Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Turizm Haftası'nda mezuniyet töreni
Turizm Haftası'nda mezuniyet töreni
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
21 Eylül 2016 Çarşamba - 12:31

Karain Fly-in organizasyonu dünya pilotlarını buluşturacak

TÜRK Hava Kurumu (THK) ile Batı Akdeniz Kalkınma Vakfı (BAKA) işbirliğiyle düzenlenecek Uluslararası Karain Fly-In etkinliğinin basın toplantısı THK Karain Meydanı ve Havacılık Eğitim Merkezi'nde yapıldı.

Karain Fly-in organizasyonu dünya pilotlarını buluşturacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Basın toplantısına Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, THK Antalya Şube Başkanı Vasıf Yüceliş, BAKA Genel Sekreter Vekili Abdullah Madenci ve BAKA Antalya Koordinatörü Osman Erol katıldı. BAKA, Döşemealtı Kaymakamlığı, Döşemealtı Belediyesi'nin desteğiyle THK ve ELBA Havacılık Enstitüsü'nün gerçekleştireceği Uluslararası 'Karain-Fly In', AOPA (Aircraft Owners and Pilot Associations) Başkanı Jelev Marinov'un da aralarında bulunduğu, Türkiye'den ve Avrupa'dan 70 uçak ve pilotun katılımıyla Karain Havaalanı'nda yapılacak. 

24 Eylül Cumartesi günü saat 10.00'da başlayacak 'Karain-Fly In' programıyla Antalya'nın uluslararası sportif havacılık merkezi olması konusunda tanıtımına katkı sağlanması hedefleniyor. Kaptan pilot Oğuzhan Yararcan'ın kendisine ait akrobasi uçağıyla akrobasi gösterisi yapacağı festivalde, yerli ve yabancı pilotlar da özel gösteriler sunacak. Gyrocopter pilotu Emre Koç da katılımcılarla uçuş etkinliği gerçekleştirecek.

SİVİL, AMATÖR, SPORTİF HAVACILIĞIN KALBİ BURADA ATACAK

THK Antalya Şube Başkanı Vasıf Yüceliş, Karain Havalimanı'nın 1997 yılında Birinci Dünya Hava Olimpiyatları'na ev sahipliği yaptığını kaydetti. 24 Eylül'de yapacakları festivalin heyecanını 20 yıl önce yaşadıklarını vurgulayan Yüceliş, "Tüm havacılık tutkunlarını Türkiye'de sivil-amatör-sportif havacılığın kalbinin attığı THK Karain Meydanı'na, tarihi ve doğasıyla tanınan bu kentin ve insanlarının havacılıkla buluşmalarına davet ediyoruz. Gökyüzündeki şenliğe Antalyalıların da ortak olmasını temenni ediyoruz" dedi.

YERLİ VE YABANCI PİLOTLAR BULUŞACAK

Yüceliş, "2010 yılından buyana THK Karain Meydanı ve Havacılık Eğitim Merkezi'nde 5 ayrı festival yaptık. Bugün ise ilk kez yapılacak 'Karain Fly-In' organizasyonu için bir araya geldik. Bu organizasyon ABD'de ve Avrupa'da çok sık yapılan organizasyonlar. Ülkemizde amatör pilotluğun gelişmesi için bir vesile yaratmış olacağız. Organizasyon içinde çeşitli ülkelerden gelen pilotları ülkemizdeki pilotlarla bir araya getirerek birikimlerini paylaşmalarını sağlamış olmakta bizi mutlu edecek. Cumartesi günü havacılığa meraklı herkesi buraya bekliyoruz. Gelenler uçuklarla fotoğraf çektirebilecek" diye konuştu.

BAKA'DAN TAM DESTEK

BAKA Genel Sekreter Vekili Abdullah Madenci de turizmi çeşitlendirme, nitelikli sektörlerin bölgede gelişimini sağlamakla görevli olduğunu belirterek, bu kapsamda havacılığı daha geniş kitlelere yaymak, havacılık eğitim faaliyetlerinin gelişimini sağlamak ve alternatif bir turizm kaynağı oluşturmak amacıyla 'Karain Fly-In' organizasyonunun 24 Eylül'de gerçekleştirileceğini söyledi.

70 PİLOT KATILACAK

Karain Fly-In etkinliğine 6 lkeden yaklaşık 70 pilotun katılacağını açıklayan Madenci, organizasyonda akrobasi gösterilerinin de yapılacağını vurguladı. Sportif havacılığın yılda 40 milyon dolarlık hacmiyle ekonomiye katkı sağladığını ve büyük bütçeli harcamaları da beraberinde getirdiğini anlatan Abdullah Madenci, "Kitle turizmi için bölgemize gelen ve ortalama harcama alışkanlıkları 800 dolar seviyesinde olan turistlerin ötesinde, sportif havacılık için gelen turistler binlere dolar harcama yapmaktadır" dedi.

KAYMAKAM UÇTU

Basın toplantısının ardından Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, Cessna tipi uçak ile havalanarak bir süre uçtu. Baygül'e, pilot Üner Beköz eşlik etti. Uçmanın içinde kalan bir ukte olduğunu söyleyen Baygül, "Lisedeyken pilot olmayı çok istedim. Aile baskısı nedeniyle hava kuvvetlerinin sınavına dahi giremedim" dedi.

'ANTALYA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ'

"Döşemealtı'nı Antalya'nın geleceği diye düşünüyoruz" diyen Baygül, "Döşemealtı insanlık tarihi ile yaşıt bir yer. Havaalanına ismini veren Karain, dünyanın en eski mağazası. Kazı yapan ekipler, orada yaşamın insanlık tarihi ile başladığını söylediler. Karain dünyada benzeri olmayan bir turizm destinasyonu olabilir ama yeterli tanıtımımız yok" diye konuştu.

'KARAİN HAVALİMANI OSB'NİN KARGO HAVAALANI OLABİLİR'

Kaymakam Baygül, havaalanı pistinin ilk etapta 2 bin, ardından da 3 bin metreye çıkarılması halinde Antalya Havalimanı'nın yetersiz kaldığı durumlarda alternatif olacağını da söyledi. Baygül, "Burası, Organize Sanayi Bölgesi'nin yüklerini taşıması için kargo havalimanı da yapılabilir. Bunun alt yapısını hazırlıyoruz. Ona göre çalışıyoruz" diye konuştu.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) 

 
Ekonomik bir cinayet
 
Demre'de arka arkaya 4 yangın
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sarısu'da 9 günde 200 bin kişi piknik yaptı
ANTALYA'da 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde 200 bin kişi Sarısu mesire alanında piknik yaptı.
Terörden tutuklu 8 öğrenciden 6'sına tahliye
ANTALYA'da terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan 8 üniversite ...
Silahlı gaspçılar iki gün sonra yakalandı
ANTALYA'da gece yarısı bir marketten 600 TL ve 10 paket sigara gasp eden ...
 
Türkiye Bisiklet Şampiyonası kapanış etabı sürüyor
TÜRKİYE Bisiklet Yarışları Şampiyonası'nın 6'ncı Ayak Final Yarışları, Serik'te sürüyor.
Büyükşehir'den Fikret Otyam açıklaması
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Sobacılar Çarşısı'ndaki Fikret Otyam Sanat ...
Kemer'de Sea to Sky hazırlıkları sürüyor
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde düzenlenen ve Türkiye'nin uluslararası tek ...
 
Geri dönüşüm malzemesinden heykel ve aksesuar
ANTALYA'da geri dönüşüm (driftwood) sanatçışı Adnan Ceylan, doğadan koparak, ...
Yamaç paraşütünden kuşbakışı Kaş
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'ne gelen yerli ve yabancı tatilciler, yamaç paraşütüyle ...
Başkan Küçükkuru'nun acı günü
İBRADI Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru'nun babası emekli öğretmen 67 ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva