4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
9 Ekim 2015 Cuma - 12:05

Kaş'taki yapılaşmaya sert tepki

KAŞ Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Munise Ozan, Kaş'ın doğal yapısı korunabilmiş ender turizm yörelerinden biri olduğunu belirterek, "Kaş Belediyesi tarafından başlatılan bazı yeni düzenlemelerle koylarımız tehdit altına girmiştir" dedi.

Kaş taki yapılaşmaya sert tepki
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kaş Belediyesi tarafından, Kaputaş ve İnceboğaz plajlarında büfe ruhsatıyla iş makineleri sokularak inşaatına başlanılan restoran, kafe, duş ve soyunma kabinleri ile tuvalet gibi yapılara yönelik açılan davada mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı vermesinin ardından, basın açıklaması yapan Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği, koyların korunmasını istedi. Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yapan Dernek Başkanı Dr. Munise Ozan ve davanın avukatı Tuncay Koç, süreç hakkında bilgi verdi. İlçede yerleşik yaşayan yabancıların da katıldığı basın açıklaması, dernek üyesi Efe İnceoğlu tarafından İngilizce tercüme edildi.

'KOYLARIMIZ TEHDİT ALTINDA'

Dernek Başkanı Munise Ozan, Kaş İlçesi'nde her biri doğal sit alanı olan koyların her geçen gün tehdit altında olduğunu söyledi. Kaş'ın geleceğiyle ilgili kaygılı olduklarını ifade eden Başkan Ozan, "Kaş, doğal yapısı korunabilmiş ender turizm yörelerinden. Ancak son aylarda Kaş Belediyesi tarafından başlatılan bazı yeni düzenlemelerle koylarımız tehdit altına girmiştir. Kaputaş Plajı'na iş makineleriyle girildi. Teraslamalar yapılarak plajın hemen hemen yarısını kaplayan büfe yapıldı. Kaputaş Plajı birinci derecede sit alanıdır. Burada üstün körü hazırlanan projeyle doğal sit alanı tahrip edildi" dedi.

ZEYTİN AĞAÇLARI SÖKÜLDÜ, İHTAL AĞAÇ DİKİLİDİ

Benzer durumun üçüncü derecede doğal sit alanı Çukurbağ Yarımadası'ndaki İnceboğaz Koyu'nda da yaşandığını anlatan Başkan Ozan, "Bu koyda Orman İşletme Müdürlüğü'nde izin almaya gerek bile duyulmadan, koruma planı yapılmadan iş makineleriyle girildi. Antalya Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nun kararına rağmen doğal yapı yok edildi. Zeytin ağaçları sökülerek ithal ağaçlar dikildi. Kaputaş Plajı ve İnceboğaz'da yapılan çalışmaların dayanağı Antalya Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nun kararlarıdır" diye konuştu.

HALK PLAJI PARALI HALE GETİRİLDİ

Kurul kararlarının, Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği ile ilçede yaşayan bazı yurttaşlar tarafından mahkemeye taşındığına işaret eden Dernek Başkanı Munise Ozan, "Durumun aciliyeti bakımından Antalya İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. İnceboğaz Plajı kiraya verildi. Halkın ücretsiz kullandığı sahil, kapatılarak paralı hale getirildi" dedi.

KOYLAR YAPILAŞMAYA AÇILDI

Çukurbağ Yarımadası'ndaki Hidayet Koyu'nda yapılan yapılaşmanın da hiçbir yasal dayanağı olmadığını savunan Başkan Ozan, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/25 bin ölçekli Kaş Çevre Düzeni Planı ile doğal yapının yok edileceğini vurguladı. Planın Antalya Büyükşehir Meclisi'nden geçtiğini de hatırlatan Başkan Ozan, "Planla sit alanı olan Kaş Liman Ağzı, yapılaşmaya açılmıştır. Liman Ağzı'nın bir bölümü, Kaş-Kekova Özel Çevre Koruma Bölgesi içindedir. Yine bu planla Çukurbağ Yarımadası, Kaş Kamping'ten başlayarak İnceboğaz'a kadar yapılaşmaya açılıyor. Aynı şekilde Gökseki Bölgesi turizme açılıyor" diye konuştu.

Kaş'ın şu anki mevcut nüfusunun 9 bin 400 olduğunu, 2025 yılında ise 13 bin olarak hesaplandığına dikkati çeken Başkan Ozan, ancak İmar Planı'nın nereden çıktığı belli olmayan 38 bin kişilik nüfusa göre yapıldığına anlam veremediklerini ifade etti. Planlamanın Kaş'ı Marmaris, Bodrum, Kuşadası gibi betona boğma çalışması olduğunu savunan Munise Ozan, "Kaş doğallığı ile dünyanın ilgi odağıdır. İnsanların doğası, tarihi ve kültürü ile yaşamak istediği, tatil yapmak istediği bir Akdeniz kasabasıdır. Kısa dönemde para kazanma hırsı, Kaş'ın turizmini yok edecek. Geri dönülmez hasarlar açacaktır. Burada hep birlikte kaybedeceğiz" diye konuştu.


Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - 

 
Deprem Batı Akdeniz'de korkuttu
 
Manavgat'ta KOM amirliği açıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deprem Batı Akdeniz'de korkuttu
İNŞAAT Mühendisleri Odası (İMO) Finike Temsilcisi Bahadır Cenk Gündoğdu, ...
Otelde yangın paniği
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde 3 yıldızlı bir otelde çıkan yangında, dumandan ...
Noel Baba rekortmen olmayı sürdürüyor
ANTALYA'nın Demre İlçesi'ndeki Noel Baba Müzesi, gelen ziyaretçi sayısı ...
 
Elma hasadı sıkıntılı başladı
ANTALYA'nın Elmalı İlçesi'nde çiçeklenme döneminde don ve dolunun vurduğu ...
Ambulans helikopter hayat kurtardı
ANTALYA'da 2009 yılından beri hizmet veren Sağlık Bakanlığı'na bağlı ambulans ...
Jonglörlerden renkli festival
TÜRKİYE Jonglörler Festivali’nin (J-Fest) 10’uncusu Antalya’nın Kemer ...
 
İnternet üzerinden 1 milyon liralık vurgun
ANTALYA'da internet üzerinden sattıkları ürünün parasını aldıktan sonra ...
Terör operasyonunda gözaltına alınanlar adliyede
ANTALYA'da PKK'nın şehir yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltı alınan ...
Jandarmadan asayiş uygulamaları
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde jandarma tarafından yapılan çalışma sonucunda ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva