Millilere baklava dopingi
Millilere baklava dopingi
Mezuniyet sergisi
Mezuniyet sergisi
Akdeniz Üniversitesi'nde 'Ajans haberciliği' konuşuldu
Akdeniz Üniversitesi'nde 'Ajans haberciliği' konuşuldu
Kaybolan Mecid'in cansız bedeni bulundu
Kaybolan Mecid'in cansız bedeni bulundu
15 Ağustos 2013 Perşembe - 15:23

Kılıçdaroğlu; "2 adayımız kesinleşti"

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde ana muhalefet partisi CHP’de adaylık kulisleri hızlanmış durumda. Hafta başında CNNTürk’ün konuğu olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile program sonrasında seçim sohbeti yapma fırsatı bulduk.

Kılıçdaroğlu;  2 adayımız kesinleşti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt


Öncelikle CHP liderinin özgüveninde dikkat çeken bir artış gözlemlediğimizi vurgulamakta fayda var. Bu özgüven hem kendisi için koyduğu “başarı” kriterinde, hem de CHP’nin İstanbul Anakent Belediye Başkanlığı adaylığı gündemde olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile ilgili konuşmalarında hissediliyordu.

Başarı çıtası: Yüzde 23


Yerel seçimler için kendisine önceki seçimde alınan oy oranını asgari başarı kriteri olarak koydu ve “Seçimlerde oylarımızı artıramazsak ayrılırım” dedi. Yani, 2009 yerel seçimlerini temel alırsak yüzde 23.1 ya da 2011 genel seçimlerinde alınan oy oranını dikkate alırsak yüzde 25.9’luk oy oranını liderliğinin devamı için kırmızı çizgi haline getirdi. İmrendiğimiz Batılı sosyal demokrat partileri andıran bir çıkıştı.

Sarıgül bilmecesinin aylardır kamuoyunu meşgul ediyor olmasından ise çoğu partilinin aksine bir memnuniyetsizlik hissetmiyor Kılıçdaroğlu. Belirsizliğin partiye zarar vereceği görüşüne katılmazken, tam aksine, bu konunun giderek büyüyen bir bulut gibi Türkiye’nin gündeminde yer almasından sonunda CHP’nin kazançlı çıkacağına inandığı izlenimi veriyor.

Vekillere ilçeler yasak


CHP lideri ile isim isim bir değerlendirmeye girmesek de yerel seçim adayları konusunda kafasındaki bazı ilkeleri de konuştuk. Öncelikle milletvekillerinin zaten CHP’nin elinde olan ilçelerde belediye başkan adayı olmasına karşı olduğunu bir kez daha net biçimde ifade etti. Yani Ankara, İstanbul ve İzmir’in CHP’li ilçelerine milletvekilleri aday olamayacak. Ancak aynı koşulu iller için koymaktan geri durdu. Bu yaklaşım, bazı iller ve anakent belediyeleri için milletvekillerinin adaylığının gündemde olduğunu gösteriyor.

Kesici için nabız


İstanbul için Sarıgül senaryosunun gerçekleşmemesi gibi bir duruma karşı B planları da kulislerde konuşuluyor. Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin çok istekli. Eski Gaziantep Belediye Başkanı Celal Doğan aday adaylığını resmen açıkladı. Parti kulislerinden son yansıyan bilgilere göre ise, Demirel’e yakınlığıyla bilinen ve 2007-2010 arasında CHP’de siyaset yapan İlhan Kesici için nabız yoklanıyor. Kesici ile ilgili iddiaları gündeme getirdiğimizde Kılıçdaroğlu iddiaları yalanlamak yerine “Çok aday var” demekle yetindi.

Kimseye ‘tamam’ demedim


Yerel seçimlerde CHP’nin başarısını büyük ölçüde İstanbul ile birlikte Ankara ve İzmir’deki sonuçlar belirleyecek. Ankara için bazı isimlere Kılıçdaroğlu’nun “Adayımız sensin” diye onay verdiği iddiaları gündemde. CHP lideri “Kendisinin kimseye kesin bir söz vermediğini” altını çizerek vurguladı. Aday olma isteğini kendisiyle paylaşanlara başarılar dilediğini ancak son kararın parti yönetiminde olduğunu ve arkadaşları ile istişare etmeden kimseye “evet” ya da “hayır” demek durumunda olmadığını üstüne basa basa belirtti.

Koltuklar garanti değil


İzmir ve Antalya’nın da aralarında bulunduğu, haklarında dava açılmış kent ve ilçelerin CHP’li belediye başkanlarının adaylıklarının “garanti” olduğu şeklinde de bir genel kanı var CHP çevrelerinde. Bu algı aktarıldığında, özel bir kent ya da başkan ismi vermeden şu genel değerlendirmeyi yaptı:

“Birkaç istisna dışında CHP’li başkanlar tarafından yönetilen il ve ilçelerde yaşayan halk başkanlarından memnun gözüküyor. Ancak bu, mevcut başkanın ismi sorularak yapılan anketlerin sonucu. Alternatif isim sorulmadığında böyle çıkıyor. Başka isimlerle aynı sonuç çıkabilir de çıkmayabilir de. Onu bilemiyoruz. Bunların çalışmaları, kurduğumuz bir komisyon tarafından sürdürülüyor. Zaten daha aday adaylığı süreci de devam ediyor. Henüz kimsenin adaylığı kesinleşmiş değil.”

Sadece iki yer kesin


CHP lideri “Kimsenin adaylığı kesin değil” sözünün hemen ardından bir düzeltme yapma ihtiyacı hissetti:

“Pardon, şu an itibarıyla adaylığı yüzde 100 kesin olan iki isim var. Birincisi Aydın Belediye Başkanımız. Son derece başarılı. İkincisi ise Tokat-Reşadiye adayımız. Yıllardır aday çıkaramadığımız bir yer Reşadiye. Şimdi orada bir arkadaşımız partimizden aday olma isteğini net biçimde ortaya koydu. Ben de kendisini sonuna kadar destekliyorum. Bu iki yer dışında hiçbir yerde adayımız kesinleşmiş değil.”

***

Bahsettiği ilk isim iki dönem milletvekilliği yaptıktan sonra Aydın Belediye Başkanı seçilen ve seçilmesinden bu yana da arkasındaki halk desteğini artırdığı gözlenen Özlem Çerçioğlu. İkinci isim ise yıllardır MHP’nin kalesi olarak bilenen Reşadiye’de ilk kez CHP’den adaylığa soyunan Zeki Çardak.

CHP liderinin sadece iki ismin adaylığının kesin olduğunu açıklaması, adaylıklarını bugüne kadar “garanti” gören CHP’li belediye başkanları ve diğer isimlere yönelik bir uyarı zili mi acaba?..

(Utku Çakıröz/Cumhuriyet)

 
Zeybek Serik CHP'den aday adayı
 
Kamyon dolusu kaçak sigara ele geçirildi
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
esra 25 Ağustos 2013 Pazar 00:35

ÇARE AYHAN ZOR

Yorumu oyla      5      3  
aslı güngör 20 Ağustos 2013 Salı 16:02

chp akıllı davranırsa heryeri alabilir. yok baykalın peşine düşerlerse eskilerle devam ederlerse bu iş olmaz. babalarının koltuğumu 15 yıl. artık heyecan kalmaz.insan eşini değiştiriyor 15 yılda sevgili yapıyor. lütfen yeni heyecan

Yorumu oyla      6      5  
adaylar 20 Ağustos 2013 Salı 09:29

Aslında siyasi hesaplar çok basit*Bütün adaylar bir yerden güç almaya çalışıyor*Kimi aday Baykaldan icazet bekliyor,kimi Kılıçdaroğlundan kimi yeniden büyükşehir adayı akaydın olur ümidiyle ondan icazet alma peşinde.Antalyada adaylar bir başkasının gölgesi ve kontrolünde kalmış durumda.bu durumun sonucu olarak aday belirlemede kim baskın çıkarsa diğer adayların durumu ona göre netleşecek.tabi sonuç şimdiden ortada. Aday kim olursa olsun kavga ve kırgınlıklar. sonuçta büyükşehir kaybedilecek ve herkes birbirini suçlamaya başlayacaktır.eskiden olduğu gibi.

Yorumu oyla      6      4  
gündem 19 Ağustos 2013 Pazartesi 09:24

büyükşehir ve muratpaşada değişim şart.büyükşehire evcilmen,cavit arı,ümit uysal veya bekir kumbulun aday olması faydalı olur.muratpaşada adnan yıldız veya ömer melli,konyaaltında ise Ayhan Zor,bülent dolunay veya necati kök doğru tercih olur.Eğer ön seçim yapılırsa büyükşehirde ümit uysal,bekir kumbul ve cavit arı arasında kıyasıya bir seçim geçer.muratpaşada ömer melli ve adnan yıldız birbirine çok yakın oy alır.konyaaltında ise ayhan zor bir adım önde çıkar

Yorumu oyla      7      4  
millet 17 Ağustos 2013 Cumartesi 11:27

konyaaltı muratpaşa büyükşehir adaylarının değişmesi şart yoksa oy yok

Yorumu oyla      7      4  
mimar 16 Ağustos 2013 Cuma 15:32

antalya için 2 kesin aday var. konyaaltı adayı ayhan zor ve muratpaşa adayı süleyman evcilmen

Yorumu oyla      9      3  
yıldıray sapan mı taban mı 16 Ağustos 2013 Cuma 15:17

ya arkadaşlar şu deniz baykalı çıkarın artık aradan.

Yorumu oyla      6      7  
vatandaş 16 Ağustos 2013 Cuma 13:17

artık antalyada da kesinlikle değişim şart Antalya merkezdede artık Konyaaltındada ve muratpaşada değişim kesinliklede şart değişmesi gerekiyor hele hele büyükşehirdede değişim şart hele birde maalesef akaydın hocamızn eşinin durumundan dolayıda belkide kendide aday adayı olmayabilir genç adayların olması gerekir örgüt içinde gelmesi gerekir kesinlik le olmassa olmaz örgüt içinden gelmesi gerekir mesala turgay genç gibi yıldıray sapan gibi

Yorumu oyla      14      8  
p.tğm 15 Ağustos 2013 Perşembe 15:35

başkan antalya ilçelerde değişim bekliyoruz.

Yorumu oyla      19      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akaydın: 'Cumhuriyetin son rektörüyüm'
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, belediye meclisinde ...
Melli resmen aday adayı oldu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muratpaşa Belediye Başkan Aday Adayı Ömer ...
CHP'de 'Böcek' bulundu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Maltepe İlçe Başkanlığı’nda bulunan şüpheli ...
 
'Erdoğan halife olsun'... Vali: 'İnşallah... Dua edin'
Siirt Valisi Ahmet Aydın'ın kentteki Suriyeli sığınmacıları ziyareti sırasında ...
Başkanlıkta geri adım
AKP’nin, yeni anayasa çalışmaları süresince gündemden düşmeyen “başkanlık ...
Kontrol dışı harcamaların önü açıldı
Hükümet yerel seçimler öncesi belediyeleri Sayıştay denetiminden çıkardı. ...
 
Baykal'dan Ergenekon değerlendirmesi
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve Antalya milletvekilleri Arif Bulut, ...
Baykal ilçe turunda
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'ne gelen CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili ...
CHP Antalya'da bayramlaşma
CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanlığı'nın bayramın ikinci ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Karanlık ilişkiler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva