TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
12 Ekim 2021 Salı - 12:28

Kardeş cinayeti sanığı: Ya o ölecekti ya ben

ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde, zeytin ağaçlarının kesilmesi nedeniyle çıkan tartışmada ağabeyi Hüseyin Baran'ı (64) ruhsatsız tüfekle öldüren Mustafa Baran'ın (62) tutuklu yargılanmasına devam edildi. Baran, duruşmada "Bu şahıslardan 10 yıldır kaçıyorum. Kaçmaktan usanmıştım" dedi.

Kardeş cinayeti sanığı: Ya o ölecekti ya ben
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Manavgat ilçesi Demirciler Mahallesi Külcüler mevkisinde, mülkiyeti Hazine'ye ait 15 dönüm araziye 5 kardeş, zeytin ağacı dikti. Araziye 16 Mart'ta gelen Hüseyin Baran ile kardeşi Mustafa Baran arasında zeytin ağaçlarının kesilmesi nedeniyle tartışma çıktı. Bu sırada otomobilden ruhsatsız tüfeğini alan Mustafa Baran, ağabeyine ateş etti. Hüseyin Baran, kanlar içinde yere yığılırken, Mustafa Baran ise aracına binerek kaçtı. Olayın ardından jandarma, evinde saklanan Mustafa Baran'ı yakaladı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Baran, sulh ceza hakimliğince 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı. Olayla ilgili hazırlanan iddianame, Manavgat 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi. Cinayete konu arazinin kullanımından kaynaklı taraflar arasında sorunların bulunduğu kaydedilen iddianamede, olayın tasarlanarak işlediğine dair delil elde edilemediği belirtildi.

SAVCI: HAKSIZ TAHRİK ALTINDA İŞLENDİ

Davanın 3'üncü duruşmasına tutuklu sanık Mustafa Baran, Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi'nde SEGBİS ile katıldı, tarafların yakınları ve avukatları ise salonda hazır bulundu. Olayla ilgili esas hakkında görüşünü açıklayan savcı, sanık ile Hüseyin Baran'ın öz kardeş olduklarını ve aralarında yaklaşık 10 yıldır arazi anlaşmazlığı nedeniyle husumet bulunduğunu hatırlatarak, "Olay günü sanığın tarlaya gittiği, kullandığı tüfeğin aracında bulunduğu, sanığın ekmiş olduğu soğanlara gübre atmaya başladığı, bu sırada maktul Hüseyin'in olay yerine geldiği, taraflar arasında arazide bulunan zeytin ağaçlarının kesilmesinden dolayı tartışma yaşandığı, tartışmanın devamında maktul Hüseyin'in Mustafa'yı elindeki nacakla kovalamaya başladığı, bir süre sonra sanık ile maktulün boğuşmaya başladığı, akabinde sanığın eline aldığı tüfekle maktule ateş ederek öldürdüğü anlaşılmıştır. Maktul Hüseyin Baran'a ait giysiler üzerinde yapılan incelemeler neticesinde atışın 'uzak atış' olduğu tespit edilmiştir. Sanığın öldürme eylemi öncesinde maktulle yaşamış olduğu tartışma ve arbedenin 'haksız tahrik'e neden olduğu ve eylemi haksız tahrik etkisi altında gerçekleştirdiği anlaşılmıştır" dedi. 

Savcı, cinayetin haksız tahrik altında işlendiğini belirterek, sanık Mustafa Baran'ın 18 yıldan 24 yıla kadar cezalandırılmasını talep etti.

'PİŞMANIM, KEŞKE BEN ÖLSEYDİM'

Mahkeme başkanı tarafından savcının esas hakkında görüşüne karşı bir diyeceği olup olmadığı sorulan sanık Mustafa Baran, "Dosyaya bakılırsa bu şahıslardan 10 yıldır kaçtığım anlaşılır. Kaçmaktan usanmıştım. Suç tarihinde ya o ölecekti ya ben. Olaydan dolayı pişmanım, keşke ben ölseydim. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum" diye konuştu. 

Duruşmada tarafların avukatları, savcının esas hakkındaki görüşüne karşı beyanda bulunmak için süre istedi. Duruşma, ertelendi.

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE ZEYTIN AGACLARININ KESILMESI NEDENIYLE CIKAN TARTISMADA AGABEYI HUSEYIN BARAN'I (64) TUFEKLE OLDUREN MUSTAFA BARAN (JANDARMALARIN ARASINDA), DURUSMADA, BU SAHISLARDAN 10 YILDIR KACIYORUM. KACMAKTAN USANMISTIM. SUC TARIHINDE YA O OLECEKTI YA BEN" DEDI.(FOTO:MANAVGAT-DHA)

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE ZEYTIN AGACLARININ KESILMESI NEDENIYLE CIKAN TARTISMADA AGABEYI HUSEYIN BARAN'I (FOTODAKI) TUFEKLE OLDUREN MUSTAFA BARAN , DURUSMADA, BU SAHISLARDAN 10 YILDIR KACIYORUM. KACMAKTAN USANMISTIM. SUC TARIHINDE YA O OLECEKTI YA BEN" DEDI.(FOTO:MANAVGAT-DHA)

Mithat ABAKAN/ MANAVGAT (Antalya), (DHA)

 
Antalya'da şüpheli valiz paniği
 
Köpekler 2021, kediler 2022 sonuna kadar çiplenecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da şüpheli valiz paniği
ANTALYA'da bir banka şubesinin önünde ATM'ler üzerine bırakılan valizden ...
Gökcen Enç; 'Ben de Kraliçe Elizabeth'im...'
Partide herhangi bir görevi bulunmayan Ak Parti Antalya eski Milletvekili ...
Eylülde sıcaklıklar normale döndü
METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, 2021 yılında ocak ayından ...
 
Halı sahalar tamamlandı, çevre düzenlemesi yapılacak
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde belediye tarafından yürütülen halı saha yapım ...
AGC Başkanı Taş, görevi teslim aldı
ANTALYA Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) hafta sonu yapılan genel kurulunda ...
Demre'deki ören yerlerine ziyaretçi akını
ANTALYA'nın Demre ilçesindeki Aziz Nikholaos Anıt Müzesi, Myra Antik Kenti, ...
 
Lisede İHA AR-GE Merkezi'nin açılışı yapıldı
ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi Kapanış ...
Konyaaltı Tiyatrosu Akademisi'nde eğitimler başlıyor
YENİ dönem tiyatro kursiyer seçmelerini gerçekleştiren Konyaaltı Belediyesi ...
Antalya polisi kaçakçılara göz açtırmıyor
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde polisin operasyonunda çok sayıda makaron ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva