4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
9 Eylül 2014 Salı - 10:01

Kaş kaymakamı: Gencin öldüğü kavga ırkçı saldırı değil

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde 3 Eylül gecesi iki grup arasında çıkan kavgada başına aldığı darbelerle beyin kanaması geçirip ölen Batmanlı 20 yaşındaki Mahir Çetin'in yakınları, olayın ırkçı bir saldırı olduğunu öne sürdü.

Kaş kaymakamı: Gencin öldüğü kavga ırkçı saldırı değil
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Aynı kavgada yaralanan kuzeni Vedat Çetin, "20-30 kişilik grup bize 'Pis Kürtler' diyerek saldırdı" dedi. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç, olayla ilgili bir kişinin tutuklanmasını eleştirdi. Kaş Kaymakamı Selami Kapakkaya ise olayın etnik unsurunun olmadığını, bar çıkışında alkollü iki grubun kavgasından kaynaklandığını açıkladı.
 
Antalya'nın turistik ilçesi Kaş'taki olay, 3 Eylül'de saat 03.30 sıralarında meydana geldi. Çalıştığı otelden çıkan ve kuzeni Vedat Çetin ile birlikte bir barda eğlenen Mahir Çetin, çıkışta karşılaşıp tartıştıkları bir grup gençle kavga etti. Kavga sırasında aldığı darbeler sonucu beyin kanaması geçiren Mahir Çetin, götürüldüğü Fethiye Özel Lokman Hekim Hastanesi'nde müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Kavgada başına şişe vurulması nedeniyle baygınlık geçiren Vedat Çetin ise Kaş'taki bir hastanede ayakta tedavi edildi.
 
CENAZE BATMAN'DA DEFNEDİLDİ
 
Cenazesi otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu morguna götürülen Mahir Çetin'in hazırlanan otopsi raporunda, darp sonucu beyin kanaması geçirmesine bağlı olarak yaşamını yitirdiği kaydedildi. Ailesinin teslim aldığı cenaze, 5 Eylül günü Batman merkeze bağlı Sinan Köyü'ne getirilerek, köy mezarlığında toprağa verildi.
 
Olayla ilgili soruşturma başlatan Kaş Emniyet Müdürlüğü, ertesi gün 7 kişiyi gözaltına aldı. İfadelerinin ardından 6 kişi serbest bırakılırken, Mehmet Ali Çakmak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
 
HAKARET, KÜFÜR VE SALDIRI
 
Kavgada yaralanan Vedat Çetin, 20- 30 kişilik grubun kendilerine saldırdığını iddia etti. Çetin, "Ülkücü grup, bize 'Pis Kürtler' şeklinde hakaret ve küfürlerle saldırdı. Mahir'i korumaya çalışırken bira şişesiyle kafama vurmaları üzerine baygınlık geçirdim" dedi. Çetin, saldırı yerini gösteren MOBESE ve işyeri kameralarına bakıldığında grupta kaç kişi olduğunun ortaya çıkacağını söyledi.
 
HDP'DEN YAZILI AÇIKLAMA
 
HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç, yazılı basın açıklamasında, Kürt genci Mahir Çetin'in uğradığı saldırı sonrası kaldığı hastanede müdahalelere rağmen kurtarılamadığını belirterek, şunlara yer verdi:
 
"Saldırı sırasında 'Pis Kürtler' ifadesini kullanmaları, saldırganların ırkçı niteliğini açıkça ortaya koyuyor. Bir halkın adının başına 'Pis' sıfatı konularak anılması başlı başına ırkçılık ve nefret suçudur ve cezalandırılmalıdır. Irkçı saldırı sırasında Mahir Çetin'in yanında bulunan ve yaralanan Vedat Çetin saldırganları '20- 30 kişilik bir Ülkücü grup' olarak tarif etmesine rağmen, saldırı sonrası sadece 1 kişinin tutuklanması, olayın örgütlü olduğu ve siyasi boyutunun örtülmek istendiğini gösteriyor. Mahir Çetin'in katili ırkçı grup en kısa zamanda yargı önüne çıkarılmalı ve adalet yerini bulmalıdır."
 
KAYMAKAM: ETNİK HUSUS YOK
 
Kaş Kaymakamı Selami Kapakkaya ise olayla ilgili DHA muhabirine yaptığı açıklamada şunları söyledi:
 
"Geçtiğimiz günlerde ilçemizde bar çıkışında iki tarafın da alkollü olduğu bir kavga meydana gelmiştir. Bu kavga neticesinde bir gencimiz hayatını kaybetmiştir. Burada bu olay farklı yönlere çekilmeye çalışılıyor. Kavgayı ayıran Doğu kökenli vatandaşlarımız, kesinlikle etnik bir hususun olmadığını, iki tarafın aşırı alkollü olduğunu, sürtüşme ve laf atmadan dolayı kavganın başladığını ifade etmişlerdir. Tabii ki biz bu gencimizin ölümünden dolayı çok üzgünüz. Kaşlılar da üzgün. Bu meydana gelen olay, herhangi bir siyasi grubun organizesiyle olmuş değildir. 3-5 dakika içinde meydana gelmiştir. Etnik bir husus kesinlikle yoktur. Bu olay bar çıkışında alkolün de etkisiyle aniden gelişen üzücü bir olaydır. Kavga öncesinde ve sırasında Kürtleri aşağılayıcı bir ifade söz konusu olmamıştır."
 
Kaymakam Kapakkaya, öldürülen Mahir Çetin'in amcası Hikmet Çetin'in kendisine cep telefonundan, "Yaşanan üzücü olayın tarafı olarak biz kuzenimizi çok genç yaşta kaybettik. Acımızı yüreğimize gömdük. İnternet ortamında bu adli olayın tamamen siyasi ve etnik çatışma ortamına çekilmesi için uğraş veren yorumlardan rahatsızlığımızı ifade etmek istiyoruz. Bizler yaklaşık 30 yıldır Kaş'ta barış içinde yaşamayı başardık. Bundan sonra da barış içinde yaşamaya devam edeceğiz. Biz aile olarak adalete güveniyoruz ve bu olayın takipçisiyiz. Artık bu olayın farklı boyutlara çekilmemesi ve acımıza saygı gösterilmesini rica ediyoruz" mesajı gönderdiğini açıkladı.

Ahmet ACAR/KAŞ (Antalya), (DHA) - 

 
Su kuyusunda ölü bulundu
 
Polisten 'güvenli sürücü olun' uyarısı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hoze 9 Eylül 2014 Salı 12:03

yaw he he hep takipçisiniz 30kişi saldırıyor 1 kişi tutuklanıyor olay unutulsun o 1 kişiyide bırakırlar nasılsa ülkücüye herşey serbest nasılsa vatan millet sakarya deyip pisliğe devam ediyorlar

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Su kuyusunda ölü bulundu
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde 72 yaşındaki Mustafa Şahin, evinin bahçesindeki ...
78 bin minik dersbaşı yaptı
ANTALYA'da anasınıfı ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin okula uyumu ...
Altın Portakal yarışma filmleri
ANTALYA Altın Portakal Film Festivali'nde, Uluslararası Uzun Metraj Film ...
 
Bir müdür gitti eskisi geldi
ANTALYA Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü bir kez daha değişti.
Polis memuru evinde ölü bulundu
ANTALYA'da 29 yaşındaki polis memuru Yunus Arslan evinde ölü bulundu. ...
Polisin intihar girişimi
ANTALYA'da polis memuru 39 yaşındaki Himmet Parlak, beylik tabancasıyla ...
 
Gülce, basın güzeli
ESLİNE Ajans'ta mankenliğe başlayan, ardından kariyerine kendi çizdiği ...
Patara'ya 8 ayda 110 bin ziyaretçi
ANTALYA'nın Kaş İlçesi yakınlarındaki Patara Antik Kenti'ni bu yılın ilk ...
Işid terörü Antalya'da protesto edildi
KADINA karşı şiddet ve Irak'ta IŞİD'in uyguladığı insanlık dışı muameleler ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva