Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
2 Mayıs 2015 Cumartesi - 18:22

Kılıçdaroğlu; 7 Haziran'da tarih yazın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Antalya mitinginde kredi kartı ya da tüketici kredisi borcu nedeniyle hapis için sıra bekleyen 500 bin kişinin faiz borçlarının yüzde 80'ini silme sözü verdi, "Efendim 'Bu olamaz.' Bu olur, bal gibi olur" dedi.

Kılıçdaroğlu; 7 Haziran da tarih yazın
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt


Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Antalya mitinginde alanı dolduran kalabalığı "Antalya 7 Haziran'da yeni bir tarih yazacak. Siz hazır olduğunuz sürece bu kardeşiniz 24 saatse 24 saat, 25 saatse 25 saat, 30 saatse 30 saat kesintisiz çalışacağım. Sizin için çocuklarımız için, Türkiye için çalışacağım" sözleriyle selamladı.

AKP iktidarının 13 yılın ardında 6 milyon 200 bin işsiz, 17 milyon yoksul, 2 milyon Suriyeli, aylığı 1000 liranın altında 8 milyon emekli ve 2 Trakya bölgesi büyüklüğünde ekilemeyen tarım alanı ve 800 bin taşeron işçisi bıraktığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu tabloyu ters yüz edeceğiz. Mutlu, refah içende yaşayan bir Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz" dedi.

DAVUTOĞLU'NA ÇAĞRISINI YİNELEDİ
Partisinin seçim bildirgesinin hükümet programı gibi olduğunun, Türkiye'nin bütün sorunlarını çözen bir seçim bildirgesi olduğunun altını çizen CHP Lideri, emekliden, çiftçiye, taşeron işçisinden 17 milyon yoksula ilişkin tüm sorunların çözümlerinin bildirgede yer altını söyledi.
Amaçlarının refahı tabana yaymak ve 4 yıl içinde kimsenin 'Ben yoksulum' demeyeceği, hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye yaratmak olduğunu belirterek açıklamalarını sürdüren Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na televizyonda tartışma çağrısını yeniledi.
Kılıçdaroğlu, "Ben bunları söyleyince 'Parayı nereden bulacaksın' diyorlar. TOBB Genel Kurulu'nda aynı soruyu dolaylı olarak sordu, söyledim. Bütün iş dünyasının önünde, eğer 'Kaynak nerede?' diye sormak istiyorsan çıkarsın televizyon programına sen bana sorarsın adam gibi cevap veririm. Ama ben de soracağım sen de cevap vereceksin" diye konuştu.

EMEKLİLERDEN 1 FİRE DAHİ İSTEMEDİ
Antalya'da emeklilere de seslenen Kılıçdaroğlu, CHP'nin emeklilere en çok sahip çıkan siyasi parti olduğunu belirterek, "Geçmişte hangi partiye oy verdiysen hiçbir sözüm, itirazım yok. Sen de artık düşün, emekli kardeşim. Seni kim düşünüyor" dedi.
Emeklilere yönelik Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye sözünün yenilerek konuşmasına eden Kılıçdaroğlu, 11 milyon emeklinin tek bir fire dahi vermeden 11 milyonun oyunu istedi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
"Diyorlar ki, 'Emekliye parayı verirken nereden bulacak?' Kaçak sarayına para bulunken sormuyorsun da sıra emekliye gelince mi soruyorsun? Bizim çocuklarımızın yatak odalarında boy boy para kasaları olmayacak. Bizim iktidarımızda bakanlarımız birilerinin önüne yatmayacak. Bizim iktidarımızda, Başbakan oğluna telefon edip, 'Oğlum paraları sıfırlandın mı?' demeyecek. Her kuruşun hesabını vereceğiz. Emekliye iki aylık ikramiyeyi de kesinlikle vereceğiz."

YENİ TURİZM POLİTİKASI
Antalya'nın Türkiye'nin en güzel kentlerinden birisi olmasına rağmen kent en önemli işkolu turizm sektörünün sıkıntılar yaşadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, otellerin yaz aylarında dolmasına karşın kışın kentte işsizlik sorunun yaşandığını söyledi. Türkiye'nin yeni bir turizm politikası belirlemesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, otellerin 12 ay açık kalması için özel çaba göstereceklerini açıkladı. Kılıçdaroğlu, "Biz turizmi dumansız sanayi olarak görüyoruz. Ama onlar turizmden, yabancıdan nefret ediyorlar. Yabancıya bakmıyorlar. Otellere zam yapıyorlar, ecrimisil kiralarını da olağanüstü arttırdılar. Turizmci kardeşime sesleniyorum, bu ülkeye döviz getirdiğiniz, istihdam yarattığınız sürece sizi baş tacı yapmak CHP'nin görevidir" diye konuştu.

GÜBRE VE ELEKTRİK DESTEĞİ
Aynı zamanda bir tarım kenti olan Antalya'da sera üreticilerinin de sorunlarını olduğunu yakın bir zamanda onlarla bir gün özel olarak biraya geleceklerini açıklayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Her sorunun çözüm adresi CHP'dir. İşte burada, 6 okun altında. Sorun üreten bir iktidardan kurtulmak, sorunları çözün iktidara kavuşmanın yolu 7 Haziran'dan geçiyor. 6 okun altına 'evet' mührünü basacağız yeni bir başlangıç yapacağız" diyerek konuşmasına devam etti.

'EĞİTİM SİSTEMİ DE DEĞİŞECEK'
CHP iktidarında Türkiye'de her şeyin değişeceğini, Ortadoğu'da kavganın bir parçası olmaktan uzak uygar dünyanın parçası olmuş bir Türkiye sözü vererek konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu, eğitim sistemini de değiştireceklerini açıkladı. Çocukların çağdaş bir anlayışla eğitim alacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Gözünü sevdiğim, baş tacı ettiğim" diye seslendiği öğretmenleri de Türkiye'nin en onurlu yurttaşı haline getireceğini söyledi.
Antalya'da polise de halkın polisi olması, verilen yasadışı talimatlara kulak asmadığı takdirde de 3 bin 600 gösterge sorunun çözme vaadinde bulunan CHP Genel Başkanı, asgari ücreti de bin 500 lira yapacağının altını çizdi.
Kamuda çalışan taşeron 800 bin taşeron işçi içinse ilgili kurumunda kadro sözü veren Kılıçdaroğlu, "800 bin taşeron işçisine sesleniyorum, adalet istiyorsunuz, iş güvencesi, kadro istiyorsunuz adres belli. Geleceksin mührünü basacaksın, kadronu alacaksın" dedi.

'500 BİN KİŞİYİ HAPİSTE KURTARACAĞIM'
Türkiye'de kredi kartı borcu ya da kullandığı tüketici kredisi nedeniyle borç batağında olan vatandaşların da banka faizlerinin en az yüzde 80'ini silme sözü veren Kılıçdaroğlu, 1 milyon 220 bin kişinin zamanında borcunu ödeme taahhüdünde bulunduğunu ancak ödeyemediği için 550 bin kişinin yargılanarak ve mahkum olduğunu söyledi.
550 bin kişinin 3 ay süreyle taahhüdü ihlalden hapis cezası aldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "89 bin vatandaşımız girdi ve çıktı. 500 bine yakın vatandaş hapis için sıra bekliyor. Polis de aramıyor zaten çünkü 500 bini kişiyi alacak hapishane Türkiye'de yok. Gerçi yeni hapishaneler yapıyorlar ama 500 bin kişiyi alacak durumda değil. Biz ne diyoruz? 500 bin vatandaşımı hapisten kurtaracağım. 500 bin vatandaşımın kredi kartı, tüketici kredisinden kaynaklanan faizlerinin en az yüzde 80'inin sileceğim ve onarı borç batağından kurtaracağım" diye konuştu.
Bunun da kamuya maliyetinin 'sıfır' olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Efendim 'Bu olamaz.' Bu olur, bal gibi olur" dedi. Bunun gerçekleştirmek için bütün finans uzmanlarıyla, bankacılarla görüştüklerini ve yurt dışındaki uygulamaları incelediklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Onlar vatandaşı değil kendi ceplerini düşünüyorlar. Çünkü onlar vatandaşın derdini değil, nasıl biz köşeyi döneceğiz, devleti nasıl soyacağız onu düşünüyorlar" dedi.

İKTİDAR YOKSULLUĞU İDARE EDİYOR
İktidarı yoksulluğu bitirmek için değil yoksulluğu idare etmek, yoksulları kendi arka bahçesi haline getirmeye çalışmakla itham ederek Antalya'da konuşmasına devam eden CHP Lideri, partisinin projelerinin milli gelirin ancak yüzde 2.9'una karşılık geldiğini belirterek, "Bunun için ne diyorlar 'Para nerede?' Para senin sarayında. Orada olduğunu çok iyi biliyorum. Eğer ben, eğer CHP milli gelirin yüzde 2.9'una bu insanın refahı için veremiyorsa, beceremiyorsa niye iktidar olsun? Yapacağız, becereceğiz halka vereceğiz ve iktidar olacağız" diye konuştu.

MİTİNGTEN NOTLAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kepez Turgut Özal Spor Salonu'nda önünde gerçekleştirdiği mitingi yaklaşık 35 bin kişi takip etti.
CHP Lideri'nin konuşması öncesi Türk halk müziği sanatçısı İlke Türkdoğan konser verirken, miting alanın dolduranlar partilerinin 'Milletçe Alkışlıyoruz' kampanyasına "Başbakan Kemal" sloganları eşliğinde destek verdi.
Miting alanına diğer milletvekili adaylarından önce CHP eski Genel Başkanı ve partisinin bu seçimlerde 2'nci sıra adayı olan Deniz Baykal geldi. Baykal, alanda milletvekili adayları için ayrılan yerde bir süre partililerle sohbet etti.
Kürsüde CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşması işitme engelliler için de tercüme edildi.

Emre BAYLAN/ ANTALYA, (DHA) -


 

 
800 bin kişiye 'Hazır olun' emri
 
5 ilin emniyet müdürü değişti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
800 bin kişiye 'Hazır olun' emri
AKP, 7 Haziran seçimlerinde tam 800 bin sandık görevlisi belirledi.
Barajı aşamazsa, işte HDP'nin ikinci planı
Selahattin Demirtaş, HDP'nin baraj altı kalması durumunda "sivil itaatsizlik" ...
Bu ne yaman çelişki
Sena Nur Çelik, AKP Antalya Milletvekili Adayı… Parti içinde adaylığı ...
 
Baykal DÖSİAD'da...
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Antalya'da sürdürdüğü seçim çalışmaları ...
Şubaşı Finike'de seçim bürosu açtı
ANTALYA bağımsız milletvekili adayı Hasan Subaşı, ilk seçim bürosunu Finike'de açtı.
Elvan çok kızdı
Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (KONYSİAD) milletvekili adaylarını ...
 
CHP Muratpaşa seçime hazır
CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı, "sandık çevresi örgütlenme modeli" kapsamında ...
Semih Esen'den Türel'e cevap
CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Yankesicinin cebinden miting programı çıktı
BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu'nun Erzurum'da yaptığı mitingde yankesicilik ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva