Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
8 Mart 2011 Salı - 09:10

Kılıçdaroğlu, Akaydın görüşmesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8 ilde yaptırdığı bir anketten söz ederken, bir tek Antalya’daki oyların düştüğünü söylemiş ve bu kentte bomba etkisi yaratmıştı. Bunun üzerine tüm gözler Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’a çevrilmişti. Sıkıntılı o günlerde Kılıçdaroğlu Akaydın’ı telefonla aradı ve bakın ne dedi?..

Kılıçdaroğlu, Akaydın görüşmesi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

(GÜN HABER ÖZEL)

Kılıçdaroğlu ve Akaydın’ın telefonla yaptığı konuşmaya geçmeden size bu konuda gazeteye yansıyan bir haberden söz edeyim. CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'Antalya Şoku' haberinden sonra, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı telefonla aradığını açıklamış ve şunları söylemişti; “Antalya zirvesi toplamayacağım. Bu bir iç meseledir. Başkanı aradım. Sorunları dinledim. Çözümü için gereken yapılacaktır.”

Bu sözler üzerine Akaydın’ı aradım ve Kılıçdaroğlu ile ne görüştüğünü sordum. Kılıçdaroğlu, anket açıklamasını yaptıktan sonra ilk arayan Akaydın olmuş. Genel başkanın toplantıda olduğu söylenmiş. Bir süre sonra da, Kılıçdaroğlu, Akaydın’a dönmüş. Lafa ilk Akaydın girmiş; “Sayın genel başkanım televizyonlarda bir siz, bir ben varım” dedikten sonra çok önemli bir cümle sarfetmiş;

“Benden şikayetiniz varsa, gereğini yapmaya hazırım”

Kılıçdaroğlu, “Yok hayır, sizden çok memnunum” cevabını vermiş bu söze karşılık olarak.

Sonra Akaydın, büyükşehir seçimlerinde kendi aldığı oy oranını, Antalya’da neler yaptığını anlatmış.

Benim anladığım kadarıyla, Kılıçdaroğlu’nun bu anket sonucu ile ilgili açıklamasının ardından, Akaydın’ın cevap vermesi tüm gözleri kendi üzerine çevirmiş. Çünkü, Kılıçdaroğlu “Büyükşehir” dememiş, oyların düşmesine neden olarak, “Belediye” kelimesini kullanmıştı. Konyaaltı ve Muratpaşa belediye başkanları bu konuda sessiz kalıp Akaydın demeç verince ihale üzerinde kalmıştı.

Son bir not daha vereyim; Antalya ile ilgili ankette düşüş yüzde 1.5 görünüyormuş. Bu da kapanmaz bir oran değil.

O GÜNDEN BUGÜNE YAŞANANLAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 8 büyükşehirde yaptırdığı anket sonunda oyların artmadığı tek ilin Antalya olduğunu açıklaması ve sorunun belediye ve iç meselelerden kaynaklandığını belirtmesi, CHP İl Teşkilatı'nda büyük yankı buldu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının kendisini şaşırtmadığını belirterek, "Antalya' da CHP sorunlu bir parti görüntüsünde" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, 3 günlük ziyaretin ardından Londra Heathrow Havaalanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, büyük şehirlerdeki durumunu görmek için anket yaptırdığını, 8 büyük ilin 7'sinde oylar artarken, tek bir ilde düştüğünü söyledi. Gazetecilerin "Artış olmayan il hangisi?" sorusuna, "Antalya. Orada artış yok" diyen Kılıçdaroğlu, nedeni olarak da "Biraz iç meselelerle ilgili. Özellikle de belediyedeki..." değerlendirmesinde bulundu.

BAŞKAN AKAYDIN'DAN DOĞRULAMA

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının kendisini şaşırtmadığını söyledi. Antalya'da parti içi sorunları Kılıçdaroğlu ile paylaştığını dile getiren Başkan Akaydın şöyle dedi:

"Genel Merkeze yaklaşık 1,5 ay önce gerçekleştirdiğim ziyarette, benden bir şikayetleri olup olmadığını sormuştum. 'Hayır çok memnunum' diye ifade edildi. Antalya’daki sorunları paylaşmıştım kendisiyle. Bundan 10 gün önce, pazartesi günü de gene güncel bazı sorunları telefonla eski ve yeni genel başkanımla paylaştım" diye konuştu.

'İL MİLLETVEKİLLERİNİ TOPLAYIP SORSUN'

Başkan Akaydın, CHP Lideri'nin bu açıklamasının ardından şimdi beklentisinin Kılıçdaroğlu'nun kentteki tüm partili belediye başkanlarını, il örgütü temsilcilerini ve başta Deniz Baykal olmak üzere tüm milletvekillerini toplayıp, kendilerinden bu durumun nedeni konusunda açıklama istemesi olduğunu söyledi. Akaydın, şöyle konuştu:

"Bu anket bize gönderilmeli, açıklama istenmeliydi. Yerel seçimlerdeki vatandaş psikolojisiyle genel seçimlerdeki birbirinden çok farklı olacaktır. Ben CHP'nin 2004'teki oylarının yüzde 30'dan yüzde 41'e çıkmasıyla seçilmiş bir belediye başkanıyım."

CHP SORUNLU BİR PARTİ GÖRÜNTÜSÜNDE

Yerel seçimlerde CHP'ye önemli bir oyun merkez sağdan geldiğini ve gelen oyun, genel seçimlerde bir bölümünun kendi partilerine döneceğini kaydeden Başkan Akaydın, "Kıyaslamasını neye göre yapacağımızı bilemediğimiz için çok net bir açıklama yapamam. Ama Genel Başkan'a katılıyorum. Antalya’da CHP sorunlu bir parti görüntüsünde. Ben bu kanaatimi iki senedir basın önünde değil ama ilgili mercilerde sık sık dile getirmiş bir belediye başkanıyım" diye konuştu. Akaydın, kendisini inciten konular olduğunu, fakat bunların parti içinde kalması gerektiğini kaydetti.

İL BAŞKANI: NEDENİ KOORDİNASYONSUZLUK

CHP Antalya İl Başkanı Özer Ülken ise, parti genel merkezinin anket çalışmasından haberi olduğunu, fakat sonuçlarının paylaşılmadığını açıkladı. Ülken, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun soruna ilişkin 'sıkıntı' değerlendirmesinin doğru olduğunu kaydetti. "Düzeltilmesi noktasında ciddi bir süreç içine girdik" diyen Özer Ülken, çok yakın bir zamanda başlatılan bu sürecin olumlu yansımalarını tüm kamuoyunun göreceğinin altını çizdi. Ülken, "Eksiklerimizi biliyoruz. Çabanın içerisindeyiz" dedi.

Parti içi sorunların Antalya'da oy oranlarında etki etmesinin nedeninin koordinasyonsuzluk olduğunu belirten İl Başkanı Ülken, "CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın 'Kavgalı eve kız, kavgalı partiye oy vermezler' sözü Antalya'da vücut mu buluyor?" sorusuna ise sorunun o boyutta olmadığını söyleyerek karşılık verdi.

SÜNER: BAŞARIYI ÖVEMİYORUZ

CHP Antalya Milletvekili Tayfur Süner ise, başta Büyükşehir olmak üzere Muratpaşa ve Konyaaltı belediyelerinin hizmetlerinin örgüt tarafından halka taşınmadığını söyledi. Parti içinde başarıyı övmekten kaçınan bir yaklaşım oluştuğunu dile getiren Süner, sıkıntının tam da bu nedenden ortaya çıktığını söyledi. Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ifade ettiği o anketin sonuçlarının kısa sürede değişeceğine inandığını belirten Süner, "Artık seçim sürecine girdik. Eğer başarıyı örgüt anlatmakta eksik kalırsa, biz milletvekilleri ve milletvekili adayı arkadaşlarımız yapılanları anlatacağız" diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 

 
'Sıradan bir gün değil'
 
Sıcaklık azalacak
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bayram çatak 8 Mart 2011 Salı 19:57

Hocanın seçim kampanyası başarılı idi. Ortalama eğitim düzeyi 3,5 yıl olan yurdum insanına göre düzenlenmişti. Yaparsa Hoca yapar.Antalya Ankaradan zengin sloganları tuttu. ve AKP küskünlerini etkiledi. Konyaaltı ve Muratpaşada ise hazır CHP seçmeni var ve özellikle Konyaaltına göç dolayısı ile yerleşenlerin yüzde doksanı CHP eğilimli seçmen. Anlıyacağınız özellikle bu ilçede durum, Dört dönüm bostan yan gel yat Osman durumu yaşanıyor öylede yapılıyor.

Yorumu oyla      3      3  
ALİ EKBER 8 Mart 2011 Salı 13:35

SAYIN AKYADIN CHP'Yİ %30 DAN %41 OYA TAŞIDIĞINI İFADE EDİYOR.SAYIN AKAYDIN SİZ DE BİLİYORSUNUZ Kİ BU OY ARTIŞININ SİZİNLE BİR İLGİSİ YOK BU OY ARTIŞI AKP'YE TEPKİ OYLARIYDI.SİZ DE BU DURUMDAN FAYDALANDINIZ,HEPSİ BU.HALKIN TEVECCÜHÜ SİZİN ŞAHSINIZA DEĞİL CHP 'YE İDİ.BİZ DE O HALKTAN BİRİYİZ.ANTALYADAKİ CHP NİN PROBLEMİ ŞÖYLE SIRALANABİLİR: 1-İL BAŞKANININ ÖRGÜTLERLE,PARTİLİ BELEDİYELERLE,ÜYELERLE VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI İLE İLETİŞİM PROBLEMİ YAŞAMASI 2.İL BAŞKANININ SAYIN BAYKAL VE SAYIN KILIÇDAROĞLU ARASINDA SIKIŞMASI 3.İL BAŞKANININ PARTİLİLERCE SEVİLMEMESİ 4.İL BAŞKANININ SAYIN KILIÇDAROĞLU ALEYHİNDE İFADELERİNİN OLDUĞU(ÇAKMA GENEL BAŞKAN GİBİ)İDDİALAR 5.CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANLARININ 2. 3. DÖNEM KAZANDIKLARI SEÇİMLERDEN DOLAYI KENDİLERİNİ DEV AYNASINDA GÖREREK BELİRLİ KİŞİLER DIŞINDA PARTİLİLERE SAHİP ÇIKMAMALARI 6.SAYIN AKAYDIN'IN BELEDİYEDE AKP'Lİ VE DİĞER PARTİLERDEN KİŞİLERİ ÜST YÖNETİMLERDE ÇALIŞTIRMASI,SOSYAL DEMOKRATLARA ÇOK FAZLA YER VERMEMESİ 7.SAYIN AKAYDIN'IN MİLYON DOLARLIK ARITMA İHALESİNİ AKP'YE YAKIN KİŞİLERE VERMESİ 8.KENDİ ALANINDA ÇOK İYİ BİR DOKTOR OLAN AKAYDIN'IN YANLIŞ BİR TERCİHLE BELEDİYE BAŞKANI OLARAK SEÇTİRİLMESİ(BURADAKİ YANLIŞ SAYIN AKAYDINDAN KAYNAKLANMIYOR ONU BU GÖREVE GETİRENLER KABAHATLİ) 9.İL VE İLÇE ÖRGÜTLERİ,MECLİS ÜYELERİ VE BELEDİYELER VE GENEL MERKEZLE DOĞRU DÜRÜST ORGANİZASYON VE KOORDİNASYON SAĞLAYAMAYAN İL BAŞKANININ EKSİKLİKLERİ 10.SAYIN BAYKAL'IN BİR BÜYÜK OLARAK DURACAĞI YERDE HALA ANTALYA DA SÖZ SAHİBİ OLMASI İKİ BAŞLILIK YARATMAKTADIR. CHP'NİN ANTALYA DA YEREL SEÇİMLERDE YÜKSEK OY ALMASI SADECE TEPKİ OYLARIYDI BU UNUTULMASIN. KENDİNE GÜVENEN BELEDİYE BAŞKANLARI AKAYDIN DAHİL BAĞIMSIZ MİLLETVEKİLİ ADAYI OLSUNLAR %5 'İ AŞAMAZLAR İDDİA EDİYORUM. BU TESPİTLER KİŞİLERİ RENCİDE AMAÇLI DEĞİLDİR.KİŞİSEL OLARAK İSMİ GEÇENLERE SAYGI DUYUYORUM ANCAK TÜRKİYE KRİTİK BİR ORTAMDAN GEÇİYOR,GERÇEKLERİ DİLE GETİRMEK LAZIM. SAYGILARIMLA,

Yorumu oyla      8      3  
Haydar ÖZDEMİR 8 Mart 2011 Salı 11:21

Anlaşılan bu konuda hiç kimse hatayı kendisinde görmemektedir.Bunun sorumlusu ya siz ya da benim.CHP sayesinde seçilip bir yerlere gelenlerden,partiye sırt çevirenleri çok gördük.Onların esamesi okunmazken bu parti iktidar alternatifi olarak karşımızda dim dik durmaktadır.Kendilerine çok güvenenlerin de seçimde bağımsız aday olmalarını öneririm.

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın Antalya'dan beklentisi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 12 Haziran'da tarihi bir seçimi ...
Akaryakıt sorusu
CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, ...
Müsteşarların önü açık
Seçim takvimi gereği Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Beşir ...
 
Seçim için ilk istifa
Milletvekilliği aday adaylığı için bürokrasiden ilk istifa yaşandı. Türkiye'nin ...
AKP'den sahillerde "pop"lu propaganda
AKP her bölge için ayrı seçim şarkısı hazırlayacak. Sahil kentlerindede ...
'Kader anındayız'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 8 yıllık Ak Parti iktidarında milli ...
 
Gül: 'Kaygı duyuyorum'
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Olup bitenleri takip ettiğimde intibaım şu ...
'Antalya'yı en parlak günlere getiririz'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, yaptırdığı ankette, bütün büyük ...
Erbakan'ın yerine Kamalak
Saadet Partisi'nde Necmettin Erbakan'ın ölümünün ardından boşalan genel ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva