TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
21 Eylül 2020 Pazartesi - 12:03

Kendi çekip oynadı, Altın Koza'da birinci oldu

İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sinema ve Dijital Medya Bölümü'nden bu yıl mezun olan Çağıl Saydam, yalnız yaşayan bir kadının evde kendi kendine kurduğu diyalogları konu alan, "61 Sokak No 4" isimli filmiyle, 27'nci Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nden birincilikle döndü.

Kendi çekip oynadı, Altın Koza da birinci oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Festival kapsamında yapılan Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması'nda 'deneysel' kategorisinde yarışan Saydam, kendi oynayıp yönettiği filmiyle "En İyi Deneysel Film" ödülüne layık görüldü. Sinema yazarı Banu Bozdemir, oyuncu Baran Şükrü Babacan ve yönetmen Can Evrenol'dan oluşan jürinin yaptığı değerlendirme neticesinde, finale kalan 5 film arasında birinciliğe ulaşan Saydam, "Kendimi film sektöründe geliştirmeyi hedefliyorum. Aldığım ödül, bana mutluluk ve cesaret verdi" diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin 14-20 Eylül 2020 tarihleri arasında düzenlediği Altın Koza Film Festivali'nin ödül töreni, İstanbul Beşiktaş'taki Süleyman Seba Kültür Merkezi'nde yapıldı. Her yıl büyük heyecana sahne olan Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması'nda; belgesel, kurmaca, deneysel ve canlandırma kategorilerinde çok sayıda film yarıştı. İzmirli Çağıl Saydam ise, İEÜ Sinema ve Dijital Medya Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Aras Özgün, Öğretim Görevlisi Dr. Hazal Bayar ve Öğretim Görevlisi Ali Matay'ın danışmanlığında, "61 Sokak No 4" adlı filmle 'deneysel' kategoride mücadele etti. Zorlu pandemi koşullarının üstesinden gelerek sesten montaja, kurgudan oyunculuğa kadar filmin her aşamasında yer alan İzmirli Çağıl, verdiği emeğin karşılığını da ödülle aldı.

'ÖDÜL ALACAĞIMI HİSSETMİŞTİM'

Yaklaşık 3 ayda tamamladığı filmle ödül almanın tarifsiz bir duygu olduğunu belirten Saydam, "Hazırladığım film, aynı zamanda benim bitirme projemde de yer alan filmdi. Film için çalışmalara mart ayında başladım. Bu dönem, pandemi koşullarının da ağırlaşmaya başladığı zamana denk geldi. Bu süreçte en büyük desteği akademisyenlerimden gördüm. Benimle sürekli görüştüler, beni hep yönlendirdiler. Üniversitemde edindiğim uygulamalı ve teorik bilgileri de film oluşturma sürecinde birebir deneyimleme imkanı buldum. Filmde, evde yalnız kalan bir kadının kendi kendine yaptığı konuşmalar (monolog) ve bu süreçteki davranışları, yaşadıkları konu ediliyor. Filmde oynayan kişi de yönetmen de bendim. Son 5'e kalıp finalde yarışacağımı öğrendiğimde, ödül alacağımı hissetmiştim" dedi.    

CESARET VERDİ

Saydam, şöyle devam etti: "Böylesine önemli bir yarışmada ödül almak, beni çok mutlu etti. Eğitim gördüğüm alanda kendimi geliştirmek, kariyer yolculuğuma film sektöründe devam etmeyi hedefliyorum. Bu noktada aldığım ödül, bana mutluluk yanı sıra cesaret de verdi. Beni daha da motive etti. Festival sırasında, ünlü yönetmenler ve oyuncularla da tanışma fırsatı buldum. Üniversiteme, akademisyenlerime, bana güvenen ve destek olan herkese teşekkür ediyorum."

IZMIR EKONOMI UNIVERSITESI (IEU) SINEMA VE DIJITAL MEDYA BOLUMU'NDEN BU YIL MEZUN OLAN CAGIL SAYDAM, YALNIZ YASAYAN BIR KADININ EVDE KENDI KENDINE KURDUGU DIYALOGLARI KONU ALAN, "61 SOKAK NO 4" ISIMLI FILMIYLE, 27'NCI ULUSLARARASI ADANA ALTIN KOZA FILM FESTIVALI'NDEN BIRINCILIKLE DONDU.(FOTO: IZMIR DHA)

IZMIR EKONOMI UNIVERSITESI (IEU) SINEMA VE DIJITAL MEDYA BOLUMU'NDEN BU YIL MEZUN OLAN CAGIL SAYDAM (FOTOGRAFTA), YALNIZ YASAYAN BIR KADININ EVDE KENDI KENDINE KURDUGU DIYALOGLARI KONU ALAN, "61 SOKAK NO 4" ISIMLI FILMIYLE, 27'NCI ULUSLARARASI ADANA ALTIN KOZA FILM FESTIVALI'NDEN BIRINCILIKLE DONDU.(FOTO: IZMIR DHA)

IZMIR EKONOMI UNIVERSITESI (IEU) SINEMA VE DIJITAL MEDYA BOLUMU'NDEN BU YIL MEZUN OLAN CAGIL SAYDAM, YALNIZ YASAYAN BIR KADININ EVDE KENDI KENDINE KURDUGU DIYALOGLARI KONU ALAN, "61 SOKAK NO 4" ISIMLI FILMIYLE, 27'NCI ULUSLARARASI ADANA ALTIN KOZA FILM FESTIVALI'NDEN BIRINCILIKLE DONDU.(FOTO: IZMIR DHA)

İZMİR, (DHA)

Etiketler:
 
1 ton 66 kilogram eroin ele geçirildi
 
Tramvayda dikkat çeken kalabalık
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
1 ton 66 kilogram eroin ele geçirildi
İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, "Son bir hafta içerisinde, 1 ton 66 kilogram ...
Astronomi meraklıları 26 Eylül’de buluşuyor
Astronomiye ilgi duyan kitleleri, merak ettikleri konularla ilgili bilgilendirmek ...
Eski başkanın silahla yaraladığı kişi kurtarılamadı
SİNOP Belediyesi eski Başkanı Zeki Yılmazer’in (63) tartışma sonucu tabancayla ...
 
6 kişinin yaralandığı zabıta-satıcı kavgası
ESENYURT'ta zabıta ile seyyar satıcı arasında yaşanan ve 6 kişinin yaralandığı, ...
Eyüpsultan'da göle kimyasal atık boşalttılar
Eyüpsultan'da bulunan göle kimyasal atık boşaltıldı. Gölün bir kısmı yeşile ...
Cevizlibağ'da toplu ulaşımda yoğunluk
OKULLARDA yüz yüze eğitimin başladığı ilk gün İstanbul'da trafik yoğunluğu ...
 
Plajda voleybol şöleni rüzgar gibi geçti
TÜRKİYE'nin ev sahipliğinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Voleybol ...
Veliler yüz yüze eğitim günlerinin artmasını istedi
ADANA'da anaokulu ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri, uyum haftası kapsamında ...
Otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı
BURSA’nın İnegöl ilçesinde otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva