'Sera Okul'a renkli açılış
'Sera Okul'a renkli açılış
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Dayakçı işadamına hapis talebi
Dayakçı işadamına hapis talebi
4 Şubat 2020 Salı - 15:45

Kar haberini duyan sürücüler lastikçilerde yoğunluk oluşturdu

İSTANBUL'da perşembe günü yağması beklenen kar nedeniyle kış lastiği taktırmak isteyen araç sahipleri, lastikçilerde yoğunluk oluşturdu.

Kar haberini duyan sürücüler lastikçilerde yoğunluk oluşturdu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan kış lastiği uygulaması 1 Aralık'ta başlamıştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün perşembe günü İstanbul’da kar yağışı beklendiğini duyurması üzerine, can ve mal güvenliğini düşünen pek çok sürücü de  otomobiline kış lastiği taktırmak için lastikçilerin yolunu tuttu.

“KAR YAĞACAĞI SÖYLENİNCE BİR YOĞUNLUK OLDU”

Kış lastiğinin araç ve can güvenliği için önemini vurgulayan lastik dükkanı sahibi Şükrü Ergün, "Bizim insanımız her şeyi son dakikaya bırakıyor. Meteoroloji kar yağacağını söyleyince bir yoğunluk oldu dünden beri. Müşterilerimiz depolama yapmak için de arıyorlar. Sıraya girdiler. Onların değişimleri var, bir yoğunluk var meteorolojinin uyarısından dolayı. Ama tabii her şeyi son dakikaya bırakıyoruz.  Kış lastiği bence araç sağlığı ve güvenlik için önemli. Son dakikaya bırakmayıp önceden yaptırılması daha uygun. Kış lastiği sadece kar ile alakalı değil, hava belli bir soğukluğu ulaştığında yol tutuşu, fren mesafesi koruması için çok önemli. Bu hafta bayağı yoğunluk var. Dışarıda araba çekecek yer yok. Bugün mesaideyiz anlaşılan” dedi.

Bir lastik markasının şube müdürü Turgay Bağış ise, "Şu anda kış lastiği döneminde olduğumuz için bir talep var. Hava şartlarına göre kullanıcılar şu anda talepte bulunuyor. Kışlık lastikte ağırlıklı olarak ticari araçlar ihtiyaçlarını karşıladı. Otomobil sınıflarında ise şu anda kişiler hava şartlarına istinaden önlemini alıyor. Genelde şehir dışına çıkan araçlar tercih ediyor kışlık lastiğini” ifadelerini kullandı.

YOL TUTUŞU DAHA GÜVENLİ

Kış lastiğinin önemini anlatan ve nelere dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen teknisyen Saadettin Şahin, "Kış lastiği her şeyden önce -7 dereceye göre tasarlanmış bir kauçuğa sahip. Bundan dolayı kar yağsa da yağmasa da havalar soğuyunca yol tutuşu daha güvenli oluyor. Lastiğini kendisi değiştirecek kişilerin lastiğin havasını düzgün ayarlamaya, sökme-takma esnasında bijonlarına dikkat edilmeli, dikkat edilmezse lastik yerinden çıkabilir” şeklinde konuştu.

“ÖNLEMİMİ ALMAK İÇİN KIŞ LASTİĞİ TAKTIRIYORUM”

Kar yağışı beklendiğini duyan Emrah Akmaz da  ”İstanbul’da perşembe günü kar bekleniyormuş, ben de önlemimi almak için kış lastiği taktırmaya geldim. Taktırmayan arkadaşlara da taktırmalarını rica ederim. Herhangi bir kazaya sebebiyet vermemesi için, önlem almak için taktırırlarsa iyi olur” dedi.

“DAHA GÜVENLİ BİR LASTİK TERCİH ETMEK İSTEDİM”

Eskiyen lastiklerinin yerine daha güvenli bir kış lastiği taktırmak istediğini dile getiren Mehmet Sevinç de "Bu hafta kar yağacağını duygum, aracımın lastiklerinin biraz eskimiş olduğunu fark ettim. Kış lastiği vardı zaten ama daha güvenli bir lastik tercih etmek istedim. İstanbul’da bu önlemlerin alınması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

ISTANBUL'DA PERSEMBE GUNU YAGMASI BEKLENEN KAR NEDENIYLE, KIS LASTIGI TAKTIRMAK ISTEYEN ARAC SAHIPLERI, LASTIKCILERDE YOGUNLUK OLUSTURDU. FOTO:BEYZA NUR GULER/ISTANBUL, (DHA)

ISTANBUL'DA PERSEMBE GUNU YAGMASI BEKLENEN KAR NEDENIYLE, KIS LASTIGI TAKTIRMAK ISTEYEN ARAC SAHIPLERI, LASTIKCILERDE YOGUNLUK OLUSTURDU. FOTO:BEYZA NUR GULER/ISTANBUL, (DHA)

ISTANBUL'DA PERSEMBE GUNU YAGMASI BEKLENEN KAR NEDENIYLE, KIS LASTIGI TAKTIRMAK ISTEYEN ARAC SAHIPLERI, LASTIKCILERDE YOGUNLUK OLUSTURDU. FOTO:BEYZA NUR GULER/ISTANBUL, (DHA)

ISTANBUL'DA PERSEMBE GUNU YAGMASI BEKLENEN KAR NEDENIYLE, KIS LASTIGI TAKTIRMAK ISTEYEN ARAC SAHIPLERI, LASTIKCILERDE YOGUNLUK OLUSTURDU. SUKRU ERGUN. FOTO:BEYZA NUR GULER/ISTANBUL, (DHA)

ISTANBUL'DA PERSEMBE GUNU YAGMASI BEKLENEN KAR NEDENIYLE, KIS LASTIGI TAKTIRMAK ISTEYEN ARAC SAHIPLERI, LASTIKCILERDE YOGUNLUK OLUSTURDU. TURGAY BAGIS. FOTO:BEYZA NUR GULER/ISTANBUL, (DHA)

ISTANBUL'DA PERSEMBE GUNU YAGMASI BEKLENEN KAR NEDENIYLE, KIS LASTIGI TAKTIRMAK ISTEYEN ARAC SAHIPLERI, LASTIKCILERDE YOGUNLUK OLUSTURDU. EMRAH AKMAZ. FOTO:BEYZA NUR GULER/ISTANBUL, (DHA)

ISTANBUL'DA PERSEMBE GUNU YAGMASI BEKLENEN KAR NEDENIYLE, KIS LASTIGI TAKTIRMAK ISTEYEN ARAC SAHIPLERI, LASTIKCILERDE YOGUNLUK OLUSTURDU. MEHMET SEVINC.. FOTO:BEYZA NUR GULER/ISTANBUL, (DHA)

ISTANBUL'DA PERSEMBE GUNU YAGMASI BEKLENEN KAR NEDENIYLE, KIS LASTIGI TAKTIRMAK ISTEYEN ARAC SAHIPLERI, LASTIKCILERDE YOGUNLUK OLUSTURDU.  SAADETTEN SAHIN. FOTO:BEYZA NUR GULER/ISTANBUL, (DHA)

Beyza Nur GÜLER-Mertcan ÖZTÜRK/ İSTANBUL, (DHA)

Etiketler:
 
'Çal Canavarı'nı vuran çiftçi: Üreticileri büyük bir dertten kurtardım
 
Hafriyat kamyonu şarampole yuvarlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Çal Canavarı'nı vuran çiftçi: Üreticileri büyük bir dertten kurtardım
DENİZLİ'nin Çal ilçesinde, vatandaşların büyüklüğü nedeniyle 'Çal Canavarı' ...
Sahte sağlık kurulu raporuyla devleti zarara uğratmışlar
ESKİŞEHİR’de, sahte sağlık kurulu raporu düzenleyen aralarında bir doktorun ...
Yuvacık Barajı'nda su seviyesi yüzde 59'a ulaştı
KOCAELİ'nin Başiskele ilçesinde bulunan Yuvacık Barajı'nda su seviyesi, yüzde 59'a çıktı.
 
Heyelan meydana gelen arazide derin yarıklar oluştu
SAMSUN’un İlkadım ilçesi Kadifekale Mahallesi'nde geçen ay meydana gelen ...
Tipide mahsur kalan minibüsteki 11 yolcu kurtarıldı
BİNGÖL'ün Karlıova ilçesinde tipide, bindikleri minibüsle mahsur kalan ...
Çin'den mal gelmiyor, Eminönü esnafı stokları tüketiyor
ÇİN'deki virüs salgını Eminönü esnafını da etkiledi. Tahtakale’de bulunan ...
 
Köpeği motosikletin arkasına bağlayarak götüren sürücüye ceza
AYDIN'ın Nazilli ilçesinde, bir köpeğin, motosikletin arkasına bağlanıp ...
Balıkçıların ağına 2 erkek cesedi takıldı
MERSİN'in merkez Mezitli ilçesi Viranşehir sahili açıklarında denizde 2 erkek cesedi bulundu.
Batma tehlikesi geçiren bottaki 43 kaçak göçmen kurtarıldı
MİLLİ Savunma Bakanlığı, TCG Karşıyaka karakol gemisinin Kuzey Ege'de ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva