Cezada indirim aileyi şoke etti
Cezada indirim aileyi şoke etti
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
23 Mayıs 2022 Pazartesi - 13:45

Kepez’den 19 Mayıs konseri

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminde kurulan ve 110 üyeden oluşan Antalya’nın ilk Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında konser verdi.

Kepez’den 19 Mayıs konseri
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kepez Belediyesi Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi sahnesinde 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında konser verdi. Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde düzenlenen konsere sanatseverler büyük ilgi gösterirken, salonda tüm koltuklar doldu. Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konseri şef Engin Beslek ve yardımcı şef Natali Alexeeva yönetti.  Dünyaca ünlü Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nın ve Trio Patara grubunun Flüt sanatçısı Leyla Bayramoğulları, Kepez Belediyesi Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası konserine konuk oldu.  Konser sonrası konuşma yapmak üzere sahneye davet edilen Kepez Belediye Başkan Hakan Tütüncü “Öncelikle Leyla Hanım’a bugün bizimle olduklarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Gecemize renk katıp, bize güzellikler yaşattı. Şef Engin Beslek ve yardımcı şef Natalia Alexeeva yönetimindeki orkestraya çok teşekkür ediyorum” dedi.

Her mili bayramı yeni eserle karşılıyoruz

Her bayramda Kepez’e yeni ve kalıcı eserler kazandırdığını söyleyen Başkan Tütüncü “Bu yıl 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı haftamız güzelliklerle geçti. Her mili bayramı yeni eserle karşılıyoruz. Bu bayramda da yeni temel atmalarımız ve yeni açılışlarımız gerçekleşti. Bizden daha çok yaşayacak kalıcı eserler bırakmaya devam ediyoruz. Ancak gençlerimizin performans sergiledikleri etkinlikler bambaşka bir güzellik taşıyor. Bu güzel Bayram haftasının kapanışını da Kepez Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrasıyla beraber yaptık. Kepez Belediyesi olarak Kültür ve Sanat ile alanında birçok çalışma gerçekleştirdik.  Ancak beni en çok heyecanlandıran ve duygulandıran çalışmalarımızın başında Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestramız geliyor.” diye konuştu.

Antalya’dan çok güzel değerler kazandırabiliriz

Genç yetenekleri Türk Sanatına kazandırdıklarını ifade Başkan Tütüncü “ Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestramız bu yıl 13’ncü yaşına girecek. Tam 13 yıl önce hayal kurmuştuk. Bu şehirde keşfedilmeyi bekleyen yetenekli çok çocuk var. Belki de yıllarca gizli kalacak yeteneklere imkân tanıyıp, fırsat sunarsak ve onları önemsediğimizi hissettirirsek Türk Sanatına Antalya’dan çok güzel değerler kazandırabiliriz demiştik. Bugün buradan yüzlerce çocuğumuz geldi geçti.  Genç yetenekleri üç yaşından itibaren yetiştirmeye başlıyoruz.” dedi.

65 gencimizi yetiştirerek konservatuar bölümünü kazandırdık

Gençlerin hedeflerine ulaşmasında yol arkadaşı olduklarını söyleyen Başkan Tütüncü “ Hayat veren özverili çalışmalarıyla Engin hocam, çalışma arkadaşları ve orkestrası bizim gönlümüzdeki hedefleri gerçekleştirdi. Engin hocamın değerli çalışmalarıyla bugüne kadar 65 orkestra üyemizin konservatuar bölümü kazanmalarına vesile olduk. 65 gencimiz buralarda yetiştirerek konservatuar bölümünü kazandılar. Bu bizler için bir iftihar vesilesi… Bu hayallerin kurulması önem taşıyor ama unutmamak gerek ki, Sinanla buluşamazsa Süleyman hiçbir şey yapamazmış. Dolayısıyla sanatçıların çok büyük emekleri olduğunu düşünüyorum. Sahnede performans gösteren çocuklarımızın ve gençlerimizin gelecekte Türkiye Cumhuriyeti Devletini uluslararası platformlarda temsil etmelerini hayal ediyoruz.” diye konuştu.

Emeği geçen herkese teşekkür ederim

19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında yapılan konser etkinlinde emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Tütüncü Eğer Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından birisi kopmuş diyorsa ve bütün ümidim gençliktedir diyorsa, işte bizde Cumhuriyetimizin 100. yılına kültür Merkezleriyle, sanatçılarıyla, gençleriyle ve orkestrasıyla muhteşem bir kültür şehri armağan etmeliyiz. Daha büyük hayallerimiz var. Arkadaşlarımızla beraber bu hayalleri hep birlikte gerçekleştireceğiz.  Başta sahne arkasında da emek veren kardeşlerime, Başkan Yardımcılarıma, Kültür Müdürümüze ve Müdürlüğümüzdeki çalışma arkadaşlarımıza kadar ve kültür merkezlerimizin her türlü hizmetinde olan herkesin birçok emeği var. Emeği geçen ve katkıda bulunan tüm emekçilere canı gönülden teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Konuşmasının ardından Başkan Tütüncü Leyla Bayramoğullarına, orkestra şefi Engin Beslek ve yardımcısı şef Natalia Alexeeva’ya çiçek takdim etti.

 
Antalya'da arkadaşının yardım çığlığına koşan kadın uçuruma düştü
 
Enerjinin ve Jeneratörün Markalaşan Hali: EMSA Jeneratör
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da arkadaşının yardım çığlığına koşan kadın uçuruma düştü
ANTALYA'da piknik dönüşü eşinin kayalıktan düştüğünü fark edince çığlık ...
Genç sanatçıdan Antalya'da büyüleyen konser
ANTALYALILARI dünya müzikleriyle buluşturan genç sanatçı Merve Akyıldız, ...
Madalya ve kupasını şehitlere adadı
MİLLİ sporcu Ali Bıdı (73), 1915 Çanakkale Köprüsü Gelibolu Triatlonu'nda ...
 
Tapu ve Kadastro 175 yaşında
TAPU ve Kadastro Antalya Bölge Müdürü Funda Aydın Seymen, Tapu ve Kadastro ...
Manavgat'ta Satranç Turnuvası yapıldı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor ...
Kepez'den şampiyonlara ödül
Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun 2022 yarış takviminde yer alan Türkiye ...
 
Bilgisayar başında değil doğada
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, çocukları bilgisayar başından kaldıracak, ...
Aksu sahilinde değişen bir şey yok
ANTALYA'nın Aksu ilçesinde otellerin yanı başında denize sıfır yapılan ...
Adaylık koşusu
Turgut Güngör
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva