Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
1 Temmuz 2020 Çarşamba - 17:36

Kemer Belediyesi'nde temmuz meclisi

KEMER Belediyesi'nin temmuz ayı meclis toplantısı, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Kemer Belediyesi nde temmuz meclisi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kemer Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Meclis Toplantı Salonunda yapılan toplantıya, meclis üyesi Hakan Tuncer katılmadı. Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, toplantı öncesi meclis üyelerine gündeme dair konularla ilgili bilgiler verdi. Başkan Topaloğlu, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsü, Kemer Kaymakamı Murtaza Dayanç ve meclis üyeleriyle sıkı bir çalışmanın sonucu Kemer'den uzak tuttuklarını söyledi. Kemer turizm hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Topaloğlu, Kazakistan, Beyaz Rusya ve Ukrayna'dan uçakların bugün itibariyle inmeye başladığına değinerek, ilçedeki otellerin birçoğunun açıldığını ve sertifikalarını aldığını bildirdi.

Topaloğlu, Avrupa Birliği'nin (AB) ve Rusya'nın uçak seferlerini de başlatmasını beklediklerini aktararak, "Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Almanya'ya giderek bazı görüşmelerde bulunacak. Kemer olarak biz de bu görüşmelerden çok umutluyuz. İnşallah her şey istediğimiz gibi olur" dedi.

Sosyal medyada çok tartışılan Pegasus heykeli ile de açıklamalarda bulunan Topaloğlu, Pegasus'un tarihteki Kemer ile olan bağlantısının Çıralı olduğunu hatırlattı. Topaloğlu, heykelin konulduğu yerin başka bir yerde olabileceğini ifade ederek, "Yan taraftaki Atatürk Parkı'nda şantiye olacağı için oranın uygun olmayacağını düşündük. Buradaki çalışmalar tamamlandıktan sonra uygun bir yere taşıyacağız. Ayrıca çiçeklerle Kemer yazısı yazacağız ve ilçemize gelen misafirler için fotoğraf çektirme alanı oluşturacağız. Buradan sökülen ay ve yıldız aynı gün Çamyuva Mahallesi'ne dikilmiştir. Çamyuva da bizim mahallemiz. Bu ay ve yıldızı söküp, bir kenara atsaydık herkes haklıydı. Burada bizi vatan, bayrak ve Atatürk üzerinden eleştireceklerse biz bunu 27 yıl boyunca çocuklara okuttuk. Biz de böyle bir şey asla olmaz. Yer konusu tartışılır" diye konuştu.

Başkan Topaloğlu'nun konuşmasının ardından meclis gündem maddelerine geçildi.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde yapılacak değişikliğin görüşülmesi konusu oybirliğiyle kabul edildi.

Belediyede daha önce sözleşmeli olarak çalışan personelin işe başlatılması ve ücretinin belirlenmesi konusu ve 2020-2021 eğitim öğretim yılı içerisinde ilçe sınırlarında ortaöğretim kurumlarında eğitim gören öğrencilerin servis taşımacılığının yapılması ile ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalanması ve Belediye Başkanına yetki verilmesi konuları oybirliğiyle kabul edildi.

Toplantıda, bir önceki meclis toplantısında İmar Komisyonu'na sevk edilen konut alanlarında bazı sektörler için ticaret yapılması ile ilgili hazırlanan İmar Komisyonu raporunun görüşülmesi konusu, hukuki boyutuyla tekrardan görüşülmek üzere İmar Komisyonu'na sevk edildi.

Mülkiyeti belediyeye ait Yeni Mahalle'de bulunan saat kulesi içinde yer alan kafe ile Yeni Mahalle 38 ada 2 parsel üzerindeki hamamın 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18. Maddesinin e fıkrası gereğince kira süresinin belirlenmesi konusu görüşüldü. Her iki konu da 10 yıl süreyle kira verilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

Bir önceki meclis toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonu'na sevk edilen, koronavirüs salgını nedeniyle esnafın mağdur olmaması adına kira alacaklarımız ile ecrimisil ödemeleri ve 2020 gelir tarifesinde yer alan katı atık ücretlerinin yeniden değerlendirilmesi için hazırlanan Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü.

Katı atık ücretlerinin yüzde 50 indirimle alınması oybirliğiyle kabul edilirken, belediyenin alacağı kiralarla ilgili de Resmi Gazete'de yayımlanan kanuna göre belediye alacakları ile ilgili mevzuat çerçevesinde gerekli çalışmalar yapılacağından dolayı meclisin oylamasına gerek duyulmadı.

Mülkiyeti belediyeye ait Göynük Mahallesi 1760 parselde yapılması düşünülen spor alanı ile ilgili hazırlanan İmar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesi oybirliğiyle kabul edildi.

Belediyeye greyder iş makinesi alımının yapılması için Fen İşleri Müdürlüğünden, Destek Hizmetleri Müdürlüğüne ödenek aktarılması konusunun oybirliğiyle kabul edildiği toplantıda, meclisin ağustos ayında tatil edilmesi de oybirliğiyle kabul edildi.

Çamyuva Mahallesi 149, 150 ve 151 parsel ortasında kalan arsanın çocuk parkı yapılması ve parka terör saldırısında 22 yaşında şehit edilen öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın adının verilmesi önergesi oybirliğiyle kabul edildi.

KEMER BELEDIYESI'NIN TEMMUZ AYI MECLIS TOPLANTISI, KEMER BELEDIYE BASKANI NECATI TOPALOGLU BASKANLIGINDA GERCEKLESTIRILDI. (FOTO:KEMER-DHA)

KEMER BELEDIYESI'NIN TEMMUZ AYI MECLIS TOPLANTISI, KEMER BELEDIYE BASKANI NECATI TOPALOGLU BASKANLIGINDA GERCEKLESTIRILDI. (FOTO:KEMER-DHA)

KEMER, (DHA)

Etiketler:
 
Atakan'ın 5 saat sonra cansız bedeni bulundu
 
Oxford Üniversitesi'nden koronavirüs aşısı müjdesi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali 2 Temmuz 2020 Perşembe 02:35

Bitirdin kemeri sözde başkan bitirdin bu kemeri...

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aranan hükümlü tutuklandı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde çeşitli suçlardan 9 yıl 10 ay 5 gün kesinleşmiş ...
Bakan Selçuk: KPSS merkezi yerleştirme takvimi güncellendi
AİLE, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Kamu Personeli ...
Başkan Uysal: Aynı hız ve ilkelerle devam
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediyenin 2019 yılı faaliyet ...
 
Köprüye çıkıp, boynuna bağladığı iple intihara kalkıştı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde, bir ucunu korkuluklara, diğerini boynuna ...
Microsoft ve Huawei'ye '5G' davası başladı
ANTALYA'da, koronavirüs salgınına neden olduğu ileri sürülen 5G teknolojisini ...
'Ares'in annesi; 'Yüzü kapalıyken mahrem yerinden nasıl tanıdınız?'
ANTALYA'da, kızları H.E.'yi (14) taciz ettiği iddiasıyla 'Ares' takma ...
 
Kurşun ağırlıklar deniz yaşamını tehdit ediyor
ANTALYA'da toplam uzunluğu 12 kilometreye ulaşan falezlerden olta balıkçılarının ...
Finike'de Kabotaj Bayramı töreni
FİNİKE'de, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 94'üncü yıl dönümü ...
Tıp fakültesi öğrencilerinden online 'Hipokrat Yemini'
AKDENİZ Üniversitesi Tıp Fakültesi 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Hipokrat ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva