3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Cem Yılmaz'a ilginç doğum günü hediyesi
Cem Yılmaz'a ilginç doğum günü hediyesi
İranlı rap şarkıcısı hakkında 'idam' kararı
İranlı rap şarkıcısı hakkında 'idam' kararı
3 Mart 2019 Pazar - 01:30

Kepezaltı, Santral ve Kırcami'de binlerce tapu dağıtıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm çalışmalarını yürüttüğü Kepezaltı, Santral ve Kırcami'nin  tapu dağıtım törenine katıldı.

Kepezaltı, Santral ve Kırcami de binlerce tapu dağıtıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Törende, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse ve Kemal Çelik, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ve çok sayıda tapu sahibi de yer aldı.

4 BİN 874 TAPU

Törende konuşan Bakan Kurum, eline aldığı bir tapuyu göstererek, tapuların vatandaşların analarının ak sütü gibi helal olduğunu söyledi. Kepezaltı ve Santral mahallelerinin 33 hektar büyüklüğe sahip olduğunu belirten Kurum, bölge riskli alan ilan edildikten sonra yüzde 99,5 oranla hak sahipleriyle anlaşılarak projeye başlandığını söyledi. 6 bin 500 konut ve 1300 iş yerinin tapu siciline işlendiğini kaydeden Kurum, bugün 4 bin 874 konutun tapusunun hak sahibine verileceğini vurguladı.

YATAY MİMARİ ÖNCELİKLİ

Bakan Kurum, depremin vereceği zarara yönelik önleyici tedbirleri almak zorunda olduklarını belirtti. Kentsel dönüşümü yaparken yaşam tarzını korumanın öncelikli hedefler arasında yer aldığına işaret eden Kurum, "Yatay mimari esaslı yapıya öncelik vererek kültürümüzü yansıtan projeler yapmalıyız. Antalya'daki bu proje az katlı, yatay mimariye sahip çok önemli bir projedir. Türkiye'nin her yerinde kentsel dönüşüm projeleri yapıyoruz. Antalya'daki bu projeyi Türkiye'ye örnek gösteriyoruz. Sosyal imkanlar açısından da Türkiye'ye örnek bir projedir. Deprem riski gözetilerek yapılan sağlam binaları, açık kapalı otoparkları, sosyal tesisleriyle daha yeşil Kepez ve Santral olacak. Kentsel dönüşüm tamamlandığında kazanacağı yeni kimliğiyle burası dünyaya örnek olacak. Yeni projelere kılavuzluk edecek" dedi.

'ERZİNCAN'DAN MARMARA'YA UZANAN HAT TEHLİKE ARZ EDİYOR'

Türkiye'nin deprem felaketinden çok çektiğini hatırlatan Kurum, ülke topraklarının yüzde 66'sının deprem bölgesinde olduğunu söyledi. Son bir asırda Türkiye'de 6 büyüklüğünde 56 deprem meydana geldiğine dikkati çeken Murat Kurum, 82 bin vatandaşın deprem nedeniyle hayatını kaybettiğini kaydetti. 16 milyon insanın depremlerden doğrudan etkilendiğini söyleyen Kurum, şöyle konuştu:

"Özellikle Erzincan'dan Marmara'ya uzanan hat şu anda büyük bir tehlike arz ediyor. Bu noktada kentsel dönüşüm çalışmaları hayati öneme sahip. Türkiye'de 6,7 milyon konutun dönüşmesi gerekiyor. Hedefimiz her yıl 300 bin konutun dönüşmesi. Dönüştürmezsek depremde sevdiklerimizi kaybederiz. Yakın zamanda İstanbul Kartal'da 21 sevdiğimizi kaybettik. Göçüğün altından 72 saat sonra bir anne, yavrusuyla çıkarıldı. Anne, yavrusunun üstüne kapanmıştı ama ikisi de hayatını kaybetmişti. Biz artık hiçbir ocağa ateş düşmesin istiyoruz. Kentsel dönüşüm bu yüzden çok önemli. Riskli hiçbir binada hiçbir vatandaşımızı oturtmayacağız. Valiliklerimize gönderdiğimiz genelge ile 3 ay içinde şehirde ne kadar riskli bina var ise bu binaları tespit edip bize bildirmelerini istedik. İlk etapta en acil ihtiyaç yerlerinde dönüşüm yapacağız. Vatandaşlarımızla birlikte yapacağız."



'EYLÜL YA DA EKİMDEN SONRA EVLERİNİZE TAŞINACAKSINIZ'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise geçen seçimde, göreve gelmesi halinde tapuları dağıtma sözü verdiğini hatırlattı. İki mahalledeki tapu sorununun 30 yıllık olduğunu aktaran Türel, "Bugün 5 binin üzerinde tapu dağıtacağız. Birileri bundan dolayı çatlıyor. Ajan provokatörler vatandaşların arasında dolaşıp 'Sakın ha tapuları almayın, yoksa kira yardımları kesilir' diyor. Hepsi yalan, kira yardımları eve taşınıncaya kadar devam edecek. Geçmişte kendileri ciklet tapuları dağıtmışlardı. Bizim tapularımız ay yıldızlı tapulardır. Türkiye'nin en sorunsuz kentsel dönüşüm projesinde tapuları dağıtacağız. Hukuki ve finansal sorunlar çözüldü. Sayın Cumhurbaşkanımız 3 defa yetkilileri kendi aradı. Kaba inşaatlarının yüzde 90'ınını bitirdik. Eylül ya da ekimden sonra evlerinize taşınacaksınız" dedi.

Konuşmaların ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bazı hak sahiplerine tapularını verdi.

KIRCAMİDE 13 BİN TAPU

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'nın 30 yıldır en büyük problemleri arasında yer alan Muratpaşa ilçesi Kırcami bölgesindeki tapu dağıtım törenine katıldı

Güzeloluk Anadolu Lisesi'ndeki tapu dağıtım töreninde konuşan Bakan Kurum, Antalya'da çifte bir sevinç yaşadıklarını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in Antalya için uyumadığını belirten Kurum, "Başkan Türel bizi de uyutmuyor" dedi. 

'KABUL EDECEĞİMİZ BİR ŞEY DEĞİLDİ'

Kırcami'nin 11 mahalleyi kapsadığına değinen Murat Kurum, bu mahallelerin Muratpaşa ilçesinin de yüzde 20'sini oluşturduğunu söyledi. 1470 hektar büyüklüğünde çok büyük alanda imar uygulaması yapıldığını vurgulayan Kurum, "Bu alan sadece büyüklüğü ile değil, etkilediği vatandaşımızın sayısı açısından da önemli. 30 yıllık çözülmeyen Kırcami problemini çözüme kavuşturduk. Yıllardır süren dava nedeniyle sıkıntılar var. Kırcami bölgesine metruk, yıkık, kaçak, deprem riski taşıyan ve imar uygulaması yapılmamış yapılar vardı. Bu bizim kabul edeceğimiz bir şey değildi. Artık bu problemi bitirmiş oluyoruz. 13 bin vatandaşımıza tapuları dağıtacağız" diye konuştu.

İmar uygulaması yapılacak mahallede deprem riski gözetileceğini belirten Kurum, sosyal tesisleriyle daha yeşil ve güzel Kırcami inşa edileceğini söyledi.

'KIRCAMİ'NİN AVUKATIYIM'

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de bugün için çok beklediklerini belirterek, 30 yıllık imar ve tapu sorununun çözüldüğünü söyledi. Kırcami'nin siyasete alet edilemeyecek kadar önemli olduğunu kaydeden Türel, "Bugün Kırcami'nin fethinin gün dönümü. Kırcami'nin her sorununu çözmek için büyük gayret gösterdik. Zaman zaman üzüldük ama Menderes Türel olarak, Kırcami'nin avukatı olarak, sizi savunacağımı söylemiştim. Bugün bayram günümüz oldu. Sona doğru yaklaşırken ateşi elinde tutmayanlar, maşalarını kullandı. Yargı sürecinde bizi tıkamak istediler. Ama avukat sağlam, avukatınız Türel. Haklı olduğumuzu her yere anlattık. Yanlış hesap Bağdat'tan döndü. Birileri geldi, biri sürü yine akıl karıştırmaya çalıştı. Durmuş saat günde iki defa doğruyu gösterir. Antalya'da bir kesim sizin mutsuzluğundan mutlu oluyor. Kırcami'nin bugün itibariyle tapu sorunu çözülüyor" diye konuştu.

'UYSAL'I DAVET ETTİM'

Menderes Türel, Kırcami'nin alt planları için Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ile el ele verdiklerine işaret ederek, Muratpaşa Belediyesi ile ahenkli bir çalışma ile imar planını çözdüklerini söyledi. Türel, "Az önce telefonuma bir mesaj geldi, Muratpaşa Belediye Başkanı Sayın Ümit Uysal, bu toplantıya davetli olmadığını yazmış. Kendisini bu toplantı hakkında iki gün önce bilgilendirdim. Bakanımızın da bizzat geleceğini söyledim. 'Böyle bir töreni sizden gizleyecek değiliz, teşrif edersiniz birlikte tapu dağıtım törenine katılırız' dedim. Belki de Sayın Başkan benim söylediğimi anlamadı, ya da ben anlatamadım" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Kurum ve beraberindekiler, bazı vatandaşlara tapularını dağıttı.


CEVRE VE SEHIRCILIK BAKANI MURAT KURUM, ANTALYA'NIN 30 YILDIR EN BUYUK PROBLEMLERI ARASINDA YER ALAN MURATPASA ILCESI KIRCAMI MAHALLESI'NDE TAPU DAGITIM TORENINE KATILDI.(FOTO:HASAN DEMIRBAS/ANTALYA-DHA)

CEVRE VE SEHIRCILIK BAKANI MURAT KURUM, ANTALYA'NIN 30 YILDIR EN BUYUK PROBLEMLERI ARASINDA YER ALAN MURATPASA ILCESI KIRCAMI MAHALLESI'NDE TAPU DAGITIM TORENINE KATILDI.(FOTO:HASAN DEMIRBAS/ANTALYA-DHA)

CEVRE VE SEHIRCILIK BAKANI MURAT KURUM, ANTALYA'NIN 30 YILDIR EN BUYUK PROBLEMLERI ARASINDA YER ALAN MURATPASA ILCESI KIRCAMI MAHALLESI'NDE TAPU DAGITIM TORENINE KATILDI.(FOTO:HASAN DEMIRBAS/ANTALYA-DHA)

CEVRE VE SEHIRCILIK BAKANI MURAT KURUM, ANTALYA'NIN 30 YILDIR EN BUYUK PROBLEMLERI ARASINDA YER ALAN MURATPASA ILCESI KIRCAMI MAHALLESI'NDE TAPU DAGITIM TORENINE KATILDI.(FOTO:HASAN DEMIRBAS/ANTALYA-DHA)

 

Etiketler:
 
Uysal'dan tapu eleştirisi
 
Spreyli çirkin saldırı
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uysal'dan tapu eleştirisi
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın Çaybaşı Mahallesi'ndeki merkez seçim ofisi törenle açıldı.
Başkan Böcek Kumluca'da seçim ofisi açtı
CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı ...
Birbirlerine girdiler olan komisere oldu
ANTALYA'da eğlence mekanında güvenlik müdürü olarak çalışan Hakan Çopuroğlu ...
 
AKS'de Mozart şarkıları
ANTALYA Kültür Sanat'taki (AKS) 'Mozart Şarkıları' konseri, klasik müzikseverlerden ...
ATSO'dan konut kredisi protokolü
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Ziraat Bankası arasında, inşaat ...
Antalya'daki konserde viyolonsel keyfi
ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), müzik severleri 'Vergi Haftası'na ...
 
Kaymakam Şimşek sporcuları ağırladı
ANTALYA'da yıldız kızlar futbol, yıldız erkekler futbol ve voleybol müsabakalarında ...
Serik Belediyesi'nde son meclis
SERİK Belediyesi'nin görev süresindeki son meclis toplantısı yapıldı.
Kaş'ta fidanlar toprakla buluştu
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde düzenlenen törende fidanlar toprakla buluşturuldu.
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva