Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
14 Eylül 2020 Pazartesi - 13:05

Kemer, dalış turizminin merkezi

TURİSTLERİN önemli oranda ilgi gösterdiği Kemer dalış organizasyonlarında haftalık tur için gelen tatilciler, sertifikalarına uygun dalış noktalarında su altının gizemli dünyasını keşfederek keyfini çıkarıyor.Türkiye'nin en önemli dalış merkezleri arasında yer alan Kemer'de 20 dalış okulu bulunuyor.

Kemer, dalış turizminin merkezi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Pandemiden önce yılda 40 bin dalış yapılan Türkiye'nin en önemli turizm lokomotifleri arasında yer alan Kemer'de, Ay Işığı, Kiriş Koyu, Üç Adalar, Fener Sığlığı, Kiriş Mağara Koyu, Kiriş Akvaryum Koyu, Pati Batığı, Sualtı Heykel Müzesi, Paris 2 batığı da dalış tutkunlarının gözde mekanlarından kabul ediliyor. Su altı görüşünün çok net olduğu Kemer açıklarında dalış yapan yerli ve yabancı turistler, vatoz, deniz kaplumbağası, nadir bulunan deniz tavşanları, aslan balıkları, ahtapot, müren, akya balığı, papaz balığı, melanur, mürekkep balığı gibi su altı canlılarını yakından görme fırsatı bulabiliyor.

PARİS 2 BATIĞINA İLGİ BÜYÜK

Kemer'de dalış için en çok tercih edilen yerlerden biri, her yıl binlerce dalışın yapıldığı Paris 2 batığı. Dünyanın en iyi dalış noktaları arasında gösterilen batık, 50 metre boyunda, 8 metre eninde ve 551 grostonluk 6 uçaksavar topu ve 2 torpil kovanı bulunan Fransızların ünlü savaş gemisi. 1955 yılında keşfedildikten sonra dalgıçların ve su altı fotoğrafçılarının ilgi odağı haline geldi. 13 Aralık 1917 tarihinde Kemer'de Fransız savaş gemisi Paris 2'yi Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker ve askerlerinin batırması da ayrı bir önem arz ediyor. 

Kemer için ayrı bir öneme sahip olan Mustafa Ertuğrul Aker ve askerlerini merak edenler, Kemer Belediyesi yanında bulunan Mustafa Ertuğrul Aker (Olbia) Parkı'ndaki anıtını ziyaret edebiliyor. Öte yandan Aker ve askerlerinin Fransız Savaş gemisi Paris 2'yi batırdıkları Kocaburun'da bulunan siperler de tarihe ışık tutmaya devam ediyor. 

Büyük bir zahmet, azim ve kahramanlık hikayesi olan Paris 2 batığını yerinde görmek isteyenler, Kocaburun'daki siperlere ve Aker ile silah arkadaşlarının kaldığı mağaraya büyük ilgi gösteriyor. 

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer'in Türkiye'deki en önemli dalış merkezleri arasında yer aldığını söyledi. Yaz aylarında yerli ve yabancı misafirlerin Kemer'in su altı dünyasına büyük ilgi gösterdiğini anlatan Başkan Topaloğlu, "Pandemi öncesinde Kemer'de günlük yaklaşık 40 bin dalış yapılıyordu. Şu anda bu sayı düşmüş olsa da Kemer'imizin su altı güzelliklerine ilgi hala büyük. Kemer'in üstündeki güzellikleri bilen herkes su altındaki güzellikleri de görmek için birbiriyle yarışıyor. Özellikle rahmetle andığımız Mustafa Ertuğrul Aker ve silah arkadaşlarının batırdığı Paris 2, ilçemize gelen misafirlerin gözde dalış merkezleri arasında yer alıyor. Herkesi Kemer'in su altı güzelliklerini görmeye davet ediyorum" dedi.

'40 BİN KİŞİ DALIŞ YAPIYOR'

Deniz Ticaret Odası Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin de Kemer'in dalış turizmi konusunda çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Kemer'in dalış turizmine büyük katkısı olduğunu anlatan Başkan Çetin, "Dalış için meraklı yerli ve yabancı misafirler özellikle Kemer'de yer alan Paris 2 batığını görmek için mutlaka Kemer'i ziyaret ediyor. Pandemiden önce yılda yaklaşık 40 bin kişi dalış yapıyordu. Bunların çoğunluğunu aile olarak ilk kez dalış yapan misafirler gerçekleştiriyordu. Deniz Ticaret Odası olarak geçen sene Kocaburun mevkisinde su altı heykel müzesini açmıştık.  Burası da dalış turizmi konusunda büyük ilgi görmeye devam ediyor. Ayrıca bölgemizin önemli sualtı fotoğrafçısı Adnan Büyük tarafından geniş kapsamlı hazırlanan 'Kemer Dalış Rehberi' kitabı da odamız sponsorluğunda yayınlandı" diye konuştu.

TURISTLERIN ONEMLI ORANDA ILGI GOSTERDIGI KEMER DALIS ORGANIZASYONLARINDA HAFTALIK TUR ICIN GELEN TATILCILER, SERTIFIKALARINA UYGUN DALIS NOKTALARINDA SU ALTININ GIZEMLI DUNYASINI KESFEDEREK KEYFINI CIKARIYOR. TURKIYE'NIN EN ONEMLI DALIS MERKEZLERI ARASINDA YER ALAN KEMER'DE 20 DALIS OKULU BULUNUYOR.  (FOTO:KEMER-DHA)

KEMER, (DHA)

 
Bahçede bulduğu yavru kedilere şırıngayla süt verdi
 
Doktora saldırıp, polisleri yaralayan 3 kişi tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni sezonda Muratpaşa'dan sanatçıya destek
ANTALYA'nın kültür ve sanat hayatına farklı bir soluk kazandıran Muratpaşa ...
Alanya Belediye Başkanı, göreve başladı
ANTALYA'nın Alanya ilçe Belediye Başkanı MHP'li Adem Murat Yücel, koronavirüs ...
Vali Yazıcı: Çocuklar ve gençlerimiz, geleceğimizin teminatı
ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, İlköğretim Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
 
Antalya'da evcil hayvan ürünleri fuarı açılıyor
PETZOO Antalya Akdeniz Evcil Hayvan Ürünleri Fuarı, Expo Antalya Fuar ...
Corendon Airlines, yaz 2021 etnik uçuş programını genişletti
AVRUPA'dan Anadolu şehirlerine yaptığı direkt uçuşları artırarak yurt ...
Türkiye'nin en gelişmiş itfaiye aracı Antalya OSB'de
ANTALYA OSB, itfaiye teşkilatı bünyesine Türkiye'nin en güçlü ve son teknoloji ...
 
Tacizle suçlayan kadının evinin kapısına gelince gözaltına alındı
ANTALYA'da, evine icra gelen N.D. (38) adlı kadını, avukat olduğunu söyleyerek ...
Antalya Milli Eğitim'e yeni müdür
ANTALYA'da 4 yıl görev yapan Yüksel Arslan'ın Diyarbakır Milli Eğitim ...
21 yaşındaki gencin şüpheli ölümü
ANTALYA'nın Döşemealtı ilçesinde arkadaşları tarafından koma halinde semt ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva