Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
12 Ekim 2012 Cuma - 09:13

Kepezaltı ve Santral'in planları meclisten geçti

Kepezaltı ve Santral mahallelerinde oturanların uzun süredir beklediği tapu sorununun çözümü için hazırlanan planlar oy çokluğuyla meclisten geçti. Meclisi takip eden vatandaşlar oylama sonucunu alkışlarla karşıladı.

Kepezaltı ve Santral in planları meclisten geçti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin ekim ayı olağan meclis toplantısında Kepezaltı ve Santral mahallelerine ilişkin 1/5 bin ve 1/25 binlik planlamalar görüşüldü. Mahalle halkının da yoğun ilgi gösterdiği meclis toplantısında ilk 20 maddenin görüşülmesinin ardından CHP grup sözcüsü Deniz Fırat Budak, Kepezaltı ve Santral mahallelerine ilişkin planları içeren 63 ve 64. maddelerin görüşülmesini önerdi. Budak'ın önerisinin oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından bu gündem maddelerinin görüşülmesine başlandı. İlk sözü alan Budak, yıllardır çözüm bekleyen bir sorunun çözülmesine dair planlamaların yapıldığını belirterek, "Vatandaşın mağdur olmayacağı bir planlama oldu" dedi.
SEÇİM ÖNCESİ MECLİSE GELMESİ MANİDAR
Ak Parti grup sözcüsü Murtaza Tamyürek ise Kepezaltı ve Santral mahallelerine ilişkin bir önceki dönemde de bir planlama çalışması yapıldığını ifade ederek, o planlamaya CHP grubunun şiddetle karşı çıktığını dile getirdi. Yeni hazırlanan planlamaların vatandaşın sorununu çözmeyeceğini savunan Murtaza Tamyürek, emsal oranına karşı çıktı ve bu durumun hak sahibi vatandaşlarda mağduriyet oluşturacağını öne sürdü. Emsal oranının yükseltilerek planların yeniden gözden geçirilmesini isteyen Tamyürek, çalışmaları 2009 yılında başlayan planlamaların seçime 1 yıl kala meclise getirilmesini manidar bulduğunu aktardı.
EMSAL DAHA DA YÜKSELTİLMELİ
MHP grup sözcüsü Mustafa Reşat Oktay da Murtaza Tamyürek ile benzer endişeler taşıdığını anlatırken, CHP'li meclis üyelerinden sosyal adalet ve katılımcılık düşüncesiyle vicdan muhasebesi yapmalarını ve ona göre karar vermelerini istedi. Bölgede 3 bin 400'ün üzerinde hak sahibi olduğunu ifade eden Mustafa Reşat Oktay, toplam 1 milyon 380 bin metrekarelik alanın 597 bin metrekaresinin 1.3 emsalle vatandaşa verilmesinin taahhüt edildiğini kaydetti. Oktay da Tamyürek gibi emsalin yetersiz olduğunu ve artırılmasını talep ederken, "Kepez'de 0.60 emsalin üzerine çıkamıyoruz. Ama Muratpaşa'da bu 2 emsale kadar çıkıyor. Bu nasıl sosyal adalet" eleştirisinde bulundu.
PLANLAR ACELEYE GETİRİLMİŞ
Grup sözcülerinin konuşmasının ardından söz isteyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise hazırlanan plan sonrası hak sahibi vatandaşlara ortalama 90-100 metrekarelik daireler düşeceğini anlattı. Bunun yerine çok daha geniş dairelerin vatandaşlara sunulabileceği görüşünü savunan Başkan Tütüncü, "İsterseniz daha yüksek emsalle bu problemi çözebilirsiniz. Aceleye getirilmiş bu planın doğru olmadığını düşünüyorum" değerlendirmesini yaptı.
KALİTELİ BİR MAHALLE OLUŞACAK
Grup sözcüleri ve bireysel değerlendirmelerden sonra konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, seçim öncesinde bölge halkına ne söz verdiyse onu karşılamak amacıyla bir planlama yaptıklarını aktardı. Planlamaya yapılan eleştirileri popülist yaklaşımlar olarak gördüğünü söyleyen Başkan Akaydın, bölgedeki kentsel dönüşümü halkla birlikte hayata geçirmek istediklerini ifade etti. Planları hazırlamadan önce bölgede bir ofis açtıklarını ve vatandaşı sürekli bilgilendirdiklerini kaydeden Başkan Akaydın, "Bir de referandum yaptık. Hak sahiplerinin yüzde 94'ü tapularını istediklerini söyledi. Biz de buna göre bir plan hazırladık. Bu planlarla burada kaliteli bir mahalle oluşturabileceğimizi düşünüyorum. Benim halka verilmiş bir sözüm var. Yılbaşını geçtikten sonra tapularını verebilirim demiştim. Planlar halktan yanadır" dedi.
PLANLAR OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ
Konuşmaların ardından Kepezaltı ve Santral mahallelerine ilişkin 1/25 binlik plan oylamaya sunuldu. Plan, Ak Parti ve MHP'nin karşı oyları, CHP'nin kabul oylarıyla oy çokluğuyla meclisten geçti. Hemen ardından yapılan 1/5 binlik planın oylanmasında ise MHP grubu oy kullanmayacağını belirtti. Bu plan da Ak Parti'nin karşı oyları, CHP'nin kabul oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi. Meclisi takip eden vatandaşlar planların kabul edilmesini alkışlarla kutlarken, içlerinden biri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a çiçek sunup teşekkür etti.
TAPU İÇİN İLK ADIM ATILDI
Meclisin ardından basın mensuplarına kısa bir değerlendirmede bulunan Antalya Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Burak Öztürk, bölge halkının imar tapusu almalarına yönelik ilk adımın atıldığını söyledi. Vatandaşın burada tapusunu alacağını ve bölgenin sosyal çevresi en gelişkin alana kavuşacağını ifade eden Burak Öztürk, vatandaşın alacağı tapuyla bireysel yapmak isterse 3 katlı, birleşerek yapmak isterse 6-7 kata kadar bina yapabileceğini anlattı.
TAPU BEDELİ ORTALAMA 25 BİN TL
Vatandaşın belediyeye ortalama 25 bin TL ödeyerek tapusunu alabileceğini vurgulayan Burak Öztürk, bunun da belediyenin bölgeye ilişkin Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne olan yaklaşık 70 milyon TL'lik borcuna karşılık geldiğini dile getirdi. Bu tapu bedelinin kıymet takdir komisyonu tarafından belirleneceğine dikkati çeken Burak Öztürk, tahmini 25 bin TL'lik rakamın değişebileceğini kaydetti.
Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)

 
Tunç Okan 20 yıl sonra sinemada
 
Müzede kıyafet sergisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tunç Okan 20 yıl sonra sinemada
Uluslar arası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 20 yıl sonra sinemaya ...
İlyas Salman’dan diğer festivallere eleştiri
Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında bu yıl 4'üncüsü düzenlenen ...
Manavgat yeni yasayı bekliyor
'Büyükşehir Yasa Tasarısı'nın yasallaşmasıyla halinde Manavgat'ta 9 belde ...
 
Kalorifer onlara emanet edilecek
Finike Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından sıvı yakıtlı kalorifer ateşçiliği kursu açıldı.
Sahte parayla yakalandılar
Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri piyasaya sahte para sürmeye çalışan 3 kişiyi yakalandı.
Antalyaspor'da büyük zirve
Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Medical Park Antalyaspor Kulübü Yönetimi ...
 
Antep baklavası ve Aydın İncirine AB'den ilk onay
Türk Patent Enstitüsü (TPE) Başkanı Prof.Dr. Habip Asan, Antep baklavası, ...
Justin Rose ve Lee Westwood yarı finale kaldı
Türk Hava Yolları ve Türkiye Golf Federasyonu işbirliğiyle Antalya Serik'in ...
Altın Portakal’da ‘Türkiye’nin mizah zirvesi’
49'uncu Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, 'Türkiye'nin ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva