Milli boksör Rabi Topuz'u yılan ısırdı
Milli boksör Rabi Topuz'u yılan ısırdı
Görme engelliler için siyah kurdele...
Görme engelliler için siyah kurdele...
Ruslar, Hoşgörü Bahçesi'nde dua etti
Ruslar, Hoşgörü Bahçesi'nde dua etti
Hayatpark'ta anneler için çiçek tasarımı atölyesi
Hayatpark'ta anneler için çiçek tasarımı atölyesi
14 Mart 2023 Salı - 16:24

Katil eş suçlamaları kabul etmedi, tanık aksini anlattı

İZMİR'in Bornova ilçesinde, boşanma aşamasındaki eşi Hülya Şellavcı Yeğin'i (52) öldüren Kaffar Yeğin'in (60), cinayet öncesi işlediği ileri sürülen 'tehdit', 'hakaret', 'ısrarlı takip' ve 'basit yaralama' gibi suçlardan 13 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

Katil eş suçlamaları kabul etmedi, tanık aksini anlattı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bornova’da geçen yıl 22 Ekim'de, Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi'nde ayakkabı nakış atölyesi olan 2 çocuk annesi Hülya Şellavcı Yeğin'e ulaşmayan yakınları, iş yerine gitti. Burada saat 00.30 sıralarında kanlar içinde bulunan Yeğin'in, tabanca ile vurularak öldürüldüğü belirlendi. Polis, şüpheli olarak kadının boşanma davası açtığı ikinci eşi Kaffar Yeğin'i yakalamak için çalışma başlattı. Hülya Şellavcı Yeğin'in cinayetten önce Kaffar Yeğin hakkında tehdit ettiği gerekçesiyle, 4 kez suç duyurusunda bulunduğu ve uzaklaştırma kararı aldırdığı ortaya çıktı. Olaydan 3 gün sonra İzmir 16'ncı Aile Mahkemesi'nce Kaffar Yeğin hakkında 30 günlük zorlama hapis kararı verildi. Ayrıca Kaffar Yeğin'in, Hülya Şellavcı Yeğin'in öldürüldüğü atölyeye yakın görüntüleri de ortaya çıktı. Kafar Yeğin 8 Kasım’da, Konak ilçesi Fatih Mahallesi'nde, arkadaşı M.G.'nin (67) evinde suç aleti silahla yakalandı. Kaffar Yeğin tutuklanırken, arkadaşı M.G. ise serbest bırakıldı.

Cinayetten önce hakkında çeşitli suçlamalar bulunan Kaffar Yeğin hakkında, ilk olarak kadına karşı tehdit', 'hakaret', 'ısrarlı takip' ve 'basit yaralama' gibi suçlardan 13 yıla kadar hapis cezası istemiyle 50'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Sanık Kaffar Yeğin, bu suçlardan bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanık Kaffar Yeğin, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlanırken; Hülya Şellavcı Yeğin'in kızı Buse Aktürk, oğlu Bartu Uthan, damadı ve ailenin avukatı Ensar Aktürk, ailenin diğer vekilleri Avukat Ahmet Çelikbilek, Avukat Ayça Tunç, Avukat Melisa Acet ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Vekili Emine Ezgi Hiçdurmaz da duruşmaya katıldı.

Savunması için söz verilen sanık Kaffar Yeğin, Hülya Şellavcı'ya yönelik tehdit ve hakarette bulunmadığını belirtip suçlamaları kabul etmedi.

KIZINI VE DAMADINI DA TEHDİT ETMİŞ

Hülya Şellavcı'nın oğlu Bartu Uthan, "Olayların yaşandığı dönemde askerdeydim. Askerdeyken annem boşanacağını söylemişti. Şikayetçiyim" dedi.

Buse Aktürk ise, "Anneme attığı tüm mesajlara şahit oldum. Görüşmeleri annem anlattı. Telefon görüşmelerine de şahit oldum. Annem telefonu açmıyordu ama buna rağmen ısrarla arıyordu. Telefon numarasını görüyordum. Annemde söylüyordu. Ayrıca bizi de tehdit etmiştir. Buna ilişkin ses kayıtları da mevcuttur, şikayetçiyim" diye konuştu.

Buse Aktürk ve Bartu Uthan'ın vekili Avukat Ensar Aktürk, "Sanık iddianamede belirtilen suçları zincirleme şekilde işlemiştir. Buna ilişkin 5 ayrı kolluk beyanı mevcuttur. Ayrıca HTS kayıtları, mesaj ekran görüntüleri, tanık beyanları sabittir. Tehdit ve hakaretlerin boş olmadığı maalesef ortaya çıkmıştır. Geçen yıl 21 Ekim'de müvekkillerimin annesi öldürülmüştür. Sanık, cumartesiye denk gelen 1 Ekim, 8 Ekim ve 15 Ekim'de, müvekkilimin iş yerine gitmiştir. 22 Ekim Cumartesi günü de yine iş yerine gelmesi beklenirken, 1 gün önce Hülya Şellavcı'yı öldürmüştür. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz. Öncesinde ise 5 kez kolluk müracaatı oldu. Kolluktan yeteri destek verilmedi. Bir kez savcılık ifadesi alındı. Savcılıktan yeterli destek verilmedi. Bir kez Aile Mahkemesi'nden 'hapsen tazyik kararı' istendi, buradan da sonuç alınamadı. Burada olmamızın sebebi, kamu görevi yapan kolluk görevlileri, hakim ve savcılardır" ifadelerini kullandı.

‘SANIK PLANLADIĞI SUÇU İŞLEMİŞTİR’

Hülya Şellavcı'nın yakınlarının vekili diğer avukatlar ise sanığın atılı suçu işlediğine dair dosyada bilgi ve delillerin mevcut olduğunu, indirim yapılmaksızın üst sınırdan ceza verilmesini istedi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Vekili Emine Ezgi Hiçdurmaz, "Sanık savunmalarına itibar edilmemesini talep ediyoruz. Sanık planladığı suçu işlemiştir. Hakkında halen kasten öldürmeden dava devam etmektedir. Sanığın üst sınırdan cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

'HÜLYA'YA TEKME ATTI VE KOLUNDAN TUTTU’

Duruşmada dinlenen tanık Emel Yavaş ise "Hülya Şellavcı Yeğin ile daha önce 1-2 yıl aynı iş yerinde çalışmıştık. Olay günü yarım gün çalışıyordum. Hülya beni iş yerine çağırdı. Hülya'nın iş yerindeyken, sanık iş yerine geldi. Bu sırada iş yerinde müşteriler de vardı. Müşteriler gittikten sonra Hülya ile Kaffar tartışmaya başladı. Kaffar Yeğin, 'Bu böyle kalmayacak' şeklinde sözler sarf etti. Bunun üzerine Hülya KADES'i aramak için merdivenlere doğru gitti. Sanık Kaffar Yeğin de peşinden gitti. Hülya'ya tekme attı ve kolundan tuttu. Hülya'nın telefonunu alıp yere fırlattı. Bunun üzerine Hülya bana bu sırada KADES'i aramamı söyledi. Bunun üzerine sanık iş yerinden çıkıp gitti. Olaylar sırasında önce Kaffar Yeğin küfretti. 'Bu böyle kalmayacak' dedi. Ardından birbirlerine karşılıklı küfrettiler" diye konuştu.

Tarafların dinlenmesinin ardından hakim, duruşmayı erteledi.

IZMIR'IN BORNOVA ILCESINDE, BOSANMA ASAMASINDAKI ESI HULYA SELLAVCI YEGIN'I (52) OLDUREN KAFFAR YEGIN'IN (60) (ORTADA), CINAYET ONCE ISLEDIGI ILERI SURULEN 'TEHDIT', 'HAKARET', 'ISRARLI TAKIP' VE 'BASIT YARALAMA' GIBI SUCLARDAN 13 YILA KADAR HAPIS ISTEMIYLE YARGILANMASINA BASLANDI. YEGIN, HAKKINDA SUCLAMALARI KABUL ETMEZKEN; DURUSMADA DINLENEN OLDURULEN SELLAVCI'NIN ARKADASI EMEL YAVAS ISE SANIGIN TUM BU SUCLARI ISLEDIGINE TANIK OLDUGUNU ANLATTI.(FOTO: IZMIR DHA) (ARSIV)

IZMIR'IN BORNOVA ILCESINDE, BOSANMA ASAMASINDAKI ESI HULYA SELLAVCI YEGIN'I (52) OLDUREN KAFFAR YEGIN'IN (60), CINAYET ONCE ISLEDIGI ILERI SURULEN 'TEHDIT', 'HAKARET', 'ISRARLI TAKIP' VE 'BASIT YARALAMA' GIBI SUCLARDAN 13 YILA KADAR HAPIS ISTEMIYLE YARGILANMASINA BASLANDI. YEGIN, HAKKINDA SUCLAMALARI KABUL ETMEZKEN; DURUSMADA DINLENEN OLDURULEN SELLAVCI'NIN ARKADASI EMEL YAVAS ISE SANIGIN TUM BU SUCLARI ISLEDIGINE TANIK OLDUGUNU ANLATTI.(FOTO: IZMIR DHA) (ARSIV)

IZMIR'IN BORNOVA ILCESINDE, BOSANMA ASAMASINDAKI ESI HULYA SELLAVCI YEGIN'I (52) OLDUREN KAFFAR YEGIN'IN (60) (FOTOGRAFTA), CINAYET ONCE ISLEDIGI ILERI SURULEN 'TEHDIT', 'HAKARET', 'ISRARLI TAKIP' VE 'BASIT YARALAMA' GIBI SUCLARDAN 13 YILA KADAR HAPIS ISTEMIYLE YARGILANMASINA BASLANDI. YEGIN, HAKKINDA SUCLAMALARI KABUL ETMEZKEN; DURUSMADA DINLENEN OLDURULEN SELLAVCI'NIN ARKADASI EMEL YAVAS ISE SANIGIN TUM BU SUCLARI ISLEDIGINE TANIK OLDUGUNU ANLATTI.(FOTO: IZMIR DHA) (ARSIV)

IZMIR'IN BORNOVA ILCESINDE, BOSANMA ASAMASINDAKI ESI HULYA SELLAVCI YEGIN'I (52) OLDUREN KAFFAR YEGIN'IN (60) (FOTOGRAFTA), CINAYET ONCE ISLEDIGI ILERI SURULEN 'TEHDIT', 'HAKARET', 'ISRARLI TAKIP' VE 'BASIT YARALAMA' GIBI SUCLARDAN 13 YILA KADAR HAPIS ISTEMIYLE YARGILANMASINA BASLANDI. YEGIN, HAKKINDA SUCLAMALARI KABUL ETMEZKEN; DURUSMADA DINLENEN OLDURULEN SELLAVCI'NIN ARKADASI EMEL YAVAS ISE SANIGIN TUM BU SUCLARI ISLEDIGINE TANIK OLDUGUNU ANLATTI.(FOTO: IZMIR DHA) (ARSIV)

Kadir ÖZEN/İZMİR, (DHA)

 
Kemer'de Tıp Bayramı etkinliği
 
Tıp Bayramı'nda Kızılay hekimleri köyleri dolaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sünnet yerine 'bademcik' ameliyatı ile ilgili 12 personele soruşturma
DİYARBAKIR'ın Ergani ilçesinde, sünnet için hastaneye götürülen B.Y.'nin ...
Deprem soruşturmalarında 279 tutuklama
DEPREM bölgesinde yıkılan binalarla ilgili yürütülen soruşturmalar kapsamında ...
Birlikte yaşadığı kadını öldürüp, teslim oldu
AFYONKARAHİSAR'da K.Ç., birlikte yaşadığı Ebru Tekin'i (31) termal tesiste ...
 
Görünür olmak için reflektör taktılar
AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesinde Ziraat Odası Başkanlığı ve Jandarma ...
Taksi, durağa daldı: 1'i ağır 6 yaralı
ANKARA'nın Keçiören ilçesinde, sürücüsünün kontrolünden çıkan taksinin ...
Yunan unsurlarının geri ittiği 38 göçmen kurtarıldı
AYDIN'ın Kuşadası ilçesi açıklarında, Yunan unsurlarınca geri itilen kaçak ...
 
'Yapılarda sismik izolatörlerin 50 yıllık ömrü var'
SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği ...
Kalp krizinden hayatını kaybeden polis memuru için tören
KOCAELİ’nin Körfez ilçesinde, evinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını ...
TGC'den DHA'ya ödül
TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) düzenlediği '2022 Türkiye Gazetecilik ...
 
Dursun Gündoğdu
Belediye işletmeleri siyasilerin avutulma yeri mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva