Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
7 Ekim 2015 Çarşamba - 11:42

Kepez Belediyesi'ne köpek soruşturması

ANTALYA'da hayvanseverlerin şikayeti üzerine savcılık, Kepez Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri hakkında, 'sokak köpeklerini toplayıp ıssız ormanlık alana bırakma, açlık ve susuzluktan ölmelerine neden olma' suçlamalarıyla soruşturma başlattı.

Kepez Belediyesi ne köpek soruşturması
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Geçen şubat ayında, Kepez'de sokak köpeklerinin Kızıllı'da ormanlık bir alana bırakıldığı ihbarı üzerine hayvanseverler harekete geçti. Başkanlığı AK Partili Hakan Tütüncü'nün yürüttüğü Kepez Belediyesi toplama ekibi tarafından bırakıldığı öne sürülen köpeklerin bazılarının ölmüş, bazılarının parçalanmış olduğu görüldü. Hayvanseverler, geçen temmuz ayında aynı olayın tekrar ettiğini öne sürerek, belediye ekipleri hakkında şikayetçi oldu. Savcılık da soruşturma başlattı.

SÖZ VERMİŞLERDİ TUTMADILAR

Yerel hayvan koruma görevlisi Şükriye Özgen Yılmaz, şubat ayındaki olayda hayvanseverlerin beslediği köpeklerin Kızıllı'da ormanlık alana bırakılması ve bazılarının açlıktan ölmesi sonrasında Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy'la görüştüklerini, hatanın kabul edildiği, gündeme getirilmemesi ve bir daha yapmayacakları yönünde söz verildiğini öne sürdü. Başkan Özsoy'un, bir personelin bu olaydan sorumlu tutulup başka birime gönderildiğini söylediğini aktaran Yılmaz, toplama yapan iki araca GPRS cihazı takılacağı ve adım adım takip edileceği sözünün verildiğini, bu nedenle olayı gündeme getirmediklerini kaydetti.

TEMMUZDA TEKRARLANDI

Söz verilmesine rağmen temmuz ayında yine Kızıllı bölgesinde ormanın daha ıssız bölgelerine sokak köpeklerinin bırakıldığı ihbarı aldıklarını belirten Yılmaz, 4- 5 günde parti parti bırakılmış toplam 15 köpek bulduklarını dile getirdi. Birinin boynunda yine belediyenin ipinin olduğunu belirten Yılmaz, çeşitli zamanlarda bırakılan bu köpeklerden de ikisinin ölmüş, diğerlerinin yine aç olduklarını anlattı. Başkan yardımcısını aradıklarında 'Olamaz' diyerek tepkisini ortaya koyduğunu kaydeden Yılmaz, barınak müdürü Bayram Coşkun'un ise tehdide varan çok sert tepkiler ortaya koyduğunu öne sürdü.

JANDARMAYA ŞİKAYET

İkinci olay üzerine hayvanseverler, Kepez İlçe Jandarma Komutanlığı'na şikayette bulundu. Hayvanseverler ifadelerinde, bu olayın Kepez Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapıldığını, şikayetçi ve davacı olduklarını belirtti. İfadelerde köpeklerin ıssız ormanlık alanda aç-susuz bırakıldıkları, son olayda iki köpeğin de öldüğü dile getirildi.

Şikayet üzerine köpeklerin Büyükşehir Belediyesi'ne ait barınağa götürüldüğünü kaydeden Yılmaz, 11'i yavru toplam 13 köpeğin tamamının da zamanla sahiplendirildiğini dile getirdi. Yılmaz, olayın bir gün sonrasında bölgede üç köpek daha bulduklarını, o köpeklerin de sahiplendirildiğini kaydetti. Hayvanseverler, belediye ekipleri tarafından hala sokak köpeklerinin toplanıp ıssız ormanlık bölgelere bırakıldığı yönünde şüphe taşıdıklarını, ancak bölgeyi bilmediklerini de ifade etti.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Hayvanseverlerin şikayeti üzerine Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı. Savcılık soruşturmasında hayvanseverler tarafından bulunan ve Kepez Belediyesi ekipleri tarafından köpekleri toplamada kullanıldığı iddia edilen ipler delil olarak sunuldu ve ipler üzerinde parmak incelemesi yapılması talep edildi. Antalya Barosu Hayvan Hakları Kurulu da soruşturmaya hukuki destek vermek amacıyla hayvanseverlere destek kararı aldı.

ANTALYA'DA HAYVANSEVERLERIN SIKAYETI UZERINE SAVCILIK, KEPEZ BELEDIYESI VETERINER ISLERI SUBE MUDURLUGU EKIPLERI HAKKINDA, SOKAK KOPEKLERINI TOPLAYIP ISSIZ ORMANLIK ALANA BIRAKMA, ACLIK VE SUSUZLUKTAN OLMELERINE NEDEN OLMA SUCLAMALARIYLA SORUSTURMA BASLATTI.(FOTO:ANTALYA-DHA))

 

 
Kanser hastalarına moral gezisi
 
Dokuma'ya ABD'li mimar katkısı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş 7 Ekim 2015 Çarşamba 20:22

İnsanlar yiyeceklerini israf ediyor, çöplerde o kadar çok yemek ve ekmek artığı varki. Bunları sokakta bulunan sahipsiz hayvanlar için kullanmak kimsenin aklına bile gelmiyor. Vatandaş sahip çıkmıyor. belediyeler sahip çıkmıyor, Allah'ın insanlara emanet ettiği bu canlılar ne yapacaklar. İş bulup çalışıp karınlarını doyurmalarımı bekleniyor. İnsanlar ne kadar bencil oldu. Biraz merhamet, ALLAH'IN YARATTIĞI HER CANLININ BU DÜNYADA YAŞAMA HAKKI OLDUĞUNU UNUTMAYALIM LÜTFEN...... MERHAMETLİ VE VİCDANLI OLALIM.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yurt çocuğu Tülay'a devlet kucak açtı
ANTALYA Adliyesi'nde 1461 personel görev yapıyor. Adliyede görev yapanlar ...
Antalya'daki 18 deprem ve saatleri
Antalya'da dün geceden bu sabaha kadar biri 5.5, diğerleri daha küçük ...
Antalya gece boyu sallandı
ANTALYA'nın Kale İlçesi’nde Richter Ölçeği'ne göre 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
Olmaz olsun böyle rekor
Türkiye’de son yıllarda gözle görülür bir şekilde artan iş kazaları sonucu ...
Kritik toplantı 17.30'da
Antalya Valiliği himayesinde, içinde belediyeler ve sivil toplum örgütleri ...
Kayıp turisti arama çalışmaları sürüyor
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde 12 gün önce kaybolan ve kendisinden haber ...
 
'Savaşa Hayır' mitingine çağrı
EĞİTİM- Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, Devrimci İşçi Sendikaları ...
Tarihi surların dibi at pisliği içinde
ANTALYA'da tarihi Kalekapısı'ndan başlayarak Kaleiçi'ni saran surların ...
Zabıtadan okul kantinlerine denetim
ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde belediye zabıta ekipleri okul kantinlerini denetledi.
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva