'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
8 Ekim 2020 Perşembe - 14:26

Kayıp Fatma'nın katiline ömür boyu hapis cezası

KARAMAN'ın Sarıveliler ilçesinde, 6 Ekim 2017'den beri haber alınamayan Fatma Uyanık'ı (33) öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Vahap Varlı (24) hakkında yerel mahkemenin verdiği 'kasten adam öldürme' suçundan müebbet hapis cezası, istinat mahkemesi tarafından da onaylandı.

Kayıp Fatma nın katiline ömür boyu hapis cezası
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sarıveliler ilçesinde yaşayan Fatma Uyanık, 5 Ekim 2017 tarihinde annesi Zahide Uyanık ile evden 15 kilometre uzaklıktaki bahçelerine gitti. Gece buradaki bağ evinde kalan anne- kız, sabah bir süre bahçede çalıştı. Daha sonra anne Zahide Uyanık, ilçe merkezine döndü. Fatma Uyanık havanın kararmasına rağmen eve dönmeyince yakınları, aramaya çıktı. Sonuç alamayan aile, jandarma ve polise giderek, kayıp başvurusunda bulundu. Jandarma ve AFAD ekipleri, bağ evinin bulunduğu bölgede uzun süre arama yaptı, ancak Fatma Uyanık'a ait herhangi bir ize rastlanmadı. Ekipler, bir süre sonra çalışmaları sonlandırdı.

Ailenin başvurusu üzerine Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla geçen yıl ilçede bulunan Çevlik Göleti'nde tekrar arama başlatıldı. Karaman AFAD ekipleri ve Mersin'den gelen su altı polisi tarafından yapılan aramalarda da Fatma Uyanık'ın izine rastlanmadı.

BABA- OĞUL TUTUKLANDI 

Cumhuriyet Savcılığı'nca geçen yıl nisan ayında Fatma Uyanık'ın bulunması için yeniden çalışma başlatıldı. Fatma Uyanık'ın kaybolduğu dönemlerde bağ evininin bulunduğu bölgedeki baraj inşaatında çalışan Vahap Varlı, babası Mehmet Varlı, annesi ve kardeşi ile arkadaşı şüphe üzerine gözaltına alındı. Vahap Varlı'nın, Fatma Uyanık'ın bulunması için televizyon kanalında yayınlanan programa katıldığı da belirtildi. 

Fatma Uyanık'ın öldürülüp, toprağa gömülmüş olabileceği şüphesi üzerine Tepeardı mevkisinde iş makineleriyle kazı çalışması yapıldı, ancak bulguya rastlanmadı. Vahap Varlı ile babası Mehmet Varlı, sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

Cumhuriyet Savcılığı tarafından 'kasten öldürme', 'nitelikli cinsel saldırı', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'suç delillerini yok etme', 'gizleme veya değiştirme' suçundan iddianame hazırlandı. İddianamenin Ermenek Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmesinin ardından baba ve oğlu hakkında dava açıldı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER 

Sanıklardan Mehmet Varlı, daha önce görülen duruşmadaki savunmasında suçlamaları kabul etmedi. Olay günü baraj inşaatına 10 kilometre uzaklıkta bulunan Killik mevkisindeki tarlasına gittiğini belirten Mehmet Varlı, sulama aparatı arızalandığı için tarlasını sulayamadan kendisine ait motosikletle ilçe merkezine döndüğünü söyledi. Karşılaştığı M.I. adlı arkadaşıyla araçla Turcalar mevkisindeki meyve bahçesine gidip, burada alkol aldıklarını anlatan Varlı, akşam saatlerinde evine döndüğünü, yemek yedikten sonra aynı arkadaşıyla göl mevkisinde yeniden alkol aldıklarını ve eve döndüğünde sarhoş olduğunu belirtti. Mahkeme heyetinin daha önceki ifadeleriyle çelişkili olduğunu söylemesi üzerine Varlı, o sırada aile bireyleri de gözaltında olduğu için baskı nedeniyle sağlıklı ifade veremediğini öne sürdü. 

TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Vahap Varlı da daha önceki duruşmalarda suçlamaları kabul etmeyerek, Fatma Uyanık'ı olaydan önce ismen değil, sima olarak daha önce inşaat şantiyesine ait araca birlikte bindikleri için tanıdıklarını söyledi. Olay günü çalıştığı iş yerine ait araçla şantiye ve ilçe merkezine birkaç kez gidip, geldiğini anlatan Varlı, araçla geri manevra yaparken, başka araca çarptığını, kaza yerinden araç sahibi olmadığı için ayrıldığını, sonra şantiyeye gidip, kaza yerine döndüğünü belirtti. Ayaklarındaki çamurun ise şantiyede çalışırken olduğunu öne süren Varlı, olay günü Uyanık ile karşılaşmadığını iddia etti. Şantiyeden ilçeye dönerken, babasına ait Turcalar mevkisindeki bahçeye elma yemek için uğradığını belirten Varlı, telefon çekmediği içinde Killikli mevkisine gidip, internetten maaşının hesabına yatıp yatmadığına baktığını söyleyerek, o gün neler yaptığını anlattı. Varlı, tahliye talebinde bulundu. 

MÜEBBET HAPİS CEZASI ALDI, İNDİRİM DE UYGULANMADI

Mahkeme heyetinin, anlattıklarının önceki ifadeleriyle çelişki olduğunu söylemesi üzerine Vahap Varlı, o tarihlerde detayı sorulmadığı için bazı eksiklerin olabileceğini savundu. 

Ermenek Ağır Ceza Mahkemesi'nde 12 Mart günü görülen davada baba Mehmet Varlı hakkında delil yetersizliğinden beraat kararı verildi. Vahap Varlı ise diğer suçlardan delil yetersizliğinden beraat ederken 'kasten adam öldürme' suçunda müebbet hapis cezası aldı ve cezasında indirim de uygulanmadı. 

Vahap Varlı'nın avukatı tarafından yerel mahkemenin verdiği karara itiraz edildi. İtiraz üzerine bir üst mahkeme olan Konya Bölge Adliye Mahkemesi dün, yerel mahkemenin verdiği kararı onayladı.

Fatma Uyanık'ın kardeşi Ali Uyanık, adaletin yerini bulduğunu belirterek, kardeşinin hala bulunamayan cenazesinin bir an önce bulunmasını istedi. 

  KARAMAN'IN SARIVELILER ILCESINDE, 6 EKIM 2017'DEN BERI HABER ALINAMAYAN FATMA UYANIK'I (33) OLDURDUGU IDDIASIYLA TUTUKLANAN VAHAP VARLI  (24)(FOTOGRAFTA),  HAKKINDA YEREL MAHKEMENIN VERDIGI 'KASTEN ADAM OLDURME' SUCUNDAN MUEBBET HAPIS CEZASI, ISTINAT MAHKEMESI TARAFINDAN DA ONAYLANDI (FOTO: ERMENEK,DHA)

  KARAMAN'IN SARIVELILER ILCESINDE, 6 EKIM 2017'DEN BERI HABER ALINAMAYAN FATMA UYANIK'I (33) (FOTOGRAFTA) OLDURDUGU IDDIASIYLA TUTUKLANAN VAHAP VARLI  (24) ,  HAKKINDA YEREL MAHKEMENIN VERDIGI 'KASTEN ADAM OLDURME' SUCUNDAN MUEBBET HAPIS CEZASI, ISTINAT MAHKEMESI TARAFINDAN DA ONAYLANDI (FOTO: ERMENEK,DHA)

  KARAMAN'IN SARIVELILER ILCESINDE, 6 EKIM 2017'DEN BERI HABER ALINAMAYAN FATMA UYANIK'I (33) OLDURDUGU IDDIASIYLA TUTUKLANAN VAHAP VARLI  (24)(FOTOGRAFTA),  HAKKINDA YEREL MAHKEMENIN VERDIGI 'KASTEN ADAM OLDURME' SUCUNDAN MUEBBET HAPIS CEZASI, ISTINAT MAHKEMESI TARAFINDAN DA ONAYLANDI (FOTO: ARSIV- ALI RIZA ETCI/ERMENEK,DHA)

 KARAMAN'IN SARIVELILER ILCESINDE 6 EKIM 2017 TARIHINDEN BERI KENDISINDEN HABER ALINAMAYAN FATMA UYANIK'I (33), OLDURDUGU IDDIASIYLA TUTUKLANAN  MEHMET VARLI (47)(FOTOGRAFTA)  BERAAT ETTI(FOTO:  ERMENEK,DHA)

Ali Rıza ETCİ/ERMENEK (Karaman), (DHA)

Etiketler:
 
Bakan Selçuk: Lütfen, evlatlarımız için maske, mesafe
 
Yeni müdüre ziyaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Selçuk: Lütfen, evlatlarımız için maske, mesafe
MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, vaka sayılarının eğitimi doğrudan etkilediğini ...
Devlet içindeki tarikat tehlikesini yazdı
Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü 'Tarikatçıların devlette ...
Kocaeli'de derenin rengi yeşile döndü
KOCAELİ'nin Başiskele ilçesindeki dere yeşil renge büründü. Çevre Mühendisleri ...
 
Istranca Ormanları'nı dantel böcekleri sardı
KIRKLARELİ Doğal Yaşamı Koruma Vakfı (DAYKO) Başkanı Nusret Türkkan, Istranca ...
Eşini bıçaklayan kocaya 15 yıl hapis
KAYSERİ'de boşanma aşamasındaki eşi Sinem Karadeniz'i (21) sokak ortasında ...
TBMM'de 'kısa çalışma' dönemi önerisi
TBMM Genel Kurulu'nun, pandemi sürecinde haftada 3 gün yerine 2 gün çalışması önerildi.
 
Pınar Gültekin’in katiline ağırlaştırılmış müebbet istemiyle dava
MUĞLA'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i (27) öldürüp, cesedini ...
İnegöl'de elma üreticisini fırtına vurdu
BURSA’nın İnegöl ilçesinde elma hasadı sancılı başladı. Hasatta rekolte ...
Suç örgütü operasyonu kamerada: 9 gözaltı
İSTANBUL'da organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 9 kişi ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva