Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Validen 'Herkes haddini bilecek' uyarısı
Validen 'Herkes haddini bilecek' uyarısı
DÖSİAD Akademi’de ilk ders
DÖSİAD Akademi’de ilk ders
Fatih Ürek dolandırılmaktan son anda kurtuldu
Fatih Ürek dolandırılmaktan son anda kurtuldu
26 Eylül 2023 Salı - 13:11

Kepez’den Türk sporunun geleceğine dev yatırım

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Kepez Belediyesi işbirliğiyle ilçeye son 15 yılda 55 adet spor tesisi kazandırıldı. İlçede 24 okulda spor salonu oluşturulurken, 5 mahalledeki butik spor salonlarının inşaatı ise devam ediyor.

Kepez’den Türk sporunun geleceğine dev yatırım
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Yoğun bir genç nüfusun bulunduğu Kepez ilçesinde, spor alanında önemli yatırımlara imza atıldı. Özellikle son 15 yılda spor alanındaki tesisleşme adeta zirve yaptı. İlçenin dört bir yanında 55 spor tesisi inşa edildi.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, çocuklara ve gençlere verdiği değeri yatırımlarına da yansıttı. İlçesine 140’a yakın okul yapılmasını sağlayan Başkan Tütüncü, ilçenin genç nüfusunu, kütüphane, bilim merkezi, drag pisti, müzeler ve festivallerin yanı sıra sporla da buluşturdu.

KEPEZ’E 55 SPOR TESİSİ

Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kepez Belediyesi el ele vererek, öğrenciler, amatör takımlar ve bireysel sporcular için modern spor alanları oluşturdu. Üç kurumun güçlerini birleştirmesiyle aralarında Kuzeyyaka Mahallesi sentetik çim saha, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi çok amaçlı spor salonu ile Kültür Mahallesi Özgecan Aslan Gençlik Merkezi’nin bulunduğu 55 spor tesisi ilçeye kazandırıldı. 

BELEDİYEDEN TESİSLEŞMEYE DEV KATKI

Çocukların ve gençlerin sosyal zamanlarını spor yaparak değerlendirmesi ve sağlıklı büyümeleri için tesisleşmeye önem veren Kepez Belediyesi de, Hasan Doğan Stadı, Kuzeyyaka sentetik zeminli saha, Varsak çim saha, Adnan Menderes Olimpik Yüzme Havuzu, Turgut Özal Spor Salonu, Fabrikalar Mahallesi açık yüzme havuzu, tenis kortları ve semt spor sahalarında binlerce çocuğa ve gence spor yapma imkânı sunuyor.
Kepez Belediyesi, öğrencilerin beden eğitimi derslerini kapalı, temiz ve konforlu ortamlarda yapabilmesi için de Beşkonaklılar Ortaokulu, Varsak İmam Hatip Ortaokulu, Mimar Sinan Ortaokulu ve Yıldırım Beyazıt Ortaokulu bahçelerine spor salonu inşa etti.

GSİM’DEN 27 OKULA SPOR ALANI 

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü (GSİM) de, belediyenin okullarda spor tesisi yapmasına güçlü bir destek verdi. GSİM, 27 okula karate, jimnastik, taekwondo, okçuluk ve masa tenisi, savunma sporları branşlarında salonlar yaptı.

KEPEZ’İN 20 OKULUNA SPOR SALONU

 Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz yıllarda Kepez ilçesinde 11 lisenin bahçesine spor salonu inşa etti. Kepez Belediyesi ise 4 ortaokulu spor salonuyla buluşturdu. GSİM’in yatırımıyla ilçede 5 mahalleye daha spor salonuna kavuşuyor. Butik spor salonları, Ünsal Mahallesi ile Çankaya Mahallesi Fatih Selek Ali Işıkhan Ortaokulu, Atatürk Anadolu Lisesi, Nebi Güney İmam Hatip Ortaokulu ve Ayten Çağıran Çok Programlı Lise’nin bahçelerinde yükseliyor. İnşaatları başlayan butik spor salonlarının 2024 yılının ilk çeyreğinde hizmete alınması planlanıyor. Kullanım alanları 600 metrekare olan salonlarda,96 kişilik oturma alanı, 2 adet soyunma odası, 1 adet hakem odası ve 1 adette engelli soyunma odası bulunuyor.

1 SALONDAN ONLARCA SALONA

Kepez Belediyesi, imar planı desteği spor salonlarının yapılmasına katkı sağladı. Başkan Hakan Tütüncü,  açıklamasında Kepez’i; eğitim, spor, sağlık, kültür ve sanat şehri yapmayı vaat ettiklerini anımsattı. Artık Kepez’in eğitim, spor, sağlık, kültür ve sanat şehri olduğunun altını çizen Başkan Tütüncü, açıklamasının devamında şunları kaydetti: “İlçemizde yoğun bir genç nüfus var. Gençlerimizi, çocuklarımız ı, bilimle, bilgiyle, kültür ve sporla geleceğe taşımak arzusundayız.  Bu amaca hizmet edecek tesisleri, çalışmaları 15 yıllık görev süremizde yaptık,  yapıyoruz. Genç nüfusumuzun sağlıklı büyümesi, dinlenme zamanlarını sporla değerlendirmesi için de spor alanında tesisleşmeye özel bir önem verdik.  Profesyonel ve amatör sporlar için tesisler yaparken,  Milli Eğitim Bakanlığımız, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteğiyle okullarımıza spor salonları kazandırdık.   Bu salonlardan gelecekte milli takımlarımızda görev alacak nice yeteneklerin yetişeceğine inanıyorum. Göreve geldiğimde Kepez’de bir tane spor salonu vardı. Şimdi Kepez’de 30’dan fazla spor salonu var. Yeter mi?  Yetmez. Biz zamanla ve kendisiyle yarışan bir belediyeyiz. Bu rakamı, daha da yukarıya taşımak için çalışıyoruz. “

 
Diva'ya yasak: Konuşursa tazminat ödeyecek
 
'İşe yerleştirme' vaadiyle dolandırıcılık operasyonu: 7 gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da Gökhan Aybulus ve Cameratalia Quintet konseri
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde düzenlenen 13'üncü Phaselis Festivali'nde ...
Alanya Uluslararası Caz Günleri sona erdi
ALANYA Belediyesi tarafından düzenlenen 18'inci Alanya Uluslararası Caz ...
Türkiye'nin ilk mobil bisiklet eğitim aracı Antalya'da
JANDARMA Genel Komutanlığı tarafından Türkiye'de ilk defa uygulamaya alınan ...
 
Kraliçe adayları Antalya'da balık tuttu
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde düzenlenen güzellik yarışması için 43 ülkeden ...
Antalya'da türküler Neşet Ertaş için söylendi
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin doğduğu yeri de doyduğu yeri de unutmayanları, ...
Antalya'da 'Dağarcık Anıları'nda yaşamını yazdı
ANTALYA'da yaşayan Gönül Çakır, yoksulluk, acılar ve kayıplarla geçen ...
 
Mariinsky Orkestrası ilk kez Antalya’da
240 yıllık köklü tarihi ile dünyanın en önde gelen sanat kurumlarından ...
Ebru Şallı'dan duygulandıran paylaşım
Eski manken Ebru Şallı, 2020 yılının nisan ayında kaybettiği oğlu Pars’a ...
Antalya Otomobil Festivali yoğun ilgi gördü
Kepez Belediyesi’nin düzenlediği klasik, modifiye, motor, offroad, drift ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva