Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Kutsal görev için teşekkür etti
Kutsal görev için teşekkür etti
12 Ocak 2021 Salı - 13:42

‘Katil çalışan’ olayında Muratpaşa Belediyesi aklandı

Biri polis 6 kişinin katili olarak hüküm giyen ancak afla çıkan ve Muratpaşa Temizlik İşleri’nde görevli olduğu saptanan Murat Katrağ’ın işe alınmasıyla ile ilgili belediyenin hiçbir suçunun olmadığı ortaya çıktı.

‘Katil çalışan’ olayında Muratpaşa Belediyesi aklandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Gün Haber’in daha önce konuyla ilgili yaptığı yorumda yer alan bilgileri doğrulayan açıklama Muratpaşa Belediyesi’nden yapıldı. Muratpaşa Belediyesi’nin,  kendilerini suçlayan bir yerel gazeteye gönderdiği açıklamaya göre, ‘Katil çalışan’ın belediye serüveni şöyle gelişti:

SAVCI İSTEDİ İNFAZ MEMURU REFERANS OLDU

“Eski hükümlü, 1993 yıllarında işlediği suçların cezasının infazı sonrası, Antalya Adliyesi Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’ne başvurusu neticesinde Antalya Cezaevi İnfaz Savcısı Ertan Ünsal’ın yönlendirmesi ve Fazlı Yılmaz isimli bir infaz koruma memurunun referansıyla Muratpaşa Belediyesi’ne personel hizmeti sağlayan taşeron şirkete 13 Ağustos 2014 tarihinde işe başlamıştır.

Muratpaşa Belediyesi’nin o yıllarda, hizmet alımı sözleşmeleri kapsamında temizlik işlerini üstlenen şirkette çalışan eski hükümlü için 24 Aralık 2017’de yayımlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle getirilen kamudaki taşeron işçilere yönelik düzenlemeyle ikinci bir süreç başlamıştır.

MURATPAŞA KATİL ÇALIŞANI REDDETTİ

Muratpaşa Belediyesi, hizmet alım sözleşmeleri, başka bir ifadeyle taşeron olarak çalışan işçilerin belediye şirketine işçi olarak geçişlerine yönelik başvuru sonuçlarını 21 Şubat 2018’de açıklamıştır. Açıklanan bu listede, Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan söz konusu eski hükümlünün gerekli şartları taşımadığı gerekçesiyle geçişi MURATPAŞA BELEDİYESİ’NCE REDDEDİLMİŞTİR.

VALİLİĞİN DE TEMSİL EDİLDİĞİ KOMİSYON ‘HAYIR’ DEDİ

Kişi, kanunun kendisine verdiği hakkı kullanarak Antalya Valiliği’ne itirazda bulunmuştur. Vali Yardımcısı Mustafa Özkaynak başkanlığında farklı kamu kuruluşlardan temsilcilerle birlikte dönemin Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Şimşek’in de içinde bulunduğu Antalya Valiliği İtiraz Komisyonu, ilgilinin gerekli şartları taşımadığını bildirerek 2 Mart 2018’de itirazı reddetmiştir.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI YÖNEGERGE ÇIKARINCA ÖNÜ AÇILDI

Ancak, belediye şirketlerine eski hükümlü işçi olarak istihdam edilmesine yönelik Türkiye genelinde yaşanan sorun dolayısıyla İçişleri Bakanlığı Mahalle İdareler Genel Müdürlüğü, 4 Nisan 2018’de yönerge açıklamıştır. Yönergede şu ifadeler yer almıştır:

“(…) şartları taşımaması nedeniyle işçi statüsünde şirketlere geçirilmeyen alt işveren işçilerinden (…) eski hükümlü olduğunu belgelendirenlerin 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 24’üncü maddesindeki hükümleri taşıması kaydıyla İŞÇİ STATÜSÜNDE MAHALLİ İDARE ŞİRKETLERİNDE İŞE ALINABİLECEKLERİ DEĞERLENDİRİLMEKTEDİR.”

İçişleri Bakanlığı’nın ilgili görüşü doğrultusunda, belediyede işçi statüsüne geçişte gerekli şartları taşımadığı için reddedilen söz konusu eski hükümlü hakkında gerekli güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması süreci başlatılmıştır.

KOMİSYON BU KEZ ‘EVET’ DEDİ

Yaklaşık 4 aylık sürecin ardından içinde Antalya Valiliği temsilcisinin de bulunduğu 13 kişilik bir heyet, 6 Kasım 2018’de eski hükümlünün belediye iştiraki şirket Falez AŞ bünyesine işçi olarak geçişine onay vermiştir.

Söz konusu kişi, eski hükümlerin istihdam yoluyla yeniden topluma kazandırılmasını hedefleyen ilgili yasa ve yönetmeliklerin öngördüğü şekilde Muratpaşa Belediyesi’nde çalışmış ancak mevcut yasaların ve modern ceza-infaz anlayışının önüne geçmek istediği bir anlayışla kampanyaya dönüşen sürecin hedefi olmuştur. Bunun neticesinde kişinin kendi isteğiyle de Muratpaşa Belediyesi’yle ilişkisi 8 Ocak tarihinde sonlandırılmıştır.

POLİS ŞEHİT ETTİĞİNDEN BİLGİMİZ DE YOKTU

Bundan ibaret olan süreçte, Muratpaşa Belediyesi kişinin işlediği suçların içeriğine ilişkin de bir bilgi sahibi değildir. Kuruma iletilen Adli Sicil Kayıtlarında sadece, suç tarihi, kişinin yargılandığı mahkeme ve Ceza Kanunun ilgili maddesi uyarınca aldığı ceza yer almaktadır.

Tüm bunlarla birlikte, söz konusu haberlerde kişinin Belediye Başkanımızla birlikte çektirdiği kendi sosyal medya hesaplarından paylaştığı fotoğraflarını kullanılması da abes ve yersizdir. Başkanımızın belediye çalışanlarının adli sicil kayıtlarını bilmesi beklenemeyeceği gibi kendisiyle fotoğraf çektirenlerden de böyle bir belge istemeyeceği açıktır.”

 

Etiketler:
 
Koronavirüs dünya turizmine 1 trilyon dolar kaybettirdi
 
İki kişinin öldüğü kazanın otobüs sürücüsüne 15 yıl hapis istemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen 6 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koronavirüs dünya turizmine 1 trilyon dolar kaybettirdi
ANTALYA Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, Dünya Turizm ...
Durdurulan araçtan kaçak makaron çıktı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde polis ekipleri, şüphe üzerine durdurdukları ...
Emekli öğretmenin kış ortasında deniz keyfi
ANTALYA'nın Demre ilçesinde emekli öğretmen İlhan Tuğral (75), ocak ayının ...
 
İşçilerin başında dururken havalı tüfekle vuruldu
ANTALYA'da, oturduğu apartmanın önünde kanalizasyon çalışması için çukur ...
Kilolarca çileği 'satılmadı' diye döken esnafa tepki yağdı
ANTALYA'nın Kepez ilçesinde kurulan pazar yerinde kilolarca çileği, '10 ...
Mezarlıktaki musluklar çalındı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde mezarlıktaki musluklar çalındı.
 
Jandarmadan kan bağışı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde görevli jandarma personeli Kızılay'a kan bağışında bulundu.
Güneşi görünce denize koştular
ANTALYA'nın Demre ilçesinde üç arkadaş, sabah saatlerinde güneşi görünce denize girdi.
'İşkenceci eşini öldüren Melek serbest bırakılsın' çağrısı
ANTALYA Kadın Platformu üyeleri, ellerini kelepçeleyip kendisini çıplak ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva