Hadise, Belçika'da bir müzik yarışmasında jüri üyesi oldu
Hadise, Belçika'da bir müzik yarışmasında jüri üyesi oldu
Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı
Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, mazbatasını aldı
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, mazbatasını aldı
Reynmen ile Emire Cansu Kurtaran evleniyor
Reynmen ile Emire Cansu Kurtaran evleniyor
20 Eylül 2023 Çarşamba - 08:04

Karamollaoğlu ve Davutoğlu'ndan yerel seçimlerde 'iş birliği' açıklaması

SAADET Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet-Gelecek TBMM Grubu İstişare Toplantısı'nda bir araya geldi. Toplantı sonrası birlikte açıklama yapan iki lider, yerel seçimlerde iş birliği yapacaklarını duyurdu.

Karamollaoğlu ve Davutoğlu ndan yerel seçimlerde  iş birliği  açıklaması
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet-Gelecek TBMM Grubu İstişare Toplantısı yaptı. Ankara'da bir otelde düzenlenen toplantıya, Saadet-Gelecek TBMM Grubu milletvekilleri ve partilerin genel başkan yardımcıları da katıldı. Toplantının ardından iki lider ortak basın açıklaması yaptı. 

'DİĞER SİYASİ PARTİLERLE DE DİRSEK TEMASINI İHMAL ETMEYECEĞİZ'

Yerel seçimlerde Saadet-Gelecek arasında iş birliğine gidileceğini ancak diğer siyasi partilerle de dirsek temasının devam edeceğini belirten Karamollaoğlu, "Meclis 1 Ekim'de açılacak, grubumuz etkili bir çalışma yapacak. Burada yapılan toplantıda bu iş birliğinin temellerinin nasıl sağlanacağını görüştük. Ümit ediyorum ki Meclis'in çalışma döneminde Meclis grubumuz en etkin, en verimli çalışmayı yapacaktır. Bu dönemde aynı zamanda yerel seçimlere yaklaştığımız dönem. Yerel seçimlerde de bizim başarılı bir çalışma yapmayı arzu ettiğimiz biliniyor. Her birimiz yerel seçimlere prensiben her yerde girebilmek için bir çabanın içerisindeyiz ama burada esas olan verimliliktir, iyi netice almaktır. Kendi aramızda bir iş birliği olabileceği gibi diğer siyasi partilerle de dirsek temasını ihmal etmeyeceğiz. Bu yerel seçimlerde mümkün olduğu kadar fazla sayıda belediyeyi kazanabilmek hiç olmazsa meclis üyeliklerinde il genel meclislerinde daha etkili bir pozisyon kazanabilmek. Bu konuda da teşkilatlarımız, seçimden bir iki ay önce ciddi bir çalışmanın içerisine girecek" dedi.

KARAMOLLAOĞLU: VATANDAŞLARIMIZ ÇARŞIYA, PAZARA ÇIKAMAZ OLDU

Ülkenin bir ekonomik kriz içerisinde olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birçok problemlerle karşı karşıyayız ama içinde yaşadığımız en ciddi problem ekonomik kriz. Vatandaşlarımız bizar oldular. Çarşıya, pazara çıkamaz oldular. Bu dönemde hükümetin devlet çalışanlarına, emeklilere ön gördüğü ücret artışları yeterliliğin çok gerisinde kaldı. Açlık sınırının altında ücret alan milyonlarca insan var. El insaf. Biz grup olarak bu sıkıntılardan nasıl kurtuluruz, Meclis'te bunları gündeme getireceğiz. Bu hem bir bakıma iktidara yön verme yol gösterme tarzında olacak. Diğer tarafta inşallah bizim grubumuz iktidar olduğunda nasıl bir politika izleyeceğimizi de vatandaşımıza aktarmış olacağız. Bu ekonomik kriz içinden çıkılamayacak bir şey değil yeter ki doğru formül uygulansın. Biz ekonomik yönden ülkemizin daha sağlıklı yapıya kavuşmasını arzu ediyoruz. Bu iktidarın uyguladığı politikaların ise beklediğimiz neticeyi doğurmayacağını görüyoruz."

DAVUTOĞLU: BÖYLE BİR PARÇALANMA TAM DA İKTİDARIN İSTEDİĞİ BİR ŞEY

Seçim sonrası muhalefet partileri arasında yaşanan tartışmalara değinen Davutoğlu, Saadet-Gelecek TBMM Grubu'nun muhalefete yeni bir soluk getireceğini kaydetti. Genel seçim sonrasında muhalefet seçmeninin mutsuz olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Muhalefet seçmeni de mutsuz çünkü kaybedilen bir seçim sonrasında muhalefet partileri hem bu süreci değerlendirmek hem de arkasından bir umut çizmek gerekirken hem bu öz eleştiriden eksik kalındı. Nelerin eksik yapıldığı konusunda çok ciddi iç tartışmalar yaşandı. Milletin umudunu kıracak şekilde hala muhalefet partileri arasında tartışmaların yürüyor olması da halkın ümitlerini kırıyor. Siyasette bir parçalanma yaşanıyor. Yeni yeni partiler ve ana damarların bölünmesi süreci yaşanıyor. Böyle bir parçalanma tam da iktidarın istediği bir şey. Çünkü bugünkü iktidar muhalefeti bölerek yönetme konusunda maharet kazandı. Bu tablo karşısında Saadet Partisi ile Gelecek Partisi'nin bir araya gelerek bir grup kurması seçim sonrasında halkımıza ümit verme açısından tek ümitli haber oldu. Partilerimizin kadrolarının yapılarının farklı görüşleri olabilir. Bizim farklı amaçlarımız olabilir ama bir ideal etrafında bir araya geldik ve fedakârlık yaptık. Siyasetin nevruzu ekim ayıdır, ekim ayıyla birlikte siyasetin baharı açılır. Her yer hareketlenir. 1 Ekim'den sonra bütün Türkiye şahit olacak ki Saadet- Gelecek Grubu siyasi iklime yeni bir boyut katacak. Bu çerçevede toplumun bu ümidini derinleştirme geliştirme konusunda bir ortak kararımız var" dedi.

'BİZ HER YERDE SEÇİMLERE HAZIRLANACAĞIZ'

​Yerel seçim çalışmalarına ilişkin de konuşan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yerel seçimler Türk siyasetini önümüzdeki dönemde şekillendirecek. Burada iki parti iş birliği yapma konusunda son derece kararlılık içindedir. Bu iş birliğinin nasıl olacağı, hangi ilde, hangi ilçede, hangi beldede nasıl bir iş birliği yapılacağı konusunda birlikte heyetlerimiz çalışacaklar, bizlere sunacaklar. İktidar partilerinin avantajla girecekleri varsayımı yerel seçimlerde asla kabul edilmemelidir. Bu bir varsayımdır. Muhalefetin dağınık olduğu doğrudur, biz toparlamaya çalışıyoruz. Bu ittifak çalışmamızı başka partiler olumlu yaklaştıklarında onlara da açık olacaktır ama unutulmasın ki geçmiş dönemlerde genel seçimleri büyük bir çoğunlukla kazanmış olan iktidarlar bir sonraki yerel seçimde büyük bir sükut-u hayal yaşadılar. 1987'de Özal'ın kazandığı seçim sonrası 1989'da sükût-u hayal yaşaması, 1991'de Doğru Yol Partisi - SHP iktidarının 1994'te büyük sükut-u hayal yaşaması, 2018'de Erdoğan'ın seçimi sonrasında 2019'da AK Parti'nin sükut-u hayal yaşaması. Hiçbir seçim çantada keklik değildir ve hiçbir seçim baştan kaybedilmiş değildir. Biz her yerde seçimlere hazırlanacağız."

SAADET PARTISI GENEL BASKANI TEMEL KARAMOLLAOGLU ILE GELECEK PARTISI GENEL BASKANI AHMET DAVUTOGLU, SAADET-GELECEK TBMM GRUBU ISTISARE TOPLANTISI'NDA BIR ARAYA GELDI. TOPLANTI SONRASI BIRLIKTE ACIKLAMA YAPAN IKI LIDER, YEREL SECIMLERDE IS BIRLIGI YAPACAKLARINI DUYURDU. FOTO-ANKARA-DHA

SAADET PARTISI GENEL BASKANI TEMEL KARAMOLLAOGLU ILE GELECEK PARTISI GENEL BASKANI AHMET DAVUTOGLU, SAADET-GELECEK TBMM GRUBU ISTISARE TOPLANTISI'NDA BIR ARAYA GELDI. TOPLANTI SONRASI BIRLIKTE ACIKLAMA YAPAN IKI LIDER, YEREL SECIMLERDE IS BIRLIGI YAPACAKLARINI DUYURDU. FOTO-ANKARA-DHA

SAADET PARTISI GENEL BASKANI TEMEL KARAMOLLAOGLU ILE GELECEK PARTISI GENEL BASKANI AHMET DAVUTOGLU, SAADET-GELECEK TBMM GRUBU ISTISARE TOPLANTISI'NDA BIR ARAYA GELDI. TOPLANTI SONRASI BIRLIKTE ACIKLAMA YAPAN IKI LIDER, YEREL SECIMLERDE IS BIRLIGI YAPACAKLARINI DUYURDU. FOTO-ANKARA-DHA

Düzgün Barış DENİZ/ANKARA, (DHA)

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüştü
 
Inter'de Hakan Çalhanoğlu sakatlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüştü
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Türkevi'nde görüştü.
Özgür Özel: Biz çarşaf listeyi savunuyoruz
CHP Grup Başkanı ve genel başkan adayı Özgür Özel, İzmir, Konya ve Karaman ...
Özgür Özel: Helallik almaya geldim
GENEL başkanlığa aday olan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partisinin İzmir ...
 
Kaftancıoğlu: Kardeşim önce kendinizi değiştirin
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "2018'deki tüzüğün mimarı ...
CHP'li Özel, genel başkan adaylığını açıkladı
CHP Grup Başkanı Özgür Özel, "Parti içi iktidarı kazanmak için değil, ...
Kılıçdaroğlu: Özgür Özel, yarın adaylığını ilan edecek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yarın Özgür Bey adaylığını ilan ...
 
Sezgin Tanrıkulu için soruşturma talebi
CHP Diyarbakır Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu hakkında 'Devletin ...
CHP'den Anıtkabir ziyareti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partililerle birlikte, CHP'nin kuruluşunun ...
CHP’nin 100. kuruluş yıldönümü Taksim’de kutlandı
CUMHURİYET Halk Partisi’nin (CHP) 100. kuruluş yıldönümü, Taksim’deki ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva