'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
23 Kasım 2019 Cumartesi - 10:55

Kediyi öldüren köpeğin sahibine 'basit yaralama' suçundan işlem

DENİZLİ'nin Merkezefendi ilçesinde, sokak kedisine saldırarak öldüren Alman kurdu köpeğin sahibi hakkında kediyi kurtarmak isteyen kırtasiyecinin köpek tarafında elinden ısırılması nedeniyle 'basit yaralama' suçundan soruşturma başlatıldı.

Kediyi öldüren köpeğin sahibine  basit yaralama  suçundan işlem
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Değirmenönü Mahallesi'nde geçen 12 Kasım Salı günü meydana gelen olayda, isimleri öğrenilemeyen 2 kişi, tasmalarını tuttukları ancak ağızlıkları olmayan biri Alman kurdu, diğeri pitbull cinsi köpekleri gezdirmeye başladı. Bu sırada Alman kurdu, esnafın beslediği ve kaldırım kenarında uyuyan sokak kedisine saldırdı. Hayvan sahipleri ve çevredeki esnaf, kediyi köpeğin ağzından almak için mücadele etti. Defalarca tekmelenen köpek, kediyi bir türlü bırakmadı. Zorlukla köpeğin ağzından kurtarılan kedi, tedavi için rehabilitasyon merkezine götürüldü. Ancak 4 gün sonra öldü. Kediyi kurtarmak isteyen kırtasiyeci Ersin Kaya'nın da elinden ısırıldığı saldırı, güvenlik kamerasınca kaydedildi. Görüntüde, ön iki ayağı kırılan sokak kedisinin yaralı halde kaçmaya çalıştığı görüldü.

ALMAN KURDUNUN YANINDAKİ PİTBULL'A EL KONDU

Olaydan sonra Alman kurdu köpek sahibine teslim edildi.Yasaklı pitbull cinsi diğer köpeğe ise, Milli Parklar ve Doğa Koruma Şube Müdürlüğü tarafından el konuldu. Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürülen pitbull cinsi köpek kontrol altına alınıp, barınağa konuldu. 

SORUŞTURMA AÇILDI

Alman kurdunun sahibi hakkında, savcılık tarafından Ersin Kaya'nın elini ısırmasından dolayı 'basit yaralama' suçundan soruşturma açıldı. Soruşturma sonunda pitbull cinsi köpeğin sahibi hakkında tutulan tutanak ise Milli Parklar ve Doğal Hayatı Koruma Şube Müdürlüğü'ne gönderilecek. Pitbull'un sahibine, 7 bin 802 lira para cezası kesileceği öğrenildi.

'KÖPEKLER AĞIZLIKSIZ ÇIKARILMASIN'

Kırtasiyeci Ersin Kaya, "Biz 4-5 kişi kediyi köpeğin elinden alamadık. Kedinin hali içler acısıydı. Ben hayatımda böyle bir şey yaşamamıştım. Kedinin iki ayağı kırıldı, boynunda derin yaralar oluştu. Bu köpekleri gezdirirken, ağızlık takmalarını istiyorum. Çünkü o an orada bir çocuk olabilirdi. Onu da ısırabilirdi. Ben köpeklere karşı değilim. Sokaklarda hayvanlar gezdirilsin ama kesinlikle tedbiri alınmalı. O gün köpeklerin ağzında, ağızlık takılı olsaydı, o kedi ölmezdi. Kediyi öldüren köpeğin yanında yasaklı olan pitbull cinsi köpek de vardı. Bu köpeklerin ağzında ağızlık yoktu, çocuklara bile saldırabilirdi" diye konuştu.

BESLEMENİN CEZASI 7 BİN 802 LİRA

Veteriner Eren Yavuz da Türkiye'de bazı ırklardaki köpeklere yasak getirildiğini, bunlardan birinin de pitbull cinsi olduğunu söyledi. Yavuz, yasağın temel sebebinin, köpeklerin amacı dışında kullanılması, yasa dışı dövüşler yaptırılması, kontrol dışı davranışlar nedeniyle çevreye ve insanlara zarar vermesi olduğunu belirterek, "Bu köpeklerin üretilmesinde belli amaçlar tasarlanmış. Toplum içerisinde bu köpeklerin yer alması uygun bulunmadı. Pitbull ırkı diğer canlılara karşı daha hırçın ama bu köpekleri besleyenlerin hiç mi suçu yok? Köpek beslerken psikolojik tahliller yapılmalı. Genellikle bu tür köpekler, psikolojisi bozuk insanların elinde bulunduğu zaman bu köpekler sorun yaratıyor. Burada sorun köpekte mi besleyende mi? noktasına gelindi. Her besleyen psikolojik sorunlu mu? Tabi ki değil ama kurunun yanında yaşta yandı. Pitbull köpekler aslında sevecen ve birçok ülkede beslenen bir ırk diğer canlılara karşı biraz saldırgan oldukları için kontrol altında tutulmaları gerekiyor" dedi. Yavuz, Pitbull beslemenin cezasının bulunduğunu ifade ederek, "Pitbull reklamının ve pazarlamasının yasak olduğu bir köpek ırkı. Cezası ise 7 bin 802 lira. Bir zamanlar, insanların kedilere köpeklere saldırtması, kontrolsüzce salıvermeleri sonucu çevreye zarar vermeleri nedeniyle bu kural koyuldu. İnsanlar bu konuda çok radikal bir kararla karşı karşıya kaldı. Mevcut olan köpeklerin kontrol altında bulunması, üretilmesinin yasaklanması kaydıyla bu hayvanların beslenmesine devam edilebilir" diye konuştu.

DENIZLI'DE KOPEGIN ISIRMAYA CALISTIGI KEDIYI KURTARMAK ISTERKEN ELINDEN YARALANAN ESNAF ERSIN KAYA, KOPEKLERIN AGIZLIKSIZ SOKAKTA GEZDIRILMEMESI GEREKTIGINI SOYLEDI.
(FOTO: DENIZLI, DHA) (ARSIV)

DENIZLI'DE KOPEGIN ISIRMAYA CALISTIGI KEDIYI KURTARMAK ISTERKEN ELINDEN YARALANAN ESNAF ERSIN KAYA, KOPEKLERIN AGIZLIKSIZ SOKAKTA GEZDIRILMEMESI GEREKTIGINI SOYLEDI.
(FOTO: DENIZLI, DHA) (ARSIV)

DENIZLI'DE KOPEGIN ISIRMAYA CALISTIGI KEDIYI KURTARMAK ISTERKEN ELINDEN YARALANAN ESNAF ERSIN KAYA, KOPEKLERIN AGIZLIKSIZ SOKAKTA GEZDIRILMEMESI GEREKTIGINI SOYLEDI.
(FOTO: DENIZLI, DHA) (ARSIV)

DENIZLI'DE KOPEGIN ISIRMAYA CALISTIGI KEDIYI KURTARMAK ISTERKEN ELINDEN YARALANAN ESNAF ERSIN KAYA (FOTOGRAFTA) KOPEKLERIN AGIZLIKSIZ SOKAKTA GEZDIRILMEMESI GEREKTIGINI SOYLEDI.
(FOTO: DENIZ TOKAT / DENIZLI, DHA)

DENIZLI'DE VETERINER EREN YAVUZ (FOTOGRAFTA), PITBULL CINSI KOPEKLERIN GENELLIKLE PSIKILOJISI BOZUK SAHIPLERI NEDENIYLE OLUMSUZ OLAYLARIN ICERISINDE YER ALDIGINI IFADE ETTI. 
(FOTO: DENIZ TOKAT / DENIZLI, DHA)

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

Etiketler:
 
Yakalanan arazi çetesi, 3 milyonluk vurgun yapmış
 
Genç sporcunun hedefi, Dünya Şampiyonası'nda ikinci altın madalya
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yakalanan arazi çetesi, 3 milyonluk vurgun yapmış
ADANA'da, suç örgütü kurarak çiftçilerin arazilerine el koyan, sahte belge ...
Arkadaşını öldüren sanık için ceza ehliyet raporu istendi
BURSA’da eşi hakkında dedikodu yaptığı gerekçesiyle çocukluk arkadaşı ...
Uzaktan kumanda ile 30 kilometre hıza çıkıyor
BURSA’da yaşayan Çağlar Şahin (24), 1986 model otomobilini uzaktan kumanda ...
 
İki otomobil çarpıştı: 2'si ağır 4 yaralı
MANİSA'nın Kula ilçesinde iki otomobilin çarpıştığı kazada 2'si ağır 4 kişi yaralandı.
Hakimden sarkıntılık suçundan verilen cezaya muhalefet şerhi
KONYA'da matematik öğretmeni Orhan A.'ya, 2 yıl önce 6'ncı sınıftaki 9 ...
Özel öğrencilerin özel öğretmenleri
ZMİR'de, Bornova Hasan Tahsin Özel ve Mesleki Eğitim Merkezi'nde çalışan ...
 
Yasak yola giren taksici, motosikletliye çarptı
ŞİŞLİ'de yasak yola giren taksi sürücüsü, seyir halindeki motosikletliye ...
Taklacı güvercinler yarıştırıldı
ERZURUM'da güvercin sevdalılarının bir araya gelerek düzenlediği Palandöken ...
Eski tarım aletlerinden 'Osmanlı Torunu Müzesi' oluşturdu
ÇANAKKALE'nin Çan ilçesine bağlı Çomaklı köyünde yaşayan işçi emeklisi ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva