Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
26 Mart 2015 Perşembe - 16:24

Karaman'dan Akaydın'a; Aklan sonra siyaset yap

CHP eski Belediye Meclis Üyesi olan işadamı Mustafa Karaman, daha önce yaptığı bir açıklamaya Antalya Büyükşehir eski Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın cevap vermesi üzerine bir açıklama daha yaptı. Karaman'ın açıklaması aynen şöyle:

Karaman dan Akaydın a; Aklan sonra siyaset yap
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

"Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, CHP’li Mustafa Akaydın döneminde, 100. Yıl Spor Kompleksi’nin imar planlamasında zarara uğratılması nedeniyle, Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nde 22 Mart 2015 tarihinde yaptığım basın toplantısında, belgelerle kamuoyuna sunduğum gerçeklere ilişkin, Sayın Akaydın tarafından gerçekle hiçbir ilgisi olmayan açıklama yapılması üzerine, yeni bir yazılı açıklama yapma zorunluluğum ortaya çıkmıştır.
Sayın Akaydın, katıldığı televizyon programında, kendisinin yüzlerce soruşturma ve davaya muhatap olduğun belirterek, beni bir soruşturmaya maruz kalmam nedeniyle feryat ettiğimi öne sürerek, bu konuyu gündeme taşımamı eleştirmektedir. Ben, yıllardır meslek odalarında kent lehine mücadele eden ve iş hayatında emek veren bir işadamı olarak hayatım boyunca böyle ilginç bir soruşturmanın içinde yer almadım. Sayın Akaydın, adı karıştığı için yüzlerce soruşturma ve davada ifade verdiğini ve bu duruma alışık olduğunu kendisi belirtmektedir. Ama bu durum alnı açık ve başı dik bir kişi olarak beni rahatsız etmektedir; almış olduğumuz siyasi ahlak ve iş hayatı kuralları gereği, sorumluluk sahibi insanlar olarak, gerçeklerin ortaya çıkması adına bu bilgi ve belgeleri kamuoyu ile paylaşıp savcılığa da suç duyurusunda bulunacağımızı herkesin bilmesini isterim. Adalet gerçekleri bir bir ortaya çıkaracak ve kimin yalan, kimin doğru söylediği de o zaman ortaya çıkacaktır.
Sayın Akaydın’ın bu belgelerin neden 2009’da değil de şu anda açıklandığını, 29 Mart’ta yapılacak olan önseçimin arifesinde bu bilgi ve belgelerin kamuoyu ile paylaşıldığını sormaktadır. Yanıtın çok basit; hemen söyleyeyim: İçişleri Bakanlığı soruşturma izni dosyasını, 24 Aralık 2014 tarihinde teslim aldım. Bu tarihten sonra da savunmamı yapmak üzere bilgi ve belge topladım. Bilgi ve belgeleri de henüz tamamlamış bulunmaktayım. Danıştay’a da itirazımı yasal zorunluluk nedeniyle eksik bilgi ve belgelerle tebliğ tarihindin itibaren 15 gün içinde yapmak durumda kaldım. Ancak tamamlamış olduğum bilgi ve belgelerle ek savunmamı da önümüzdeki günlerde yapacağım. Sayın Akaydın bu soruşturmayla ilgili ifadeniz de yeni alınmadı mı? Bu soruşturma izni dosyası size de aynı tarihte gelmedi mi? Yoksa 2009 yılında mı geldi size? Bu öne sürdüğünüz 2009 tarihinin benimle ve sizinle ne ilgisi var? Siz, kafa karıştırmak, beyin bulandırmak, gerçekleri kamuoyundan gizlemek için aynı oyunları oynamaktasınız ve maalesef Antalya halkına yalan söylemeye devam ediyorsunuz. Sayın Akaydın, yalanla dolanla siyaset yapılmaz; bunu iyi bilmelisiniz.

Sayın Akaydın, 100. Yıl Spor Kompleksi’nin imar plan tadilatlarıyla ilgili sizin döneminize ilişkin İçişleri Bakanlığı’nın soruşturma izninde belirtilen ve sizin de yanlış olduğunu iddia ettiğiniz belgelerin gerçeklerini neden paylaşmadınız? Sakladığınız belgelerin ortaya çıkmasından mı korktunuz? Görevi kötüye kullandığınızı kamuoyundan saklamak mı istediniz? Soruşturmada yüklenici firmanın 277 milyon TL’lik açtığı davayı bildiğiniz halde kamuoyundan neden gizlediğiniz şimdi çok daha iyi anlaşılmaktadır.

Sayın Akaydın, belgelerin kamuoyunda büyük yankı yaratması üzerine, çıktığın televizyon programlarında, “Önseçim varken, bunlar açıklanır mı? Bunun zamanlaması manidar” savunması yaparak, aslında tüm gerçekleri kendi ağzınızla açıklamış bulunmaktasınız. Evet, 29 Mart’ta CHP’de önseçim yapılacak ve siz de bu önseçimde listeye girerek milletvekili zırhına bürünmeye çalışmakta olduğunuz anlaşılmaktadır. Kendi ifadenizle; hakkınızda yüzlerce dava, soruşturma, Sayıştay sorgusu ile İçişleri Bakanlığı soruşturması varken dokunulmazlık zırhına bürünerek bunlardan kaçmaya mı çalışıyorsunuz? Aceleniz de bundan o zaman… İşte bütün mesele bu! Siz partinizin üyelerini zora sokmadan aklanarak gel ki partiniz zarar görmesin, siyaset kirlenmesin.

Sayın Profesör Doktor Mustafa akaydın, eğer kendine güveniyorsan; öncelikle mağduru oynamayı bırakacaksın, “Ahh bir milletvekili olsam, dokunulmazlık zırhına kavuşsam” demeyeceksin. Sayın Akaydın, çıkıp “Benim böyle bir dokunulmazlığa ihtiyacım yok, ben hakkımdaki bütün soruşturmalardan ve davalardan aklandıktan sonra siyasete devam edeceğim” diyebilir misin? Ancak bu kararı verebilmek yürek ister, dürüstlük ister.
Sayın Akaydın, işin özü şudur; bir bilim adamına yakışmayacak şekilde, hala yalan söylemeye devam etmektesiniz, neden belge göstermiyorsunuz; çünkü belgeler sizin yalan söylediğinizi ortaya çıkaracaktır. Soruyorum; 15.05.2009 meclis tutanağında benim ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in tutanaklara geçen konuşmalarımızda “100. Yıl alanı ile ilgili planın belediye hizmet alanı yanlış olduğunu, buranın bölgesel spor alanı olarak önümüzdeki mecliste bölgesel spor alanı olarak değişmeli belirttiğimizi hatırlatmak isterim. Siz de bu alanın bölgesel spor alanı olarak değişeceğini açıklamıştınız. Tutanaklarda da sözleriniz yer almaktadır. İşte yalan söylediğiniz burada da çok açık şekilde görülmektedir.

Sayın Akaydın, 12.06.2009 tarihinde 8 CHP’li meclis üyesinin verdiği önergeyi meclis oybirliği ile gündeme alıp komisyona gönderildiği tutanaklarda bellidir. Bugün Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanlığı’nın yazısında bu önergeyle ilgili hiçbir işlem yapılmadığı da belirtmektedir. Belgeler mi yalan söylüyor, yoksa siz mi yalan söylemektesiniz bunu da kamuoyunun takdirine sunuyorum.

Sayın Akaydın, “Yüklenici ile hiçbir ilişkim yok” diyorsunuz ancak burada da doğru konuşmamaktasınız, kamuoyunu kandırmaktasınız. 100. Yıl Spor Kompleksi ile ilgili yapılan plan tadilatı askıdan inmeden, yasallaşmadan yüklenici firmaya Hukuk Müşaviriniz Avukat İlker Gedik imzasıyla yazı yazdırıp aynı gün elden teslim etmediniz mi? Yüklenici firma da bu yazıdan sonra hukuksal işlemleri başlatmadı mı? İçişleri Bakanlığı soruşturma dosyasında da bu size sorulmadı mı?

Sayın Akaydın, Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün bu plana itirazı mecliste karar alınmadan, plan yasallaşmadan, meclise yüklenici ile hesap görünmesiyle ilgili yüklenici lehine Encümene yetki verilmesini istemediniz mi? Bu da mı yalan? Bu da mı sizin yükleniciyle hiçbir ilginizin olmadığını gösteriyor?

Sayın Akaydın, 100. Yıl Spor Kompleksi’nin 1/5.000 ve 1/25.000 ölçekli imar planlarına ilişkin mahkemelerin vermiş olduğu 2 iptal kararıyla ilgili “Bu kararlara itiraz edilmesin” yazılı emriniz bulunmuyor mu? 29.12.2009 ve 28.04.2010 tarihli bu 2 mahkeme kararını, yasal zorunluluk olan 30 gün içinde neden meclise getirmediniz?

100. Yılla ilgili Belediye hizmet alanı plan kararının 3. İdare mahkemesi kararını beklediğiniz anlaşılıyor, bu mahkemede savunmanızda iptal mahkeme kararlarından değinmediniz anlaşılıyor bu karar yüklenici lehine çıkması sağlanıyor. bütün soruşturmalarda bu mahkeme kararı göz önüne alınıyor.  

15.05.2009 da alınan Belediye hizmet alanı plan kararı 29.11.2010 tarihine kadar yani 15 ay bekletiyorsun sonra mahkemenin üçüncü iptal kararını meclise getirmek zorunda kaldığınız gözüküyor. Mecliste te oy birliği ile bölgesel spor alanına dönüştürülüyor. Bununda bilinçli olduğu ortaya çıkmıyor mu?

Bu yukarıda sıralamış olduğumuz kritik hamleler, bilinçli ve planlı olarak yapılan hatalar, 100. Yıl’da Antalya Büyükşehir Belediyesi ve meclis üyeleri hakkında çıkartılan kamu zararına neden olduğu belirtilmektedir. Bu da sizin kiminle, nasıl bir ilişkide olduğunuzu göstermeye yeterli iddialar değil mi?

Sayın Akaydın’a son önerim; bir siyasetçi alnı ak, başı dik bir şekilde; partisini ve kurumunu zor durumda bırakmayacak şekilde siyaset yapmalıdır; hırsına ve egosuna yenik düşmemelidir; önce aklanmalı, sonra tertemiz bir şekilde siyaset yapmalıdır. Bu kent temiz siyasetçileri hak etmektedir. Temiz siyaset hepimizin en temel hakkıdır!"

Mustafa KARAMAN
2009-2014 Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi
 

 
BES'ten maliyeciler için eylem
 
Antalya'da ev kiralayıp hırsızlık yapan 3 kadın yakalandı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
27 Mart 2015 Cuma 20:08

Bence bu isin arkasinda ya mehmet menderes tevfik turel meksikalisi var ya da evcil-adam suleyman...

Yorumu oyla      4      3  
hidayet sönmez 27 Mart 2015 Cuma 20:04

Abboooowww mustafa mustafa ya karsi 2.round. karaman in koyunu sonra çikar oyunu... başgan n'oldu cisciplatildinya leğnn

Yorumu oyla      3      3  
yorumcu 27 Mart 2015 Cuma 12:15

wayy wayyy wayyy eğer söylenenler doğruysa ve bunları belgelerle savcılığa sunarsa. akaydının işi çok zor. Karaman bu kadar konu ve belgeden bahsediyorsa, ve Akaydın gerçekten suçsuz ve problemsiz ise; Akaydına düşen ve olması gereken kendisi hakkında suç duyurusunda bulunmaktır. O zaman kahraman olur. Ama Sn Karamanı az çok tanırım inanılmaz araştırmacı ve dürüst biridir sırf laf olsun diye atıp tutmaz. İzleyip göreceğiz.

Yorumu oyla      5      5  
denizz 27 Mart 2015 Cuma 07:58

Kayıkçı kavgası,bıkdırdınız insanları,bulunduğu pozisyonda konuşmayıp da sonradan konuşmanın kime ne faydası var.Devam eden süreç de kim haklı kim haksız yarğı da çözersiniz. O zamana kadarda kamuoyu karşısın da sürekli suçlamalar da bulunmak, sadece sizleri değil, bir kurumu da yıpratmanın hakkınız olmadığı düşüncesin den hareketle, şahsi hesaplarınız peşinden koşmak dan vazgeçin artık.Hep beraber el ele yatak yorgan yaktınız,daha ne istiyorsunuz.Her sabah kınalı ellerinize bakın, biraz sükûnet yahu sükûnet.

Yorumu oyla      5      3  
halil bolatan 26 Mart 2015 Perşembe 22:31

RESETLEMEK LAZIM HOCAYI

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O partide adayların yarısı kadın
HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Antalya Eşbaşkanı Zarife Atik, 7 Haziran'da ...
Ön seçimde oyum kimlere?
Pazar günü CHP’de ön seçim var. Sadece Antalya değil, bir çok ilde milletvekili ...
Subaşı'dan baro ziyareti
ANTALYA Bağımsız Milletvekili adayı Hasan Subaşı, Antalya Baro Başkanı ...
 
Sosyal medyadan Baykal’a hakaret
Deniz Baykal'a sosyal medyadan ağıza alınmayacak laflar eden partiliye disiplin kurulu ceza vermedi.
Baykal: Keşke belediye başkanları da ön seçimle belirlenseydi
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, milletvekili ...
CHP'de ön seçimde oy kullanılacak okullar
Antalya'da CHP milletvekili adaylarını belirlemek için 29 Mart'ta ön seçim ...
 
CHP kontenjandan vazgeçti
CHP Genel Merkezi Trabzon'da kontenjan ataması yönteminden vazgeçti.
CHP’li meclis üyesi Karaman: Kandırıldık
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi eski CHP'li Meclis Üyesi Mustafa Karaman, ...
Arınç - Gökçek krizinde FLAŞ bir gelişme yaşandı
CHP, Bülent Arınç'ın iddiaları üzerinden Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva