Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
20 Mart 2020 Cuma - 13:09

Kemer'deki eczanelerde 'koronavirüs' önlemleri

ANTALYA'nın Kemer ilçesindeki eczanelerde, koronavirüs tedbirleri kapsamında bazı eczacılar, bankolarını camla kapatırken, bazıları da kapı girişlerine masa koyarak, buradan satış yaptı.

Kemer deki eczanelerde  koronavirüs  önlemleri
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kemer'de bulunan eczanelerde, koronavirüse karşı çeşitli önlemler alındı. Türk Eczacılar Birliği'nin koronavirüs tedbirleri kapsamında '1 metre' kuralına uyulurken, günde 3 ya da 4 kez dezenfektanla temizlik yapılıyor. Arslanbucak Mahallesi'ndeki eczanede çalışanların arkasında durduğu banko üzerine cam koruma alanı yapıldı. İlçe merkezindeki başka eczanede ise kapı girişine masa koyularak, buradan satış gerçekleştirildi.

'ECZANELERDE 2-3 KİŞİ VARSA DIŞARIDA BEKLEYİN'

Cam koruma yapılan eczanenin sahibi eczacı Özge Turan Koyuncu, “Malum zor bir süreçten geçiyoruz. Çok hızlı yayılabilen bir virüsle uğraşıyoruz. Hastanelerden sonra en çok hastanın bulunduğu mekanlar eczaneler. Hem kendimizi hem hastalarımızı korumak amaçlı çeşitli önlemler alıyoruz. Hastalardan da istediğimiz bazı şeyler var. Mesela 2-3 kişi varsa lütfen dışarıda beklesinler. İçeride kalabalık yapmayalım. İkincisi mutlaka hastalarla çalışanlar arasına en az 1 metre koyalım" diye konuştu.

Bu süreçte eczanelerde en çok ağrı kesici satıldığını aktaran Koyuncu, "Grip ilaçları satılıyor. Onun dışında dezenfektanlar, maskeler, tabi bulabilirseniz. Dezenfektanların ve maskelerin uygun fiyatlara ve belirli oranlarda piyasaya sürülmesini bekliyoruz" dedi.

'ZORUNLU OLMADIKÇA EVLERDEN ÇIKMAYIN'

Kapı girişine masa koyarak hastaları burada karşılayan eczacı Burak Alp Taş ise “İnsanlar arasındaki mesafenin 1 metreden az olmaması lazım. Biz eczanemizde böyle bir önlem aldık. İçeri hasta almıyoruz artık ve 1 metreden fazla hastaya yaklaşmıyoruz. Hastanın temas ettiği yerleri dezenfektanla siliyoruz. Kendimiz eldiven kullanıyoruz ve ellerimizi devamlı sabunlu suyla yıkıyoruz" diye konuştu.

Herkesin kesinlikle evde kalması gerektiğini kaydeden Taş, "Mecbur olmadıkça dışarı çıkmamalı. Hastaneleri meşgul etmemeleri, doktorları ve eczacıları, sağlık görevlilerini meşgul etmemeleri çok önemli. En çok maske, eldiven ve dezenfektan tarzı temizlik ürünleri satıldı. Maskeleri hastalığa sahip bireylerin takması lazım. Bizlerin kendimizi korumak amacıyla öncelikle el temizliğine ve vücut hijyenine dikkat etmemiz lazım" dedi.

'GÜNDE 3-4 DEFA ECZANEMİZİ DEZENFEKTE EDİYORUZ'

Eczacı Ece Bandırma ise öncelikle 1 metre kuralına uymaya çalıştıklarını belirterek, "Hastalarımızı da uyarıyoruz. Hastalar arasında da 1 metre kuralını uyguluyoruz. Her sabah eczanemizi zaten temizliyorduk, şimdi ise günde 3-4 defa daha ekstradan dezenfektanlarla temizlemeye devam ediyoruz. Mümkün olduğu kadar evde kalsınlar. Diğer insanlarla temas etmesinler çünkü bu hem temasla hem de havadan bulaşıyor, tükürük yoluyla bulaşıyor. Temizliklerine dikkat etsinler ve gezmeye çıkmasınlar. Ama tabi ki yürüyüşe çıksınlar fakat toplu olarak bir yerde bulunmasınlar" diye konuştu.

ANTALYA'NIN KEMER ILCESINDEKI ECZANELER, KORONAVIRUSE KARSI BIR DIZI ONLEM ALDI. ECZACILARIN BAZILARI DESKLERINI CAMLA KAPATIRKEN BAZILARI ISE KAPI GIRISLERINE MASA KOYARAK HASTALARIN IHTIYACLARINI BURADAN GIDERDI.(FOTO:LEVENT YENIGUN/KEMER-DHA)

ANTALYA'NIN KEMER ILCESINDEKI ECZANELER, KORONAVIRUSE KARSI BIR DIZI ONLEM ALDI. ECZACILARIN BAZILARI DESKLERINI CAMLA KAPATIRKEN BAZILARI ISE KAPI GIRISLERINE MASA KOYARAK HASTALARIN IHTIYACLARINI BURADAN GIDERDI.(FOTO:LEVENT YENIGUN/KEMER-DHA)

ANTALYA'NIN KEMER ILCESINDEKI ECZANELER, KORONAVIRUSE KARSI BIR DIZI ONLEM ALDI. ECZACILARIN BAZILARI DESKLERINI CAMLA KAPATIRKEN BAZILARI ISE KAPI GIRISLERINE MASA KOYARAK HASTALARIN IHTIYACLARINI BURADAN GIDERDI. CAM KORUMA YAPILAN ECZANENIN SAHIBI ECZACI OZGE TURAN KOYUNCU, ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:LEVENT YENIGUN/KEMER-DHA)

ANTALYA'NIN KEMER ILCESINDEKI ECZANELER, KORONAVIRUSE KARSI BIR DIZI ONLEM ALDI. ECZACILARIN BAZILARI DESKLERINI CAMLA KAPATIRKEN BAZILARI ISE KAPI GIRISLERINE MASA KOYARAK HASTALARIN IHTIYACLARINI BURADAN GIDERDI. ECZACI ECE BANDIRMA, ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:LEVENT YENIGUN/KEMER-DHA)

ANTALYA'NIN KEMER ILCESINDEKI ECZANELER, KORONAVIRUSE KARSI BIR DIZI ONLEM ALDI. ECZACILARIN BAZILARI DESKLERINI CAMLA KAPATIRKEN BAZILARI ISE KAPI GIRISLERINE MASA KOYARAK HASTALARIN IHTIYACLARINI BURADAN GIDERDI. KAPI GIRISINE MASA KOYARAK HASTALARI BURADA KARSILAYAN ECZACI BURAK ALP TAS, ACIKLAMA YAPTI(FOTO:LEVENT YENIGUN/KEMER-DHA)

Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya), (DHA) 

Etiketler:
 
Ağrı, şehidini son yolculuğuna uğurladı
 
Jandarmadan 'huzur ve güven' uygulaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da iki ayda 880 şirket kuruldu, 85 kapandı
TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği, 2020 şubat ayı ve ocak-şubat ayları ...
Antalya'nın yüzde 8.5'i yaşlı
TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 yılı sonu itibarıyla Türkiye'nin ...
Türk Kızılay'dan koronavirüs kaynaklı stresle başa çıkma önerileri
KORONAVİRÜSE karşı tedbirlerini artıran Türk Kızılay karantinadaki vatandaşların ...
 
Eşinden boşanmasını konvoy yapıp göbek atarak kutladı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde Rıdvan Eren (27), bir yıl önce evlendiği, ...
İnşaat sektöründe sözleşmelere 'ek süre' talebi
İNŞAAT sektöründe, koronavirüs nedeniyle iş gücü tarafından üretime ara ...
'Esnafımızın talepleri dikkate alınmalı'
ANTALYA Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, ...
 
Sağlık çalışanları için alkışladılar
TÜRKİYE genelinde koronavirüs salgınıyla mücadelede, sağlık çalışanlarına ...
Barakada maskeli korona önlemi
ANTALYA'da bir kişi, çevresinde hiçbir yapı bulunmayan barakada, koronavirüse ...
Toroslarda budama eğitimi
ANTALYA'nın Demre ilçesine 34 kilometre uzaklıktaki Çağman Mahallesi'nde, ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva