TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
25 Ağustos 2016 Perşembe - 16:58

Kepez ve Santral'de dönüşüm başlıyor

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 'Kepez- Santral Kentsel Dönüşüm Projesi' ile ilgili mahalle sakinlerini bilgilendirerek izin veren vatandaşların evlerinin yıkımına başlanacağını söyledi.

Kepez ve Santral de dönüşüm başlıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Büyükşehir Belediyesi, Kepez ve Santral mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Toplantıya Başkan Menderes Türel'in yanı sıra Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, meclis üyeleri, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı. Asıl sözleşmelerin imzalanmasının ardından tahliye ve yıkım aşamasına gelen projenin son durumu hakkında bilgi veren Başkan Türel, projenin Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olduğunu söyledi.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK GÖSTERİLECEK

Sorunun çözümü için göreve gelir gelmez kolları sıvadıklarını belirten Başkan Türel, "Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm Projesi, Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesidir. 3 bin 200 hak sahibinden 2 bin 900'ü ön protokolü, imzaladı. Yüzde 93, Türkiye'de kentsel dönüşüme verilen en büyük destektir. Artık yarından itibaren, tahliye bedellerini alan vatandaşlarımızın tahliye etmiş olduğu evleri yavaş yavaş yıkmaya başlıyoruz" diye konuştu. 

ANTALYA'NIN EN DEĞERLİ BÖLGESİ 

Hak sahiplerinin projeyle en az bire üç kazanacağını kaydeden Başkan Türel, "Kepez Santral Mahallesi, Konyaaltı ve Muratpaşa'dan daha değerli olacak. Sosyal alanları, halk pazarları, okulları, yeşil alanları, alışveriş caddeleri, müzeleri, içinden geçen raylı sistemi ile Antalya'nın en kaliteli mahallesinde oturuyor olacaksınız." dedi.

YIKIM BAŞLIYOR 

Uygulama aşamasında vatandaşlardan ve muhtarlardan gelen talepleri çok büyük bir hassasiyetle ele aldıklarının altını çizen Türel, bina cephesi, birinci dereceden akrabaların haklarını birleştirmesi, fazlaya dair metrekare hakkının korunması gibi birçok talebi çözmekte olduklarını söyledi. Şu ana kadar 1250 hak sahibinin asıl sözleşmeyi imzaladığını, büyük bir ilgi olduğunu kaydeden Menderes Türel, "Eylül ayı içerisinde sözleşmelerimizi tamamlayacağız. Yıkım izni veren vatandaşlarımızın tahliyeleriyle birlikte yıkımlara başlıyoruz. Bu süreçte ayrıntılı projeleri tamamlayıp, İnşallah Ocak ya da Şubat aylarında dairelerinizin de seçimi hususunda sizlere bir teklif sunmuş olacağız ve satış sözleşmelerini imzalayacağız" diye konuştu.

TAŞINMA VE KİRA YARDIMI 

başkan Türel, taşınma yardımlarını ödemeye başladıklarını, kira yardımına da başlayacaklarını söyledi. Taşınma işlemini yapan vatandaşların şu anda taşınma yardımlarını aldıklarını da söyleyen Türel, "Kira yardımlarına da başlıyoruz. Şuna karar verdik; taşındıktan bir ay sonra kira yardımını bir aylık değil, iki aylık olarak sizlere ödeyeceğiz. İki aylık kira yardımının ödemesini hemen taşınma yardımından sonra yapacağız" dedi.

'DEDİKODULARA MAHAL VERMEYİN'

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de şunları söyledi: 

"Bugüne kadar siyasette hep inandığım şeyleri söyledim. Başkan Türel'in getirdiği öneri ve kentsel dönüşüm yolu sizlerin menfaatinize olan bir projedir. Buna yürekten inandım ve bunu müdafaa etmeye devam edeceğim. Artık projede belli bir noktaya geldik. Büyükşehir Belediye Başkanımızla bu sorununu sizin menfaatleriniz doğrultusunda çözmeye kararlıyız. Bu iş tamamlandığında Büyükşehir Belediyemize teşekkür edeceksiniz. Tarihi bir fırsatın eşiğindeyiz. Dedikodulara mahal vermeyin. Biz kaynaklı olmayan hiçbir bilgiye itibar etmeyin."

ANTALYA, (DHA)


ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL, 'KEPEZ- SANTRAL KENTSEL DONUSUM PROJESI' ILE ILGILI MAHALLE SAKINLERINI BILGILENDIREREK IZIN VEREN VATANDASLARIN EVLERININ YIKIMINA BASLANACAGINI SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)


ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL, 'KEPEZ- SANTRAL KENTSEL DONUSUM PROJESI' ILE ILGILI MAHALLE SAKINLERINI BILGILENDIREREK IZIN VEREN VATANDASLARIN EVLERININ YIKIMINA BASLANACAGINI SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
 

 
Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırıda 1 şehit
 
Manavgat'ta tarihi kervan yolu alternatif turizme kazandırılacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Annesinin kaçırdığını iddia ettiği kızını arıyor
ANTALYA'da oturan 36 yaşındaki Necmettin Yavuz, denetimli serbestlik yasası ...
İncir toplamak isterken düşüp öldü
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde incir toplamak için çıktığı duvardan düşen ...
Engelliler piknikte buluştu
MANAVGAT Belediyesi tarafından 'Haydi Dışarı Çık' etkinliği kapsamında ...
 
Eleştirdiği Türkiye'de ay-yıldızlı bayrakla konser verdi
RUSYA uçağının düşürülmesi ardından kriz döneminde ülkesinin televizyonunda ...
Serik'te sahte para operasyonu
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde polisin düzenlediği operasyonda piyasaya ...
Finike'de biyolojik mücadele yapan narenciye bahçeleri incelendi
GIDA Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüğü teknik ekipleri, Finike'de ...
 
Doğum fotoğrafçılığına yoğun ilgi
ANTALYA Fotoğraf Kulübü'nde (ANFOK) açılan 'Ceren Selçuk İle Doğum Fotoğrafçılığı ...
Usta fırçalar Expo 2016'da
ANTALYA'nın usta ressamlarından Turhan Ekici ile İclal Dağlı'nın 'Çocuk ...
BBC'den Türkiye belgeseli
İNGİLİZ kanalı BBC, Türkiye'yi kapsamlı bir bakış açısı ile tanıtmak için ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva