Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
12 Eylül 2021 Pazar - 09:28

Karaloğlu; 'Antalya'da görünce çok etkilenmiştim'

DİYARBAKIR Valisi ve Belediye Başkan Vekili Vali Münir Karaloğlu, sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinin verildiği şehrin Diyarbakır olduğunu belirtti.

Karaloğlu;  Antalya da görünce çok etkilenmiştim
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Karaloğlu, "Bir taraftan şehri mamul ediyoruz, imal ediyoruz. Bir taraftan da çocuklarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza, yaşlılarımıza, engellilerimize ve muhtaçlara dokunacak özel sosyal projeler yapıyoruz" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nce 11 ayrı ilçede 65 milyon 258 bin 581 liralık 10 yatırımın temeli düzenlenen törenle atıldı. Vali Münir Karaloğlu öncülüğünde gerçekleştirilen temel atma törenine AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal, AK Parti MKYK üyesi Alaattin Parlak, Sur Belediyesi Başkanvekili Abdullah Çiftçi, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar ve vatandaşlar katıldı. Yapılan temel atma töreninde Dicle, Hazro, 500 Evler Parkları, Bismil Parkı peyzaj düzenlemesi, Hani'de dekoratif aydınlatma, Fiskaya'da cam teras, eski Mardin yolu, Bismil ve Hani'de yol yapım, köprü ve sanat yapıları, Bağlar'da kapalı semt pazarı, Ali Emiri Bilgi Evi ve kırsal mahallelere yapılacak tarımsal amaçlı 55 havuzla ilgili bilgiler verildi.

DIYARBAKIR BUYUKSEHIR BELEDIYESI'NCE 11 AYRI ILCEDE 65 MILYON 258 BIN 581 LIRALIK 10 YATIRIMIN TEMELI DUZENLENEN TORENLE ATILDI. FOTO: BURAK EMEK/DIYARBAKIR,(DHA)

'11 AYRI İLÇEDE 10 HİZMETİN BUGÜN TOPLU OLARAK BURADAN TEMELİNİ ATACAĞIZ'

Törende konuşan Vali Münir Karaloğlu, Diyarbakır'da bugün artık hizmetlerin teker teker  temel atma törenine zaman bulamadıkları için toplu temel atma töreni yaptıklarını söyledi. Karaloğlu, "11 ayrı ilçede 10 hizmeti bugün toplu olarak buradan temelini atacağız. Bu hizmetlerin en önemlisi şu anda üzerinde bulunduğumuz eski Mardin yolu olarak bilinen yeni Mardin Yolu'ndan Bağıvar Köprüsü'ne kadar olan bu yolu bölünmüş yol olarak ihale ettik. Şu anda bugün Çarıklı bölgesindeki köprünün temelini atacağız. Köprüyle bölünmüş yol olduğu için bir gidiş, bir geliş ve iki köprü haline getiriyoruz. Yeni köprünün temelini ve yolun temelini atacağız. Bu yol önemli bir yol, bu yol niteliği çok kötü olduğu için çok şikayet aldık. Diyarbakır halkından ilk geldiğimde talebiniz ne? diye sorduğumuzda en çok talep edilen konulardan bir tanesiydi. Eski Mardin yolunun niteliğinin düzeltilmesi, bölünmüş yol haline getirilmesidir" diye konuştu.

DIYARBAKIR'DA 65 MILYON TL'LIK 10 YATIRIMIN TOPLU ACILIS TORENINDE KONUSAN VALI MUNIR KARALOGLU,  SOSYAL BELEDIYECILIGIN BUGUN EN GUZEL ORNEKLERI VERILDIGI SEHRIN DIYARBAKIR OLDUGUNU BELIRTEREK, "BU ORNEK VERILEN DE DIYARBAKIR BUYUKSEHIR BELEDIYESI'DIR. BIR TARAFTAN SEHRI MAMUL EDIYORUZ IMAL EDIYORUZ. BIR TARAFTAN DA COCUKLARIMIZA, GENCLERIMIZE, KADINLARIMIZA, YASLILARIMIZA, ENGELLILERIMIZE VE MUHTACLARA DOKUNACAK OZEL SOSYAL PROJELER YAPIYORUZ." DEDI.FOTO: BURAK EMEK/DIYARBAKIR,(DHA)

'BU ŞEHİRDE BELEDİYECİLİK YAPILMAMIŞ'

Önceki dönemlerde Diyarbakır'da belediyecilik yapılmadığını belirten Karaloğlu, "Batıdaki şehirlerde neredeyse cadde ve sokaklar üzerinde kurulan bizim vahşi pazar dediğimiz caddeyi kapatarak, ambulansın ve itfaiyenin giremeyeceği şekilde pazar kurulmazken, bütün pazarlar kapalı semt pazarlarına dönüşürken Diyarbakır'da kapalı semt pazarı yok. Şimdi ilkini Bağlar ilçesinde en modern şekilde yapacağız. Orada hem halkın ürettiği ürünü tüketiciyle buluşturacağız. Hem pazarcı esnafımızı yağmurdan çamurdan ve güneşten koruyacak. Hem kışın soğuktan yazın güneşten koruyacak altyapısıyla mükemmel kapalı pazar alanımız olacak. Bir taraftan şehri mamul ediyoruz imal ediyoruz. Bir taraftan da çocuklarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza, yaşlılarımıza, engellilerimize ve muhtaçlara dokunacak özel sosyal projeler yapıyoruz. Sosyal belediyeciliğin bugün en güzel örnekleri verildiği şehir Diyarbakır ve bunu veren de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'dir. Sur bölgesinde çukur eylemlerinde yok edilen tarihi eserlerden bir tanesi eski çorbahane vakıflar tarafından onarıldı ve orayı çok güzel bir akademik üniversite merkezine dönüştürdük. Gençlerimiz gelsinler Sur içerisinde hem tarihi doya doya gezsinler hem otursunlar orada fikri tartışmalar yapsınlar. Edebiyat tartışsınlar, şiir okusunlar birbirleriyle kaynaşsınlar. Bu şehre gelen öğrencilerimiz için de akademik liseler oluşturduk" şeklinde konuştu.

'ENGELLİLER İÇİN MOLA EVİ KURDUK AMA DAHA ÇOK ANNELER İÇİN'

Engellilerle ilgili olarak son dönemde gündemde de olan bir maddeyi yatırımlar arasına aldıklarını ifade eden Karaloğlu, şunları söyledi:

"Mola evleri kuruyoruz. Engelli çocuğu olan anne ve babalar çok iyi bilir, engelli çocuğu olup da 20 yıldır evinin kapısına dışına çıkamayan anneler var. Ben çok iyi biliyorum. İşte bu anneler çocuğunu gelip gündüz bizim mola evine bırakacak. Gidecek çarşıda, pazarda veya hastanede işini görecek sonra gelecek çocuğunu alacak ve tekrar evine gidecek. Biz o kendi işini yaparken çocuğuna uzman öğretmenlerle ve bakıcılar tarafından hizmet sunacağız. Ben bu hizmeti Antalya'da gördüm. Oradaki belediye başkanı yapmıştı, çok etkilenmiştim. Oradaki anneleri dinlediğimde çok etkilenmiştim. Allah fırsat verdi belediye başkanlığına Diyarbakır'da. İlk talimatlarımdan birisi de bu oldu. Engelliler için mola evi, ama daha çok anneler için."

DIYARBAKIR BUYUKSEHIR BELEDIYESI'NCE 11 AYRI ILCEDE 65 MILYON 258 BIN 581 LIRALIK 10 YATIRIMIN TEMELI DUZENLENEN TORENLE ATILDI. FOTO: BURAK EMEK/DIYARBAKIR,(DHA)

DIYARBAKIR BUYUKSEHIR BELEDIYESI'NCE 11 AYRI ILCEDE 65 MILYON 258 BIN 581 LIRALIK 10 YATIRIMIN TEMELI DUZENLENEN TORENLE ATILDI. FOTO: BURAK EMEK/DIYARBAKIR,(DHA)

DIYARBAKIR BUYUKSEHIR BELEDIYESI'NCE 11 AYRI ILCEDE 65 MILYON 258 BIN 581 LIRALIK 10 YATIRIMIN TEMELI DUZENLENEN TORENLE ATILDI. FOTO: BURAK EMEK/DIYARBAKIR,(DHA)
Burak EMEK- Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, (DHA)-

 
Eyüp Akın, alkollü sürücü kurbanı
 
Alanya'da uçuruma yuvarlanan traktör sürücüsü öldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eyüp Akın, alkollü sürücü kurbanı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde otomobilin köprülü kavşağın beton ayağına ...
Kepez'de yangın
ANTALYA'da tarlada başlayan yangın, ekiplerin 3 saatlik müdahalesiyle ...
Savunması şaşırttı ama hakim serbest bıraktı
ANTALYA'ya iş için gelen B.A. adlı kadın, kaldığı otel odasında uyurken, ...
 
İYİ Parti'li Kaş koronavirüsten yaşamını yitirdi
İYİ PARTİ Serik İlçe Başkan Yardımcısı Ali İhsan Kaş (45) koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.
Jandarma vatandaşları uyardı
KUMLUCA İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yaylalarda bulunan vatandaşlara ...
'Madama Butterfly' Aspendos'ta
DEVLET Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve bu yıl ...
 
'Gönül Dostları' 12 yıldır Ezgi için kazan başında
ANTALYA'da gönül birliği yapmış bir grup kadın, her yıl olduğu gibi bu ...
Başkan Uysal, Çocuklarımızın bahtı, Antalya'mız gibi olsun"
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yenigün Mahallesi Şehitler Parkı'nda, ...
Manavgat'taki yangında 4 hektar orman zarar gördü
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu çıkan orman yangını ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva