'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
7 Kasım 2018 Çarşamba - 14:37

Kemer'de organ bağışı etkinliği

ANTALYA'nın Kemer ilçesinde protokol üyeleri ve vatandaşlar organ bağışı etkinliğinde buluştu. Etkinlikte Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar ve eşi Fatma Yaşar da tüm organlarını bağışladı. İlçe Müftüsü Recep Müftüsü Balaban, organ bağışının caiz olduğunu söyledi.

Kemer de organ bağışı etkinliği
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kemer'de 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar, eşi Fatma Yaşar, İlçe Müftüsü Recep Balaban, İlçe Sağlık Müdürü Ceren Avanos İnce ile daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Cumhuriyet Meydanı'na gelen araçta yapılan bağış işlemlerinde Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar ve eşi Fatma Yaşar tüm organlarını bağışladı.

Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar, "Organ bağışı ülkemizin şu anda hakikatten ciddi problemlerinden birisi. Bugün 10 binlerce hasta, hastanelerde organ beklemekte. Biz meseleye şöyle bakıyoruz; öldükten sonra hiçbir işimize yaramayacak olan organlarımızla yeni insanlara, genç insanlara bir hayat verebilmemiz mümkünken bağışlamamamızın hiçbir mantığının olmadığını düşünüyorum. Ülkemizde son yıllarda tıp konusunda inanılmaz bir gelişme var. Tıp alanında hakikatten bir çığır açtık. Organ nakli konusunda dünyanın sayılı ülkelerinden birisiyiz. Hal böyleyken bizler de bu farkındalığı yaratmak adına bütün birimlerimizle beraber başta söylediğim gibi halkımıza bir farkındalık yaratmak adına burada bulunduk. Ben de bugün bütün organlarımı bağışladım. Arkadaşlarımızın çoğu da organ bağışında bulundu. Umarım bu kampanyaya destek büyür. Ülkemizde bu konuda büyük bir farkındalık oluşur" dedi.

Organ bağışının caiz olduğunu kaydeden İlçe Müftüsü Recep Balaban, "Vatandaşlarımızda kan bağışı konusunda bir problem yok. O konuda halkımız bilinçli. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) de o zaman içerisinde yani 1400 yıl önce hacamat dediğimiz şekilde kan vermiş, bunun öncülüğünü yapmış. Yüce Rabbimiz de Kuran-ı Kerim'de organ bağışıyla ilgili maide suresinde 'Kim bir cana hayat verirse, bütün insanlığa hayat vermiş gibi olur. Kim de bir canı haksız yere öldürürse, bütün insanlığı öldürmüş gibi olur' buyurarak bu konuda organ bağışının caizliği, cevazlığı konusunda cevaz veriyor. Yani gerekli şartlar yerine getirildiğinde, beyin ölümü gerçekleştiğinde din açısından da Diyanetimizin de açıklaması bu yönde, organ bağışı yapılmasında herhangi bir sakınca yok. Bizler daire amirleri olarak halkımıza bugün burada örnek olmaya çalıştık. Kaymakam Beyimizin başkanlığında. Tabii ki bu bilinci arttırmamız gerekiyor. Allahu Teala bizlere şifasız dert vermemiştir. Her derdin bir şifası vardır. Ama burada o tıbbi şifayı bizlerin doktorlarımızda aramamız, bulmamız, ondan sonra da Rabbimize dua etmemiz ve o hastalığın şifası için Rabbimize dua ederek yalvarmamız dini açıdan gerekli" diye konuştu.

İlçe Sağlık Müdürü Ceren Avanos İnce de şöyle dedi:

"3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası. Biz de ilçemizde güzel bir etkinlik düzenledik. Sağ olsun Sayın Kaymakamımız, birim amirlerimiz, Sayın Müftümüz bizden desteklerini esirgemedi. Vatandaşlarımızdan organ bağışları kayıtlarını alacağız. Yarın da her organ bağışımız için Kemer Orman İşletme Şefliğimizin desteğiyle Tekirova'da geçen sene hortum felaketinden etkilenen bölgede fidan dikimi yapacağız. Şimdi durum çok yüz güldürücü. Kemer olarak tek yürek olduk buna çok mutluyuz. Biz büyük ve güzel bir aileyiz. İnşallah bugün burada yanan yüreklere su serpeceğiz. Organ bağışı konusunda vatandaşlarımızın farkındalığını ve bilincini arttıracağız."

ANTALYA'NIN KEMER ILCESINDE PROTOKOL UYELERI VE VATANDASLAR ORGAN BAGISI ETKINLIGINDE BULUSTU. ETKINLIKTE KAYMAKAM MEHMET SIRIN YASAR VE ESI FATMA YASAR DA TUM ORGANLARINI BAGISLADI. ILCE MUFTUSU RECEP MUFTUSU BALABAN, ORGAN BAGISININ CAIZ OLDUGUNU SOYLEDI.(FOTO:LEVENT YENIGUN/KEMER-DHA)

ANTALYA'NIN KEMER ILCESINDE PROTOKOL UYELERI VE VATANDASLAR ORGAN BAGISI ETKINLIGINDE BULUSTU. ETKINLIKTE KAYMAKAM MEHMET SIRIN YASAR VE ESI FATMA YASAR DA TUM ORGANLARINI BAGISLADI. ILCE MUFTUSU RECEP MUFTUSU BALABAN, ORGAN BAGISININ CAIZ OLDUGUNU SOYLEDI.(FOTO:LEVENT YENIGUN/KEMER-DHA)

Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA)

 
Ferhat için Haluk Levent çağrı yaptı, rektör karşılık verdi
 
Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker anıtı açıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ferhat için Haluk Levent çağrı yaptı, rektör karşılık verdi
ANTALYA'da ilkokul öğrencisi Ferhat Taşkın'ın görme yetisini kaybetme ...
Antalya'da bakıma muhtaç kedilere barınak
ANTALYA'da kısıtlı imkânları olan çocuklar için ucuz ve çevre dostu 'Yap, ...
Manavgat'ta 6 sürücüye 36 bin 970 lira drift cezası
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde polis ekipleri şehir merkezinde son 10 ...
 
10 Kasım'da her yer kırmızı beyaz
MURATPAŞA Belediyesi'nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümü ...
AKBEM'de yeni dönem kursları başlıyor
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Atatürk Kültür Bilgi ...
Kalkan'da ASAT veznesi açıldı
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Kaş Kalkan hizmet ...
 
Büyükşehir'den Ata'ya saygı gecesi
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa ...
Ümit Uysal'dan organ bağışı çağrısı
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkiye'de yaklaşık 25 bin kişinin ...
Alanya'da jandarmadan uyuşturucu operasyonu
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde jandarmanın uyuşturucu operasyonunda 5 şüpheli gözaltına alındı.
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva