Antalya'da balıkçılardan tekneli kortej
Antalya'da balıkçılardan tekneli kortej
Manavgat Irmağı'nda su gösterisi
Manavgat Irmağı'nda su gösterisi
Kumluca'da 2 yayla evi yandı
Kumluca'da 2 yayla evi yandı
Başkan Kotan: Cumhuriyetin bekçisiyiz Atam
Başkan Kotan: Cumhuriyetin bekçisiyiz Atam
6 Mayıs 2013 Pazartesi - 01:08

Kılıçdaroğlu Antalya'da Yörük Şöleni'ne katıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yörükler Derneği tarafından düzenlenen '20'nci Yörük ve Türkmen Şöleni'ne katılmak üzere Antalya'ya geldi. Kılıçdaroğlu'na Antalya'da CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Tunceli Milletvekili Kamer Genç ve CHP Antalya milletvekilleri Osman Kaptan, Gürkut Acar, Yıldıray Sapan ve Arif Bulut eşlik etti.

Kılıçdaroğlu Antalya da Yörük Şöleni ne katıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Düzlerçamı piknik alanında düzenlenen şölende ilgiyle karşılandı. Kılıçdaroğlu'nun girişi, hem de çıkışı sırasında izdiham görüldü. Antalya Yörük İl Beyi Osman Çiçekdağı ve Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman tarafından omuzuna Yörük poşusu bırakılan Kemal Kılıçdaroğlu, konuşması öncesi şölen alanında kurulan kıl çadırda bağdaş kurup oturdu, yanındakilerle sohbet etti.

"ALPERENLERİN OCAĞINA GELDİM"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 20'nci Yörük ve Türkmen Şenliği'nde davet için teşekkür ederek başladığı konuşmasında, "Pınarın gözesine, ışığın kaynağına geldim. Anadolu'yu vatan yapan yiğitlerin obasına, Alperenler'in ocağına geldim. Biliyorum ve eminim ki, Anadolu'daki son Yörük obasında ocaklar tüttükçe bu şafaklarda yüzen al bayrak asla sönmeyecektir" diye konuştu.

Atatürk'ün, "Arkadaşlar gidip Toros Dağları'na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki, bu dünyadaki hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez" sözlerinden alıntıyla konuşmasını sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündelik siyaset konuşmayacağını, ama bazı sorunların artık milli mesele haline geldiğini belirterek şöyle konuştu:

"Günümüz birlik, dirlik, iri olma günüdür. Bu meydandaki bayraklar bizim zaten birliğimizi ve kardeşliğimizi gösteriyor. Bu meydanın sesini bütün Türkiye çok iyi bilmelidir, çünkü siz bir söylersiniz pir söylersiniz. Bu meydanın mesajını herkes çok iyi anlamalıdır. Hem de dosdoğru anlamalıdır. Bu meydanda bulunanların haksızlığa tahammülü asla yoktur. Bu meydan zalimlere diz çöktüren meydandır. Bu meydanda bulunan, ataları 'Ferman padişahınsa dağlar bizimdir' diyenlerdir. Bu ülkenin gerçek güvencesi, devletin de ülkenin de güvencesi sizlersiniz. Gerçek sahibi, koruyucusu sizsiniz. Sizin vicdanlarınıza sesleniyorum, son günlerde yapılanları sizin vicdanınız kabul ediyor mu? O yapılanlara destek veriyor misiniz?"

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ TABELALARDAN SİLİNEMEZ"

Türkiye Cumhuriyeti'nin tabelalardan silinmek istendiğini savunan Kemal Kılıçdaroğlu, “Hangi vatan evladı bunu kabul edebilir?" diye sordu. Türkiye Cumhuriyeti'ni tabelalardan silmeye kimsenin cesaret edemeyeceğini belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Son yurtsever öldürülmedikçe, susturulmadıkça kimse Türkiye Cumhuriyeti'ni tabelalardan silemez, kaldıramaz. Çünkü o Türkiye Cumhuriyeti bizim yüreklerimize kazınmış mühürdür. O mührü kimse söküp alamaz." 

Partisinin daha demokratik, özgür, sivil bir anayasa yapmak için masaya oturduğunu, CHP'nin istediğinin de bu olduğunu belirten Genel Başkan Kılıçdaroğlu, sürecin tam yarısında AK Parti'nin, sadece birileri başkan olsun diye başkanlık sistemini gündeme getirdiğini savundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, hiçbir zaman sen bu ülkede başkan olamayacağını iddia eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Baktılar ki CHP engel oluyor, CHP demokrasiyi, özgürlüğü, kadın- erkek eşitliğini,  insanların düşüncelerini özgürce dile getirmesini istiyor; CHP özgür, örgütlü topumdan yana. Baktılar geçmiyor nefesi, soluğu İmralı'da aldılar. Oradan destek istiyorlar şimdi. Neresi olursa olsun, kim olursa, kimden güç alırsan al bu ülkenin yurtseverleri, Yörükleri asla ve asla ülkenin parçalanmasına izin vermeyecektir."

"YALANCIDAN BAŞBAKAN OLMAZ"

Türkiye'nin birliği ve bütünlüğünün asla pazarlık konusu yapılamayacağını belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "“Masaya oturup pazarlık yapıyorlar. 'Biz pazarlık yapmadık' diyorlar. 'Yapan şerefsizdir alçaktır' diyor. Aynı şeyi söylüyorum, vatandaşı bir tarafa bırakıp terör örgütüyle pazarlık yapan alçaktır ve şerefsizdir. Hem 'Pazarlık yapmıyorum' diyeceksin, kapı arasında pazarlık yapacaksın. Hepimiz biliyoruz. Ben söyledim, yalancıdan başbakan olmaz. Başbakan halkına doğruları söyler" diye konuştu.

Akil insanların halkı 'Barış konusunda ikna etmekle' görevli olduğunu, fakat Türk halkının barışa karşı olmadığını ifade eden CHP Genel Başkanı, Başbakan Erdoğan'a "Çık millete ne pazarlıklar yaptığını anlat yüreğin varsa" çağrısında bulundu.

Türkiye'de bir yanda Cumhuriyetle övünenler, bayrağından gurur duyanlar bulunurken diğer tarafta 'Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanıyım' diyemeyenin bulunduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, Yörük ve Türkmen Şöleni'nde yeniden ulusal kurtuluş hareketini başlatma çağrısı yaptı. Kan ve gözyaşıyla kurulan bir cumhuriyetin pazarlık masalarında söz konusu edilemeyeceğini kaydeden CHP lideri Kılıçdaroğlu, bunu şiddetle reddeceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Masaya oturmuş pazarlık yapıyor. Masanın bir ucunda Recep Tayyip Erdoğan, diğer ucunda Abdullah Öcalan. Bunu herkesin bilmesini isterim" dedi.

Anayasa görüşmelerinde hiç kimsenin gücünün Anayasa metninden 'Türk milleti' kavramını çıkarmaya yetmeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Size inanıyor ve güveniyoruz. Geçmişte hangi partiye oy verdiyseniz benim başımın üstüne. Bugün geldiğimiz süreç, yapı normalin dışındadır. 'Bunu kullanın deliğe süpürmeyin' denilen kişi, birilerinin kullandığı kişi, bu ülkede başbakanlık yapıyor. Beraber mücadele edeceğiz." 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşması ardından kendisine hediye edilen yağlıboya tablo ve keçe çalışması ve Yörük çarıklarını kabul etti. Yörük kasketi giyerek şölen alanından ayrılan Kılıçdaroğlu, '7 Mehmet Restoran'da Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve beraberindekilerle öğle yemeği yedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, saat 14.00'de Antalya'dan ayrılıp İstanbul'a gitti.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -

 
Edip Akbayram'ın kızı 'Türkü'ye Antalya'dan şahit
 
ATSO'da kim kazandı ?
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Külotlu çoraplı soygun
ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde camını taşla kırdığı boya bayisine giren ...
Kemer’de İnna rüzgarı
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'ndeki Club Aura Kemer'de sahneye çıkan tekno ...
Türk Doçent, dünyanın risk alan 22 kaşifinden biri
ABD Utah Üniversitesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi ve Kars KuzeyDoğa ...
 
Anneler gününe özel fuar
'ANNELER Günü' öncesi, Antalya'da annelere özel fuar açıldı. Merkezi Ankara'da ...
'Kütüphane ihalesi' savunması
ANTALYA Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, Tekelioğlu İl Halk Kütüphanesi'nde ...
Komşusunun kızına tecavüz etti
ANTALYA'da komşusunun kızı 16 yaşındaki L.A'ya tecavüz ettiği öne sürülen ...
 
Bisiklet sevdalıları yol istiyor
ANTALYA'da, 'Perşembe Akşamı Bisikletçileri' (PAB) adıyla tanınan bisikletli ...
Özel çocuklardan muhteşem eserler
ZİHİNSEL engelli çocuk ve gençlerin eğitim verilen Dr. Günseli-Bülent ...
Yunuslara özgürlüğü çizdi
KAŞ Belediyesi'nce mühürlenen, ancak kaçak olarak açılan yunus parkının ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva