TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
21 Aralık 2018 Cuma - 10:30

Kanseri yendi, 'Sevgilim Lenfoma' adlı kitap yazdı

ANTALYA'da 2 yıl önce lenfoma kanseri olduğunu öğrendikten sonra 8 ay kemoterapi alan, ilik nakli olan Hande Erbaş (23), yaşadığı zorlu günleri anlattığı 'Sevgilim Lenfoma' adlı kitap yazdı.

Kanseri yendi,  Sevgilim Lenfoma  adlı kitap yazdı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

4'üncü evre kanser hastası olarak çok zor günler yaşadığını belirten Hande Erbaş, hiç geçmeyen grip, ateş, zayıflama ve boynundaki şişlik nedeniyle başvurduğu hastanede kanser olduğunu öğrendiğini söyledi. "Boynumda şişlik oluşunca vücudum anormal bir şey olduğunun sinyalini vermişti" diyen Hande Erbaş, teşhis konulduktan sonra ise hayatının şokunu yaşadığını belirtti. Hande Erbaş, "Bu çok kötü bir histi. Bir yüzleşmeydi. Tabii önce isyan ettim. Hastalığı kemoterapinin birinci küründen sonra kabullendim" dedi. 8 ay boyunca kemoterapi aldığını aktaran Erbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gençlerin bu hastalığa daha iyi yanıt verdiği söylenmişti. Genç olmam benim şansımdı. Kemoterapiden sonra hastalığın nüksetmemesi için ilik nakli yapılacağı söylendi. İlik nakli çok zor bir süreçti. Başkasından nakle gerek olmadan, kendi temiz hücrelerim toplanıp tekrar bana nakledildi. Tabii o süreçte hep hastanedeydim. Ben hiç günübirlikte tedavi olmadım. Hep hastanede 2 hafta yatıp, birkaç gün ev tatili yaptım. Tedavi süresince mikrop kapmamam için ziyaret kabul edemiyorduk. Bağışıklık sistemim bir bebeğin bağışıklık sistemi gibiydi."

'YAZARAK İÇİMİ DÖKÜYORDUM'

Tedavi sürecinde odasına dizüstü bilgisayar getirilmesine izin verildiğini anlatan Hande Erbaş, hastalıkla ilgili duygu ve düşüncelerini yazmaya başladığını belirtti. Kitap yazma düşüncesinde hiç olmadığını söyleyen Erbaş, ailesini üzmemek için söyleyemediklerini de yazmaya başladığını anlattı. "Hiç kimse okumadığı için her şeyi çok daha açık ve net yazdım" diyen Hande Erbaş, yazarak içini döktüğünü söyledi. Bir gün annesinin bu yazıları bilgisayarında gördüğünü ve kendi sosyal medya hesabında paylaştığını belirten Erbaş, “Annem çok güzel tepkiler alınca bana söyledi. Bu beni mutlu etti. Beni daha fazla yazmaya itti" dedik. Bir gazeteci aile dostlarının 'Niye daha fazla insanın kalbine dokunmuyorsun' sözleri üzerine yazdıklarını kitapta toplamaya karar verdiğini anlatan Hande, bu sayede kanser hastalarına destek olmak istediğini söyledi.

'ADINI 'SEVGİLİM' KOYDUM ÇÜNKÜ KANSER İÇİMDE FARKETMEDEN BÜYÜMÜŞ MEĞER'

Yaşadığı her şeyi yazarak daha kolay atlattığını belirten Hande Erbaş, kitabının adını 'Sevgilim Lenfoma' koymasının nedenini ise “İçimde büyüyen bir şey varmış ve ben bunu hiç farketmemişim. Lenfoma 'Beni artık fark et' diye bağırıyormuş meğer. Sanki içimde büyüyen aşk gibi, sevgili gibi" sözleriyle açıkladı. 

Hasta olduktan sonra hayatına dair pek çok şeyin farkına vardığını söyleyen Erbaş, "Belki de hasta olmasaydım, şükretmeyi bilmeden ölebilirdim. Herkesin yaşaması gereken birtakım acılar var hayatta. Hepimiz bunları yaşamadan, farkında olmadan ölmeyeceğiz galiba" dedi.

SIK SIK KEMOTERAPİ ÜNİTESİNİ ZİYARET EDİYOR

Kanseri yendikten sonra 1 yıl önce tedavi gördüğü Medstar Antalya Hastanesi'nin Kadın Doğum Kliniği'nde çalışmaya başlayan Hande Erbaş, sık sık hastanenin kemoterapi ünitesini ziyaret ederek, kanserle mücadele eden hastalarla sohbet edip moral veriyor. Son ziyaretinde lenfoma hastası Zeynep Kalay'a (37) kendisini tanıtarak kanserle mücadelesinden söz eden Hande Erbaş, yazdığı kitabı hediye etti. “Kitabı okuyunca içinde ortak bir şeyler bulacağını düşünüyorum" diyen Hande Erbaş, “Birbirimize güç vereceğiz. Ben de bir kanser savaşçıyım. Bizler kansere karşı bir bütünüz" dedi. Zeynep Kalay ise ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

'HANDE ARTIK ÇOK SAĞLIKLI'

Hande Erbaş'ın ilik naklini gerçekleştiren Medstar Hastaneler Grubu Hematoloji ve Hücresel Tedaviler Koordinatörü Prof.Dr. İhsan Karadoğan, kendilerine başvurduğunda ileri evre lenfoma olduğunu belirtti. Hande'ye, kemoterapinin ardından hastalığı tümüyle yok edebilmek için kendisinden toplanan kök hücrelerle kemik iliği nakli yapıldığını anlatan Prof.Dr. Karadoğan, “Böylelikle hastalık tamamen kayboldu. Şimdiki kontrollerinde artık hiçbir problem yok. Normal olarak hayatına devam ediyor ve bizimle birlikte çalışıyor" dedi.

ANTALYA'DA 2 YIL ONCE LENFOMA KANSERI OLDUGUNU OGRENDIKTEN SONRA 8 AY KEMOTERAPI ALAN, ILIK NAKLI OLAN HANDE ERBAS (23), YASADIGI ZORLU GUNLERI ANLATTIGI 'SEVGILIM LENFOMA' ADLI KITAP YAZDI. SAGLIGINA KAVUSUP TEDAVI GORDUGU HASTANEDE ISE BASLAYAN HANDE, KEMOTERAPI UNITESINDEKI HASTALARA MORAL VERIP KITABINI HEDIYE ETTI.(FOTO:SELMA KUNAR/ANTALYA-DHNA)ANTALYA'DA 2 YIL ONCE LENFOMA KANSERI OLDUGUNU OGRENDIKTEN SONRA 8 AY KEMOTERAPI ALAN, ILIK NAKLI OLAN HANDE ERBAS (PROF. DR. IHSAN KARADOGAN ILE ), YASADIGI ZORLU GUNLERI ANLATTIGI 'SEVGILIM LENFOMA' ADLI KITAP YAZDI.(FOTO:SELMA KUNAR/ANTALYA-DHNA)ANTALYA'DA 2 YIL ONCE LENFOMA KANSERI OLDUGUNU OGRENDIKTEN SONRA 8 AY KEMOTERAPI ALAN, ILIK NAKLI OLAN HANDE ERBAS (23), YASADIGI ZORLU GUNLERI ANLATTIGI 'SEVGILIM LENFOMA' ADLI KITAP YAZDI. SAGLIGINA KAVUSUP TEDAVI GORDUGU HASTANEDE ISE BASLAYAN HANDE, KEMOTERAPI UNITESINDEKI HASTALARA MORAL VERIP KITABINI HEDIYE ETTI.(FOTO:SELMA KUNAR/ANTALYA-DHNA)

Selma KUNAR/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
17 kişiden 500 bin lira dolandıran çete çökertildi
 
Kanadı kesilmiş yaban ördeğine tedavi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Korkuteli'de masa tenisi turnuvası sona erdi
KORKUTELİ Kaymakamlığı'nın 'Koşabiliyorken Koş' projesi kapsamında düzenlediği ...
İclal Dağlı, yeniden başkan
ULUSLARARASI Kadınlar Dayanışma Derneği (İWSA) Antalya Şubesi genel kurulunda ...
Çok sesli korodan yeni yıl konseri
ULUSLARASI Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu (UTEF) ile ...
 
Asansörde yaka paça
Dursun GÜNDOĞDU yazdı
Antalya'daki Otopark çetesi' davası bitti
ANTALYA'da, 'uygunsuz park' gerekçesiyle çekilen araçların rüşvet karşılığı ...
Alanya'da aralık ayında sörf
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde, yağış sonrası güneşli havayı fırsat bilen ...
 
Dalga Sörfü Yarışması için sahil temizliği
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde hafta sonu yapılacak 2019 Türkiye Dalga Sörfü ...
Heyelan olan yolun girişi ve çıkışı dubayla kapatıldı
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde henüz kullanıma açılmamış duble yoldaki ...
Serikli pazarcılar, Başkan Uysal'ın konuğu
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Serik Semt Pazarcıları ve Tuhafiyecileri ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva