gelmek zorunda değilsin. Ama bu kadar iyi olduğuna çok şaşırdım, öğretmenlerine ve halk eğitim müdürüne çok selam söyle' dedi."

'SEHER BİZİM NEŞE KAYNAĞIMIZ'

Gazipaşa Halk Eğitim Merkezi el sanatları öğretmeni Asiye Küçükduman da "Kurslarımız eylül ayında başlamıştı. Seher, kurslarımıza biraz geç geldi. Özel bir durumu olunca kendisine yardımcı olmak istedim. İlk başta 'Acaba yapabilecek mi, kurslara devam edecek mi' gibi sorular oluşmuştu. Kendisine ilk başta bayağı moral verdim. İlk gün akşamüzeri Seher kurstan ayrılırken, yarın belki gelir belki gelmez diye düşünmüştüm. Ertesi gün Seher geldi ve 'Ben devam etmek istiyorum' dedi. Seher kurslarda neşe kaynağımız oldu. Kendisi rahatsız ama hep neşe kaynağımız oldu. O olmadığı zamanlar sınıfta bir eksiklik oluyordu. Seher'e de iyi gelmesi beni çok mutlu etti, inşallah tamamen iyileşir. Seher çok paylaşımcı. Kısa sürede çok çabuk geliştirdi, yaratıcı fikirleri var" dedi.

ANTALYA'NIN GAZIPASA ILCESINDE 4 YILDIR LENF KANSERI TEDAVISI GOREN 3 COCUK ANNESI SEHER OZYIGIT, HALK EGITIM MERKEZI'NIN EL SANATLARI KURSUYLA HAYATA BAGLANDI.(FOTO:YUCEL BULUT/GAZIPASA-DHA)

ANTALYA'NIN GAZIPASA ILCESINDE 4 YILDIR LENF KANSERI TEDAVISI GOREN 3 COCUK ANNESI SEHER OZYIGIT, HALK EGITIM MERKEZI'NIN EL SANATLARI KURSUYLA HAYATA BAGLANDI.(FOTO:YUCEL BULUT/GAZIPASA-DHA)

ANTALYA'NIN GAZIPASA ILCESINDE 4 YILDIR LENF KANSERI TEDAVISI GOREN 3 COCUK ANNESI SEHER OZYIGIT, HALK EGITIM MERKEZI'NIN EL SANATLARI KURSUYLA HAYATA BAGLANDI. SEHER OZYIGITIN GAZIPASA HALK EGITIM MERKEZI EL SANATLARI OGRETMENI ASIYE KUCUKDUMAN (FOTODAKI), ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:YUCEL BULUT/GAZIPASA-DHA)

Yücel BULUT/GAZİPAŞA (Antalya), (DHA) 

Etiketler:
 
Maldivler değil Antalya'da bir cennet
 
Uyanık D-SMART
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Maldivler değil Antalya'da bir cennet
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde beyaz kumsalı ve turkuaz renkli suyuyla ...
Evi yanan aileye Büyükşehir'den yardım
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Kaş'ta evi yanan Yusuf Cengiz'e konteyner ev yardımında bulundu.
Kraliçe adayları havuzda eğlendi
ANTALYA'da bu yıl 20'ncisi düzenlenen Miss Mediterranean 2019 Güzellik ...
 
Antalya Lopez'i bekliyor
DÜNYACA ünlü yıldız Jennifer Lopez, ‘Regnum Live in Concert’ kapsamında ...
Bu kez Korkuteli...
KORKUTELİ İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen uyuşturucu ...
Kleopatra Koyu ihalesine iptal
ANTALYA'nın Kemer ilçesine bağlı Tekirova turizm bölgesindeki Kleopatra ...
 
Genç kızın ölümüne sebep olan sürücü tutuklandı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde otelde çalışan Duygu Erdoğan'a (26) otomobille ...
Antalya'da kaçak ilaç operasyonu
ANTALYA'da düzenlenen kaçak ilaç operasyonunda 3 kişi gözaltına alındı.
Altın çocuklara çeyrek altın
ANTALYA'da 21'i takım sporlarında toplam 27 branşta 44 Türkiye birinciliği ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva