Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
11 Temmuz 2019 Perşembe - 14:46

Kickboks tutkusu şampiyonluğu getirdi

EDİRNE’de 23 yıldır sporla ilgilenen Kickboks sporcusu İhya Ölçücü, kimseden destek almadan üç Türkiye iki de Avrupa şampiyonluğuna imza attı.

Kickboks tutkusu şampiyonluğu getirdi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

3 kere milli formayı terleterek dünya ikincisi olmayı başaran Ölçücü, son olarak katıldığı Erzurum’da gerçekleştirilen şampiyonada kendi kilosunda yine Türkiye Şampiyonu oldu.  

Uzun süredir ailesiyle Edirne’de yaşayan, yaşamının son 10 yılını ise kickboksa adayan  İhya Ölçücü, kimseden destek almadan 3 Türkiye iki de Avrupa şampiyonluğu elde etti.  Aslen Beden Eğitimi bölümünden mezun olan Ölçücü, bir süre polislik yapmasının ardından 2016 yılında mesleğini bırakarak hayatını kickboksa adadı. Aldığı onca başarıya rağmen Edirne’nin kendisine sahip çıkmamasının üzüntüsünü yaşayan Ölçücü, son olarak yine kendi imkanlarıyla hazırlanıp katıldığı 1-7 Temmuz’da Erzurum'da gerçekleştirilen Türkiye Büyükler, Gençler, Yıldızlar ve Minikler Kikboks Şampiyonası’nda 91 kilo full contact kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldu. 

'GÜNDÜZ MAÇ YAPTIĞIMIZ ADAMLA AKŞAM YEMEK YİYORUZ'

Spora çocuklukta cimnastikle başladığını söyleyen Ölçücü, spor yaptığı salonlarda boks yapanları görerek ilgisinin arttığını söyledi. Ölçücü, "Çocuklukta spora cimnastikle başladım. Salondan çıkarken boksörleri görüyorduk, maç yapıyorlardı. O zaman 11 yaşındaydım. İzleye izleye baktım hoşuma gitti ben de o şekilde boksa başladım. Ailemde de başka sporla uğraşan yok. Baktığınızda aslında sanılanın aksine futbola göre çok daha az şiddet içeren bir spor. Sakatlanma riski de futboldan daha az. Futbolu görüyorsunuz insanlar birbirine giriyor. Kickboksta biz maç yaptığımız, dövüştüğümüz adamlarla birlikte geziyoruz. Mesela en son turnuvada gündüz maç yaptık, akşam oturduk beraber yemek yedik. İlişkilerimiz bu şekilde. Tabiiki bir sertliği var, dövüş sporu ama insanı forma sokmak açısından, kişiliğini geliştirmek açısından çok faydalı bir spor olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.  

Yıllardır antrenörsüz çalıştığını belirten Ölçücü, çoğu yarışmaya da kendi imkanlarıyla hazırlanarak gittiğini belirtti. Ölçücü, "Edirne’de benim şöyle bir dezavantajım var; benim seviyemde bir sporcu olmadığı için Edirne’de antrenman partnerim yok. Ayrıca yıllardır antrenörüm yok. Tuzla için dövüşürken de onlar için çalışırken burada tek başıma çalışıyordum. Halen antrenman programımı kendi başıma hazırlıyorum. Antrenörlük de yapıyorum bu arada, özel dersler veriyorum. Programımı kendim hazırlıyorum. Bu yıl maça da kendi başıma, kendi imkanlarımla gittim. Orada eskiden beri sporcu olan arkadaşlarım yardımcı oldular, bana destek verdiler. Edirne ne yazık ki bana destek olmadı. Zaten 2014-2015’te milli dereceleri elde ettiğim zaman Edirne adına yapıyordum bu sporu" dedi. 

'3 KEZ MİLLİ TAKIMA GİTTİM'

Türkiye’de aldığı derecelerle 3 kez milli takıma gittiğini dile getiren Ölçücü, "Ben ayrıca 3 kere milli takıma gittim. 2’si Edirne adınaydı. Tabi Edirne’ye Avrupa ve dünya derecesiyle döndüm, bir destek göremedim Edirne’den. Edirne’ye polis memuru olarak geldim. Aslen beden eğitimi öğretmenliği mezunuyum. KPSS falan olmayınca polislik sınavlarına girdim, oradan kazandık kabul ettiler ve ilk görev yerim Edirne’ydi. Avrupa 3’üncüsü ve Dünya 2’ncisi olduğum zamanlarda aynı zamanda polis memuru olarak mesai yapıyordum. Ondan sonra baktım polislikte olmuyor. İstifa ettim 2016’da ve spora yöneldim. Şu anda özel ders vererek geçimimi sağlıyorum" ifadelerini kullandı.

Kickboksu üst düzeyde yapan insanların kendini bilen kişiler olduğunu ifade eden Ölçücü ailelere de tavsiyede bulunarak, "Bu sporu üst düzeyde yapan insanlar kendini bilen insanlardır. Kolay kolay dışarıda kavga etmek olsun, insanlara üstünlük taslamak olsun hiç yaptıklarını görmedim. Kendim de yapmam. Yalnız bu işi çok iyi bilmeyen antrenörler insanları yetiştirip bar kapılarına koyuyorlar. O nedenle eğer aileler çocuklarını bu spora yönlendirecekse önce antrenörü çok iyi araştırmalılar diye düşünüyorum" dedi.

EDIRNE'DE KICKBOKS SPORCUSU, IHYA OLCUCU, ERZURUM'DA GERCEKLESTIRILEN SAMPIYONADA TURKIYE SAMPIYONU OLDU. (FOTO:/DHA, EDIRNE)

EDIRNE'DE KICKBOKS SPORCUSU, IHYA OLCUCU, ERZURUM'DA GERCEKLESTIRILEN SAMPIYONADA TURKIYE SAMPIYONU OLDU. (FOTO:/DHA, EDIRNE)

EDIRNE'DE KICKBOKS SPORCUSU, IHYA OLCUCU, ERZURUM'DA GERCEKLESTIRILEN SAMPIYONADA TURKIYE SAMPIYONU OLDU. (FOTO:/DHA, EDIRNE)

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)

Etiketler:
 
MATSO'dan kişisel verilerin korunması semineri
 
Nişanlısının döverek öldürdüğü Songül, toprağa verildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CEV U22 Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası başladı
TÜRKİYE'nin ikinci kez alt yaş kategorisinde Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası ...
Bülent Korkmaz: Lucescu'ya teşekkür ediyorum
Yeni sezon öncesi kamp çalışmalarını Erzurum'da sürdüren geçtiğimiz yılın ...
Erol Bulut: 2-3 transfer daha yapacağız
YENİ sezon hazırlıklarına evinde girdiği kampla devam eden Aytemiz Alanyaspor'un ...
 
Antalya'da U22 Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası heyecanı
TÜRKİYE'nin ikinci kez alt yaş kategorisinde Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası ...
Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz'e coşkulu karşılama
EDİRNE'de düzenlenen 658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı ...
Mete Gazoz'dan çifte şampiyonluk
AKDENİZ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi ...
 
Kick boksta Türkiye birincisi oldular
ERZURUM'da yapılan Türkiye Kick Boks Türkiye Şampiyonası'na Antalya'nın ...
Antalyasporlu Doukara ve Aatif'tan açıklamalar
Spor Toto Süper Lig'de yeni sezon hazırlıklarını Erzurum'un Yüksek İrtifa ...
Alanyaspor'a Faslı forvet
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor, Fransa'dan Faslı forvet Yacine ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva