ANSİAD'ın konuğu Özel oldu
ANSİAD'ın konuğu Özel oldu
Tarımsal üretimde fedakarlıklarla dolu 91 yıl
Tarımsal üretimde fedakarlıklarla dolu 91 yıl
Kavga etti, 3 gün sonra ölü bulundu
Kavga etti, 3 gün sonra ölü bulundu
Uğur Dündar’dan art arda ‘babalık’ açıklaması
Uğur Dündar’dan art arda ‘babalık’ açıklaması
28 Eylül 2019 Cumartesi - 14:16

Kaş, üç büyük yarışmaya ev sahipliği yapacak

TÜRKİYE Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından düzenlenen 3. CMAS- TSSF 'Kaş Başka' Outdoor Serbest Dalış Dünya Kupası, Serbest Dalış Deniz Bireysel Türkiye Şampiyonası ve Paletli Yüzme Açık Su Federasyon Kupası, Antalya'nın Kaş ilçesinde yapılacak.

Kaş, üç büyük yarışmaya ev sahipliği yapacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kaş, önümüzdeki hafta sualtı sporlarında biri uluslararası olmak üzere üç büyük yarışmaya ev sahipliği yapacak. 1-5 Ekim tarihleri arasında 3. Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS)- TSSF 'Kaş Başka' Outdoor Serbest Dalış Dünya Kupası, Serbest Dalış Deniz Bireysel Türkiye Şampiyonası ve Paletli Yüzme Açık Su Federasyon Kupası'nda sporcular madalya için mücadele edecek.

CMAS ile TSSF tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek CMAS-TSSF 'Kaş Başka' Outdoor Serbest Dalış Dünya Kupası'nda 5 ülkeden 3'ü kadın toplam 12 sporcu yarışacak. Aralarında dünya rekortmeni Rus Alexey Molchanov'un da yer aldığı sporcular, İnceboğaz Belediye Halk Plajı'nın açıklarında 1- 5 Ekim tarihleri arasında 4 gün boyunca mücadele edecek. Türkiye'yi Hüseyin Cavlı ve Fatih Mehmet Sevük'ün temsil edeceği Dünya Kupası'na Rusya, ABD, Polonya ve Brezilya'dan sporcular katılacak. Türkiye ile birlikte toplam 5 ülkenin sporcuları sabit ağırlık (CW), paletsiz sabit ağırlık (CNF), çift paletli sabit ağırlık (CW-BF) ve ip destekli sabit ağırlık (FIM) kategorilerinde yarışacak.

1 Ekim Salı günü saat Kaş Cumhuriyet Meydanı'na yapılacak kortej yürüyüşünün ardından Likyalı Yörükler Patara Ekibi'nin halk oyunları gösterisi eşliğinde saat 18.00'de açılış töreni gerçekleştirilecek. Yarışmalar 2 Ekim Çarşamba günü başlayıp 5 Ekim Cumartesi günü sona erecek. Tekneler, Kaş Limanı'ndan yarışmaların yapılacağı İnceboğaz Belediye Halk Plajı açıklarına her sabah saat 07.45'te hareket edecek. Dalışlar 09.30'da başlayacak. Her gün farklı bir disiplinde yapılan yarışlarda dereceye giren sporculara, aynı gün saat 18.00'de Kaş Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle madalyaları takdim edilecek.

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI 1-5 EKİM'DE

Serbest dalıştaki bir diğer önemli organizasyon olan Serbest Dalış Deniz Bireysel Türkiye Şampiyonası ise Dünya Kupası yarışma programıyla eş zamanlı olarak TSSF tarafından 1- 5 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. 7'si kadın 25 sporcu, sabit ağırlık (CW), paletsiz sabit ağırlık (CNF), çift paletli sabit ağırlık (CW-BF) ve ip destekli sabit ağırlık (FIM) kategorilerinde Türkiye şampiyonu olmak için mücadele edecek.

PALETLİ YÜZME AÇIK SU FEDERASYON KUPASI

Kaş'taki bir diğer sualtı sporları yarışması paletli yüzmede yapılacak. TSSF tarafından gerçekleştirilen Paletli Yüzme Açık Su Federasyon Kupası yarışmaları 5- 6 Ekim'de gerçekleştirilecek. 8 spor kulübünden 19 erkek, 18 kadın olmak üzere 37 sporcu Kaş Leymona Beach Club açıklarında, monopalet ve çift palette 1000 ve 4000 metrede, 4x1000 metre karma bayrak yarışında mücadele edecek. İki gün sürecek yarışmalarda büyükler (18 yaş ve üstü), gençler A (16-17 yaş) ve gençler B (14-15 yaş) yaş gruplarında palet vurulacak. Yarışlar her gün sabah 09.00'da başlayacak. Kapanış ve madalya töreni 6 Ekim Pazar günü saat 13.00'de Leymona Beach Club'ta yapılacak.

TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, "Öncelikle CMAS- TSSF 'Kaş Başka' Outdoor Serbest Dalış Dünya Kupası'nın 3'üncüsünü gerçekleştireceğimiz için çok mutluyuz. CMAS Başkanı Sayın Anna Arzhanova ve CMAS Yönetim Kurulu üyelerine, organizasyona büyük katkıları dolayısıyla Kaş Belediyesi ve Kaş Kaymakamlığı'na teşekkür ederim. Dünya Kupası ile serbest dalış deniz bireyselde Türkiye Şampiyonası ve paletlide Federasyon Kupası'nı Kaş'ın ev sahipliğinde aynı tarihlerde gerçekleştireceğiz. Üç önemli organizasyon için sahil güvenlik, sağlık ekipleri, belediye, emniyet teşkilatımızla birlikte her türlü güvenlik ve sağlık önlemi için hazırlıklarımızı yaptık. Dünya Kupası'nda farklı ülkelerden çok önemli sporcuları ağırlayacağız. 5 gün boyunca üç önemli organizasyonun heyecanını Kaş halkı ve Türkiye ile birlikte yaşayacağız" dedi.

TURKIYE SUALTI SPORLARI FEDERASYONU (TSSF) TARAFINDAN DUZENLENEN 3. CMAS- TSSF 'KAS BASKA' OUTDOOR SERBEST DALIS DUNYA KUPASI, SERBEST DALIS DENIZ BIREYSEL TURKIYE SAMPIYONASI VE PALETLI YUZME ACIK SU FEDERASYON KUPASI, ANTALYA'NIN KAS ILCESINDE YAPILACAK.(FOTO:KAS-DHA-ARSIV)

TURKIYE SUALTI SPORLARI FEDERASYONU (TSSF) TARAFINDAN DUZENLENEN 3. CMAS- TSSF 'KAS BASKA' OUTDOOR SERBEST DALIS DUNYA KUPASI, SERBEST DALIS DENIZ BIREYSEL TURKIYE SAMPIYONASI VE PALETLI YUZME ACIK SU FEDERASYON KUPASI, ANTALYA'NIN KAS ILCESINDE YAPILACAK.(FOTO:KAS-DHA-ARSIV)

Ahmet ACAR/KAŞ (Antalya), (DHA)

Etiketler:
 
Parmağı sıkışan çocuğu itfaiye kurtardı
 
Restore edilen tarihi tütün deposu için destek bekleniyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalyaspor galibiyete odaklandı
ANTALYASPOR, yarın sahasında oynayacağı BtcTurk Yeni Malatyaspor maçını ...
Alanya Bisiklet Festivali başladı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde bu yıl 2. Uluslararası Alanya Bisiklet Festivali başladı.
Off-Road motor sporları tutkunları Erciyes'te buluştu
ANTALYA Off-Road Motor Sporları Kulübü üyeleri Erciyes'te buluştu. Spor ...
 
Sea to Sky Kanyon etabının galibi Mario Roman
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde düzenlenen 10'uncu Sea to Sky Enduro Motosiklet ...
Bülent Korkmaz: Galibiyet serisi yakalamak istiyoruz
ANTALYASPOR Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, BtcTürk Yeni Malatyaspor ...
Yeni Malatyaspor, Antalya hazırlıklarını sürdü
Süper Lig ekibi BtcTurk Yeni Malatyaspor, ligin 6'ncı haftasında Pazar ...
 
Corendon'dan Paşanın Meleklerine destek
CORENDON Airlines, Muratpaşa Belediyespor kadın hentbol takımına sponsor oldu.
Antalyaspor'da Doğukan ve Harun sakat
ANTALYASPOR'un sahasında pazar günü oynayacağı BTC Türk Yeni Malatyaspor ...
Çalımbay: Alanya ile çok zor bir maç oynayacağız
SÜPER Lig ekiplerinden Demir Grup Sivasspor'da teknik direktör Rıza Çalımbay, ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayram nostaljisi
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva