Validen 'Herkes haddini bilecek' uyarısı
Validen 'Herkes haddini bilecek' uyarısı
DÖSİAD Akademi’de ilk ders
DÖSİAD Akademi’de ilk ders
Fatih Ürek dolandırılmaktan son anda kurtuldu
Fatih Ürek dolandırılmaktan son anda kurtuldu
Oscar ödüllü oyuncuya 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi
Oscar ödüllü oyuncuya 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi
5 Kasım 2018 Pazartesi - 01:01

Kepez Belediyesi denetlendi, hesaplar alt üst edildi

Hakan Tütüncü’nün başkanlığını yaptığı Antalya’nın Kepez Belediye Başkanlığı Sayıştay tarafından denetlendi. Milyonlarca liranın muhasebe kayıtlarında görülmemesi üzerine denetçiler, “Bu durum 2017 yılı mali tablolarının doğruluğu ve güvenilirliğini etkilemektedir”notunu düştüler.

Kepez Belediyesi denetlendi, hesaplar alt üst edildi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

GÜN HABER (Özel)

HAKAN TÜTÜNCÜ 2016 YILI DENETİMİNDEN DE KIRIK NOT ALMIŞTI

Kepez Belediyesi 2016 yılında da Sayıştay’dan uyarı almıştı.

(Dursun Gündoğdu’nun Sayıştay’ın Tütüncü’ye zor FETÖ sorusu yazısı için TIKLAYIN) 

2017’DE DE HESAPLARLA İLGİLİ ZOR SORULAR GELDİ

Sayıştay denetçileri tuttukları raporda, 14 milyon 968 bin TL tutarındaki bazı arsa, arazi ve bina gelirlerinin muhasebe kaydının yapılmadığının notunu düştüler.

Ayrıca raporda, belediyede çalışan kadrolu işçi ve personelin kıdem tazminatı karşılığı ayrılması gereken 8 milyon 895 bin TL’nin de hesaplarda bulunmadığı kaydedildi.

584 BİN 49 TL FAİZ NEREDE?

Yapılan incelemede, yıl içinde toplam 3 milyon 893 bin 665 TL brüt mevduat faizi geliri elde edildiği belirlendi. Ancak tahakkuk eden faiz gelirinin gelir vergisi tevkifatı düşülerek net tutar üzerinden muhasebeleştirildiği görüldü. Mevduat faizi gelirlerinin brüt yerine net tutar olarak muhasebeleştirilmesi nedeniyle ilgili hesaplara 584 bin 049 TL eksik kayıt yapıldığı anlaşıldı.

İŞTE SAYIŞTAY’IN DENETİM RAPORUNDAN ALINTILAR:

Taşınmazların muhasebe kaydı yok

“Yapılan incelemede, kamu hizmetlerinde kullanılmak üzere çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına tahsis edilen 14.968.324,37 TL değerindeki 25 adet taşınmaz (arazi ve arsalar ile binalar) için bahsedildiği şekilde (Editörün notu: Kanunlara ve yönetmeliklere uygun) bir muhasebe kaydının yapılmadığı görülmüştür.

Sonuç olarak; Kurum cevabı ekinde gönderilen belgelerin incelenmesinden, Belediye tarafından diğer kamu kurum ve kuruluşlarına tahsis edilen 25 adet taşınmazla ilgili gerekli muhasebe kaydının 2018 yılında yapıldığı anlaşılmıştır. Ancak bulgu konusu işlem "Maddi Duran Varlıklar" ve "Özkaynaklar" hesap alanlarına belirtilen tutar kadar hatalı yansımakta, bu durum 2017 yılı mali tablolarının doğruluğu ve güvenilirliğini etkilemektedir. Bulgu konusu tespitin devam edip etmediği takip eden denetimlerde izlenecektir.”

İşçi ve personelin kıdem tazminatı ayrılmamış

“Yapılan incelemede, kadrolu işçiler ile personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı kapsamında çalışan işçiler için daha önceki yıllarda kıdem tazminatı karşılığı ayrıldığı halde 2017 yılında toplam 8.895.145,91 TL karşılığın ayrılmadığı ve ilgili hesapların kullanılmadığı görülmüştür.

Sonuç olarak; Kurum cevabı ekinde gönderilen belgelerin incelenmesinden, söz konusu kıdem tazminatı karşılığı ile ilgili gerekli muhasebe kaydının 2018 yılında yapıldığı anlaşılmıştır. Ancak bulgu konusu işlem "Borç ve Gider Karşılıkları" ve "Faaliyet Hesapları" hesap alanlarına belirtilen tutar kadar hatalı yansımakta, bu durum 2017 yılı mali tablolarının doğruluğu ve güvenilirliğini etkilemektedir. Bulgu konusu tespitin devam edip etmediği takip eden denetimlerde izlenecektir.”

Faiz geliri eksik yazılmış

“Yapılan incelemede, yıl içinde toplam 3.893.665,62 TL brüt mevduat faizi geliri elde edildiği ancak tahakkuk eden faiz gelirinin gelir vergisi tevkifatı düşülerek net tutar üzerinden muhasebeleştirildiği görülmüştür. Mevduat faizi gelirlerinin brüt yerine net tutar olarak muhasebeleştirilmesi nedeniyle ilgili hesaplara 584.049,84 TL eksik kayıt yapılmıştır.

Sonuç olarak; tahakkuk eden mevduat faizi gelirlerinin brüt tutar üzerinden muhasebeleştirilmesi uygulamasına 2018 yılında başlandığı bildirilmiştir. Ancak bulgu konusu işlem "Faaliyet Hesapları" hesap alanına belirtilen tutar kadar hatalı yansımakta, bu durum 2017 yılı mali tablolarının doğruluğu ve güvenilirliğini etkilemektedir. Bulgu konusu tespitin devam edip etmediği takip eden denetimlerde izlenecektir.”

67 taşınmazın gelir kaydı nerede?

“Yapılan incelemede, Kurumun kiraya verdiği ve kayıtlı değeri 13.126.000,00 TL olan 122 adet taşınmazın ilgili hesaplara kaydedildiği, kayıtlı değeri 3.763.460,00 TL olan 67 adet taşınmazın ise ilgili hesaplarda izlenmediği görülmüştür. Kamu idaresi cevabında; özetle, Belediye tarafından kiraya verildiği halde bahsi geçen hesaplara kaydedilmeyen 67 adet taşınmazla ilgili gerekli muhasebe kaydının 19.02.2018 tarih ve 2626 no.lu muhasebe işlem fişi ile yapıldığı belirtilmektedir.

Sonuç olarak; Kurum cevabı ekinde gönderilen belgelerin incelenmesinden, Belediye tarafından kiraya verildiği halde söz konusu hesaplara kaydedilmeyen 67 adet taşınmazla ilgili gerekli muhasebe kaydının 2018 yılında yapıldığı anlaşılmıştır. Ancak bulgu konusu işlem "Nazım Hesaplar" hesap alanına belirtilen tutar kadar hatalı yansımakta, bu durum 2017 yılı mali tablolarının doğruluğu ve güvenilirliğini etkilemektedir. Bulgu konusu tespitin devam edip etmediği takip eden denetimlerde izlenecektir.”

Bedelsiz tahsis olmaz iptal edin

“Yapılan incelemede, Kepez ilçesi Fabrikalar Mahallesi Kır Çiçeği Parkı içerisinde bulunan sosyal tesis alanı ve idari binanın 03.07.2017 tarih ve 182 sayılı Belediye Meclis Kararı ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti Antalya Şube Başkanlığına 10 yıllığına bedelsiz tahsis edildiği görülmüştür. Her ne kadar söz konusu cemiyet; sigara, alkollü içkiler, uyuşturucu maddeler, kumar ve teknoloji bağımlılıklarıyla mücadele eden, halkın bütün zararlı alışkanlıklardan korunması için yaptığı çalışmalarla kamuya hizmet veren, 19.09.1934 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile kamuya yararlı cemiyetler arasında yer alan bir sivil toplum kuruluşu ise de bahsi geçen mevzuat hükümlerine göre belediyeler kamu yararına çalışan dernekler ile sadece ortak hizmet projeleri gerçekleştirebilecek olup bunun dışında söz konusu derneklere herhangi bir taşınmaz tahsis edilmesi mümkün değildir. Kamu idaresi cevabında; özetle, söz konusu tahsis işleminin iptali için konunun Belediye Meclisi gündemine alındığı belirtilmektedir.

Sonuç olarak; Kurum cevabı ekinde gönderilen belgelerin incelenmesinden, kamu yararına çalışan derneğe yapılan taşınmaz tahsisi işleminin iptal edilmesi için konunun Belediye Meclisi gündemine alındığı anlaşılmıştır. Bu nedenle söz konusu tahsis işleminin iptal edilip edilmediği takip eden denetimlerde izlenecektir.”

 
CW Enerji'nin konkordato talebi 25 Ocak'ta görüşülecek
 
Sadece 6 gün cezaevinde kaldı
YORUMLAR
Toplam 36 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 9 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fevzi 16 Aralık 2018 Pazar 22:45

Rabbim doğan görünümlü şahinlerin şerrinden korusun... Ülkeyi mafettiler... Sorsan Müslüman adamlar... Rüşvet vurgun adam kayırma herşey var maazallah

Yorumu oyla      3      3  
Hüsnü 9 Kasım 2018 Cuma 01:42

Anlaşılamayan şu müfettiş ler calismamissin dememiş, calismissin ama çalmış sin demek istemiş

Yorumu oyla      3      3  
Sevket 7 Kasım 2018 Çarşamba 22:56

Belediyeye çalışmıyor diyenin sıfatına tüküreyim.Çalmıyor çalışıyor.Bize laftan muhasebe kayıtlarıyla karalamaya çalışmayın.

Yorumu oyla      3      3  
Tayyar 7 Kasım 2018 Çarşamba 17:51

Agaya beleş kepezde arac kullanmasina korkuyorum

Yorumu oyla      3      3  
BERKAN ÇİLOĞLU 7 Kasım 2018 Çarşamba 05:01

Meyve veren agac taskanirmis.antalyada en cok hizmet veren belediye kepez belediyesi

Yorumu oyla      3      3  
Hülya arpa 7 Kasım 2018 Çarşamba 01:14

Iste insan oğlu nankör kepez kepez olalı böyle bir baskan gelmedi halkını verin kardeşim adam adam gibi isini dört dörtlük yapiyor kepeze sahip çıktı ben 20 yıldır burdayim böyle hizmet gormedim sonuna kadar arkandayiz tum mahalle halkıyla

Yorumu oyla      3      3  
Fatih 7 Kasım 2018 Çarşamba 00:06

Yapıyorlar bozuyorlar biriler nemalanıyorlar paramı dayanır ben helal etmiyorum

Yorumu oyla      3      3  
Emrah özen 6 Kasım 2018 Salı 22:16

Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste gençlerle iş imkanı için görüşüp başından sağan bidaha gidince kovduran bu başkan allahımdan buldun demiştim buluyor. Yalanlarla dolanlarla insanları kandırıp umutlarınla oynamanın donu bu işte size hakkımı haram ediyorum en fazla 80 sene yaşıcak ve günahlarla ahlarla gitcek olan sayın başkan çıkarsın rabbim sizden

Yorumu oyla      3      3  
Sedat demir 6 Kasım 2018 Salı 22:15

Emlak komisyonundaki belediye meclis üyeleri bu iddiaların muhatabı olarak halkı bilgilendirmelidir.

Yorumu oyla      3      3  
Necmi hakyemez 6 Kasım 2018 Salı 18:46

Yolsuzluk yapmayan belediye yoktur belediyeler kendi malları gibi kullanılıyor

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye Motokros Şampiyonası Antalya'da yapıldı
Antalya'nın Kumluca ilçesinde düzenlenen Türkiye Motokros Şampiyonası ...
Ukrayna Antalya konsolosluğu açıldı
ANTALYA'da Ukrayna Konsolosluğu açılışına katılan Ukrayna Devlet Başkanı ...
Cemevispor, kadına şiddete karşı
KONYAALTI Cemevi bünyesinde 'Kadına Şiddete Hayır' sloganıyla kadınlardan ...
 
Antalya Büyükşehir'den ödüllü Instagram yarışması
Antalya'nın son birkaç yılda yaşadığı değişim ve gelişimi yansıtan Instagram ...
46 dakikada 315 çöp şiş yiyen Ceren, 3 kilo aldı
ANTALYA'da bir restoranın yaptığı yarışmaya katılan Ceren Yılmaz (21), ...
Operasyonla gözaltına alışmışlardı
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde vergi tahakkuk veri girişlerinde haksız kazanç ...
 
Öldürülen Rus büyükelçi için Antalya'da sergi
Antalya’daki Sosyalist Yaşam Müzesi’nde, 2 yıl önce Ankara'da uğradığı ...
Antalya'da silahlı kavga: 1 yaralı
ANTALYA'da, Kazakistanlı Kanat Kussainov (30), alacak borç anlaşmazlığı ...
Antalyalı ressam Salih Yön'den 33'üncü sergi
ANTALYALI ressam Salih Yön, 'Anadolu'da Yeni Umutlara Gün Doğarken' adlı ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva